Originally Posted by
kurogane
Po nutricionistima prvo sto treba da izbaci iz ishrane osoba koja ima povecane trigliceride i to potpuno je krompir.
Ja sam svojevremeno potpuno regulisala trigliceride i holesterol (nazalost samo vrijednosti ovoga ukupnoga holesterola, ovaj losi mi je bio veci od 2 ipo a dobri ispod 1 sto isto nije dobro, ali eto barem se ukupni vratio u normalu) samo primjenom dijetalne ishrane...bila kod nutricioniste i nije mi rekla to za krompir....ja sam skoro pa svo povrće mogla da jedem, nijesam jela peceni i przeni krompir ali kuvani bogme jesam, voće isto ali su tijesta problem kod mene i kad to izbacim ja svanem. Na 0.9 su mi došli nakon mjesec dana...
i lično mislim, da oproste nutricionisti, da ipak svaki organizam ima neke svoje specifičnosti i da tu razmjenu materija obavlja po nekome svome principu, jer u suprotnom moja komšinica ne bi mogla na dnevnoj bazi da pojede 300 grama bilo koje čokolade (žena ima skoro 70 godina i cijelog zivota dnevno jede ogromne količine slatkiša, a čokolada je obavezni sastojak, ne smije bez nje da bude i ne pravi pitanje koja je, sve valjaju, čak i one bombonjere sto se prenose sa koljena na koljeno sve kod nje zavrse i nikad ni holesterol ni šećer u problemu)
Sigurno da je neki problem sa razmjenom materija u organizmu, ja znam što je kod mene, štitna, tako da samo rigorozna dijeta dovede sve u normalu mada to kod mene nije previsoko....tipa i sad mi je holesterol 5.70 ali vele da valja da je ispod 5.5 a trigliceridi 1.9 do 2.1 ali to je isto kazu visoko mora ici ispod 1.7....
Normolip je sjajan preparat samo sa njim se moze regulisati ali se mora piti uvijek posto cim prestanes sve se vraća...zato kazem ipak organizam sam pravi neke balanse i disbalanse shodno nasem ponasanju i navikama a ne moze se univerzalno pravilo primijeniti kod svakoga.
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
Bookmarks