https://github.com/rostopira/wifi_qs/releases
Ovo bi trebalo da ti rijesi one tap wifi on off.
Kartica druga esim?
Sent from my Pixel 9 Pro using Tapatalk
Ne znam tacnu svrhu ovog post-a ali cu ga svakako napisat'...
Pokusavam da predjem sa OnePlus-a 7T na Google Pixel 8 i vec vidim/znam da ce to dosta tesko ici...
Elem, specificno sam trazio manji/laksi telefon ali je bas tesko sa veceg ekrana preci na manji. Pocevsi od najnabalnijih stvari poput broj (i raspored) ikonica po 'home screen'-u pa do bitnih stvari poput samog "content consumption" gdje je sve nekako manje. Ja i dalje imam odlican vid ali neke stvari izlgedaju toliko sitne da jedva mogu da ih pogodim prstom. Mislio sam da sam spreman na taj kompromis ali sada nisam bas siguran.
Za bateriju sam znao da je i slabija i da se sporije puni ali nisam znao da je razlika toliko velika, cak i kad se uporedi sa telefonom starim preko 5 godina. Imam osjecaj da se OnePlus puni duplo brze a ono kad treba da se malo dopuni (tipa 15 minuta) je razlika cak i veca od toga. A meni (vjerujem i svima) to dosta znaci.
Nisam razmisljao o rasporedu fizickih dugmadi sa strane ali stavit' sva tri dugmeta sa iste strane je vjerovatno najveca gluposti i neshvatljivo rjesenje ako mene pitate. Za najobicnije stvari poput 'screenshot'-a mi trebaju dvije ruke jer su oba dugmad za tu radnju na istoj strani i nemoguce je pritisnuti ih jednom rukom istovremeno. OnePlus cak i pored toga ima da se prevuce 3 puta za 'screenshot' dok Pixel nema ni to. A ja 'screenshot' bas koristim, gomilu puta svakog dana i bas mi to jako nedostaje.
Nevjerovatno mi je da osnovne stvari poput 'WiFi' i sl. ne moze da se ugasi/upali jednim klikom. Recimo na OnePlus ako ocu da ugasim/upalim WiFi/4G/stogod samo prevucem dolje i kliknem JEDNOM na taj toogle. Kod Pixel-a je sve to makar korak/dva vise. Kada se prevuce dolje, pritiskom na WiFi toggle se otvaraju opciju pa tek onda moze da se upali/ugasi sto treba. Nepotreban korak koji kad se koristi dosta puta zna da bude zamoran a definitivno nepotrebno.
'Auto brightness' ni na vidiku u brzim opcijama. Na OnePlus-u cim povuces dolje imas slider za osvjetljenje koji na kraju ima i 'A' za 'auto brightness'. To Pixel nema. Iskreno ne znam ni gdje ulazim da podesim automatsko osvjetljenje ali definitivno nije na lakom/vidljivom mjestu a i to je opet opcija koju koristim jer sam uglavnom na 'auto' ali svako malo mi treba da dodatno pojacam ili smanjim osvjetljenje, zavisno od situacije.
'Double tap to sleep' na OnePlus-u sam koristio stalno, svaki put kad zakljucavam telefon. Pixel to nema nego mora fizicki dugme da se pritisne. Vjerujem da neki 'launcher' poput Nove moze da rijesi ovaj problem ali mi se ne kuburi sa njim radi te jedne opcije.
OnePlus-ov 'Alet Slider' mi definitivno nedostaje. Jedna od inovacija OnePlus-a koju su poslije preuzeli i drugi ali ne i Pixel. I tu moram da cackam po opcijama da bi aktivirao/promijenio tako jednostavnu stvar.
Znao sam da Pixel nema slot za dvije SIM kartice i to mi je skoro bio 'deal breaker'. Za sad se snalazim sa jednom ali ako budem isao vani i/ili na brod onda ce definitivno da mi bude problem i dodatna zayebancija.
OnePlus nije bas brend koji je zastupljen kod nas ali je makar dostupniji od Pixel-a. Samim tim i "dodaci" nisu bas lagani za nac' ali za Pixel je nemoguce nac' bilo sto. Nabavio sam telefon prije 15 dana i do danas ga nisam ni koristio jer sam cekao masku i foliju iz Beograda (telefon je klizav kao penis i bez maske se nisam usudio ni da ga koristim) jer kod nas nema apsolutno nidje. Mnoge radnje nisu cak ni culi za taj telefon sto je blago reci nevjerovatno.
Eto... samo jedan "sharing" bez nekog posebnog razloga nekoga ko pokusava da se presalta sa jednog telefona na drugi. Trenutno koristim oba ali planiram da predjem na Pixel u potpunosti narednih dana i da mu dam sansu ali kako stvari stoje... ici ce na prodaju a ja cu koristiti 7T dok ne nadjem bolji/noviji OnePlus bilo to 12-ica ili neki drugi (stariji ili 'upcoming' 13-ica).
Toliko.
--------------------------
Do Not Disturb.
https://github.com/rostopira/wifi_qs/releases
Ovo bi trebalo da ti rijesi one tap wifi on off.
Kartica druga esim?
Sent from my Pixel 9 Pro using Tapatalk
Na Pixel 6a imas opciju two tap on the back (logo) za screenshot, trebalo bi i na ostale serije da radi.
Sent from my Pixel 6a using Tapatalk
Većina telefona u zadnjih nekoliko godina ima sva dugmad na jednoj strani. Što se tiče toga da se za sve živo mora odraditi po korak ili dva više, manje to veze ima sa telefonima, više je posljedica modernih verzija androida koje nude mnogo više opcija pa ispadne da za neku radnju treba više koraka nego ranije. I ja sam imao isti problem kad sam prelazio sa telefona starog 5-6 godina na novi. Na primjer, ranije sam mogao da pritisnem taster sa imenikom, nađem kontakt i pritisnem da bih zvao. Sada kad pritisnem na kontakt ponudi mi opcije da pozovem, da pošaljem poruku i slično, što znači da moram da pritisnem opciju za poziv, što je jedan korak više u odnosu na ono na šta sam navikao. Mada ja nijesam zahtjevan korisnik i uglavnom koristim ugrađene opcije i uobičajena podešavanja. Ne radim previše customizacije, niti imam potrebe da intenzivno koristim neku specifičnu opciju.
I ja volim manje telefone, ali postoji razlog što su proizvođači uglavnom digli ruke od njih. Ogromna većina ljudi jednostavno želi velike ekrane i velike baterije jer je to najbitnije za konzumiranje medijskog sadržaja, što se masovno radi na telefonima.
Last edited by elemental; 24-12-24 at 08:31.
Izgleda si potpuno u pravu a bas nisam primjetio to (nisam obracao paznju) ali evo gledajuci OnePlus 12 recimo isto su sva dugmad na istoj strani, na suprotnoj je samo 'alert slider'. I dalje ne kapiram razlog za to, bas je mnogo lakse i prakticnije imat' fizicka dugmad na suprotnim stranama, ne mogu da vidim nijedan razlog za ovaj 'trend'.
Tacno cu onda morat' dobro da ispitam (idealno isprobam) OP12 pa ako bude neko slicno iskustvo u pogledu komplikacija onda cu gledat' neki model izmedju jer meni i ovaj 7T realno zavrsava 90% "posla" ali jeste usporio pri odredjenim radnjama i jeste baterija oslabila poslije toliko godina.
Do Not Disturb.
imao sam sličan prelazak, sa OP 6t na Pixel 7 Pro... Al nisam se namučio kao ti zaistOElem, ne može se nikako na pragu 2025. god. reći da je bolje imati 2 fizička SIM slota od jednog fizičkog + eSIM, naročito ne ako si pomorac. Pride, koliko znam, fizički slot i ne moraš da koristiš, mogu obje kartice da budu eSIM. Takođe, pitanje: koji to punjač koristiš, pa ti je punjenje duplo sporije nego na OP? Svakako ti treba neki koji podržava power delivery 30+ vati, a za najbolje rezultate se iscimaj da nabaviš original za Pixele.
ako mi šta fali, to je alert slider, ali sam stavio prečicu na lock screen i to je to uglavnom. Za screenshotove, pixel nudi vrhunsku opciju da može da prepozna samo sliku ili samo text koji su trenutno na ekranu, pa često i ne mora da se pravi SS. Itd itd
(nečitko)
Za aler slider koristite mapiranje dugmića.
Dugo volume down je vibracija...
Poslato sa pisaće mašine S24 x2
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Nisam nikad koristio eSIM.. Fizičke dvije kartice su mi uvijek odlično završavale posao.
Moguće da ja kaskam ali trenutno je tako.
Koristim Ugreen Nexode 30W koji se inače preporučuje kao najbolji punjač za Pixel 8. Puni identično kao i original po svemu što sam gledao. Uz isto Ugreen-ov kabl koji podrzava 100W.
Ne znam jel' duplo sporiji ali definitivno osjetno sporije puni. Za kratko punjenje napuni znatno manje a za full punjenje mu treba znatno duže.
Pokušaću te razne fore koje pominjete i daću mu šansu jedno mjesec dana a onda ili ga zadržavam narednih par godina ili ide na prodaju a ja uzimam OnePlus 13.
Sent from my HD1900 using Tapatalk
Do Not Disturb.
Ne znam da li će biti dostupna za svako tržište, ali OP 13 ima opciju sa dvije fizičke kartice plus esim, pri čemu istovremeno mogu da se koriste dvije po izboru. Za raziliku od OP 12, ekran je minimalno zakrivljen pri samom kraju, ne bi trebalo da bude bilo kakvih problema sa slučajnim dodirima opcija na ekranu. Baterija nije litijum-jonska nego ova nova, silicon-carbon tip pa su nagurali 6000 mAh plus je čip najnoviji SD za koji vele da je od prethodnika baš osjetno bolji u performansama, uštedi energije i hlađenju. Osim toga, dolazi sa minimalno 12 giga rama. Znam da OP 12 nije imao skoro niša od AI opcija, a kamere, koliko god da su ok, nikad nijesu na nivou samsungove s serije ili iphone uređaja. Ne očekujem drastične razlike ni ove godine, tako da svako može da odredi šta mu je bitno. Svakako će i cijena biti niža od samsungovih i appleovih perjanica.
Na papiru i na slikama telefon izgleda odlično. Mada je i OP 12 bio odličan, uz ove nedostatke koji su već navedeni.
Last edited by elemental; 25-12-24 at 09:14.
BTW Androd 16 Beta 1 na Pixel 7 Pro radi top![]()
![]()
(nečitko)
www.jaredic.com
˙˙pǝlloɹ sɹǝsnoɹʇ ʎɯ ɟo sɯoʇʇoq ǝɥʇ ǝɹɐʍ plnoɥs ı 'plo ʍoɹƃ ı 'plo ʍoɹƃ ı
https://play.google.com/store/apps/d...ar2.homebutton
neka preporuka telefona tu od 250-350 e? pretpostavljam da se ispod tesko moze naci nesto da valja ,a za vise od ovoga ne bih za tel dao.
Galaxy A55 za 300e.
Dvije godine garancije
5 godina security update.
8/128
Jesi li uspio ovo da rijesis?
Trgovine za aplikacije rade iz Turskog profila, ali za storage imam isti ovaj problem.
Relano me Storage samo zanimao.
Tako da nijesam išao dalje.
Kupio sam na godinu dana, ali sa Egipta (čini mi se).
Preko VPN-a? Ja nema sanse da mogu uspjet
Opet ja sa Pixel-om, da se samo ovdje 'izduvam' na brzinu pa neka ostane trag... mozda ce nekom valjat'.
Juce, "iz vedra neba" mikrofon prestao da radi sto sam primjetio kad sam poslao "praznu" govornu poruku ('white noise' samo). Ja rekoh zabudalio telefon (mnogo cesto zna da zabudali, s' obzirom da je Pixel) i restartovao ga. Nista, opet isto. Onda poceo malo da isprobavam druge aplikacije i vidim da je situacija jos cudnija nego sto sam mislio...
Recimo na WA mikrofon prilikom govornog poziva radi regularno, kad se salje govorna ne radi uopste. Ista stvar sa Viber-om. Obicni govorni pozivi rade normalno, kad se snima kamerom mikrofon isto radi kako treba. Bilo koja druga aplikacija (bilo da je Google-ov asistent, Gemini, Recorder i sl. ili da je 'third-party app' poput Shazam, Duolingo i sl.) ne radi uopste. Sa druge strane, kad odem preko pretrazivaca na neku stranicu koja testira mikrofon onda snima kako treba i kaze da je sve u redu (mogu da cujem sebe kad pustim playback).
Znaci definitivno softverski problem i to mi se cini da je nesto Google syebao sa njihovim prelaskom sa Google Assistant na Gemini samo sto mozda nije za sve telefone ili sve korisnike.
Pokusao sam prakticno sve, od retartovanja, gasenja telefona, 'disable'-ovanje Google aplikacija, azuriranje svih Google aplikacija, brisanje 'cache'-a na svim tim aplikacijama, ukidanjem svih dozvola i vracanjem istih itd. itd. Prakticno sve osim ''factory reset'-a za koji nemam zivaca jer ima dosta nekih aplikacija koje Google nece (niti moze) da mi sacuva i onda cu opet morat' jovo nanovo sa njima.
Sjutra cu zvat' Zokija oko eventualnog servisiranja ili vracanja telefona jer ja za ovo vise zivaca nemam.
"It will be a smooth Android experience with Pixel" rekose. E ja to ne dozivjeh od prvog dana do dana danasnjeg.
Da ne pominjem koliko su non-US korisnici ograniceni po pitanju mnogih funkcija pa i same tehnicke podrske.
Eto, to imadoh da napisem... ne ocekujem neki savjet ili rjesenje od vas jer izgleda ni po forumima i ostalim platformama niko nema nista valjano da sugerise.
Pas mater.
Do Not Disturb.
Format svega?
S25
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks