View Poll Results: Da li u NATO

Voters
437. You may not vote on this poll
  • Da

185 42.33%
  • Ne

252 57.67%
Page 81 of 199 FirstFirst ... 317177787980818283848591131181 ... LastLast
Results 2,001 to 2,025 of 4975

Thread: Da li u NATO

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    113
    Thanked in
    91 Posts

Quote Originally Posted by RoNN|3 View Post
    Nije mi poznato da je ijedna od članica učinila nešto da sanira posljedice zločina ili napravila neki korak kojim bi se udaljila od njih. Meni se čini da te slobodne zemlje stoje iza činjenja NATO-a kakvo god ono bilo.
    Ozbiljno !!!!!!
    Koje su zemlje članice NATO-a odbile da se angažuju u Libiji ?
    Na prvo mjesto Njemačka kao važna članica NATO-a je rekla Francuskoj i USA jedno sočno MRŠ
    Last edited by Rakun; 29-04-14 at 02:33.
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Jes', NATO je jedva progurao tu veliku krizu. Bio je na ivici raspada. Napisao sam "stoje iza", a ne "vojno učestvuju", za slučaj da ti je promaklo.

Thanks Thanks Given 
    92
    Thanks Thanks Received 
    117
    Thanked in
    82 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    Ozbiljno !!!!!!
    Koje su zemlje članice NATO-a odbile da se angažuju u Libiji ?
    Na prvo mjesto Njemačka kao važna članica NATO-a je rekla Francuskoj i USA jedno sočno MRŠ
    To je zato što Njemačka nije centa ostala dužna Libiji
    Najviše su joj dužne Francuska i SAD, pominje se cifra oko 30-40 milijardi
    If you turn a man into a fish, you will catch him for a day

Thanks Thanks Given 
    92
    Thanks Thanks Received 
    117
    Thanked in
    82 Posts

Quote Originally Posted by Manu View Post
    Evo ti Besic radi svako malo ankete sa slicnim pitanjima pa pogledaj rezultate..
    Vidio sam samo brojke ne i razloge, ako ima gdje i to, daj
    If you turn a man into a fish, you will catch him for a day

Thanks Thanks Given 
    847
    Thanks Thanks Received 
    3,537
    Thanked in
    2,056 Posts

Što se tiče defanzivnih operacija, ciljao sam na činjenicu da članice NATO-a nijesu ugrožene i da se na njihovim teritorijama ne ratuje. Koliko ja znam, Jugoslavija, Libija, Pakistan i Somalija nijesu članice. Kada spoljne operacije nazivamo defanzivnim i humanitarnim, možemo postaviti jedno prosto pitanje.
    Дефанзивне су све док имају одбрамбени карактер.Кад мисија има нападачки карактер тј. кад је НАТО тај који први почиње сукоб, онда је то офанзивна операција.
    Навео сам једну од дефанзивних мисија НАТО-а у Турској (која је чланица НАТО-а).Нису имали довољно ПВО система да обезбиједе ваздушни простор од потенцијалног упада, тражили појачање од НАТО-а и Њемачка је послала додатне системе.Пази то су системи који захтјевају озбиљну логистику и велики број људи да њима руководи.

Пакистан је био хумантирана мисија, помоћ том становништву, није ратна али јесте војна мисија.У том случају НАТО није имао обавезу да помогне али је помогао.
    НАТО је данас најбољи систем за одбрану од и санацију послиједица природних непогода.Ресурси која НАТО има, далеко превазилазе ресурсе свих осталих земаља свијета заједно.

Сомалија је распад држава и нема нико да контролише територијалне воде.И стварно сам захвалан НАТО пакту, као и осталим земљама које шаљу своје бродове тамо, што бране на хиљаде наших помораца, између осталог моју родбину, пријатеље и познанике, који муком зарађују своју хљеб са седам корa.
    То су дефанзивне операције.

Што се Југославије тиче, само жалим што се НАТО није раније умијешао и овој двојици што су играли ризико дао мало по ушима, а нама осталима омогућио да сами кројимо своју судбину.

Либија је била лични обрачун неколико чланица НАТО-а са Гадафијем лично.Операција је иначе била смијешне величине, са неколико авиона који су се током 7 мјесеци ротирали и гађали Гадафијеве конвоје по Либији.Није ни лијепо ни морално али то су велике силе.И у свој тој ситацији за добар дио Либијаца НАТО је био ослободитељ.

Ako je u pitanju zaštita slobode, demokratije i ljudskih života, a ne zaštita interesa određene klase, zašto NATO ne uđe u okupirane teritorije i objasni Izraelu kako neke stvari nijesu u skladu sa zapadnim vrijednostima? Ili u Saudijsku Arabiju? Ili u Bahrein? Ili u X mjesta na planeti? Ili u SAD? (Zaboravih na sekund, praštajte). Sve što ja vidim je gola zaštita interesa koja, između ostaloga, uključuje hladnokrvno ubijanje bez mnogo obzira na posljedice. Ja volim slobodu i demokratiju, ali to što Zapad čini po svijetu nije jedini način da se iste obezbijede, niti je Zapad vrhunac slobode i demokratije, iako neki ovdje tvrde suprotno. To što nije ni Rusija blage veze nema ni sa čim.
    Велике силе и њихови интереси, то је увјек било и увјек ће бити. (ја ни Русију не осуђујем због Украјине)
    Запад, мада ту ријеч не волим, јесте врхунац слободе и владавине права у историји човјечанства.Чак је по мени Запад превише слободан.Уз то запад има и неке озбиљне проблеме, и трабло је да дође вода до ушију да би се ти проблеми почели решавати.
    Али модел Запада и то онај нордијско-германски, је тренутно најбољи модел за развој једне земље као што је ЦГ.

Е сад на нама је да бирамо, хоћемо ли да сједимо за столом са највећим и најразвијенијим силама, и да се развијамо у правом смјеру, или ћемо да чекамо да нас те или неке друге силе користе као монету за поткусуривање, као што се данас ради са јадном Украјином.

Ја сам за то да Црна Гора потврди своје границе, да има сигурност, и као што рекох негдје раније, да више никад не будемо полигон за ставрање историје.
    Last edited by BAR; 29-04-14 at 07:54.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Parlament Španije poziva Vladu da podrži pristupanje Crne Gore u NATO

Komentari (0)A A A

Parlament Španije je juče na svojoj plenarnoj sjednici jednoglasno usvojio Rezoluciju kojom poziva Vladu da podrži pristupanje, u svojstvu punopravnog člana, Crne Gore u NATO, na samitu u Velsu. Parlament Španije ovom rezolucijom ocjenjuje da je Crna Gora ostvarila značajan napredak u reformama potrebnim za pridruživanje NATO savezu.

Crna Gora, gnjezdo sokolova,
    ko te kleo – jaki Bog ga smeo,
    Tko zlobio – crn mu obraz bio

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post
    pa ja zato i rekoh...ali ovi navikli na pojam istocnog vojnika i odnosima u okupaciji stranih teritorija valjda...ono okupacija elitnog hotela i tako to... izgleda da Vi kao susjed iz cro bolje razumijete crnogorce od mene, a na ovoj temi posebno.. ja ko da komuniciram (cast izuzecima), kao u onoj sceni filma "bliski susret trece vrste"... sto u koloru sto u tonu...
    Hvala Lepo
    Ne razumijem, čini vam se
    Svaki dan pričam s nekim od Crnogoraca, što na dubrovačkom aerodromu, što u Crnoj Gori i grom me ubio ako ja većinu njih razumijem
    Neki dan sam pričao s jednim vozačem pa smo se malo dotakli i ove NATO teme, točnije ja sam to malo isprovocirao. Ja zaista nisam mogao vjerovati koliko je neznanje i kakvim se poluinformacijama pune glave vaših sunarodnjaka. Kaže čovjek da ga nije toliko strah ulaska u NATO koliko ga je strah gradnje baza i onečišćenja okoliša. Onečišćenje okoliša? Pa može li prljavije od ovoga što je sad (da se tko ne uvrijedi, ali ja to gledam svojim očima). Kad je počeo o radijaciji, oboljenjima od raka i otrovima, koji su posljedica gradnje NATO baze, ja sam odustao od razgovora

Thanks Thanks Given 
    847
    Thanks Thanks Received 
    3,537
    Thanked in
    2,056 Posts

Quote Originally Posted by lepetanac View Post
    Parlament Španije poziva Vladu da podrži pristupanje Crne Gore u NATO

Komentari (0)A A A

Parlament Španije je juče na svojoj plenarnoj sjednici jednoglasno usvojio Rezoluciju kojom poziva Vladu da podrži pristupanje, u svojstvu punopravnog člana, Crne Gore u NATO, na samitu u Velsu. Parlament Španije ovom rezolucijom ocjenjuje da je Crna Gora ostvarila značajan napredak u reformama potrebnim za pridruživanje NATO savezu.

Није Шпанија много битна чланица, али ово је добар сигнал.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by BAR View Post
    Није Шпанија много битна чланица, али ово је добар сигнал.
    U NATO-u nema bitne, manje bitne ili nebitne članice. Sve su ravnopravne. Pogledati problem Makedonije s Grčkom

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Пакистан је био хумантирана мисија, помоћ том становништву, није ратна али јесте војна мисија. У том случају НАТО није имао обавезу да помогне али је помогао.
    Opet, da je u pitanju humanost, a ne zaštita interesa, NATO bi pomogao i stanovništvu Gaze, primjera radi.

Сомалија је распад држава и нема нико да контролише територијалне воде. И стварно сам захвалан НАТО пакту, као и осталим земљама које шаљу своје бродове тамо, што бране на хиљаде наших помораца.
    A čija je krivica što je Somalija raspad i što ljudi postaju pirati? Ko je zagadio somalijske vode? Ko je dozvolio i podržao invaziju Etiopije? Gdje je NATO bio tada? Gdje je bio NATO kada je brodu Mavi Marmara trebala zaštita?

И у свој тој ситацији за добар дио Либијаца НАТО је био ослободитељ.
    Za onaj dio na čijoj strani su ratovali. Nijesam impresioniran tj. za mene je jednako nelijepo i nemoralno. Znam da je poređenje dosadno, ali i Hitler je za neke bio osloboditelj.

Запад, мада ту ријеч не волим, јесте врхунац слободе и владавине права у историји човјечанства.
    Recimo da jeste. To ne znači da se tu treba zaustavit. Nije mi jasno kako možeš reći da neko ima previše slobode.

Али модел Запада и то онај нордијско-германски, је тренутно најбољи модел за развој једне земље као што је ЦГ.
    Zna se koji je model dobar za razvoj bilo koje zemlje, to je dovoljno puta isprobano kroz istoriju, ali se ja bojim da dobri Zapad neće dozvolit da taj model primijenimo, nego će progurat neke druge modele ovđe.

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Quote Originally Posted by bracodubrovnik View Post
    Ne razumijem, čini vam se
    Svaki dan pričam s nekim od Crnogoraca, što na dubrovačkom aerodromu, što u Crnoj Gori i grom me ubio ako ja većinu njih razumijem
    Neki dan sam pričao s jednim vozačem pa smo se malo dotakli i ove NATO teme, točnije ja sam to malo isprovocirao. Ja zaista nisam mogao vjerovati koliko je neznanje i kakvim se poluinformacijama pune glave vaših sunarodnjaka. Kaže čovjek da ga nije toliko strah ulaska u NATO koliko ga je strah gradnje baza i onečišćenja okoliša. Onečišćenje okoliša? Pa može li prljavije od ovoga što je sad (da se tko ne uvrijedi, ali ja to gledam svojim očima). Kad je počeo o radijaciji, oboljenjima od raka i otrovima, koji su posljedica gradnje NATO baze, ja sam odustao od razgovora
    jos ako je bio taksista, mada znam neke licno sto voze za Porto pa ti se u opste ne cudim sto si odustao od razgovora

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by lepetanac View Post
    jos ako je bio taksista, mada znam neke licno sto voze za Porto pa ti se u opste ne cudim sto si odustao od razgovora
    Nije taksista, vozi za neku agenciju. Normalan je čovjek ali očito vrlo neinformiran. Družili smo se i prošle godine.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

'Ajde da se ne lažemo evo... 81 stranicu unazad.

Velikoj većini nije bitno kakvi su benefiti, niti se interesuju za mogući progres CG u drugim oblastima pa što bi i u vezi sa NATO. Kad bi povezali sa turizmom onda bi se moglo reći ovo: neka NATO pošalje pare nama i ne mora dolazit, snać' ćemo se nekako.
    Niti je ljudima bitna bezbijednost, niti misle dalje od sjutra. U naj, najbojem slučaju vide NATO kao još jednu stranu firmu gdje su mnogo lošiji uslovi nego kod "nas" na državnim poslovima (čitaj - mora se radit, razmišljat, a bogami pođekad dobit i otkaz ako si loš). Što će nama to? Bolje da kaplje neka sitna plata ali "sigurna" nego da moram malo naučit nešto novo, poradit na sebi, i nedajbože znat popričat na makar engleskom dvije riječi.

Drugo, da Srbija sjutra uđe u NATO u CG bismo imali 100%-nu podršku za priključenje. Zaboravili bi se i onečišćenje okoline, i "strašna agresija" koja je, ničim izazvana, ostavila pustoš po zemlji i roditelje bez djece (ne obratno već baš ovako, jer se zna da su avioni uglavnom gađali djecu), a baze bi odjednom bile viđene kao luna parkovi.

Moj je utisak da samo par ljudi ovdje (i ne samo ovdje) se stvarno interesuje što to znači i koje su stvarno opcije i po kojoj cijeni. Velikom većinom se slijepo navija bez ikakve odgovornosti (tzv. bahata neodgovornost - (tm) Maja). Npr, ja sam vrlo zainteresovan za ozbiljnu alternativu koja bi pokrila sve teme kojih se ovako krupna odluka dotiče ali nisam uspio nać odgovarajuće argumente u pakovanju koje bi me ubijedile i usmjerile da se zalažem za nešto drugo.

Izvinjavam se za upotrijebljene morbidne ironije.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Na svijetu postoji skoro 7 milijardi ljudi i sve cekaju da im neko objasni...ljudi se sami potrude da saznaju da se ne bi blamirali sa pjevanjem iz naracije prenesenih poluistina.. samo vi cekajte da vas neko ubijedi..vozovi prolaze i sa njima sanse za brzi i bolji razvoj. Poz iz silom neutralne austrije.. zeznuse ih rusi..
    Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    26
    Thanks Thanks Received 
    312
    Thanked in
    216 Posts

Nije taksista, vozi za neku agenciju. Normalan je čovjek ali očito vrlo neinformiran. Družili smo se i prošle godine.
    pa ove sto znam i nisu taksisti nego voze za agencije , o njima i pricam. mada dje imas odje kod nas i da se informises, vidis samo koliko odje pricaju o tim bazama da ja ocekujem da ce koliko sjutra vec poceti da zidaju.
    dzabe mu ti ojasnis da od toga nema nista kad mu dodje njegov ljubimac politicar digne tri prsta i kaze: ne dajte srpsku Crnu Goru Amerikancima jer ce koliko sjutra napasti maticu Srbiju iz tih baza sto ce ih posijati po CG. i sto jadni covjek nego da im povjeruej, valjda ovi najbolje znaju

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post
    Na svijetu postoji skoro 7 milijardi ljudi i sve cekaju da im neko objasni...ljudi se sami potrude da saznaju da se ne bi blamirali sa pjevanjem iz naracije prenesenih poluistina.. samo vi cekajte da vas neko ubijedi..vozovi prolaze i sa njima sanse za brzi i bolji razvoj. Poz iz silom neutralne austrije.. zeznuse ih rusi..
    Hvala Lepo
    Niste razumjeli, Majo. Nađem ja što mi treba. To je bila kritika onih koji promovišu antiNATO stav (mada, i onih drugih) koji su vrlo angažovani pa i plaćeni da to rade. Površan pristup i jako puno šuma.

Thanks Thanks Given 
    847
    Thanks Thanks Received 
    3,537
    Thanked in
    2,056 Posts

Opet, da je u pitanju humanost, a ne zaštita interesa, NATO bi pomogao i stanovništvu Gaze, primjera radi.
    A čija je krivica što je Somalija raspad i što ljudi postaju pirati? Ko je zagadio somalijske vode? Ko je dozvolio i podržao invaziju Etiopije? Gdje je NATO bio tada? Gdje je bio NATO kada je brodu Mavi Marmara trebala zaštita?
    Није НАТО Супермен, нити идеалан, али је користан.Не бих улазио у даље расправе, и причао о Совјетима и Кубанцима у Етиопији, јер би нам Хари опет брисао постове.

Recimo da jeste. To ne znači da se tu treba zaustavit. Nije mi jasno kako možeš reći da neko ima previše slobode.
    Превише слободе је онда кад те слободе почну да нагризају темеље друштва, тј. породицу.

Zna se koji je model dobar za razvoj bilo koje zemlje, to je dovoljno puta isprobano kroz istoriju, ali se ja bojim da dobri Zapad neće dozvolit da taj model primijenimo, nego će progurat neke druge modele ovđe.
    Не трчим за Западом као мајмун за бананом.Можда буде, можда и не буде, ал то зависи само од нас.
    Last edited by BAR; 29-04-14 at 22:44.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Auuuu, ko bi rekao da je Veliku Rusiju ipak toliko zaboljela "izdaja" male Crne Gore :mrgreen:

"Prirodno je za slovensku pravoslavnu zemlju da bude u savezu sa Rusijom, Belorusijom i Ukrajinom. Bugari su periodično bili tamo i ovako. Đukanovićev (premijer Crne Gore, Milo) korak svakako ne treba slediti", rekao je u intervjuu za Politiku Rešetnjikov.

"Daće Bog da izdrži. Srbija ima fer odnos sa Rusijom. Srbija nije Crna Gora. Tu je razlika između srpskog i crnogorskog rukovodstva. Milo Đukanović prosto iskače iz svojih pantalona da bi se dopao. Srpska Vlada, naprotiv, vodi takvu politiku da maksimalno poštuje ruske interese", rekao je on.
    Rešetnjikov je optužio crnogorskog premijera da je izdao sećanja na ruski, crnogorski i srpski narod.
    "Đukanović je izdao naše uspomene. Uradio je tako da Crna Gora, prijatelj Rusije, sada postane neprijatelj Rusije. On će dobiti za to veliki orden ali će mu na strašnom sudu pripremiti kotao", rekao je on.
    http://www.b92.net/info/vesti/index....&nav_id=842286

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

http://www.kurir-info.rs/clanstvo-sr...clanak-1346009
    Quote Originally Posted by logoff View Post
    Niste razumjeli, Majo. Nađem ja što mi treba. To je bila kritika onih koji promovišu antiNATO stav (mada, i onih drugih) koji su vrlo angažovani pa i plaćeni da to rade. Površan pristup i jako puno šuma.
    Da, da u pravu ste, moja greska... a kao sto vidimo iz teksta u kuriru...sto bi rekli ne laju zbog sela, cg, srbije, nego.....
    Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 30-04-14 at 01:13.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    113
    Thanked in
    91 Posts

Po tebi NATO treba da se nađe narodu za kojeg TI misliš da je bolji gdje god na planeti izbije neko ******.

Da li je Somalija članica NATO-a pa da se po automatizmu očekuje neka pomoć ?
    Da li je Egipat članica NATO-a pa da se po automatizmu očekuje neka pomoć ?

Kada negdje izbije neko ****** NATO se naravno stavi na stranu koja mu je u interesu I TO JE NORMALNO.

PS.
    Što tiče priče nekih mozgova da će naše trupe ići i moguće ginuti po svijetu, voljska je davno postala "profesionalna". Tako da im želim sve najbolje kad budu otišli u neki zapičkovac ali ako neki budu i poginuli znali su gdje se i za šta prijavljuju
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    20
    Thanks Thanks Received 
    225
    Thanked in
    150 Posts

U NATO-u nema bitne, manje bitne ili nebitne članice. Sve su ravnopravne. Pogledati problem Makedonije s Grčkom

U svetu postoji jedno carstvo...

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Lucas View Post
    Auuuu, ko bi rekao da je Veliku Rusiju ipak toliko zaboljela "izdaja" male Crne Gore :mrgreen:

http://www.b92.net/info/vesti/index....&nav_id=842286
    Iznenadjuju komentari NATO brace Srba na ovu vijest.

Thanks Thanks Given 
    20
    Thanks Thanks Received 
    225
    Thanked in
    150 Posts

Quote Originally Posted by logoff View Post
    Iznenadjuju komentari NATO brace Srba na ovu vijest.
    Iznenadjujući za nekog ko ne poznaje Srbiju.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Није НАТО Супермен, нити идеалан, али је користан.
    Organizacija za koju kažeš da ima resurse koji daleko prevazilaze resurse svih ostalih država zajedno. Za mene je to supermen.

Превише слободе је онда кад те слободе почну да нагризају темеље друштва, тј. породицу.
    OK, ovo ćemo ostavit za neku drugu temu.

Po tebi NATO treba da se nađe narodu za kojeg TI misliš da je bolji gdje god na planeti izbije neko ******. Da li je Somalija članica NATO-a pa da se po automatizmu očekuje neka pomoć ? Da li je Egipat članica NATO-a pa da se po automatizmu očekuje neka pomoć?
    Ne. Po NATO-u i po nekim njegovim simpatizerima na ovome forumu, NATO treba da se nađe ugroženim narodima jer je NATO "savez za odbranu zapadnih vrijednosti koji se bavi humanitarnim intervencijama". Ne znam što bih ti rekao na ovo "bolji narod". Ja bih isto tako mogao pitati na osnovu čega je NATO bio u Srbiji, Libiji itd.

Kada negdje izbije neko ****** NATO se naravno stavi na stranu koja mu je u interesu I TO JE NORMALNO.
    Tebi jeste, vjerujem. ***** ne padaju sa Marsa, zemlje članice imaju svoju ulogu u njima.

Thanks Thanks Given 
    755
    Thanks Thanks Received 
    1,196
    Thanked in
    624 Posts

John Kerry -"Naše globalno vodstvo je ugroženo zbog Ukrajine, moramo zaustaviti Putinovu Rusiju, a NATO članice moraju povećati obrambeno izdvajanje na najmanje 2% BDP-a"

Evo poskupljenje - da se spremi jedno 67 miliona za članarinu ako je ovo metodologija koja će biti usvojena.
    Mada ko je protiv NATO saveza taj je protiv Crne Gore pa ništa nije skupo da se uđe u elitu.

Page 81 of 199 FirstFirst ... 317177787980818283848591131181 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)