View Poll Results: Da li u NATO

Voters
437. You may not vote on this poll
  • Da

185 42.33%
  • Ne

252 57.67%
Page 51 of 199 FirstFirst ... 4147484950515253545561101151 ... LastLast
Results 1,251 to 1,275 of 4975

Thread: Da li u NATO

Thanks Thanks Given 
    536
    Thanks Thanks Received 
    636
    Thanked in
    386 Posts

Nesto mi je to nestvarno, da samo istupimo iz saveza. No kako mozemo biti i samom natu od koristi ukoliko je vecina protiv clanstva . . .

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Reforma bezbjednosnih službi i njihovo stavljanje pod civilnu kontrolu biće ključ za dobijanje “zelenog svijetla” za članstvo u NATO, poručio je diplomata iz Brisela u prepisci sa kolegom iz Crne Gore u koju su Dnevne novine imale uvid.

http://www.cdm.me/politika/diplomats...ek-onda-u-nato

Thanks Thanks Given 
    35
    Thanks Thanks Received 
    7,285
    Thanked in
    3,182 Posts

USTAV

Odnos sa drugim državama i međunarodnim organizacijama

Član 15

Crna Gora, na principima i pravilima međunarodnog prava, sarađuje i razvija prijateljske odnose sa drugim državama, regionalnim i međunarodnim organizacijama.
    Crna Gora može stupati u međunarodne organizacije.
    Skupština odlučuje o načinu pristupanja Evropskoj Uniji.
    Crna Gora ne može stupiti u savez sa drugom državom kojim gubi nezavisnost i puni međunarodni subjektivitet.

Lično ne mislim da se pod "stupanje u savez sa drugom državom" misli na NATO (prije će bit da je NATO međunarodna organizacija), dok je za stupanje u EU nedvosmisleno rečeno da skupština odlučuje o načinu pristupanja. Mislim da se zadnji stav odnosi na sve situacije tipa 26. izborna jedinica neke države. Ali, neka bude da taj dio nije nedvosmislen, pravnici i od očiglednih stvari prave različita tumačenja.

+++++++++++++++
    Odlučivanje (iz dijela o Skupštini)

Član 91

Skupština odlučuje većinom glasova prisutnih poslanika na sjednici kojoj prisustvuje više od polovine svih poslanika, ako Ustavom nije drukčije određeno.

Većinom glasova svih poslanika Skupština donosi zakone kojima se uređuju: način ostvarivanja sloboda i prava građana, crnogorsko državljanstvo, referendum, materijalne obaveze građana, državni simboli i upotreba korišćenje državnih simbola, odbrana i bezbjednost, vojska, osnivanje, spajanje i ukidanje opština; proglašava ratno i vanredno stanje; donosi prostorni plan; donosi poslovnik Skupštine; odlučuje o raspisivanju državnog referenduma; odlučuje o skraćenju mandata; odlučuje o razrješenju predsjednika Republike; bira i razrješava predsjednika i članove Vlade i odlučuje o povjerenju Vladi; bira i razrješava predsjednika Vrhovnog suda, predsjednike i sudije Ustavnog suda; imenuje i razrješava zaštitnika ljudskih prava i sloboda.

Skupština odlučuje dvotrećinskom većinom glasova svih poslanika o zakonima kojima se uređuje izborni sistem i imovinska prava stranaca.

U prvom glasanju dvotrećinskom većinom i u drugom glasanju većinom svih poslanika najranije nakon tri mjeseca, Skupština odlučuje o zakonima kojima se uređuje način ostvarivanja stečenih manjinskih prava i upotreba jedinica Vojske u međunarodnim snagama
    ++++++++++++++++

Neka bude da je i ovo nejasno, čisto imajući u vidu Hrvate koji na referendumu izglasaju da ne žele istopolne zajednice pa ih vlast pozdravi i još im kaže i za neke druge stvari (tipa zabrane ćirilice) da im rezultate referenduma neće prihvatit.

Najlogičnije tumačenje ovako "nejasno" ili nejasno napisanog člana jeste da skupština ladno može sve nas da pozdravi i da odluči kako oće. To što bilo ko pjeni kako se ne smije pristupit NATO-u bez referenduma - o tome je trebalo razmišljat prije nego što se usvojio ovakav Ustav.

Ali, pravnici su pravnici... Uključujući i Miška kome je cijela pravnička karijera prošla u pisanju zakona i ustavâ, bez ijednog dana iskustva u bilo kakvom drugom pravničkom poslu. Ipak, ako je mogao pripravnik da bude premijer, a kasnije onaj drugi pripravnik da bude ministar finansija, onda može i pripravnik da piše zakone i ustave. Kasnije prestaje da bude pripravnik i postaje čovjek sa dugogodišnjim iskustvom u pisanju zakona i ustavâ.
    Last edited by NHM; 06-03-14 at 10:31.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Neka bude da je i ovo nejasno, čisto imajući u vidu Hrvate koji na referendumu izglasaju da ne žele istopolne zajednice pa ih vlast pozdravi i još im kaže i za neke druge stvari (tipa zabrane ćirilice) da im rezultate referenduma neće prihvatit.
    Čisto informativno, hrvatska vlast je priznala rezultate referenduma o bračnoj zajednici pa je taj članak zakona ušao u Ustav danom službene objave rezultata. Nijekala ih je unaprijed, prije samog održavanja referenduma, ali je Ustavni sud rekao svoje, a hrvatska Vlada se pokrila po ušima. Isto će bit i s referendumom o ćirili u Vukovaru. Ustavni zakon je iznad Vlade, barem u Hrvatskoj.

Thanks Thanks Given 
    35
    Thanks Thanks Received 
    7,285
    Thanked in
    3,182 Posts

Zato sam i rekao da nisam siguran kako ide priča sa referendumima, pogotovo imajući u vidu članove našeg Ustava koje sam citirao. Nisam čitao hrvatski Ustav pa ne znam.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

JOHN MCCAIN: Here Are 11 Things Obama Should Do About Ukraine Right Now
    http://www.businessinsider.com/john-mccain-ukraine-crimea-russia-sanctions-2014-3

BusinessInsider prenosi kako Džon Mekejn forsira da Crna Gora i Gruzija što je moguće prije uđu u NATO, kao jedan vid kažnjavanja Rusije.

“Work within NATO to take all necessary steps that can prepare for the expansion of the alliance to include countries such as Georgia and Montenegro as soon as possible.

Kako nam sve ovo oko Ukrajine daje vjetar u leđa za ulazak u NATO, zvek

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kako nije, evo uvedosmo i sankcije, samo još Lukšić da ne najavi direktni i nemilosrdni vojni udar kako bi se efikasno riješio problem ruskog prisustva na Krimu. Mi ponekad malo ne umijemo da se zaustavimo kad dobijemo vjetar u leđa.

No, nadam se da će se MkKejn sjetiti ovoga stava i u septembru a ne opet da izvisimo.
    You can kill a player, but you can't kill the game

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Shamrock View Post
    Kako nije, evo uvedosmo i sankcije, samo još Lukšić da ne najavi direktni i nemilosrdni vojni udar kako bi se efikasno riješio problem ruskog prisustva na Krimu. Mi ponekad malo ne umijemo da se zaustavimo kad dobijemo vjetar u leđa.

No, nadam se da će se MkKejn sjetiti ovoga stava i u septembru a ne opet da izvisimo.
    Septembar ili pola godine kasnije, nebitno je, poziv može doći u septembru ili na nekom od ministarskih sastanaka, sada je samo pitanje vremena, a i trebaće jedno godinu-dvije dok se završi ratifikacija, proces je to. Bitno je da je 95% gotov.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Danas je ministar finansija izjavio da ce nas clanstvo kostati oko 400 000 eura godisnje. Ako na to dodamo troskove ucesca nasih vojnika u okviru mirovnih misija (za 2014. iznose oko 1,6 miliona) i pretpostavimo da cemo od danas, 21. marta 2014., imati status punopravnog clana, to bi znacilo da bismo za NATO izdvajali, prema mjerilima sadasnjeg budzeta za odbranu, 5-6% sredstava namijenjenih tom ministarstvu.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

APSOLVENT, BATAJNICA
    Bio sam treći razred osnovne škole, živeo u Batajnici. Sećam se da sam se probudio u skloništu i video da mi mama stavlja nekakvu gazu na usta, pogodili su Galeniku. Sećam se kako se treslo sve kad su gađali vojni aerodrom. Sećam se da sam svako veče sanjao bombu kako uleće kroz prozor, jer je tada tako poginula trogodišnja sestra mog druga iz vrtića, Milica Rakić.
    IZBEGLICA, PRIŠTINA
    Padaju bombe na kasarnu u Prištini! Pucaju stakla na objektu u kome sam radila...Sledeća...pada na Jugopetrol...kulja dim. Moja deca u obdaništu, ja moram da radim. Upad Šiptara u objekat. Bežanje uz pretnju. Puščana cev u ustima mog kolege. Plač moje dece - "gori školica". Pogibija mog druga, supruga moje koleginice...rađanje njegovog sina koji ne zna oca! Kidnapovanje mog druga i komšije Dragana. Plač njegove supruge, mala deca u čudu, nema tate...Ni danas se ne zna šta je sa njim bilo. Pogibija mog sestrića, momka od 19 godina! Pogibija kućnog prijatelja u bombardovanju zgrade MUP-a.. Gori kuća..dedovina, očevina, a trebalo je da je moj sin nasledi...Bežanje bez igde ičega sa troje male dece...Ostala sestra jedina i pakao od 10 dana da li je živa? Gde je? Mnogo tuge i jada! Sada plačem...sećanja su toliko sveža kao da je juče bilo! A onda uranijum..majka u mukama ispusti dušu...brat još u većim.. Ali, idem dalje. Zaključam tugu u kutku svoje duše i živim, živim za moja tri anđela, za mog unuka.. Veliko zlo su učinili i nadam se da će ih kazna stići!

NENAD, MESTO NEPOZNATO
    Šta smo mi kao deca znali, po desetak godina smo imali... Igrali se po ceo dan na selu, družili se... A onda su bombardovali moje selo, ubili moje sestre... i onda sam odrastao.....

BOJANA, NOVI SAD
    ...12-ta mi beše godina, bezbrižno detinjstvo, škola, graja, smeh..a onda - prekid časova..Roditelji u strahu kupe decu ispred škole. Donekle svesna, dolazim kući i pričam tati i mlađoj sestri da neće biti rata, da nas to samo plaše.. A onda u 20.01 tlo pod nogama nestaje..trese se zgrada, mlađu sestru od osam godina grabim i trčim sa četvrtog sprata u podrum... U šoku, te noći nisam spavala...Sutradan i narednih nedelja, odvijalo se sve donekle "normalno"- igrali smo se napolju, družili, smejali..A onda, 6. maja, nakon dva dana mira i bez bombi u Novom Sadu, mi deca hoćemo kad bake i deke malo na Detelinaru, brat i sestra od tetke i ja odlazimo kod njih, da budemo sa njima i školskim drugarima..Sunce sija, dan prelep,puna ulica dece..a onda sirena, koja probija u kosti, u glavu..Ulica postaje prazna. Trčanje u zgrade, ulaze, sklonište..ali kasno, na ulasku u zgradu samo prasak, detonacija, zemlja, sve crno..Bomba je pala na 200metara, na kraj ulice, zgrada i ulazi zatrpani zemljom..krater ogroman..Ja sam u tom momentu bila u šoku, deda je nekako uspeo da me zgrabi i nadvije se nadamnom da me zemlja i detonacija ne oduvaju. Narednih nedelja sam imala košmare, ćutala sam..od tada mi grmljavina uteruje strah u kosti.. Danas mi je 27 godina i bojim se...

ZVONČICA, VARVARIN
    30. maj 1999. Miran gradić Varvarin na obali reke Morave. Praznični dan, sunčan, topao, slava grada Sveta Trojica. Skupili se ljudi iz cele opštine jer je ujedno bio i pijačni dan. Niko nije slutio da će se na samo par metara od pijace dogoditi najveća tragedija ovog gradića. Oko podneva samo su zatutnjali projektili. Živela sam na četrvom spratu i činilo mi se da su isti proleteli pored mog prozora. Cela zgrada se zatresla, čula se vika. Majka je najbrže reagovala, povukla oca i mene i uputila nas u sklonište. U hodniku komšije izgubljene, skamenjene, zbunjene. Niko nije mogao da veruje da se to dogadja malom gradu. Posle desetak minuta, ponovo su poleteli projektili (avion je napravio krug i ponovo ispalio projektile) i to u ljude koji su pritrčali da pomognu ranjenima koji su bili pokošeni prilikom prvog napada. Posle pola sata, prolomio se jauk. Komšinica, tinejdžerka, saznala je da joj je drugarica koja je imala samo petnaest godina poginula...Na sredini mosta su je zatekle bombe... Deset života je nestalo za deset minuta. Bilo je mučno slušati priče kako su se žrtve nesvesno opraštale od svojih najbližih, kao da su znale da im se uskoro bliži kraj.. Ja sam tada imala 13. godina i sećam se da sam stalo zapitkivala majku:"Mama, kako spava ta osoba koja je bacila bombe? Kad je videla ljude na mostu, vozila, ljude oko mosta, kad je znala da će neko ranjenicima pritrčati u pomoć?"...Odgovor nikad nisam dobila...

Thanks Thanks Given 
    2,425
    Thanks Thanks Received 
    313
    Thanked in
    191 Posts

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

snp grupa je insistirala dok je bila u sastavu dps-a da cg izadje na referendum da li da ocuvaju yu ili da ostznu u yu, iako su druge republike odavno izasle iz iste...milosevicevska pitanja za zatucane , politikantski ispranog mozga i neznzvene ..
    samo vi uz tako retrogradne ka vazda... bice ono "sa kakvim vam medjedima zivot prodje"....
    Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 30-03-14 at 16:21.

Thanks Thanks Given 
    103
    Thanks Thanks Received 
    3,742
    Thanked in
    2,161 Posts

Maja ponovo otvara oči...
    Jeeeeee

Poslato sa ultra-moderne pisaće mašine Galaxy S4 x2
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Imamo nove argumente. Da ne bi Rusija ušla i osvojila npr. Boku ili cijelo primorje bolje što prije da postanemo dio NATO.
    Ne kažem da bi ovi neutralni to voljeli...
    Fale li nama stvarno neutralni tj. ljudi sa stvarno drugačijim idejama?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Prica o neutralnosti je laprdanje po sistemu "sta bi bilo kad bi baba imala brkove", biti clan NATO pakta je najjeftinija moguća sigurnost i bezbjednost, a drugačije ideje su da na Cevu nadjemo izvore nafte, u Brskovo rudnik dijamanata......

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    drugačije ideje su da na Cevu nadjemo izvore nafte, u Brskovo rudnik dijamanata......
    Hahahaha kako bi nas onda tek napali Baš me zanima koji bi razlog bio, gruba povreda ljudskih prava? Da se lupamo nogama u dupe što uopšte hoće da nas prime u NATO, zahvalimo istoriji i ruskom pokušaju stvaranja male Moskve od Crne Gore.

Thanks Thanks Given 
    103
    Thanks Thanks Received 
    3,742
    Thanked in
    2,161 Posts

Mi smo u ovo za NATO kao Podgoričanke nećkamo se do kraja kao DA od njih Podgorica zavisi , a onda se prepuste

Poslato sa ultra-moderne pisaće mašine Galaxy S4 x2
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    846
    Thanks Thanks Received 
    3,530
    Thanked in
    2,051 Posts

Prica o neutralnosti je laprdanje po sistemu "sta bi bilo kad bi baba imala brkove", biti clan NATO pakta je najjeftinija moguća sigurnost i bezbjednost, a drugačije ideje su da na Cevu nadjemo izvore nafte, u Brskovo rudnik dijamanata......
    Ја бих највише волио да сви служимо војску,
    да ЦГ поново има 50.000 војних обавезника, да имамо 10.000 активних војника (+5000 полицајаца),
    да ове Фрегате и Топовњаче што имамо наставе да буду ракетне и да плове, да поправимо модернизујемо преостале Рубеже, или да пазаримо нешто новије у Русији или Француској,
    да имамо најновије радарске системе за надзор мора и неба.
    да имамо барем 4 модерна авиона млазне авијације рецимо Еурофајтера + 4 клипна јуришна, да имамо Патриот или С300 или Панцир ПВО,
    да имамо на десетине Леопард 2 тенкова, Патрија транспортера, оклопних Тојота, самоходних топова, ВБР-ова, да имамо на стотине камиона, багера, разних грађевинских машина, мостова, цистијерни.
    да су нам магацини пуни разног артиљеријског, страљачког, противоклопног, и лаког ПВО наоружања.
    да имамо изграђен систем цивилне заштите и препуне магацине потребне опреме и велике резерве хране и нафте.
    да имамо изграђене војне надземне и подземе објекте, војну академију и техничке центре.

Други пут за остваривање неутралности не постоји.Нажалост овакву неутралност можемо остварити само ако "na Cevu nadjemo izvore nafte, u Brskovo rudnik dijamanata"
    Украјина је имала писане гаранције за неутралност и од САД и од Русије па јој то ништа није помогло, јер неутралност постигнута дипломатијом у пракси не постоји.

Као сто сам и раније рекао они који су за неутралност "коју треба бранити дипломатијом" уствари желе да ЦГ остане слаба, небрањена и да је што лакше комадају и утапају у своје великодржавне пројекте.
    Last edited by BAR; 30-03-14 at 22:18.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    92
    Thanks Thanks Received 
    117
    Thanked in
    82 Posts

Brao majstore i takvi kao ti (dobro obavješteni i upućeni) će nam određivati sudbinu na eventualnom referendumu (što ne spomemu investicije) kao ovi DPS poltrončići što se pale na te budalaštine.

@BAR Amin, ja bi dodao koji SU ili MIG, ipak su oni superiorni i lako dostupni, rakete srednjeg dometa poput novijih NEVA i naravno remont svih ratnih brodova, jer su se pokazali odličnim. U slučaju da se desi neka ratna katastrofa, bolje da nas sravne tako, jer bi se borili i pružili snažan otpor, nego da čekamo neku terorističku organizaciju da nas MOŽDA odbrani. NATO gubi kontrolu, ne zna gdje udara, imaju vrlo lošu reputaciju pogotovo među ljudima koji žive u državama članica (iako RTCG maže i laže)
    If you turn a man into a fish, you will catch him for a day

Thanks Thanks Given 
    19
    Thanks Thanks Received 
    188
    Thanked in
    96 Posts

Je li moguce da niko ne vidi da NATO nema alternativu? Pa zar niko ne vidi vezu izmedju toga i afere Telekom? Je li moguce da Ameri drze nasu vlast u saci sa tom aferom?
    Jednostavno se Americka diplomatija u regionu i svugdje u svijetu, gdje za tim ima potrebe, potrudila da obezbijedi svoj uticaj. Tacno znaju da rusi ovdje imaju svoje interese pa su se potrudili da pokazu nasima iz vlasti da se slucajno ne okrenu dje ne treba jer se moze desit da se otkrije ono sto smo radili kad smo Telekom prodavali. Sto bi reko Combe - Logicno!

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    846
    Thanks Thanks Received 
    3,530
    Thanked in
    2,051 Posts

Quote Originally Posted by kenneth View Post

@BAR Amin, ja bi dodao koji SU ili MIG, ipak su oni superiorni i lako dostupni, rakete srednjeg dometa poput novijih NEVA i naravno remont svih ratnih brodova, jer su se pokazali odličnim. U slučaju da se desi neka ratna katastrofa, bolje da nas sravne tako, jer bi se borili i pružili snažan otpor, nego da čekamo neku terorističku organizaciju da nas MOŽDA odbrani. NATO gubi kontrolu, ne zna gdje udara, imaju vrlo lošu reputaciju pogotovo među ljudima koji žive u državama članica (iako RTCG maže i laže)
    Знам али овај план кошта угрубо око 450милона еура годишње (трећина садашњег државног буџета) и требао би му минимум 10 година да се реализује.Стога као што Хари рече то није реално без ако не нађемо нафту и дијаманте.
    Зато једину алтернатвиу имамо да уђемо у тај НАТО.Неки пакт са Русијом не долази у обзир због тога што је јако опасно бити нечија најудаљенија испостава и води у изолацију.Друго би било да смо неђе уз границу са Русијом.
    Да се разумијемо ни чланство у НАТО није јефтино али је неколико пута јефтиније од неутралности.

Постојеће стање је неодрживо и као што рекох заговарају га само они који су или незнавени или имају непријатељске интересе према ЦГ.
    ЦГ пртискају барем четири експанзионистичке политике које пријете њеним границама и њеној територијалној цјелокупности.Те политике су привремено замрле управо под силом НАТО-а.Те политике су великосрпска и великоалбанска експанзија као најопсаније и врло реалне пријетње, великобошњачка као знатно мања и црвенохрватска која је најслабија и које скоро да и нема.
    Last edited by BAR; 31-03-14 at 09:02.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by BAR View Post
    Постојеће стање је неодрживо и као што рекох заговарају га само они који су или незнавени или имају непријатељске интересе према ЦГ. ...
    Ma kako neznaveni kad imaju alternativu onaj davno potpisani pakt sa Bjelorusijom ili referendum za NATO sa kvalifikovanom većinom 96,3%

Thanks Thanks Given 
    92
    Thanks Thanks Received 
    117
    Thanked in
    82 Posts

Quote Originally Posted by BAR View Post
    Знам али овај план кошта угрубо око 450милона еура годишње (трећина садашњег државног буџета) и требао би му минимум 10 година да се реализује.Стога као што Хари рече то није реално без ако не нађемо нафту и дијаманте.
    Зато једину алтернатвиу имамо да уђемо у тај НАТО.Неки пакт са Русијом не долази у обзир због тога што је јако опасно бити нечија најудаљенија испостава и води у изолацију.Друго би било да смо неђе уз границу са Русијом.
    Да се разумијемо ни чланство у НАТО није јефтино али је неколико пута јефтиније од неутралности.

Постојеће стање је неодрживо и као што рекох заговарају га само они који су или незнавени или имају непријатељске интересе према ЦГ.
    ЦГ пртискају барем четири експанзионистичке политике које пријете њеним границама и њеној територијалној цјелокупности.Те политике су привремено замрле управо под силом НАТО-а.Те политике су великосрпска и великоалбанска експанзија као најопсаније и врло реалне пријетње, великобошњачка као знатно мања и црвенохрватска која је најслабија и које скоро да и нема.
    Nije nije, to se od jednom uzme sve kod braće na popust i mirni Ne baš sve što si ti nabrojao nego ovo što sam zamislio u glavi a muka me sad da nabrajam, uglavnom malo jače igračke nego što smo imali '90

Otvorite malo vidike pa će te shvatiti da niti moramo u NATO niti sa Rusima, kooperacija i saradnja u neku ruku i u posebnim slučajevima dolazi u obzir, biti član onakve organizacije, koja je priredila svijetu ovakav haos?
    Još malo ispiranja mozga, širenja laži i neobjektivne propagande pa će biti situacija kao 2006, ljude koje su protiv ulaska u NATO će smatrati domaćim izdajnicima
    If you turn a man into a fish, you will catch him for a day

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Eto ti u istome postu veli "neznaveni ili imaju neprijateljske interese prema CG".

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by kenneth View Post
    U slučaju da se desi neka ratna katastrofa, bolje da nas sravne tako, jer bi se borili i pružili snažan otpor, nego da čekamo neku terorističku organizaciju da nas MOŽDA odbrani.
    U slučaju ratne opasnosti - uglavnom se misli na susjede, da tu zaista nema opravdanja za nas, da kad bude rastao BDP, da se u isto vrijeme pokuša izgraditi strategija odbrane koja bi mogla da nas odbrani od susjeda - to je neki maksimum.

NATO gubi kontrolu, ne zna gdje udara, imaju vrlo lošu reputaciju pogotovo među ljudima koji žive u državama članica
    Gdje gubi kontrolu ? Nato ne samo da ne gubi kontrolu, nego jača svoj uticaj. Do sad svi pokazatelji kažu da NATO ni na jednom planu nije učinio korak nazad. Stara flota nosača se mijenja novom, Britanija investira u prekomorske snage, Francuska takođe, arsenal se modernizuje, i dalje vode trku u naoružanju, vojno prisustvo širom svijeta i dalje nenarušeno, oružane snage, od marinaca, do specijalnih jedinica rendžera, foka itd - svi imaju jedinice sa stvarnim borbenim iskustvom u operacijama na prvoj liniji fronta, komandni lanac isproban i uvježban, imaju gomilu iskustva iz raznih operacija koju mogu da izučavaju kako bi razvili nove programe odbrane i novu doktrinu, itd. Mislim dajte da se uozbiljimo, u poslednjih 50 godina su vodili i ratova i ratova. Što mislite, da im to nije koristilo da uvide sopstvene slabosti i nedostatke ?

Uglavnom, mašina totalno zagrijana, sa respond periodom od 24. sata u slučaju izbijanja krize u bilo kom dijelu planete.

P.S. BAR-ova kvalifikacija da svi koji su protiv NATO imaju "neprijateljske interese ka CG" je gruba i arogantna. Ko je ovdje pozvan da sudi o tome ko je neprijatelj CG.
    You can kill a player, but you can't kill the game

Page 51 of 199 FirstFirst ... 4147484950515253545561101151 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)