Jos nijesu sve tunelske cijevi probijene, tako da ako za godinu dana puste bice dobro.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ono što sam uspio da zaključim iz govorancije (tvitova) i priloženih tvitova, evo kojom dinamikom će se graditi autoputevi/brze ceste u CG:
1. Mateševo - Andrijevica
2. Smokovac - Gradac
3. Andrijevica - Crnča
4. Crnča - Boljare (granica sa Srbijom)
5. Gradac - Građani (nije usvojena ni varijanta preko jezera ni most na Pavlove strane nego još zapadnije)
6. Građani - Bar
7. Bar - Sukobin (granica sa Albanijom)
8. Gradac - Grahovo
9. Grahovo - Pode (granica sa Bosnom i Hercegovinom)
10. Građani - Radanovići
11. Radanovići - Debeli Brijeg (granica sa Hrvatskom (ili Verige ili Kumbor, još nije usvojeno)
12. Andrijevica - Bijeluha (granica sa Kosovom)
13. Crnča - Pljevlja
14. Pljevlja - Metaljka (granica sa Bosnom i Hercegovinom)
15. Podgorica - Nikšić
16. Nikšić - Šavnik
17. Šavnik - Žabljak
18. Žabljak - Vrulja (na putu Crnča - Pljevlja)
Po ovome ispada da će se promijeniti prostorni plan (nema nekih puteva po tom planu, neki su novi koji se ne pominju u tom planu). Evo, neka ostane zapisano, da vidimo koliko je prazna priča, a koliko realizacija.
Sent from my Motorola 8400
Glavna saobracajnica koja bi trebalo da se gradi je ulcinj -herceg novi ili jadransko jonska magistrala,da se turisti izvade iz onog pakla na nase primorje,jer gubljenje jednog dana u pitovanju od hn do ul je mnogo,kolapsi su dje god se krene na primorje
Ali ima dosta njih koji idu direktno do ulcinja ili produze za albaniju i dalje,a zakrce svaki grad do tamo,kroz budvu i kotor se prolazi po 2-3 sata,onaj dio od bara do sutomora i ona raskrsnica put tunela je cisti mazohizam,mislim da bi to prvo trebalo zavrsit pa posle spojit podgoricu i bar autoputem
Чек, значи по посљедњем плану, аутопут из Бара иде на Цетиње, преко Ријечке и Љешанске нахије до ПГ.
Е вала баш "мудро".
Мени и теби одговара, јер ће проћ кроз или близу оних наших трлезина, али мислим да нико, барем ван сезоне неће користити тај аутопут да би из Подгорице дошао до Бара и обратно.
А док се и направи Бар ће бити друга општина по броји становника.
Црна Гора
Црногорце је одржало црногорско срце.
Ne bih rekao da ide do cetinja, vec do ivice cetinjske opstine, jedino ako na to mislis... Ali me zanima kako misle prelaz kroz nac park?
Uglavnom, treba kupovat zemlju u Gradjane
Ne znači ništa, a hoće li značiti ne znam.... Niti ima studija izvodljivosti ili nešto slično da bi se moglo okvirno zaključiti, imaju povučene linije koje se vide u ovom tvitu Milojka Spajića
https://x.com/MickeySpajic/status/18...aWvKEl6Ow&s=19
Prije nekoliko dana je pušteno u saobraćaj 11 km autoputa koji pripada koridoru Vc. Iako je završena kompletna dionica Zvirovići - Buna u Buni se nema gdje isključiti sa autoputa tako da se saobraća na dionici Zvirovići - Počitelj. Najveći most u Bosni i Hercegovini je imao radni naziv Počitelj, ali je na otvaranju pomenute dionice dobio zvanično ime ,,Hercegovina". Evo dolje i pregled stanja koridora Vc kroz BiH, u međuvremenu je jedina izmjena ovih 11 km koje sam gore pomenuo.
Jos nijesu probili tunel Munjino brdo.
Na Google maps se vidi kuda će ići dobar dio koridora Vc kroz BiH.
Do novembra 2025 god. predviđeno je da se puste u saobraćaj sledeće dionice:
- Zenica sjever (geolokacija https://maps.app.goo.gl/irQN8ZMZTb3u1zon7 ) - Žepče (južno, tačnije Golubnja, geolokacija https://maps.app.goo.gl/eGL8H5WxiY4iBff96 )
- Žepče (sjeverno, tačnije Ozimica, geolokacija https://maps.app.goo.gl/pZnNvkd7StCD1ruk6 ) - Doboj (sjeverno, tačnije Kostajnica, geolokacija https://maps.app.goo.gl/nZFCghauvYLm8rBX8 )
To će biti dodatnih 65 km autoputa.
Usvojene su (izvor CeJN) tenderi za projektovanje idejnog rješenja sledećih dionica:
- autoput Andrijevica - Čakor (granica sa Kosovom), radi ,,Via project" za 83.000 € (procenjena dužina 27 km).
- brza cesta Bijelo Polje - Pljevlja - Metaljka (granica sa Bosnom i Hercegovinom), radi ,,Geotechnics, projects and consulting” za 157.000 € (procenjena dužina 93 km).
- brza cesta Danilovgrad - Nikšić, radi ,,Geotechnics, projects and consulting” za 107.000 € (procenjena dužina 31 km).
A ovo ce tek da vijecaju dje ce prolaziti brza cesta DG NK nadam se da nece je upropastiti ko PG DG
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Prosjecna brzina 60km...
Nemas trotoare nisu predvidjeni za bulevar, nemas traku za bicikliste ili ne daj boze traktor, previse kruznih... al najvise prosjecna brzina... po pravilima sluzbe kad se vozi naravno...
Ruku na srce super je bulevar i sigurnija je voznja njim (do kruznog) u odnosu na prije i potroseno je opravdanih 25 miliona za njega al imam utisak da se moglo sa jos malo novca napraviti bukvalno autoput!
I reci cemo dobro je to, a ta rijec nas najvise kosta...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
ja sam prosao silom prilika tipa 5 puta i od tih 5 tri puta su imali cicari sa dvojkama i dg tablama da me okinu u kontra smjeru,i idem staerim putom.jos je sad lutka,nidje nikog,nema kamiona,nema kruznih...
nama je glavni problem sto su nam magistralni putevi ustvari pristupni putevi do hiljade kuca izgradjenih uz iste....
tako da sad kad oces da sredis neki magistralni pravac dodju ti mjestani koji oce prikljucak na svakih 100m...
onaj bulevar prema danilovgradu je onakav kakav je, ali se nesto i moglo uraditi da je ogranicenje na vecem dijeu 80km/h....
redovno mi se desava kad vozim tuda da nema ni stajalista vec da kombi ili bus stane u desnu traku i kupi putnike..
Imam jedno rješenje za PG-DG bulevar.Tipično je crnogorsko rješenje:Na raskrsnicama đe se uključuju sa sporednih puteva stave se stubići u dužini 100m da odvoje lijevu i desnu traku bulevara.Znači ovaj što se uključuje mora u desnu htio ne htio,a lijevoj traci podigneš ograničenje brzine na 80km/h.U desnoj ostaviš 50km/h.
Akp se usvoji ovo rješenje vi ste mi svjedoci kad budem tražio pare za autorska prava.
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
zaista misliš da čičare u dvojkama interesuju stubići i ograničenje?
Mislim da ne.Mene interesuje da mogu da mi dozvole da vozim 80-90km/h lijevom trakom put DG a ja ću već pazit ako vidim da čičara sa dvojkom pa još i prikolicom ne umije da uđe u desnu traku i ruši stubiće pa ću usporiti.Ako nema čičare koji se uključuje iz Sladojevog Kopita ja "pičim" 80
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
I sto je najgore od svega nema dana da nisu sa radarom onamo na zadnji kruzni prije DG a ogranicenje 60. Mene zivo zanima, posto je zamisljena ova brza cesta PG - NK, je li plan da ta cesta bude zaseban put ili ce da se kaci na taj bulevar i tjt? Jer mi je nesto nerealno da su radili bulevar da bi posle par god radili novi put pored bulevara a isto mi nema smisla da je bulevar dio brze ceste kad je ogranicenje 60.
Konacno probijen tunel Munjino brdo. Novi rok za otvaranje dionice Pakovrace - Pozega Vidovdan 2025.
Last edited by retype_htc; 18-10-24 at 16:20.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks