826. Jos jedan pomorski 'mini-pack'.
Ovog puta jos jedan
Brown's Almanac (godisnjak) koji je dobrodosao svakom pomorcu, posebno svjezim. Iz 2011. god je ali je to manje bitno za one korisne stvari u njemu koje su svevremenske.
Uz njega je tu i '
ISM Code', pred-Biblija za buduce i sadasnja oficire, posebno oko 'Safety'-ja
Takodje '
IMO SMCP' koji je mnogo potrebniji nego sto se misli. Vecina pomoraca jako slabo koristi ove fraze koje bi trebalo potencirati vise kako bi bilo sto manje nesporazuma, posebno u kriticnim situacijama.
Tu je i 'Godisnjak' za 2016/2017 godinu. Okle meni nemam pojma al' je u njemu gomila likova koji su mnogo mladji od mene i ne poznajem jednog jedinog tako da mi je trenutno misterija kako je ovaj Boticin godisnjak zavrsio kod mene... Ima tu imena i prezimena kompletne generacije, sa sve slikama.. Da ne postavljam jer je meni malo 'krindz' da gledam te stvari u jednoj knjizi.
I ovaj mali "prirucnik", vjerovatno dobijen zajedno sa tim godisnjakom. Mozda kad sam poklanjao ostatak knjiga pa su me 'castili' sa ovim za uzvrat ali mi to definitivno nista ne treba u zivotu.
Uz sve ovo mogu da dam jos neke skripte strucnih predmeta pa mozda cak i neke sveske i sl. AKO je to nekom ista korisno...
Bookmarks