A da ako im sto ne bude da puste coeka da se najede. To je kod nas redovna pojava pa nikom ne skodi. Dodju penzioneri, nemaju para da kupe osnovne namirnice pa idu po sahrana.
Muškarac star oko 40 godina, čiji identitet još uvek nije poznat, zapao je za oko zaposlenima u pogrebnom društvu "Harbor siti" u Velingtonu, pošto su ga viđali na bdenjima i sahranama po nekoliko puta nedeljno.
"Kad god da smo imali okupljanje ožalošćenih uz ketering i piće, pojavio bi se isti čovek, uredno obučen i tih. Izjavljivao je saučešće porodicama, a onda bi se bacio na hranu i piće. Nije izgledao sumnjivo, ali nam je bilo neobično da slučajno poznaje sve ljude koji su umrli iste nedelje. Posle nekog vremena, shvatili smo da ne poznaje nijednog od njih", rekao je direktor "Harbor sitija" Deni Langstrat.
Zaposleni su krišom fotografisali lažnog ožalošćenog kako jede, pa i kako pakuje hranu u posude u rancu dok ostali okupljeni ne gledaju.
"Upozorili smo mušterije na njega, i jednom mu rekli da se više ne pojavljuje. Ipak, pošto su bdenja i sahrane često najavljeni u novinama, smatraju se javnim skupovima", rekao je on.
izvinte ne stavih link http://www.mondo.rs/s171907/Ludi_sve...sahranama.html
hvala ti @Roy Fokker ne bi primijetio da nisam izbacio link
Last edited by somewhere-else; 03-06-10 at 19:50.
A da ako im sto ne bude da puste coeka da se najede. To je kod nas redovna pojava pa nikom ne skodi. Dodju penzioneri, nemaju para da kupe osnovne namirnice pa idu po sahrana.
Look upon my works ye mighty and this pear...
kakve su americke guzice, dako ne propadnu za jedan obrok
za mene je sramotnije da covjek dodje na sahranu i da se smije sa sagovornicima ,dok ovaj covjek mozda nema ni za 'ljeb pa ide po sahrana...
Ni da zovne...
ovakvih kod nas ima koliko hoces, pogotovo na sjeveru na pomenima gdje se sluzi hrana.
Samo ja mislim da se kod nas ipak više ide radi cuganja, najjači su mi takvi likovi što se pjane po sa'ranama.
Meni su najjači oni što idu po sahrana radi druženja... ima nekoliko legendarnih starijih likova koji idu svaki dan u odijelu sređeni na Čepurke, i izjavljuju saučešće na svakom pokajanju, bez obzira ko je u pitanju, i vise čitav dan tamo u priču s drugima.
...dip your hands in the water,
the same deep water as me...
Ovi naši uglavnom idu da piju rakiju.
Are you suggesting coconuts migrate?
tako su i nasi, na rakiju pred kapelu, i nije to nista lose dok ne krenu pjevat...
Od tada, bez rakije pred kapelom.
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
a i kod nas su nekad sahrane bile ko svadba daleko bilo...jede se pije, napokon se i kod nas mijenja, odavno nisam prisustvovao nekoj dje se jelo...stizemo evropo, cekaj nas....
znam za onaj slucaj onih likova iz NK sto su isli na saucesca da piju, ali ono mladi ljudi, zezanje, popiju malo pa popodne tj uvece u grad...a svega ima!
:)
Pade mi na pamet nešto, pa da pitam ovdje da ne otvaram novu temu.
Što se dešava (kod nas) sa ljudima koji se pronadju mrtvi, i koje nije moguće identifikovati, ili ih je moguće identifikovati ali nemoguće doći do rodbine? U svakom slučaju, rodbina nije tu da preuzme tijelo. Što se dešava sa tim čovjekom onda?
za takvog bi tebala opstina da se pobrine.
bar je tako kod nas u HN. ovo pricam na osnovu jednog covjeka koji nije imao nikog, vazda je bio po gradu. Opstina mu je platila grobnicu i sahranu...
Zahvaljujem.
trebalo bi naplacivat rakiju, lokume (?!) i cigare po sahranama - manje bi ljudi dolazili.
I like to read - once i read something, i understand it, and once i understand it i never forget it.
Djao mu ga izio...
If you no longer go for a gap that exists, you're no longer a racing driver.
i pored onih koji dodju kuci kod ozaloscenih ima i onih koji cekaju da se na groblju sam cin sahrane zavrsi, pa posle podju u skupljanje hrane i pica koji se ostave za pokoj duse..... u selu mog oca postoji jedna prodica sa gomilom dece, a nemaju ni za leba...u tom slucaju kad je neka sahrana u selu ponese se vise hrane i pica na groblje da isti, nakon sto se narod razidje, pokupe makar vise hrane pa da imaju svi nesta pojesti...tuga!!
Ne misli mnogo ni istrajno....
Sahrane su same po sebi glup cin.. da ti neko dodje kuci, izjavi saucesce, podijeli svoju tugu sa tobom, ok sasvim.. ali da se od toga napravi citav cirkus, sa sve hranom i picem, to ne podrzavam uopste.. i jos ako se zadesi kakva babetina da leleche, (sto je i dalje cest slucaj kod nas) i otvara glavu u onoj muci, 'eba majku..
Kako citam ovo od pocetaka nailazim na tvoje recenice koje su se vec formirale u mojoj glavi
Kako bi ja te obicaje sve unistila lagano...
Ne nisam po prirodi destruktivna ali nasi obicajiiiiii :mad::smajlikojieksplodira::mad:
pored sve muke kad umre neko bliznji treba misliti i planirati dje ces nahraniti i napiti 300 dusa aooooooo :mad:
Weakness of attitude becomes weakness of character.
Ja bi najradije da me kremiraju kad pocinem i drze u kakvu teglu, eventualno prospu u okean, ka u americke filmoveno da mi se feshta nekakva pravi i trose ogromne kolichine rakije za taj 'ispracaj'
![]()
Ja sasvim sigurno imam namjeru da budem kremiran. Ne dopada mi se zamisao da mi tijelo trune i raspada se, pa neka i nisam živ.
Što se običaja tiče, što da vam kažem. Mučno mi je bilo na svakoj sahrani na koju odoh, i to najmanje zbog preminulog. Dosta sam ih i izbjegao.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks