Kakva je situacija sa DHL-om sad, "po novom", paket mi je vrijednosti 51e ? Imam opciju da izaberem da se šalje DHL-om ili Fedexom, za Fedex pretpostavljam da su cigani veći no prije.
Sent from my Magic 7 Pro using Tapatalk
jeli uzimao neko nesto sa alibabe? Znam da je to obicno veleprodaja, ali cuo sam da mogu da se iscimaju da se posalje 1,2 artikla.
Valjda nije vise veleprodaja, sve ozbiljnije imas za jedan artikal.
Ja recimo gledam graficku da eventualno porucim. Cijene su onakve kakve trebaju da budu, a ne u nebo sto su kod ostalih.
Imam za te sto gledam tipa kod par tacno znas koliko ti je sa postarinom 1 komad, samo kliknes, i ostali sto im pise da moze 1 komad dje ti ne pise cijena postarine, vec kontakt prodavca sto i kako.
Zbog PDV+carina+spedicija, odnosno kutare kod nas oko toga, jos se nisam odlucio na taj korak. Ne znam ni da li cu.
Ali u teoriji, ako bi mi napisali na kutiji used/refurbished, neku cijenu oko 140e, ovamo proslo to, to bi bilo bas sve cakum-pakum.
p.s. valjda za prvu narudzbu imas nekih 20e manju postarinu.
A bgm tesko da će to proći, pogotovo jer salju preko fedexa i slicnih.
Ocekuj spediciju 50€ + pdv i carinu.
Alibaba je doktor za B2B. Ako ti treba kontejner robe ili zbirno preko mora
Za ostalo istražuj kako šalju, pa AliExpress, ebay...
Kod mene su bili paketi 100e sa dostavom i plus ovo državi i dhlu 30-35e.
Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
Placa li i dalje amazon pdv carinu i to? Iako se uzme paket tipa 300e?
Kojom shipping metodom, od ovih povoljnijih, najbrže stižu stvari sa aliexpressa?
Koliko se ceka da puste sa carine ove jeftine posiljke sto stizu cainaom. 3 dana mi stoji jedna posiljka stoji status "podnesena na carinski pregled" a obicno su automatski prolazile carinu do sad.
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
Jel moguce neko da pošalje polovan telefon ili laptop iz Njemacke (DHL/ili neki drugi sevis) a da me ovi nasi ne naplate sva cuda?
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Je li ko poručivao sa amazon.de, je li isto da oni snose troškove uvoza kao sa amazon.com, ne piše mi nigdje no import charges, samo including VAT
Zaboravi na Amazon.de . Placas sve (pocevsi od toga da vecina stvari uopste ne moze da stigne u CG).
Ako je bas nesto sto je dostupno samo na Amazon.de najjeftinija opcija ti je da narucis na PO Box u Dubrovniku/Cavtatu. Cijena je nekih 10-11% veca nego ono sto vidis na samom Amazon.de .
Nije tacno.
Ako ispod cijene piše
“Prices for items sold by Amazon include VAT. Depending on your delivery address, VAT may vary at Checkout. For other items, please see details.”
Nećeš platiti ni centa preko.
Sve je to meni jasno u potpunosti ali ajd mi nadji proizvode na Amazon.de za koje to pise.
Ostaje da grijesim ako su nesto izmijenili u zadnjih 2-3 mjeseca (od kako nisam narucio nista sa Amazon.de), ali prije par mjeseci apsolutno nista sto sam gledao nije bilo sa pokrivanjem troskova sa njihove strane.
Ima li ko amazonskog iskustva, (ili je to sve pošlo po k od Donijevog tarifnog avetanja), evo stoji "ordered" na trackingu ima 20+ dana, no ne mrda narudžba s mjesta bolje no kam stani.
Jedan jedini item je u pitanju btw, ne milion džidža od raznih proizvođača/prodavaca.
><
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks