Kako ce da krene narucivanje npr na Bosnu ili Albaniju (dje god moze pr do 150€ bez dazbina) pa u gepek za CG. Onda “rucno” radjene po 10 puta vecoj cijeni.
ti ko da ne znas koliko treba do tamo i nazad + 2 sata za jedan rucni rad
nothing comes from violence and nothing ever could
Dal ovi kinezi automatski stavljaju manju vrijednost porudzbine (Aliexpress) ili ih čovjek mora napomenuti? Naručih jednu stvar u vrijednosti od 112e i zaboravih im pisati za manju vrijednost...
Sent from my 2312DRA50G using Tapatalk
Ja sam skoro uzeo jedan sat sa Alija, koštao je 115 eura i prodavac je sam stavio 52 dolara na fakturu zalijepljenu na paketu. Ne garantujem da to svi rade ali eto taj je mene ispoštovao, poštar mi uze samo 1 euro.
UPS International Shipping
Paket krenuo iz Houston,TX - 20 Dec
PG aerodrom - 23 Dec 14:30 skeniran
Sad da vidimo kad će ga odje uručiti
Sent from my SM-S916B using Tapatalk
Eo ga fedex tj montenomaks nesretni. Danas tek uruceno, 11 dana, i jos 40,70e za spediterske usluge i ostala sranja.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Stvarno presporo.
Od 13 decembra cekam UPS da zavrsi proceduru oko carine i da salju za Herceg Novi.
\\OFL•GIC
Pakao..
Do se dešavalo i prije TEMU-a.
Izgubio sam volju da bilo šta poručujem online
Ne bi me čudilo i da se vještački glavi sad da bi prebačile pošiljke 1. januar, da se ubere taj PDV![]()
Ne moze, ako je stiglo prije 01.01. nema logike da naplate pdv
Sent from my Pixel 9 Pro using Tapatalk
Mogu da ih drze do posle praznika
Mada, ne bi smjeli, kome god da je prošao status "Customs clearance completed" do 01. januara.
Pa nece naplacivat' ako je "custom clearance" prije 1. januara ali moze bit' da je u CG vec stigao a da ga carina nece pogledat' ove sedmice (ne stizu od velikog broja paketa + drzavna firma gdje su mnogi vec na odmoru) nego ce ostat' za poslije praznika i tu ce automatski da naplate PDV iako je stigao znatno prije 1. januara.
--------------------------
Do Not Disturb.
Nije bitan datum prispijeća paketa, već datum podnošenja deklaracije carini od strane špeditera pošte/DHL/Ups/milšped..
Kako imamo dosta poziva preko carinske otvorene linije, po pitanju plaćanja PDV-a za online pošiljke, a odgovor je isti i za TEMU i za DHL, evo i da se ovdje odgovori....
U skladu sa instrukcijom Sektora za carinsko pravne poslove Uprave carina, ukoliko su dvije ili više pošiljki pristigle istog dana, od istog pošiljaoca za istog primaoca, a po istom transportnom dokumentu, te pošiljke se objedinjuju i na objedinjenu pošiljku se obračunaju i naplaćuju dažbine.
Ja naručih u SRB nesto iz Kine jer nece vamo da isporucuju. Free shipping bio. Fino ispunio neka dva dokumenta od fedeksa gdje ih ovlascujem i poslao potvrdu o iznosu sa mejla. I na iznos od 124e iako je prodavac stavio samoinicijativno 60 obracunali 50e spediciju i ostatak 50e carina i pdv. I tako...kakva klanica.
γνῶθι σαὐτόν
U srb ti je limit 50€
Do Not Disturb.
Toronto - Danilovgrad udaljenost 7500km.
Vrijeme pošiljke 7 dana.
Danilovgrad - Podgorica udaljenost 25km
Vrijeme pošiljke 4 dana.
A Bato
Poslato sa pisaće mašine S24 x2
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
There are currently 4 users browsing this thread. (1 members and 3 guests)
Bookmarks