Hvala puno
Vec imam akaunt tamo na .uk nego je reg na stari email koji ne koristim
Čim nađem sifru kupujem vala pa da probam
Jesmo li kao "drzava/posta/carina" ili sta vec potpisali nesto sa istim pa pošiljke stizu "bez naknadnih" pameti/nameta kako je odlucio marjan marjanović pripravnik pripravnika ekonomsko-pravnog sektora za sprečavanje "šverc-komerca" jadnika tj.građana koji o jadu zabavise drzavu online kupovinom jednog do dva artikla koja NemaU kod nas a ako ih ima onda mu je cEna ono baš
Poslato sa puslice upotrebom Tapatalk-a
https://www.amazon.de/gp/product/B07...m_1p_0_lm?th=1
par od 10kg (20kg ukupno) 80e sa dostavom, jeste skupo ali meni su ovi tegici omiljeni.
![]()
Jel može neko da mi ukratko objasni kako funkcioniše ovaj shipito? Odma se registrujem dobijem adresu njihovog skladišta i odatIe šaljem za CG? koliko košta da se to izvede?
Sent from my SM-S916B using Tapatalk
ПОДГОРИЧКА БУДУЋНОСТ !
Imas kalkulator na njihovom sajtu da okvirno izracunas.
Uglavnom, kad porucis sa nekog US sajta stavis tu adresu koju si dobio, naravno pazis da sve podatke uneses tacno, pogotovo tvoj broj ormarica itd...
Onda kad ti stigne paket u njihovo skladiste, dobijes mail notifikaciju da imas paket.
Na sajtu odes u svoje pristigle pakete, ispunis formu o carinskoj deklaraciji (par podataka), uneses svoju adresu za isporuku i na kraju platis...
Oni se nesto fiksno ugrade za tu uslugu, ne znam koliko je to tacno trenutno, znam da je ranije bilo 4 dolara cini mi se pa na vise u zavisnosti od nekih dodatnih usluga (prepakivanje, micanje fakture itd) i naravno zarade malo na shipping cijenama.
Da sumiram, mozda se isplati jedino za neke manje stvari (najvise tipa patike, jakna, neka PC komponenta ili tako nesto) koje si uzeo na dobrom popusti pa ti se isplati...
Racunaj da ce te to ispasti minimum nekih 30-40ak eura sve zajedno sa shippingom...
Evo koliko su mene kostale posiljke, s tim sto je poslednja slata 2019 godine...
![]()
Last edited by Incognito; 27-11-23 at 15:39.
Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)
Sve cesce i cesce dobijam ove ciganske poruke... copy/paste koji koristi vise razlicitih prodavaca..
Na Ali-ju ako uspijem da narucim bez ikakvih dopisivanja, ja sam zadovoljan.
Ako moram nesto da objasnjavam i dopisujem se obicno to ide u gubljenje zivaca i vremena i najlakse mi je da otkazem posiljku i dodijelim negativnu.
Juce od jednog narucio 3 sitnice i napisao kao 'note' da posalje sve zajedno i ukoliko ne moze da mi javi prije slanja. Isto to dodam i kao poruku, da budem siguran da ce vidjet'.
Lik poslao dvije stvari u dvije razlicite posiljke a za trecu sad kaze da moram da sacekam i doplatim.
Nekad stvarno treba previse zivaca za ove Kineze.
--------------------------
Do Not Disturb.
Sve zavisi od prodavca do prodavca. Ja mislim da imas da cekiras prilikom kupovine dal zelis da ti salje zajedno ili odvojeno. Narucujem 1 do 2 stvari mjesečeno,al ono sto mi dolazi dolazilo je u 1 paketu. Jedan paket nije poslat 5 dana,pitao sam sto nije u redu?Reklli da ne mogu da ga posalju,da drugu stavku nemaju trenutno. Odmah su rekli mozemo poslati 1 ili da vam refundiramo. Naravno,refund odradio i gotovo. Nekad treba pustit prirodno,nemam zivaca da se dopisujem sa njima,pogoto kada mi odgovore na kineski posle engleskog
Ne znam o kakvoj opciji pricas, ja uvijek selektujem samu prodavnicu iz korpe i na taj nacin se selektuju svi artikli iz te prodavnice te to zajedno narucim kao jedan order.
To sto oni nabavljaju stvari od rugih prodavaca pa dok dodju do istih treba par dana pa salju odvojeno je druga prica.
Do Not Disturb.
Ako je DHL 112€ zajebao si sistem, provukao si se ispod 75€
Last edited by METZ; 28-11-23 at 22:26.
Nece uracunat carinu mislis?
Koliko znam na dhl se ne placa carina?
Placa se carina na sve preko 150, a za neke artikle je i obavezna bez obzira na cijenu.
To sto nekad prodje bez placanja je dobra stvar za nas ali nije pravilo![]()
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
Dva paketa sa Alija stigla ispod 15 dana na adresu. Ljepota
Послато са SM-G998B помоћу Тапатока
Ima li neka 'magicna rijec' ili fora da se ne dopisujem sa beskorisnom Evom na Ali-ju vec sa nekim ko potencijalno ima mozga?
Pokusah sa prodavcem da rijesim (jer znam koliko je tesko rijesit' ista preko samog Ali-ja) ali nema trika. Sam prodavac kaze "can't be solved".
Bukvalno je markirao 'order' kao "partially shipped" iako nije nista poslao, niti ce. Kaze nema nacina da posalje a ja ne mogu da otkazem, nemam uopste "cancel" kao opciju.
Sad jedino da cekam da vidim koliko im se raspada 'automatski sistem' ali bi dobro bilo da dodjem do podrske u medjuvremenu.
Inace prodavac i dalje nudi iste proizvode, za iste zemlje iako navodno ne moze da salje.
Gubljenje vremena i zivaca.
Do Not Disturb.
Porucih neke sluske sa alija, poslato aliexpress standard shipping, i stize mi ladno preko fedex-a i naplati 10.45e, vise nego slusalice sto sam platio.
Preko cega si porucio? Ako je poslato obicnim DHL-om on ide preko standardne PosteCG, ako si preko Express jedino ako ti je zaglavilo na relaciji DHL-Carina, ali bi ti javili ja vjerujem...
Inace evo meni porudzbina sa iHerba, poslata 27.11 urucena jutros 30.11... DHL Express...
![]()
Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)
Ima li neko tacnu informaciju da li carina moze da naplati PDV+carinski troskovi za posiljke vrijednosti preko 45€ u slucaju kada salje fizicko lice? Ili je u pitanju njihova manipulacija da izvuku pare na svaki moguci nacin.
Ima li tacno definisano zakonom ovo sto oni tvrde?
Sent from my iPhone using Tapatalk
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks