Kod mene jos nema nikakvih promjena za 21. Ima li jos ko da ceka iz te vrece
Podgorica Podgoricanima!
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Možda nije za ovu temu, ali neka ostane napisano pa se može prebaciti tamo đe treba. Narudžbine sa aliekspresa je do nove godine dostavljala pošta na kućnu adresu, odnosno poštar je donosio pošiljku do stana. Ako niko nije kući, pošiljka se vrati u poštu kod željezničke stanice i tamo može da se preuzme. Makar je tako bilo u Podgorici. Naručio sam neke sitnice prije mjesec dana i očekivao da je procedura ista. Prije neki dan sam dobio poziv od mbc dostave i njihov dostavljač je rekao da pošta više ne vrši isporuke pošiljki iz inostranstva otkad je stupio na snagu zakon kojim se naplaćuje pdv za sve pošiljke, nego da su taj posao preuzele kuriske službe. Oni dostavljaju samo ispred zgrade, a ne do stana plus određeni ljudi pokrivaju samo određene reone. Ako je adresa za dostavu blok 6, a ja nijesam kući nego na poslu u centru, dostavljač neće da je dostavi u centar. Hoće da je dostavi na drugu adresu ako je u okviru reona koji pokriva. Osim toga, ako se iz nekoliko pokušaja pošiljka ne uruči, vraća se u njihov magacin u Nikšić. Ni momak iz dostave nije znao koja je procedura kad se pošiljka vrati u taj magacin. Ovo važi za mbc dostavu, ne znam kako je za ostale.
Po mom mišljenju je ovo loše rješenje, pogotovo imajući u vidu da nije dobro riješeno šta se dešava sa pošiljkama koje nijesu uručene, odnosno nije obezbijeđeno neko centralno mjesto sa kojih bi takve pošiljke mogle da se podignu.
Evo i meni od 21. paket danas otpremljen ka posti
ja dobih sms da dođem po njega. i sad idem ka da su mi svi problemi u životu riješeni. spokoj, nirvana...
γνῶθι σαὐτόν
Dobro je bar sto za Temu ne placamo nista...
Ja sam čuo mbc, nisam nešto posebno obratio pažnju kad se dostavljač predstavio. Može biti i da je ntc, ali svakako mislim da je više kurirskih službi uključeno u dostave.
Meni je danas urucena posiljka s aliexpress-a donjela posta... NTC nije mbc a taj ntc ne moze da stize i daje svakom zivom(samo jos golube da angazaju) jer ne mogu da stizu koliko je toga...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Satelitski resiveri/oprema
Meni su već uspjeli da ubilježe i "Neuspio pokušaj uručenja pošiljke", koji se naravno nije desio.
Kakvi su to kreteni
U međuvremenu, Temu je sklopio ugovor sa operatorima ekspresnih i poštanskih pošiljki, prema kojima se naplata carinskih dažbina vrši od pošiljaoca robe, a ne od krajnjih korisnika – primaoca. To znači da će ova kineska platforma na sebe preuzela obavezu plaćanja PDV-a umjesto građana. Podsjetimo, do 1. janura nije se plaćao porez za pošiljke vrijednosti manje od 75 eura, jer su one bile oslobođene plaćanja poreza. Od nove godine PDV se plaća na sve pošiljke iz inostranstva bez obzira na iznos.
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
meni 18.2. očepilo ono za 21. januar ali još nije stiglo
[COLOR=rgba(0, 0, 0, 0.8)]DEPARTED FROM LOCAL DISTRIBUTION CENTER[/COLOR][COLOR=rgba(0, 0, 0, 0.45)]12:58 PM CET,[/COLOR]
METGDA, ME
She is only here to annoy herself!
Ne budite naivni, pogledajte isti proizvod koliko košta kad promijenite zemlju sa montenegro na Romaina ili Bugarska recimo. Pdv plaćaš odmah Temuu a on ga uplati kuririma, kuriri su ga već platili kad su carinili robu. Stigne sva roba, kontejener ima manifest, piše vrijednost ukupne robe 10.000 eur, pdv 2100, kurir plati državi tih 2100 eur, TEMU njemu to refundira 2100 + 2 eur za dostavu po paketu. Evo ti i dokaz:![]()
Temu se neće odreći dobiti u korist građana, mali prodavci na Temu izuzev oni koji proizvode artikle žale se da ih Temu reketira, uslovljava i zajebava oni rade za maržu od 20% i da plate 21% nama, đe je tu logika? Direktni proizvođači-prodavci robe uspijevaju da iskorišćavanjem jeftine radne snage koja radi po 17 sati da prodaju veliku količinu pa ostvaruju kumulativnu dobit na te velike količine. Zato i jeste kvalitet robe sa Temua najgore ŽNJx2 kvalitete, jer ne postoji kontrola kvaliteta u takvim pogonima za hiperprodukciju smeća. Dovoljno je da za svaki proizvod koji ti padne zaoko pogledaš recenzije tako što ćeš ih posložiti najgore na vrhu i sve ti je jasno. Od 50 artikala koje sam stavio u korpu ni jedan nije prošao. Inače one recenzije sa 5 zvjezdica na vrhu su FAKE recenzije a ne od stvarnih kupaca pa se zato slobodno može reći da je TEMU , SCAM platforma! Evo i jedan zlatan savjet od mene, NE KUPUJTE ELEKTRONIKU NA TEMU!
Last edited by Tivatech; 20-02-25 at 07:06.
Naravno da je veliki dio loseg kvaliteta i da je veliki dio recenzija fake. Ali nije bas sve snj kvaliteta, nesto je i dobro.
Cijene su bas skocile, ali kada se izguraju neki kuponi pa se to obori za 10,20 nekad 50 i vise % moze ispasti koliko toliko isplativa roba.
Recimo ja sam uzeo u oktombar ovako nesto: https://www.temu.com/me-en/1-2-4pcs-...024_xvg0vffehn
I evo i dan danas odlicno radi, tada je bilo 9 sad je mnogo skuplje. Ali ako izguram neki popust onda mozda uzmem opet.
Ne razumijete - temu je za toliko digao cijene za CG, pa realno vi platite pri porucivanju. Steta sto nije posebno iskazan kod njih. Ali evo dobro covjek objasni da se to placa zbirno po manifestu
Jutros mi konačno stigla jedna pošiljka sa Alija preko pošte... Platio 1.40€, 10 centi PDV, 30c provizija, 1€ troškovi uručenja
Sent from my RMX3311 using Tapatalk
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks