Page 1240 of 1248 FirstFirst ... 240740114011901230123612371238123912401241124212431244 ... LastLast
Results 30,976 to 31,000 of 31189

Thread: ++ Informacije o internet kupovini

Thanks Thanks Given 
    256
    Thanks Thanks Received 
    51
    Thanked in
    45 Posts

Quote Originally Posted by institucija View Post
    Samo PDV tj 21% na ovu cijenu, tj nema carine

Nije strasno onda

Thanks Thanks Given 
    256
    Thanks Thanks Received 
    51
    Thanked in
    45 Posts

Quote Originally Posted by Ickorz View Post
    Na carini nemaš problema. Njim Anine bitno ima li baterija
    Evo porucih, jos su mi poslali ponudu za 30e manje. Tako da je best buy i sa carinom ce ispasti isplativo.

Thanks Thanks Given 
    375
    Thanks Thanks Received 
    720
    Thanked in
    346 Posts

Kod mene jos nema nikakvih promjena za 21. Ima li jos ko da ceka iz te vrece
    Podgorica Podgoricanima!

Thanks Thanks Given 
    1,137
    Thanks Thanks Received 
    369
    Thanked in
    274 Posts

Quote Originally Posted by flyeagle View Post
    Evo porucih, jos su mi poslali ponudu za 30e manje. Tako da je best buy i sa carinom ce ispasti isplativo.
    Koliko ti je shipping?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    139
    Thanks Thanks Received 
    94
    Thanked in
    67 Posts

Možda nije za ovu temu, ali neka ostane napisano pa se može prebaciti tamo đe treba. Narudžbine sa aliekspresa je do nove godine dostavljala pošta na kućnu adresu, odnosno poštar je donosio pošiljku do stana. Ako niko nije kući, pošiljka se vrati u poštu kod željezničke stanice i tamo može da se preuzme. Makar je tako bilo u Podgorici. Naručio sam neke sitnice prije mjesec dana i očekivao da je procedura ista. Prije neki dan sam dobio poziv od mbc dostave i njihov dostavljač je rekao da pošta više ne vrši isporuke pošiljki iz inostranstva otkad je stupio na snagu zakon kojim se naplaćuje pdv za sve pošiljke, nego da su taj posao preuzele kuriske službe. Oni dostavljaju samo ispred zgrade, a ne do stana plus određeni ljudi pokrivaju samo određene reone. Ako je adresa za dostavu blok 6, a ja nijesam kući nego na poslu u centru, dostavljač neće da je dostavi u centar. Hoće da je dostavi na drugu adresu ako je u okviru reona koji pokriva. Osim toga, ako se iz nekoliko pokušaja pošiljka ne uruči, vraća se u njihov magacin u Nikšić. Ni momak iz dostave nije znao koja je procedura kad se pošiljka vrati u taj magacin. Ovo važi za mbc dostavu, ne znam kako je za ostale.

Po mom mišljenju je ovo loše rješenje, pogotovo imajući u vidu da nije dobro riješeno šta se dešava sa pošiljkama koje nijesu uručene, odnosno nije obezbijeđeno neko centralno mjesto sa kojih bi takve pošiljke mogle da se podignu.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    6
    Thanked in
    3 Posts

Evo i meni od 21. paket danas otpremljen ka posti

Thanks Thanks Given 
    73
    Thanks Thanks Received 
    60
    Thanked in
    44 Posts

Quote Originally Posted by elemental View Post
    Možda nije za ovu temu, ali neka ostane napisano pa se može prebaciti tamo đe treba. Narudžbine sa aliekspresa je do nove godine dostavljala pošta na kućnu adresu, odnosno poštar je donosio pošiljku do stana. Ako niko nije kući, pošiljka se vrati u poštu kod željezničke stanice i tamo može da se preuzme. Makar je tako bilo u Podgorici. Naručio sam neke sitnice prije mjesec dana i očekivao da je procedura ista. Prije neki dan sam dobio poziv od mbc dostave i njihov dostavljač je rekao da pošta više ne vrši isporuke pošiljki iz inostranstva otkad je stupio na snagu zakon kojim se naplaćuje pdv za sve pošiljke, nego da su taj posao preuzele kuriske službe. Oni dostavljaju samo ispred zgrade, a ne do stana plus određeni ljudi pokrivaju samo određene reone. Ako je adresa za dostavu blok 6, a ja nijesam kući nego na poslu u centru, dostavljač neće da je dostavi u centar. Hoće da je dostavi na drugu adresu ako je u okviru reona koji pokriva. Osim toga, ako se iz nekoliko pokušaja pošiljka ne uruči, vraća se u njihov magacin u Nikšić. Ni momak iz dostave nije znao koja je procedura kad se pošiljka vrati u taj magacin. Ovo važi za mbc dostavu, ne znam kako je za ostale.

Po mom mišljenju je ovo loše rješenje, pogotovo imajući u vidu da nije dobro riješeno šta se dešava sa pošiljkama koje nijesu uručene, odnosno nije obezbijeđeno neko centralno mjesto sa kojih bi takve pošiljke mogle da se podignu.
    Da nije NTC a ne mbc?

Thanks Thanks Given 
    1,960
    Thanks Thanks Received 
    2,544
    Thanked in
    1,043 Posts

ja dobih sms da dođem po njega. i sad idem ka da su mi svi problemi u životu riješeni. spokoj, nirvana...
    γνῶθι σαὐτόν

Thanks Thanks Given 
    375
    Thanks Thanks Received 
    720
    Thanked in
    346 Posts

Quote Originally Posted by [kinetic] View Post
    I dalje nista
    Podgorica Podgoricanima!

Thanks Thanks Given 
    256
    Thanks Thanks Received 
    51
    Thanked in
    45 Posts

Quote Originally Posted by Sale View Post
    Koliko ti je shipping?

9.99, nije puno...

11. The Following User Says Thank You to flyeagle For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    256
    Thanks Thanks Received 
    51
    Thanked in
    45 Posts

Dobro je bar sto za Temu ne placamo nista...

Thanks Thanks Given 
    1,061
    Thanks Thanks Received 
    722
    Thanked in
    413 Posts

Quote Originally Posted by .Bole View Post
    Kod mene jos nema nikakvih promjena za 21. Ima li jos ko da ceka iz te vrece
    Quote Originally Posted by [kinetic] View Post
    I moj paket o'čepio danas

Thanks Thanks Given 
    139
    Thanks Thanks Received 
    94
    Thanked in
    67 Posts

Ja sam čuo mbc, nisam nešto posebno obratio pažnju kad se dostavljač predstavio. Može biti i da je ntc, ali svakako mislim da je više kurirskih službi uključeno u dostave.

Thanks Thanks Given 
    1,799
    Thanks Thanks Received 
    1,104
    Thanked in
    659 Posts

Meni je danas urucena posiljka s aliexpress-a donjela posta... NTC nije mbc a taj ntc ne moze da stize i daje svakom zivom(samo jos golube da angazaju) jer ne mogu da stizu koliko je toga...

Satelitski resiveri/oprema

Thanks Thanks Given 
    1,061
    Thanks Thanks Received 
    722
    Thanked in
    413 Posts

Meni su već uspjeli da ubilježe i "Neuspio pokušaj uručenja pošiljke", koji se naravno nije desio.

Kakvi su to kreteni

Thanks Thanks Given 
    1,342
    Thanks Thanks Received 
    675
    Thanked in
    342 Posts

Quote Originally Posted by flyeagle View Post
    Dobro je bar sto za Temu ne placamo nista...
    Kako nista? Ne placa se 21% kao na aliexpress?

Sent from my SM-A725F using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    1,865
    Thanks Thanks Received 
    442
    Thanked in
    221 Posts

Quote Originally Posted by HaRRyy View Post
    Kako nista? Ne placa se 21% kao na aliexpress?

Sent from my SM-A725F using Tapatalk
    Ne plaća, temu je free

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    1,137
    Thanks Thanks Received 
    369
    Thanked in
    274 Posts

U međuvremenu, Temu je sklopio ugovor sa operatorima ekspresnih i poštanskih pošiljki, prema kojima se naplata carinskih dažbina vrši od pošiljaoca robe, a ne od krajnjih korisnika – primaoca. To znači da će ova kineska platforma na sebe preuzela obavezu plaćanja PDV-a umjesto građana. Podsjetimo, do 1. janura nije se plaćao porez za pošiljke vrijednosti manje od 75 eura, jer su one bile oslobođene plaćanja poreza. Od nove godine PDV se plaća na sve pošiljke iz inostranstva bez obzira na iznos.

Thanks Thanks Given 
    2,902
    Thanks Thanks Received 
    2,945
    Thanked in
    1,419 Posts

meni 18.2. očepilo ono za 21. januar ali još nije stiglo

[COLOR=rgba(0, 0, 0, 0.8)]DEPARTED FROM LOCAL DISTRIBUTION CENTER[/COLOR][COLOR=rgba(0, 0, 0, 0.45)]12:58 PM CET,[/COLOR]
    METGDA, ME
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    289
    Thanked in
    145 Posts

Quote Originally Posted by Misko Kluni View Post
    Ne plaća, temu je free

Sent from my SM-G998B using Tapatalk
    Ne budite naivni, pogledajte isti proizvod koliko košta kad promijenite zemlju sa montenegro na Romaina ili Bugarska recimo. Pdv plaćaš odmah Temuu a on ga uplati kuririma, kuriri su ga već platili kad su carinili robu. Stigne sva roba, kontejener ima manifest, piše vrijednost ukupne robe 10.000 eur, pdv 2100, kurir plati državi tih 2100 eur, TEMU njemu to refundira 2100 + 2 eur za dostavu po paketu. Evo ti i dokaz: Click image for larger version. 

Name:	Snimak ekrana 2025-02-20 072327.jpg 
Views:	90 
Size:	13.7 KB 
ID:	179636Click image for larger version. 

Name:	cgSnimak ekrana 2025-02-20 073751.jpg 
Views:	86 
Size:	13.4 KB 
ID:	179637

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    289
    Thanked in
    145 Posts

Quote Originally Posted by Sale View Post
    U međuvremenu, Temu je sklopio ugovor sa operatorima ekspresnih i poštanskih pošiljki, prema kojima se naplata carinskih dažbina vrši od pošiljaoca robe, a ne od krajnjih korisnika – primaoca. To znači da će ova kineska platforma na sebe preuzela obavezu plaćanja PDV-a umjesto građana. Podsjetimo, do 1. janura nije se plaćao porez za pošiljke vrijednosti manje od 75 eura, jer su one bile oslobođene plaćanja poreza. Od nove godine PDV se plaća na sve pošiljke iz inostranstva bez obzira na iznos.

Temu se neće odreći dobiti u korist građana, mali prodavci na Temu izuzev oni koji proizvode artikle žale se da ih Temu reketira, uslovljava i zajebava oni rade za maržu od 20% i da plate 21% nama, đe je tu logika? Direktni proizvođači-prodavci robe uspijevaju da iskorišćavanjem jeftine radne snage koja radi po 17 sati da prodaju veliku količinu pa ostvaruju kumulativnu dobit na te velike količine. Zato i jeste kvalitet robe sa Temua najgore ŽNJx2 kvalitete, jer ne postoji kontrola kvaliteta u takvim pogonima za hiperprodukciju smeća. Dovoljno je da za svaki proizvod koji ti padne zaoko pogledaš recenzije tako što ćeš ih posložiti najgore na vrhu i sve ti je jasno. Od 50 artikala koje sam stavio u korpu ni jedan nije prošao. Inače one recenzije sa 5 zvjezdica na vrhu su FAKE recenzije a ne od stvarnih kupaca pa se zato slobodno može reći da je TEMU , SCAM platforma! Evo i jedan zlatan savjet od mene, NE KUPUJTE ELEKTRONIKU NA TEMU!
    Last edited by Tivatech; 20-02-25 at 07:06.

23. The Following User Says Thank You to Tivatech For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    256
    Thanks Thanks Received 
    51
    Thanked in
    45 Posts

Quote Originally Posted by Tivatech View Post
    Temu se neće odreći dobiti u korist građana, mali prodavci na Temu izuzev oni koji proizvode artikle žale se da ih Temu reketira, uslovljava i zajebava oni rade za maržu od 20% i da plate 21% nama, đe je tu logika? Direktni proizvođači-prodavci robe uspijevaju da iskorišćavanjem jeftine radne snage koja radi po 17 sati da prodaju veliku količinu pa ostvaruju kumulativnu dobit na te velike količine. Zato i jeste kvalitet robe sa Temua najgore ŽNJx2 kvalitete, jer ne postoji kontrola kvaliteta u takvim pogonima za hiperprodukciju smeća. Dovoljno je da za svaki proizvod koji ti padne zaoko pogledaš recenzije tako što ćeš ih posložiti najgore na vrhu i sve ti je jasno. Od 50 artikala koje sam stavio u korpu ni jedan nije prošao. Inače one recenzije sa 5 zvjezdica na vrhu su FAKE recenzije a ne od stvarnih kupaca pa se zato slobodno može reći da je TEMU , SCAM platforma! Evo i jedan zlatan savjet od mene, NE KUPUJTE ELEKTRONIKU NA TEMU!
    Naravno da je veliki dio loseg kvaliteta i da je veliki dio recenzija fake. Ali nije bas sve snj kvaliteta, nesto je i dobro.
    Cijene su bas skocile, ali kada se izguraju neki kuponi pa se to obori za 10,20 nekad 50 i vise % moze ispasti koliko toliko isplativa roba.
    Recimo ja sam uzeo u oktombar ovako nesto: https://www.temu.com/me-en/1-2-4pcs-...024_xvg0vffehn

I evo i dan danas odlicno radi, tada je bilo 9 sad je mnogo skuplje. Ali ako izguram neki popust onda mozda uzmem opet.

Thanks Thanks Given 
    1,137
    Thanks Thanks Received 
    369
    Thanked in
    274 Posts

Ne razumijete - temu je za toliko digao cijene za CG, pa realno vi platite pri porucivanju. Steta sto nije posebno iskazan kod njih. Ali evo dobro covjek objasni da se to placa zbirno po manifestu

Thanks Thanks Given 
    1,065
    Thanks Thanks Received 
    618
    Thanked in
    344 Posts

Jutros mi konačno stigla jedna pošiljka sa Alija preko pošte... Platio 1.40€, 10 centi PDV, 30c provizija, 1€ troškovi uručenja

Sent from my RMX3311 using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Juče mi je stigla pošiljka sa e-baya u vrijednosti od 13,90 dolara. Nek bude da je to 13,50 eura. PostExpress su mi za to uzeli 7 eura. Znači 50%.

Page 1240 of 1248 FirstFirst ... 240740114011901230123612371238123912401241124212431244 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)