Poceo i jomashop sa opcijom da platis sve dazbine prilikom narudzbe.
Sent from my S22+ using Tapatalk
Bas cu provjeriti. Gledah sad nesto da narucim pa vidjeh to. Javljam ako uspjeva.
Sent from my S22+ using Tapatalk
Prastajte ako je bilo skorije pitanje, na telefonu sam...
Ima li Temu za CG?
Nema.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
James Tiberius Kirk
Juče mi poštar ostavio ceduljicu za pošiljku preko mađarske pošte. Izgleda je ovo sa NTC-om bilo nešto privremeno.
Sent from my SM-S916B using Tapatalk
Mozes da bacis u fontanu. Isti je efekat
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Na ovoj cedulji što mi je ostavio poštar stoji rok za podizanje 5 dana. Maloprije me zove poštar za drugu pošiljku i kako nisam bio kući kaže biće na pošti i naglasi da imam 5 dana da je podignem. Da nije to malo kratko?
Sent from my SM-S916B using Tapatalk
--------------------------
Do Not Disturb.
Nisam nikad imao situaciju gdje sam imao 15 dana da podignem posiljku.
Kao sto rekoh - najcesce je bilo 5 dana (skoro uvijek) a od skorije mislim da je 10 dana.
Cak ne znam ni da li ja ta najduza opcija 10 dana, nisam siguran da sam 15 dana vidio uopste kao opciju.
P.S. U praksi (iz mog iskustva) prodje i malo duzi period od naznacenog prije nego oni vrate posiljku posiljaocu/prodavcu al' moguce da to zavisi od same poste, glavnoga u filijali ili sta vec. Jer to vec spada u kategoriju "ne moraju al' obicno sacekaju malo duze od roka".
Do Not Disturb.
AliExpress standard shipping (tracking pokazuje Cainiao Universal Postal Union)
- 30.7. krenula
- 2.8. evidentirana u Singapuru
- 8.8. evidentirana u Podgorici
- jutros dostavljena i 1 euro naplaćen
Ne bi ni DHL Express brže dostavio
Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
Stigla u PV, za sad rekordna
Sent from my 2312DRA50G using Tapatalk
Ne moze se parirat sa lopovima sto rade Fedex, ali ups, mozda najgora dostava u cg. Paket iz HKG poslat prosle srijede, stigao u petak u pg. U ponedeljak pred kraj radnog vremena me kontaktiraju, u utorak markiraju paket da je urucen i salju podatke za uplatu. Nema im glasa od tad, da bi nas danas zvali iz poste blizu kuce da je kurir juce samo izbacio tamo paket jer ga je mrzjelo da nas zove/trazi, no srecom je malo mjesto i poznajemo zenu sto radi u postu....znaci nevjerovatno kakvi maloumnici
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Više puta sam pisao glavom UPS-u za to njihovo delivered a nije.
Jednom sam i amazonu.
Tražio da pošalju ko je potpisao….
A njima kad to kažem objasne da su predali papire i da zato piše delivered
“A to pise za papire da su preuzeti tj da je roba stigla u magacin i onda ide carinska procedura pa dostava...zvace vas kolege koji rade pg”
Kao da smo vesla sisali.
Trazim "gun massager" na ali i ima ih gomila sa xiaomi u imenu artikla. U recenzijama se moze naci da se dosta korisnika zali da nije xiaomi, a prodavac kaze kako je proizvod funkcionalan blabla, ne osvrcuci se na to da daje laznu info. Ocigledno podrska ne radi svoj posao.
Da nije ko od vas uzimao slican aparat?
Nekih 80% proizvoda na Ali su fejk. Ipak, za vecinu iskusnih kupaca to se lako i brzo provali, prije samog narucivanja.
To nije bio slucaj par godina unazad i Xiaomi je bio Xiaomi a Lenovo je bio Lenovo.
eBay je bio taj koji je bio 'poznat' po fejk proizvodima i sl.
Danas na eBay-u nema ni priblizno toliko fejk artikala koliko na Ali-ju.
Drug mi se nedavno fali kako je nabavio Lenovo flesku od 1TB za 5-6 eura. How yes no.
Kad su poceli sa prodajom laznih Seiko/Orient satova, poceo sam da prijavljujem i da konstantno smaram podrsku o tom problemu... U samom pocetku su neke prodavnice zatvorili ali vremenom su poceli da popustaju dok nisu dosli do trenutnog stanja a to je da ih ne interesuje, dok god imaju % od svake prodaje. Isto kao sto FB/IG ne interesuje sto se najgori prevaranti reklamiraju na platformi i sl.
Da ne idem presiroko i precrno... to je to manje-vise. 'Dark Age' interneta a svi kopamo istu rupu.
Do Not Disturb.
gledam nesto na amazon, pise no import charges?
znaci li to nema carine?
Prelistaj topic, iz nekog razloga Amazon još uvjek nikakve dadžbine nama ne naplaćuje, samo to što vidiš na sajtu + shipping. Koliko čuh iskustva od par ljudi ni naša carina ništa nije oporezivala, ne znam da li je i sad tako u svakom slučaju neshvatljiv "bug" i kako još uvjek traje - evo skoro godinu.
Ili je do nekog sporazuma carine i Amazona. Laz cuo laz prenio.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks