Da li je neko nešto poručivao iz Letonije (Latvia)?
Zaglavio mi paket u Zagreb od 10.6.
Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
Imao sam i prime, ništa mi nije pomagalo….
Inače MRZIM kad stigne u četvrtak/petak to je uvijek ponedeljak uručenje
Edit: evo poslata ova što je pisalo 02.07. I sad piše da stiže u petak..
Last edited by stefke; 23-06-25 at 22:47.
Koji je đavo sa trackingom sa Alija? Đe su nestale singapurska, holandska i ostale normalne pošte?
Ko prevozi i dostavlja ove CNG i LP tracking brojeve?
Desetak stvari naručih sinoć, ni jedan normalni tracking. Onaj ECSC je najgori ubjedljivo, punu neđelju dana ima da je pošiljka stigla u CG i još nije dostavljena...
Sent from my OP13 using Tapatalk
Those about to rock, we salute you!
ESC meni danas dostavi NTC i naplati PDV
To je sve normala, nego prvi put vidim ove trackinge, ne znam ni ko prevozi, s kamo li do donosi do doma.
Sent from my OP13 using Tapatalk
Those about to rock, we salute you!
Imaju li pravo, dhl ntc i ostali, da mi traže skrinshot transakcije kojom sam platio neki artikal? Pri tom artikal košta 10ak eura
I da li mogu da im ne dam skrinshot mog bankovnog računa, ne znam po kom osnovu to traže, i moraju da naplate PDV bez toga dokaza
Kako se ostvaruju garancije preko ovog ananashop-a? Npr. klima i tv?
Pomoc ljudi, narucio sam 180€ mali uređaj sa češke.
I kad sam hteo da podignem paket u poštu, rekli mi da treba jos 78€ (kao carina i pdv). Ja reko odma, nema šanse, vracaj paket.
Znaci, 50% od vrednosti su mi naplatili za ovo, vise nego sto sam ocekivao.
Ima sad mozda drugi ako uzmem od 50€ sa aliexpressa, kolko na to ce ici carina ?
Radi se o nekim malim aparatima.
180*1.05.1.21=228,69
spedicija +30=258,69
258,69-180=78,69 dazbine
Ovo bukvalno ananas shop. Pise i na racunu to.
Zvah vele ovlasceni servis kad odradi ugradnju onda se ostvaruje garancija.
Zvah ovlasceni, oni ne ugradjuju, ali ako mi se ugradi kako treba nece bit problema da se kod njih pozovem na garanciju.
Ergo, opreznije kad prodavac nije neka firma, moguce komplikacije u slucaju problema.
Pa uvijek racunajte tih 0-10% carine i 21% pdv
+ 1-4-5-10 eur za spediterske usluge
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Poručih paket od 50e vrijednosti
Poslaše mi ga fedexom. Uvijek sam ih izbjegavao zbog priče da su kod nas jako loši i da uzimaju ogromnu proviziju. Koliko otprilike bih trebao platiti njima na 50e vrijednosti?
Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
Evo meni treba fedex ove 2 dana da uruči paket pa javljam.
Paklenici.
Ne privhataju da je free shiping, ako to pise onda oni dodaju na cijenu artikla i dostavu npr 55€ pa na sve to carina i pdv.
“Ne Stefane. Troskovi transporta se dodaju po zvanicnom Fedex-vom cjenovniku
Na osnovu kilaze i udaljenosti to jest Zona gdje se odredjene drzave nalaze u Fedex-ovom cjenovniku”
- Znaci ja sam trebao da trazim da stave da je dostava 1€ i sve bi bilo ok?
“naravno”
Umjesto 90€ pdv i carina, platiš 107€ …
Plus njima spediciju.
UPS,
Stiglo u petak, danas sam dobio posiljku (treba im 4-5 dana da ocarine i dostave) uzas.
Postacg, evo od ponedeljka je na carinski pregled.
Last edited by stefke; 02-07-25 at 16:41.
I meni je od 30. juna na carinski (auspuh koji platih 450€), živo me zanima kako će mi obračunat, s obzirom da su ni poslednji put za artikal od 152 € naplatili samo 1 € wtf
Last edited by stevann; 02-07-25 at 17:32.
Naručujem redovno sočiva iz Mađarske, al brate od 15.og na carinu je baš pakao. Nadam se da nije nešto novo pa da se ne mogu poručiti jer su ođe ista 2x skuplja
Sent from my M2012K11G using Tapatalk
There are currently 6 users browsing this thread. (0 members and 6 guests)
Bookmarks