Porudžbina sa Aliexpressa poručena krajem oktobra (neka maska za telefon), koštala 2€, u pošti uzeli još 1.70€ (vjerovatno 1e ono standardno+0.70e pdv). Ništa račun.
Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
Provizija ka provizija. Zavisno od banke kože biti i 1,50 koliko sam plaćao za sitne uplate. Ne branim nikoga, ali ovo je redovna stvar
Nije redovna stvar iz razloga sto su oni vec platili ili na svoju garanciju stavili pdv na citav dzak/koleto, tako da ce dnevno da imaju jednu uplatu pdv-a u svoju kasu. Ovako uplacuju kao sami sebi i uzimaju proviziju. Zivi bili pa vidjeli da je tako
Samo treba da prijavite inspekciji da ne izdaju racune, koliko znam za svoje usluge su duzni da izdaju fiskalni racun, nisam nasao neki clan zakona koji navodi da su izuzeti
Moraju da izdaju ali nemaju kad a znaju kakve su nam inspekcije...
--------------------------
Do Not Disturb.
--------------------------
Pomoć potrebna,
Naručeno (12.01.) par sitnica sa Amazona, iznost, s poštarinom: ~63€
.
Prilčna tišina (za Amazon) -niko ništa relativno dugo. Onda prije 7-8 dana (23.01.), poruka od banke pomenuti iznos skinut s računa, (na ime: Amazon Marketplace); računam -Konačno, eto će krenut paket danas-sjutra.
Paket i dalje ne mrda, provjeram dnevno.
Sinoć (31.01), opet depeša od banke, -Pokušano (opet od strane "Amazon Marketplace"), da se skine isti iznos. Na sreću, kartica debitna, par eura ostalo na njoj, -Transakcija neuspješna, nedovoljno sredstava.
Dupla naplata?! WTF?
*Provjeren Amazon nalog, apsolutno nikakvog traga od transakcije od 23-ćeg nema.
Banci ili Amazonu prijenut za oči?
><
U pravu si. Izgleda je do njiG. Amazona.
Evo sad iz banke, vele što se njih tiče sve uredno naplaćeno-transferovano.
E muka kad od Amazona mora čeljade se čuva kao od kakvih Nigerian prince-scumera!
><
Trebali bi svi sto poručujemo naručit na Ali po nekakvu stvar malo gabaritniju a da je tu do 1$, i ne preuzimat je nikako, no da sve to vrate u express poštu, da im se nagomila dobro. Po mogućnosti svi istu, bila bi neka vrsta bojkota ovog njihovog pljačkanja..
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Za stvar od 1.32 uzeli 60centi i euro, 1.60. Bruka
Last edited by flyeagle; 01-02-25 at 11:47.
Ja sam sa sitnicama sa alija završio 😁
Za neke bolje i kvalitetnije, koje nema na temu, naravno
Za sve gluposti ostale, temu
Sad uručena pošiljka s Aliexpressa u vrijednosti 2.08 €, dažbine 1.75 €.
Bez fiskalnog sa QR ne bih im platio. Kada vec dajemo za PDV da znamo da ce biti uplacen, a ne u dzep kurira
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Pljačka
Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
Nista, obzirom da i ja cekam sitnicu sa Alija, platicu to sto treba ali se ceka dok mi ne vrate kusur u cenat
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
A "ukidanje" kovanica manje vrijednosti od pet centi najviše govori o našem mentalitetu.
Ista stvar sa ESCS.
Sent from my SM-A725F using Tapatalk
There are currently 6 users browsing this thread. (0 members and 6 guests)
Bookmarks