Chat GPT primijenjen na igru.
Mislim da funkcioniše tako što isčita čitavu Skyrim wikiju, nauči cijeli lore, a onda odgovore ispucava iz ugla karaktera kojeg "tumači".
Budućnost gejminga.
Otvara se mogućnost potpuno neograničenih i realnih razgovora sa NPC likovima, koje uz napredak tehnologije nećete moći razlikovati od stvarnih.
Na ovom gore primjeru svi malo dramoseraju, ali to su stvari koje mogu da se šteluju, i sve će se rafinirat.
Last edited by ASC; 01-05-23 at 22:49.
I ja sam htio da postavim.... Baš izgleda brutalno.
Westworld coming...
Možda ne u fizičkom prostoru, ali u virtuelnom definitivno.
E, ja sam gotov covjek kad ovo izadje. Najbolja igrica svih vremena. Tj. franshiza. I taman sam mislio da mi Elden Ring bude zadnja od tih maratonskih igrica, da pocinem.. kad ovo zlo najavise. Imao sam skoro 5 hiljada sati na njoj. Drzim jos uvijek neke rekorde u speedrun-u. Evo ga jedan sa zadnjeg dijela, na koji sam najponosniji. Ubjedljivo najtezi nivo na cijeloj igrici, predjen za rekordno vrijeme.
What a thrill...
Look upon my works ye mighty and this pear...
Eh.. bojim se samo da ce mi ova sledeca zivot uzeti. MGSV je, bez obzira na krnju pricu, najbolji gameplay i mehanika sto sam u zivotu igrao. Za ocekivati je da nastavak bude samo bolji u tom dijelu...
Poslije četvorke to više veze nema.
Prvo i najbitnije atmosfera niđe veze s onim ranije.
Ja fino rekoh na sta sam mislio. Cetvorka je linearna, nije open world i.. njen gameplay ne moze da se poredi sa peticom. Bukvalno ni do koljena.
Meni su te prve 4 dijela pravi Metal Gear.
Ovo drugo, ne znam.
Ne sviđa mi se.
A to ne znači da je loša igra.
Pa, skoro da nema MGS fana koji nije bio razocaran peticom u pogledu price. I ja sam medju njima. Tu je najvise doprinijelo to sto Snake skoro uopste ne prica. Nismo navikli na to, taj je uvijek imao o necemu da drobi.![]()
Najveci problem petice nije manjak price ili losa prica, nego cinjenica da je igra bukvalno nedovrsena. Ima samo jedno zavrseno poglavlje. Drugo je kolekcija copy/paste misija iz prvog poglavlja a treceg poglavlja nema, iako je trebalo da ga bude. To je zato sto, uprkos popularnom misljenju, Hideo Kojima je jedan teski idiot, sto potvrdjuje i podatak da je htio Kiefera Sutherlanda umjesto Davida Haythera za glas Big Boss-a. Kao kreator serijala, morao je da zna da je to glupa ideja. Ali tip je debil koji je umislio da je bog i batina i da moze da radi sta mu dusa pozeli, pa umjesto da zavrsi igru na vrijeme, odlagao je jedno 30 puta jer je on neki veliki perfekcionista. Konami ga je sa pravom odje*ao. A mozda je trebalo to da urade mnogo ranije.
Ja evo dva dana ne mogu sebi da dodjem od kad sam vidio da prave remake jedne od najboljih igara svih vremena, i kolekciju prva tri dijela koja ce mozda napokon da dodje i na PC.
Last edited by VanjaTheMan; 26-05-23 at 18:57.
Pa, sad.. petica je dobrim dijelom opravdala taj njegov perfekcionizam. Diskutabilno je to ko je tu ispao idiot. Ta 2015-a godina je mozda i najjaca godina sto se igrica tice, MGSV, GTAV, Witcher3... I htio je budzet kao GTA, nekih 120 miliona, ali Konami nije htio da ide preko 80. Tako je nesto bilo.
Ovaj rimejk trojke je vec najavljen i za PC.
Last edited by ovizionizi; 26-05-23 at 19:07.
Po mom misljenju apsolutno nije. Petica ima samo obrise neke dobre igre koja je mogla da postoji, da je megalomanijak znao racionalno da upravlja budzetom koji mu je bio na raspolaganju. Nista mu nije trebala izgradnja baze i kidnapovanje vojnika. Igra djeluje toliko prazno i jeftino, a nije moralo da bude tako. Umjesto normalne price i klasicnih MGS cutscenes, vecina price je u audio kasetama koje moras da pronadjes. Ni oruzje vise nema prave nazive, a sjetices se da si u MGS3 mogao da razgovaras sa SIGINT-om i o istorijatu oruzja i o drugoj opremi koja ti je stajala u equipped.
Ok, ok, mozemo se sloziti oko dosta toga, ali ipak.. meni je ovo nenadjebiva perverzija.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks