Sta je tesko da se jednom mjesecno da nalog preko eBankinga?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sta je tesko da se jednom mjesecno da nalog preko eBankinga?
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
@herkules jel prevelika procedura reprograma stambenog kredita ? Moraju li opet svi papiri da se vade i chuda ? U sustini bih povecao ratu a smanjio broj godina otplate … eventualno promijenio uslove otplate jer vidim da su sad krediti povoljniji dosta nego prije ~2 godine kad sam ga dizao
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Ja sam to odradio za stambeni. Spustio sam za 2%.
Pošao do druge banke, dobio bolje uslove (
Sa tim papirom pošao u matičnu banku i rekao dajte mi ovo (lijepo rečeno), inače prelazim kod konkurencije.
Dali.
Trajalo je možda nedelju dana.
Nikakve nove papire nijesam vadio, samo sam potpisao novi plan oplate i čini mi se novi administrativnu zabranu na novi iznos.
Stan je bio pod hipotekom.
Poslato sa pisaće mašine S24 x2
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Last edited by Bugi; 08-01-25 at 23:00.
Ne, nego ima i nekolilo godina. Sada sam u drugim kreditima.
Trenutno kredit koji sam dobio je kamatna stopa od 4.6% potrošački.
Firmi staroj 3 mjeseca da neko da kredit na par godina?
Prastaj ne procitah do kraja koliko je stara firma...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Nije. Ne moraju svi papiri, vjerovatno će potvrda o zaradi biti dovoljna, i samo aneks ugovor o kreditu i da ti daju novi otplatni plan.
Ne moraš hipoteku nanovo da upisuješ, neka ostane da traje duže nego što ti je nova ročnos tkredit, dok nije obrnuto to ne smeta nikome.
Nisam siguran, ali možda ti naplate neku naknadu za izradu tog aneksa.
Ako mene pitaš, to ne moraš da radiš. Samo uplaćuješ više nego što ti je sada anuitet, i kad nakupiš 1000 eura samo pošalješ zahtjev za prijevremenu otplatu duga i oni su po zakonu obavezni to da urade bez potpisivanja ikakvog aneksa, pa ti samim tim ne mogu naplatiti ništa.
Zahtjev se salje online ili se obraca kreditnom referentu?
Satelitski resiveri/oprema
Referentu, to odobravaju za dan-dva, ja sam vise puta uplatio tako, ostala je rocnost ista, ali smanjila se rata znacajno.
To sam isto na savjet herculesa uradio.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Tu es mon héro!
Razmisljao sam o ovome da uplacujem vise ili na kraj godine da uplatim sumu odjednom ali bih smanjio rok otplate prije svega zbog kamate jer me dusa zaboli kad vidim da posle 2godine nisam otplatio 2000e od glavnice a da je ostatak rate ustvari otplata kamate
Kad se uplaćuje taj dodatni novac za isplatu kredita, postoji li neki limit po pitanju te “dodatne” otplate glavnice na godišnjem nivou?
Nešto pominjete ovdje 1000e pa ne znam da li je to fiksno ili procenat od nečega, pa da u tom iznosu ne morate ništa dodatno potpisivati sa bankom (aneks i sl) ?
I ako se to radi, da li se smanjuje rata ili period otplate? Pretpostavljam “po defaultu” po ovome što pišete da se smanjuje mjesečna rata, a ako hoćemo da smanjimo period otplate, to mora sa bankom da riješimo (što bi opet bio dodatan trošak - jer spada u reprogram kredita, ako ne griješim?) ? Logično da se i kamata smanjuje u oba slučaja, bez obzira da li smanjimo mjesečnu ratu ili period otplate?
Last edited by SpellStealer; 09-01-25 at 11:33.
I respect your wrong opinion.
Lukaj
https://www.cbcg.me/slike_i_fajlovi/...tima_08-21.pdf
10k clan 23
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Neće kamatnu stopu ali oće iznos kamate![]()
Razumijem ja otrpilike zbog cega su me odbili, ali mi nije jasno da banka ne gleda neku siru sliku kada su mali krediti u pitanju. Jer vec imam kredit kod njih koji se otpalcuje redovno vec tri godine, a firma je na A listi kod iste banka, i firma ima pozitivno poslovanje. Ako banka gleda bas sve do najsitnijih detalja, kako onda dodje u situaciju da odobri neki kredit koji se ne vraca.
Ono sto me sad interesuje, da li je u redu da novi zahtjev predam u februaru ? ili moram cekati jos
Last edited by herkul07; 10-01-25 at 09:38.
Za pravi odgovor fali malo detalja. Mogao bih da nagađam kad su ti dali prvi kredit da su prilivi bili konstantni, pa su spram toga procijenili da je OK da te finansiraju.
Lako se dođe u situaciju da se ne vraća kredit, i ima ih mnogo ivše nego što možete da zamislite. Naročito kad firme neće da odbijaju od zarade anuitete, ali hoće redovno da za sindikate odbijaju rate za registracijew, frižidere i cipele. I tako ljudi nabače sebi obustava da prime po 2-3 eura mjesečno i ne ostane ništa za kredit da se vrati.
Djeluje smiješno, i nevjerovatno, ali takva je praksa. U CG je nacionalni sport ne plaćat račune, rate i gledat kako nekoga zajebat za nešto. Isto kao što tebe lažu kupci za plaćanja.
Što se drugog pitanja tiče, sve zavisi koliko koja banka gleda unazad. Sve i da kažeš koja je banka u pitanju, ne bi pomoglo jer su to njihova pravila koja bi trebala da su internu upotrebu.
Lista kod banaka se razlikuje, a jedina koristod nje je u visini kamatne stope, ostalo je manje više isto.
A ja bih volio da mi pojasniš kakvu to širu sliku da pogleda banka?
“Ja živim na selu svojom odlukom, kao što svojom odlukom ne želim da imam bankovnu karticu, i ne želim da je koristim. Znam da oni pokušavaju da nas penzionere “uvedu u red”, da nam izdaju kartice, da nam uzimaju dodatne provizije i da nas otjeraju iz poslovnica da im ne bi pravili gužvu kad su penzije"
CKB zatvorila poslovnice subotom u cijeloj CG, penzioneri ogorčeni: Nemamo gdje podići svoj novac
"Mene neće natjerati da uzmem karticu, već da potražim drugu banku koja će me više poštovati”
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Zapad Banka daje karticu i račun (proliv i odliv SMS obavještenja), za 0.99e mjesečno + besplatno podizanje novca sa bankomata HB.
Za 1e ne postoji penzioner koji ovo neće uzeti. Naročito jer časti poštara toliko ili ostavi na šalter.
Penzioneri jedu ***** standardno
Znaci nece karticu da smanje broj odlazaka u banku za 100%, da smanje broj odlazaka do bankomata za realno 60-70% jer u prodavnicama mogu kupovati karticom itd. nece popuste koje dobijaju karticom nego oce da neko gubi pare na otvaranje poslovnica zbog njih. Kakve legende
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks