Page 323 of 329 FirstFirst ... 223273313319320321322323324325326327 ... LastLast
Results 8,051 to 8,075 of 8215

Thread: Banke u Crnoj Gori

<3 JEDNA JE DOMOVINA, JEDNA JE CRNA GORA <3
    Thanks Thanks Given 
    1,486
    Thanks Thanks Received 
    413
    Thanked in
    223 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Ako je kreditni referent joj to rekao, slobodno pođite i recite mu da je šutan glupi i da zahtijevate kod drugog da porazgovarate.
    Ako stan košta 55, a imate 30, onda možete gotovinski kredit da uzmete na 10 godina i završite posao bez hipoteka i ičega.

Odobrenje stambenog može biti problem ako je isgurana na minimalac, ali opet na toliko učešće i iznos koji vam treba i ta minimalna zarada da se optereti na 200 eura mjesečno će biti dovoljno za 25k stambenog na 10 godina.
    A probajte i preko ovih, vidjeh reklamu prije neki dan, kažu da je besplatno.

Početna - kreditiranje.me
    Hvala za ovaj link. Javljam im se i ja kasnije.

U cemu je caka pa je ovakva usluga besplatna ?

Sent from my SM-S928B using Tapatalk
    So I will come back from the dead and lay claim to what I am owed. - captain Flint

Thanks Thanks Given 
    240
    Thanks Thanks Received 
    961
    Thanked in
    563 Posts

Quote Originally Posted by LazarusNk View Post
    Eto mene opet u vezi sa ovim,bila je gospodja kod kreditnog savjetnika u NLB mi planiramo kupiti stan omo 55 hiljada kesa imamo oko 30,dakle ucesca imamo preko 50 posto,on joj rekao da stambeni kredit jedino mozemo podici ako neko od nas radi u drzavnu firmu i to sa nekom tipa solidnom platom oko 800 eura ili sa hipotekom na drugu nekretninu,ovo je sve pod uslovom da je nevjesta dobro razumjela.ima li ko da radi u banku na forum da to malo detaljnije objasni i je li takav sistem u druge banke
    Ako oboje radite u privatni sektor, onda ce da vas maltretiraju dok ne odustanete, to su derikoze...ne zele uopste da se bave privatnicima koji su ispod A klasifikacije, to im je "ispod nivoa" i neisgurno, zato samo traze drzavne firme...

Thanks Thanks Given 
    41
    Thanks Thanks Received 
    16
    Thanked in
    14 Posts

Ima li neka banka da daje kredite pocetnicima u biznisu koji tek otvore firmu?
    Ja sam zaposlen mjesec i po dana u svojoj firmi, ali NLB mi ne da kredit ni na firmu, ni na mene kao fizicko lice.

Thanks Thanks Given 
    3,906
    Thanks Thanks Received 
    3,672
    Thanked in
    2,063 Posts

Quote Originally Posted by flex View Post
    Ima li neka banka da daje kredite pocetnicima u biznisu koji tek otvore firmu?
    Ja sam zaposlen mjesec i po dana u svojoj firmi, ali NLB mi ne da kredit ni na firmu, ni na mene kao fizicko lice.
    Moras da imas zirante, isto ko IRF kredit ili bilo koji ziranta pod ruku...
    A banka ce ti za firmu ili tebe dati kredit tek posle 6 mjeseci minimum...

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    4,365
    Thanks Thanks Received 
    7,306
    Thanked in
    3,482 Posts

naravno da ti ne da kad nemas brojke.
    sto rece kolega, irf za start up, ako daju
    nothing comes from violence and nothing ever could

Thanks Thanks Given 
    333
    Thanks Thanks Received 
    1,181
    Thanked in
    633 Posts

Ne gledaj ni IRF za startup jer ce ti traziti da svoju kucu zalozis i ako si DOO. Najbolja ti je opcija fond za inovacije

Thanks Thanks Given 
    333
    Thanks Thanks Received 
    1,181
    Thanked in
    633 Posts

Inace pored toga imas isto i ove MFI koje daju firmama znatno lakse a i fizickim licima al imaj u vidu da ti je tu kamata znatno veca.

Thanks Thanks Given 
    956
    Thanks Thanks Received 
    1,575
    Thanked in
    864 Posts

Quote Originally Posted by JigSaw View Post
    Ne gledaj ni IRF za startup jer ce ti traziti da svoju kucu zalozis i ako si DOO. Najbolja ti je opcija fond za inovacije
    Imas neka iskustva sa IRF I Fondom za inovacije?

Thanks Thanks Given 
    333
    Thanks Thanks Received 
    1,181
    Thanked in
    633 Posts

Quote Originally Posted by GaD View Post
    Imas neka iskustva sa IRF I Fondom za inovacije?
    Sa IRF da, pisao sam odje prosle god kad sam otvarao firmu i htio kod njih da idem, u sustini za 10k kolko sam ja tada trazio oni su meni trazili da zalozim neku licnu nekretninu ili da neka druga firma garantuje njihovom imovinom za mene. Naravno, ako imas vezu neku tamo ne moras se sjekirati. Sto se tice fonda za inovacije za njih sam cuo relativno skoro i vidim da imaju neke poreske olaksice za investitore i inovatore, za taj program se upravo prijavljujem a takodje sam vidio u poslednjih 3-4 mjeseca da su imali programa podrske za startupove itd tako da mi izgleda znatno bolja opcija.
    Last edited by JigSaw; 09-11-24 at 10:32.

10. The Following User Says Thank You to JigSaw For This Useful Post:

GaD

Thanks Thanks Given 
    10
    Thanks Thanks Received 
    190
    Thanked in
    121 Posts

Quote Originally Posted by JigSaw View Post
    Sa IRF da, pisao sam odje prosle god kad sam otvarao firmu i htio kod njih da idem, u sustini za 10k kolko sam ja tada trazio oni su meni trazili da zalozim neku licnu nekretninu ili da neka druga firma garantuje njihovom imovinom za mene. Naravno, ako imas vezu neku tamo ne moras se sjekirati. Sto se tice fonda za inovacije za njih sam cuo relativno skoro i vidim da imaju neke poreske olaksice za investitore i inovatore, za taj program se upravo prijavljujem a takodje sam vidio u poslednjih 3-4 mjeseca da su imali programa podrske za startupove itd tako da mi izgleda znatno bolja opcija.
    Ne bih se mnogo nadao u ikakvu podrsku za poslovanje, od strane 'novog' rezima. Grantovi, tenderi, stipendije, i sve ostalo se i dalje dobija kao i prije, na mutno, i na kvarno.

CG nije mjesto za biznis, bez za Mileta, i sacicu njegovih kompanijona, njihovih porodica, i uskog kruga povezanih lica.

Kakve inovacije, digitalni razvoj, IT, startup-ovi i sl. u CG, na CG cijene Interneta (najskuplje u Evropi, ako ne i sire u odn. na plateznu moc), i generalno ocajnu TK infrastrukturu, i TK povezanost sa svijetom.

Sarena laza, pumpanje guma 'austrijskim' vazduhom, farbanje jeftinim jupolom, bzv. prica radi price. Citam prije neki dan jedna 'poznata' CG IT firma primila diplomce da prica sa njima o praksi, edukaciji, i potencijalnom zaposlenju. Data firma je jedna od tih sto dobija tendere 'na fer', a sto se prica po narodu o njihovom odnosu prema radnicima, to je tek posebna stvar.

Thanks Thanks Given 
    8,541
    Thanks Thanks Received 
    5,333
    Thanked in
    2,032 Posts

Nikad lakše nije bilo doći do para za otvaranje firme.

IRF standardno kao što rekoše, trebaće ti hipoteka u vrijednosti većoj od kredita, ja sam 2019. bez ikakve veze uzeo 30k, s tim što su me žestoko smorili sa procedurama i kredit mi odobrili u sred turističke sezone. Vratio sam im pare poslije 2 mjeseca, jer mi je u tom trenutku bio manji trošak, a i promijenili se planovi jer je kredit bio za kupovinu većeg putničkog kombija (luda me sreća pogledala, budući da je nepuno pola godine poslije toga nastupila Corona i turizam otišao po Oni).

Fond za inovacije raspisuje programe obično u prvom kvartalu, i tu dobra ideja znači masu (znam par firmi da su iskoristili programe za podršku proizvodnji, ali nemam direktno iskustva sa start up-ovim). Zakon koji imamo je odličan, jer je firmama data mogućnost da umjesto plaćanja poreza na dobit, investiraju u start up-ove (tako da možeš direktno da pecaš firme).

Zavod za zapošljavanje ima svake godine program gdje daju do 10k osobama koje su na zavodu, za otvaranje privatnog biznisa. Za muškarce mislim da ima ograničenje u godinama, a žene mogu sa koliko god godina, samo da su poslednjih 4 ili 6 mjeseci na zavodu.

P.S. Ako treba kome biznis plan, nek piše na pm, za forumaše će se i neki popust napraviti.

Sent using Tapatalk
    #fakenews

13. The Following User Says Thank You to MeDo_JE For This Useful Post:

GaD

Thanks Thanks Given 
    333
    Thanks Thanks Received 
    1,181
    Thanked in
    633 Posts

Tih programa preko zavoda za zaposljavanje nema vec par godina, mislim da je zadnji bio 2021. jer je to islo preko Evropske banke(kao i sve ostalo). Ja sam se prijavio na ovaj fond za inovacije i u naredne dvije nedelje cu da se prijavim kao inovator pa javljam odje kako je to sve proslo.

P.S: Mozete uci i u listu da vidite ko je inovator a ko investitor, naravno sve te povlastice koriste ogromne firme i tu ima raznih malverzacija kao i svudje, cisto da neko ne pomisli na osnovu Medovog posta da je to bas bajno

Thanks Thanks Given 
    8,541
    Thanks Thanks Received 
    5,333
    Thanked in
    2,032 Posts

Zavod je imao i prošle i ove, nisam siguran prije toga je li bilo kakve pauze, ali vjer je bilo svake god. Prije par dana je izašla lista, 750k su dali.

Sent using Tapatalk
    #fakenews

Thanks Thanks Given 
    72
    Thanks Thanks Received 
    789
    Thanked in
    455 Posts

E ovako , hoću da izvršim internet kupovinu i da platim karticom i traži mi potvrdu da sam to ja tjt. stigne mi notifikacija od aplikacije banke tu potvrdim transakciju i sve super.
    Međutim , nerijetko se desi da kad dođem do tog koraka da u aplikaciji potvrdim plaćanje , aplikacija "krešuje" i ne mogu da platim.
    U čemu je problem ?

Thanks Thanks Given 
    977
    Thanks Thanks Received 
    301
    Thanked in
    229 Posts

Azuriraj app

Sent from my iPhone using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    123
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    18 Posts

Quote Originally Posted by Isak View Post
    E ovako , hoću da izvršim internet kupovinu i da platim karticom i traži mi potvrdu da sam to ja tjt. stigne mi notifikacija od aplikacije banke tu potvrdim transakciju i sve super.
    Međutim , nerijetko se desi da kad dođem do tog koraka da u aplikaciji potvrdim plaćanje , aplikacija "krešuje" i ne mogu da platim.
    U čemu je problem ?

problem je taj sto su banke kod nas debilne.

Thanks Thanks Given 
    72
    Thanks Thanks Received 
    789
    Thanked in
    455 Posts

Quote Originally Posted by Sale View Post
    Azuriraj app

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Ažurirana je

@aleksandar069 hrvatska je banka u pitanju , nije naša.

Thanks Thanks Given 
    123
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    18 Posts

Quote Originally Posted by Isak View Post
    Ažurirana je

@aleksandar069 hrvatska je banka u pitanju , nije naša.

promasio si forum, odje je CG

Thanks Thanks Given 
    981
    Thanks Thanks Received 
    528
    Thanked in
    425 Posts

Obrisi i kes.

Thanks Thanks Given 
    288
    Thanks Thanks Received 
    952
    Thanked in
    642 Posts

Quote Originally Posted by techlinkit View Post

CG nije mjesto za biznis, bez za Mileta, i sacicu njegovih kompanijona, njihovih porodica, i uskog kruga povezanih lica.
    Necu ulaziti u razvijenost IT "infrastrukture" jer to definitivno nije na odgovarajucem nivou ali jedno je sigurno, CG jeste mjesto za biznis mada itekako zavisi o kojoj bransi se radi.
    Imamo ubjedljivo najmanje poreze (kada se sve sabere i oduzme... plate, dobit pravnih lica, porez na dividende itd itd) u regionu (HR/BIH/SR/CG).

---
    Edit:
    Da objasnim detaljnije cisto da ne bude nesporazuma. Ne pricam o tome kakve i kolike podrske se mogu dobiti iz razno raznih kredita/grantova i tome slicno, vec generalno.
    Last edited by beatnological; 10-11-24 at 14:46.

23. The Following User Says Thank You to beatnological For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    818
    Thanks Thanks Received 
    82
    Thanked in
    63 Posts

Quote Originally Posted by techlinkit View Post
    Citam prije neki dan jedna 'poznata' CG IT firma primila diplomce da prica sa njima o praksi, edukaciji, i potencijalnom zaposlenju. Data firma je jedna od tih sto dobija tendere 'na fer', a sto se prica po narodu o njihovom odnosu prema radnicima, to je tek posebna stvar.
    Koja je firma u pitanju?

Thanks Thanks Given 
    288
    Thanks Thanks Received 
    952
    Thanked in
    642 Posts

Quote Originally Posted by pegasus View Post
    Koja je firma u pitanju?
    Cik da pogodim...

Bild.

Thanks Thanks Given 
    333
    Thanks Thanks Received 
    1,181
    Thanked in
    633 Posts

Mislim da tu moze da stane bar 10ak firmi, uglavnom "lidera". Jbg, neko radi posteno neko ima drugacije morale i tjt. Ja sam jedno vrijeme radio za jednog covjeka koji je po njegovoj prici drzavu volio vise nego majku al je plata isla na ruke

Thanks Thanks Given 
    957
    Thanks Thanks Received 
    158
    Thanked in
    93 Posts

Evo listam strane,ali nikako da nadjem,pa reko da pitam. Jel moguce da CKB na uplatu zarade sa druge banke,uzima proviziju?

Sent from my S23+ using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    43
    Thanks Thanks Received 
    828
    Thanked in
    546 Posts

Treba nekoj zeni da posaljem pare i ocigledno se slabo nesto snalazi pa mi je poslala neki interni broj racuna iz Adiko banke od 10 cifara. Prvo je mislila da mi posalje broj kartice ali nebitno to, zovem adiko banku i fino objasnim da imam ime i prezime i taj niihov broj racuna od 10 cifara,

Da mi treba puni, pravi broj ziro racuna i ova izigrava nesto kako ona ne moze to da uradi nego mora ta zena licno da ih nazove i samo njoj mogu reci.

Boze sacuvaj, pa nije sifra nego broj ziro racuna, informacija koja moze posluziti samo za uplatu, ne moze niko nikom skinuti pare na nacin sto mu zna broj racuna.

29. The Following User Says Thank You to Zhuangzi For This Useful Post:

Page 323 of 329 FirstFirst ... 223273313319320321322323324325326327 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)