Originally Posted by
BiTrAtE
Postoji li jedna banka u CG da pošteno bilježe i obavještavaju o svakom CENTU koji naplate? Jutros sam tek saznao o stavci zvanoj "provizija za knjiženje plate - tekući račun" od 80 centi, NLB. Dakle svaki mjesec, na svaku uplatu veću od 100 EUR oni od građana uzimaju po 80 centi i to ne samo na plate no na bilo koji priliv (do juna su uzimali po 40 centi ali guzica zinula pa su riješili na 80 centi da deru) Ja za to nisam znao a i kako bi kad izvode slabo gledam a to PORUKOM NE STIŽE. A ona priča o "sigurnosti" tek ne pije vodu, to su uveli da bi im ove mufte lakše prolazile, da narod nema uvid u real time stanje na računu, užas.
Drugo, umjesto da račun poslodavca bude ta provizija kad se uplaćuju plate, oni istu naplaćuju radnicima, to mi je tek nonsens. No vjerovatno je i tu računica da je puno više radnika no poslodavaca pa se više mogu naplatiti...
Sramotni zakoni i još sramotnija CBCG
Ne znam da li je ovo za sve banke ali potvrdjujem da je za NLB bas ovako kako si napisao...
40c zakljucno sa junom a onda od jula "samo" dupla naplata, tj. simbolicnih 80 centi.
Sta ces, bice su i to povecanje bankama revizori 'namjestili' pa nisu imali prilike da se protiv toga bune nego eto... nekako su morali da prihvate jos par miliona mjesecnih profita na osnovu nicega.
--------------------------
Do Not Disturb.
--------------------------
Bookmarks