Page 320 of 329 FirstFirst ... 220270310316317318319320321322323324 ... LastLast
Results 7,976 to 8,000 of 8216

Thread: Banke u Crnoj Gori

Thanks Thanks Given 
    3,396
    Thanks Thanks Received 
    6,296
    Thanked in
    3,270 Posts

Quote Originally Posted by BiTrAtE View Post
    Postoji li jedna banka u CG da pošteno bilježe i obavještavaju o svakom CENTU koji naplate? Jutros sam tek saznao o stavci zvanoj "provizija za knjiženje plate - tekući račun" od 80 centi, NLB. Dakle svaki mjesec, na svaku uplatu veću od 100 EUR oni od građana uzimaju po 80 centi i to ne samo na plate no na bilo koji priliv (do juna su uzimali po 40 centi ali guzica zinula pa su riješili na 80 centi da deru) Ja za to nisam znao a i kako bi kad izvode slabo gledam a to PORUKOM NE STIŽE. A ona priča o "sigurnosti" tek ne pije vodu, to su uveli da bi im ove mufte lakše prolazile, da narod nema uvid u real time stanje na računu, užas.

Drugo, umjesto da račun poslodavca bude ta provizija kad se uplaćuju plate, oni istu naplaćuju radnicima, to mi je tek nonsens. No vjerovatno je i tu računica da je puno više radnika no poslodavaca pa se više mogu naplatiti...

Sramotni zakoni i još sramotnija CBCG
    Ne znam da li je ovo za sve banke ali potvrdjujem da je za NLB bas ovako kako si napisao...

40c zakljucno sa junom a onda od jula "samo" dupla naplata, tj. simbolicnih 80 centi.

Sta ces, bice su i to povecanje bankama revizori 'namjestili' pa nisu imali prilike da se protiv toga bune nego eto... nekako su morali da prihvate jos par miliona mjesecnih profita na osnovu nicega.
    --------------------------
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    288
    Thanks Thanks Received 
    953
    Thanked in
    643 Posts

Postoji li jedna banka u CG da pošteno bilježe i obavještavaju o svakom CENTU koji naplate? Jutros sam tek saznao o stavci zvanoj "provizija za knjiženje plate - tekući račun" od 80 centi, NLB. Dakle svaki mjesec, na svaku uplatu veću od 100 EUR oni od građana uzimaju po 80 centi i to ne samo na plate no na bilo koji priliv (do juna su uzimali po 40 centi ali guzica zinula pa su riješili na 80 centi da deru) Ja za to nisam znao a i kako bi kad izvode slabo gledam a to PORUKOM NE STIŽE. A ona priča o "sigurnosti" tek ne pije vodu, to su uveli da bi im ove mufte lakše prolazile, da narod nema uvid u real time stanje na računu, užas.

Drugo, umjesto da račun poslodavca bude ta provizija kad se uplaćuju plate, oni istu naplaćuju radnicima, to mi je tek nonsens. No vjerovatno je i tu računica da je puno više radnika no poslodavaca pa se više mogu naplatiti...

Vjerovatno ne postoji ali ono sto moraju sada po zakonu da odrade je ono od prosle godine. Na kraju godine moras dobiti izvod svake uplate, isplate, svakog centa provizije koji su uzeli pa i do najsitnijeg detalja. NLB nije u inicijalnom izvjestaju dao sve informacije, kao ni CKB, al' sam barem za NLB zahvljajuci kolegi Herculesu uspio istjerati mak na konac i dobio izmjenjen izvjestaj sa svakom sitnicom.

Malo je reci da sam bio iznenadjen koliko sam im $$$ ostavio a da nisam bio ni svjestan da je uzimaju...

Thanks Thanks Given 
    3,085
    Thanks Thanks Received 
    4,498
    Thanked in
    2,153 Posts

@Bitrate terbalo bi da Hipotekarna šalje za sve SMS. Nisam siguran 100%.

@beatnological taj izvještaj možeš svaki mjesec da tražiš da ti pošalju. Zakonska obaveza je minimum jednom godišnje.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

4. The Following 2 Users Say Thank You to hercules For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,466
    Thanks Thanks Received 
    2,675
    Thanked in
    1,355 Posts

Meni je opet NLB banka odradila sve kako treba i u rekordno kratkom roku. Izgleda da samo ja ima neko tako dobro iskustvo od prvog dana
    Promijenila sam telefon i sve mi je nesto zastekalo a do tada od prvog trena sve radilo kako treba. NLB Klik, NLB Pay i google wallet.
    U roku sat vremena su me nazvali, pomogli i sve je zacas bilo sredjeno.

Thanks Thanks Given 
    957
    Thanks Thanks Received 
    1,577
    Thanked in
    865 Posts

Vidi li se u prometu po racunu u web ili mbanking resenju? Tu bi moralo da se prikaze.

Quote Originally Posted by hercules View Post
    @Bitrate terbalo bi da Hipotekarna šalje za sve SMS. Nisam siguran 100%.

@beatnological taj izvještaj možeš svaki mjesec da tražiš da ti pošalju. Zakonska obaveza je minimum jednom godišnje.

Ne salje, ja sam se bunio i print screen-ovao opsta pravila pa su mi tada ukljucili. Npr nisu slali odlive o naplati paketa.

Dosta banka ne salje odlive manje od 1€, to ne pise (ili nije pisalo) u opstim pravilima

Ovako je pisalo u pravilima HB-a 2022

HB SMS

usluga koja omogućava Klijentima primanje obavještenja putem mobilnog telefona na broj koji je prijavljen Banci, tj. slanjem SMS poruke o stanju, prilivu, odlivu na transakcionom računu, o određenim uslugama/proizvodima Banke, informacije o platnim karticama Banke i njihovom korišćenju, uključujući i o povoljnostima posebnih programa Banke

Znaci definisano je svi priliv i odlivi

Thanks Thanks Given 
    92
    Thanks Thanks Received 
    141
    Thanked in
    99 Posts

Quote Originally Posted by Djed_Djuro View Post
    Ima li neka banka da ima povoljnosti kod ino transakcija sa Srbijom između dvije povezane firme, ili je to sve isti đavo?
    Ima NLB, ako ti je ta firma u Srbiji isto kod NLB.
    5 eura fiksno po nalogu za plaćanja preko e-banka.

Sent from my SM-G985F using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    55
    Thanks Thanks Received 
    305
    Thanked in
    91 Posts

CBCG

Povodom Vašeg obraćanja Centralnoj banci Crne Gore (u daljem tekstu: Centralna Banka), prigovorom na postupanje NLB Banke AD Podgorica (u daljem tekstu: Banka), u vezi sa ažuriranjem ličnih podataka i druge dokumentacije, kao i u vezi drugih navedenih pitanja, obavještavamo Vas o sljedećem:

Centralna banka je, u postupku razmatranja Vašeg prigovora, od strane Banke obaviještena da je u pitanju interna procedura obnove i objedinjavanja dokumentacije, što je dio projekta unapređenja internog sistema Banke, kao i drugih organizacionih i poslovnih procesa. Takođe, obaviješteni smo da će Banka navedenu proceduru na adekvatan način iskomunicirati s klijentima, kako bi ih blagovremeno informisala o razlozima i osnovama za njeno sprovođenje uz prisustvo klijenta u prostorijama Banke, i u vezi sa tim o potencijalnim alternativnim rješenjima.

Pored navedenog, kada su u pitanju dodatne obaveze Banke, ukazujemo i da je članom 17 st. 1 tč. 4 Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma ("Službeni list Crne Gore", br. 110/23, 65/24) (u daljem tekstu: ZSPNFT) propisano da je Banka dužna da sprovodi mjere poznavanja i praćenja poslovanja klijenta. Zakonom je, pored ostalog, propisano i da je banka dužna da redovno prati poslovni odnos i kontroliše transakcije koje klijent obavlja tokom poslovnog odnosa, te provjerava njihovu usklađenost sa prirodom poslovnog odnosa i uobičajenim obimom i vrstom poslovanja klijenta. Na ovaj način se osigurava da se obavljene transakcije porede sa informacijama koje banka posjeduje o klijentu, njegovom poslovnom profilu i stepenu rizika od pranja novca i finansiranja terorizma tog klijenta, i izvorom novčanih sredstava. Ovakvim postupanjem se dodatno osigurava ažurnost podataka, infromacija i dokumentacije vezane za svakog klijenta pojedinačno.

Vezano za uspostavljenu praksu Banke, kojom se od klijenata traže informacije u cilju utvrđivanja da li je klijent politički eksponirano lice, obavještavamo Vas da je ta obaveza propisana članom 49 st. 2 tč. 5, a u vezi sa članom 54 ZSPNFT. Način na koji će banka ovo pitanje iskomunicirati sa svojim klijentima je dio internih pravila banke.

Pitanje otvaranja računa na dalinu, kao i uslovi i načini utvrđivanja identiteta klijenta na daljinu, uređeni su novim Zakonom o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma (čl. 23 do 25), pa se očekuje da banke u narednom periodu uspostave sisteme usklađene sa navedenim zakonom i podzakonskim aktima. Takođe i drugi distributivni kanali proizvoda i usluga banaka pojedinačno spadaju u oblast internih politika i ponuda banaka.

Imajući u vidu da ste iskazali interesovanje za proces pristupanja Crne Gore SEPA, koristimo priliku da Vas informišemo da je Centralna banka u prethodnom periodu preduzela niz aktivnosti u cilju što skorijeg pridruživanja Crne Gore SEPA sistemu.

Centralna banka je 1. jula Evropskom savjetu za plaćanja (EPC) predala zvaničnu aplikaciju za pridruživanje Crne Gore SEPA sistemu. U iščekivanju pozitivne odluke EPC-a, u narednim mjesecima,Centralna banka je dodatno intenzivirala aktivnosti sa bankama i drugim zainteresovanim stranama u cilju obezbjeđenja operativnosti unutar SEPA platnih šema.

Sent from my moto g53 5G using Tapatalk
    COMMUNITAS CIVITATIS CATHARI
    navigare necesse est, vivere non est necesse

9. The Following User Says Thank You to branko.kotor For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,367
    Thanks Thanks Received 
    7,307
    Thanked in
    3,483 Posts

sudeci po ovome, neko u nlb se bas istripovao i interno navalio agresivnim pritiskom na ljude i mail prijetnjama tako da moraju da se stvore da bi ponovo potpisali da su marko markovic
    nothing comes from violence and nothing ever could

Thanks Thanks Given 
    100
    Thanks Thanks Received 
    3,651
    Thanked in
    2,087 Posts

Ono u smislu lakše nam je da 30.000 ljudi dođe da popuni papire opet nego da ih nas 100 slažemo

Poslato sa Ultra Fold5 pisaće mašine

............ Ż\_(ツ )_/Ż............
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    1,929
    Thanks Thanks Received 
    2,017
    Thanked in
    1,230 Posts

Koja muka sa otvaranjem novog racuna?
    Dosao drug iz Bg,koji gore radi i zivi,al odje je rodjen,u hipotekarnu mu rekli ceka se 15 dana da odobri PG,Erste dodji posle 1 Novembra.
    Covjek misli nesto da proda, treba mu racun i nece da ga zatvara odmah posle al mora da se vraća za BG sjutra.
    Rekoh podji do drugih Banaka
    Last edited by miovrag; 18-10-24 at 07:28.

Thanks Thanks Given 
    3,085
    Thanks Thanks Received 
    4,498
    Thanked in
    2,153 Posts

Muka je ovo o čemu pišemo evo 10 strana i toliko puta pominjani Zakon o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma ili treći pasus ovoga što je branko.kotor postavio kao odgovor.
    Dobar dan ja evo stigao iz zemlje XYZ i bih da otvorim račun ne prolazi evo skoro godina.
    Last edited by hercules; 18-10-24 at 09:08.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    1,929
    Thanks Thanks Received 
    2,017
    Thanked in
    1,230 Posts

Posao covjek u ckb jutros i sve zavrsio

15. The Following 2 Users Say Thank You to miovrag For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    535
    Thanks Thanks Received 
    1,875
    Thanked in
    688 Posts

Ebanking Lovćen banke za pravna lica se raspada poslednje dvije sedmice, iz banke tvrde da je sve ok, ima li kos neko iskustva?

Thanks Thanks Given 
    1,141
    Thanks Thanks Received 
    317
    Thanked in
    201 Posts

Upravo mi stize na viberu da mi je skinuto 3e sa nlb banke (lokacija parking sidnej), kontam da mi je nekako kartica zloupotrebljena.
    Privremeno je blokirah preko nlb klika, je li moguce da se niko ne javlja danas na kontakt centar?

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    3,396
    Thanks Thanks Received 
    6,296
    Thanked in
    3,270 Posts

NLB kontakt centar se javlja i nedeljom (da ne ulazim u kvalitet podrske) tako da ponedeljkom ne mogu da se ne jave.

19888

Ili ako si bas na taj pokusao, evo jednog fiksnog..

020 253 888
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    1,141
    Thanks Thanks Received 
    317
    Thanked in
    201 Posts

Quote Originally Posted by Fidel Castro View Post
    NLB kontakt centar se javlja i nedeljom (da ne ulazim u kvalitet podrske) tako da ponedeljkom ne mogu da se ne jave.

19888

Ili ako si bas na taj pokusao, evo jednog fiksnog..

020 253 888
    Pokusao oba, kaze mi voice da ne radi nedeljom kontakt centar... ali eto, preko aplikacije sam zavrsio to do sjutra

20. The Following User Says Thank You to Fitnespro For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    982
    Thanks Thanks Received 
    529
    Thanked in
    426 Posts

Ne mora da bude zloupotreba moze biti greska.

Thanks Thanks Given 
    1,141
    Thanks Thanks Received 
    317
    Thanked in
    201 Posts

Quote Originally Posted by Apolo View Post
    Ne mora da bude zloupotreba moze biti greska.
    Kako moze biti greska?
    Generalno me zanima, jer mi čudno baš iz Australije da mi sa računa bude skinut taj sitni iznos

Thanks Thanks Given 
    959
    Thanks Thanks Received 
    158
    Thanked in
    93 Posts

Moze li mi ko objasniti kod HB mHBklik, treba da autorizujem transakciju,udjem u aplikaciju,nidje nema transakcije za autorizaciju....ne znam dje su sakrili tu opciju. Bas je nenormalno,da se trazi da se autorizuje,udjes,nema nidje opcije....

Sent from my S23+ using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    153
    Thanked in
    102 Posts

Sa strane u onaj lijevi ćošak pa onda mtoken opcije, i tu imaš transakcije za autorizaciju

Sent from my SM-S916B using Tapatalk
    ПОДГОРИЧКА БУДУЋНОСТ !

25. The Following User Says Thank You to dr hellfire For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    959
    Thanks Thanks Received 
    158
    Thanked in
    93 Posts

E svaka ti dala :-)

Thanks Thanks Given 
    100
    Thanks Thanks Received 
    3,651
    Thanked in
    2,087 Posts

Quote Originally Posted by Kradem_Shahte View Post
    Moze li mi ko objasniti kod HB mHBklik, treba da autorizujem transakciju,udjem u aplikaciju,nidje nema transakcije za autorizaciju....ne znam dje su sakrili tu opciju. Bas je nenormalno,da se trazi da se autorizuje,udjes,nema nidje opcije....

Prvo

A onda

-> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

28. The Following User Says Thank You to Bugi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    959
    Thanks Thanks Received 
    158
    Thanked in
    93 Posts

Danke Buggi :-) Vala su ga zavukli....ja sve ulazio u aplikaciju,i kroz nju trazio. Nije mi palo na pamet da udjem u mtoken opcije....

Thanks Thanks Given 
    977
    Thanks Thanks Received 
    301
    Thanked in
    229 Posts

Quote Originally Posted by Kradem_Shahte View Post

Na kartici imas broj koji mora da je dostupan 24/7 za potrebe blokade kartice. Ne koristite 19xx brojeve, jer se posebno placaju. I ne ulaze u paket poziva.

NLB +382 20 402 000
    HB +382 20 219905

Sjutra do poslovnice i pisi prigovor da ti storniraju te transakcije i trazi da ti rezidaju karticu.

Thanks Thanks Given 
    959
    Thanks Thanks Received 
    158
    Thanked in
    93 Posts

Sve ok,hvala. Trebao sam da potvrdim

Page 320 of 329 FirstFirst ... 220270310316317318319320321322323324 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)