Nije bas vezano za temu ali jes za ove brojeve...
Ja sam mislio da su se brojevi kao sto je 19888 uveli bas kao 'besplatni' ali sto ti kazes... to bas i nisu.
Ili jesu iskljucivo sa fiksnog? (koji danas ne koristi 5% ljudi)
To su kao 'specijalni brojevi'? A zasto je onda korisnicka podrska banke (to je glavni broj koji svuda pise i uvijek ga 'reklamiraju) bas taj specijalni broj koji se naplacuje i ne spada u skoro nijedan paket nijedne mreze?
Nemojte mi rec' da je i to nacin profitiranja.
--------------------------
Do Not Disturb.
Posebni brojevi, kod njih firma ima opciju ili sama da plaća trošak, ili da ga plaćaju oni koji zovu (pogodi koju opciju sve firme izaberu).
Banka sama nema centa zarade od toga, ali ima provajder.
Sent using Tapatalk
#fakenews
Koja je prednost tih posebnih brojeva?
Tj. zasto banka nema korisnicnu podrsku na broj 020xxxxxx gdje bi pozivi bili besplatni za skoro svakog (danas svi imaju neke pakete koji ukljucuju pozive ka fiksnim brojevima ali ne i ka tim 'posebnim')
Do Not Disturb.
Manje više sve banke i imaju podršku na broj 020xxxxxx a poenta ovih brojeva je da se lakše pamte.
Zavisi kako je Banka dogovorila sa provajderima, može da se desi i da zoveš 19xxx a da sve ide preko 020xxxxxx i da ti se tarifira kao običan poziv a ne kao poziv prema specijalnim brojevima.
Za NLB bi trebalo da je i broj +382 20 402 000 isto što i +382 19888.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Za NLB 19888 se naplacuje, tj. ne tarifira se kao 'obican' fiksni broj.
Znam jer u paketu imam pozive ka mobilnim i fiksnim mrezama ukljucene ali ne mogu da zovem brojeve poput 19888 ako nemam dodatna sredstva na racunu.
A tada kada mi je trebalo (za blokiranje kartice) nisam ni znao za druge brojeve niti sam mogao lako da dodjem do istih nego iskljucivo ovaj 19888 broj.
Do Not Disturb.
06.11.24 u 09:09;
POS: ASPIEGEL LTD;
Iznos: 11,88 EUR;
Kartica: 53
Zna li ko sta je ovo.Nikakve pretplate na huawei nemam,nit imam huawei..
Sent from my M2007J3SG using Tapatalk
Prijavi banci odmah sumnjivu transakciju.
Da nije neko drugi iskoristio od familije?
Nije.Sve okej. Kumari sam prije godinu pokusao da mu platim neku pretplatu i nije uspjelo.Ali sad jeste Mozda je i tad no me zeznuo ahahah
Moram poc ds mi odblokiraju karticu:/
Sent from my M2007J3SG using Tapatalk
Jesi li je blokirao kroz app, ako jesi, nema da se odblokira?
To je dobra stvar kod HB ima blokada i deblokada.
Možda je neko imao sličan problem, pa me može dodatno posavjetovati. Prije par dana stiglo ženi rešenje javnog izvršitelja da joj se odbija za neki kredit. Naime, pokojni tast(umro prošle godine, ostavinski tokom prošlog ljeta završen) je žirirao nekom svom poznaniku za kredit preko ZZZCG 2006. I taj naravno isti nije vraćao. Sad je došlo mojoj ženi da vraće, kao jedinom nasljedniku. Dužnik ima kuću, ima plac na kojem je ista, ali banka(Prva) i ZZZCg naravno biraju tamo đe mogu da uzimaju novac a ne nekretninu. Kuća mu je inače pod opterećenjem zbog toga. Takođe, postoji i drugi žirant, koji je u redu ispred pokojnog tasta bio, ali je istom penzija već blokirana kreditom nekim. I tom žirantu su nekretnine pod opterećenjem zbog ovog kredita. 2013 je donijeta sudska presuda da se naplaćuje od solidarnih dužnika, a posle te presude su izgleda obojica žiranata podigli kredite, kako se ne bi od njih moglo naplaćivati. Dužnik je naravno nezaposlen tj kao takav se vodi jer sam saznao da vozi taksi za jednu firmu u Nikšiću. Uspio sam čak i da ga kontaktiram, naravno zaklinjanja i priča kako je on pošten čoek i nikom nije dužan ostao itd itd. Čak mi je opušteno predložio da moja žena vraće rate a on će redovno donositi keš, ona priča za budale.
E sad, drug mi je predložio da ja otkupim taj dug od banke(ima nekih 6500e ukupno, za sad) i da ja posle toga predam ovog tipa izvršitelju da mu on zaplijeni kuću pa da se od toga ja naplatim. Jer ako ova bude vraćala taj kredit, teško da će ikad više svoje pare nazad viđet, iako preko telefona izvršitelj kaže da nije to teško naplatiti, blabla, vjerovatno u dobroj volji da čas prije on posa svoj završi. Ujutro idemo kod izvršitelja na sastanak, pa rekoh da neću dobit kakvu ideju dodatnu ođe.
aoh. znaci, pokrenuli su naplatu kredita koji nikad nisu vracani. prelijepo.
nothing comes from violence and nothing ever could
nemoj ona da potpisuje sutra nista nego uzmite to pa mu se javite za koji dan, jer mislim da bez pristanka njenog ne mogu da joj blokiraju racun. mislim, ali provjerite.
nothing comes from violence and nothing ever could
Upravo ovo sto ti goozica rece, trazi svoju kopiju dokumentacije i pravac kod advokata da vidis sta su ti opcije. Cini mi se da je generalno drzava dala instrukcije institucijama da traze naplatu svega iz proslosti. Djedu je skoro stiglo da ima da plati porez na neku zemlju na selu za poslednjih 20 god jer nije placano
Počeli su od ljetos ZZZCG i studentske kredite da utužuju. Za dostinu se bliži 10 godina zastare glavnice, i moralo se krenut sa tim.
Evo prilika da budeš još bolji unuk nego što jesi. Zakon o poreskoj administraciji
Zastarjelost prava na naplatu poreza
Član 101
(1) Pravo na naplatu poreza zastarijeva u roku od pet godina od isteka godine u kojoj je porez utvrđen.
(2) U roku iz stava 1 ovog člana zastarijeva i pravo na naplatu kamate i troškova postupka.
(3) Rok zastarjelosti prava naplate poreza prekida se bilo kojom službenom radnjom preduzetom od strane poreskog organa.
(4) Rok zastarjelosti ne teče za vrijeme dok traje postupak kod suda ili za slučaj da se poreski obveznik fizičko lice nalazi izvan Crne Gore neprekidno u trajanju dužem od šest mjeseci.
(5) U slučaju da je poreski obveznik u postupku stečaja, rok zastare iz stava 1 ovog člana se produžava za šest mjeseci od dana završetka postupka.
(6) Ukoliko se poreskom obvezniku odobri produžnje roka za izmirenje poreske obaveze, rok zastarjelosti prava na naplatu produžava za taj period.
Ih bio sam ja najbolji kad sam ja to platio iz svog dzepa
Vracao nekoliko rata studentskog, pa rekoh da vidim da li je ok i jos koliko imam. Oni nisu imali pojma gdje da to provjere (prije nekih 10+ godina). I nisam placao dalje
Samo da ne ode na zirante ili izvrsenje.
Gdje to da provjerim?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Ništa onda, drugi put kad mu dođe za 20 godina što nije platio znaš što treba da radiš.
Ministartstvo prosvjete, nauka i inovacija
Čudno, sličan period je u pitanju, negdje 2014, ja sam dobio zvaničan dopis koliko tačno treba da vratim (pa posle toga još jedan sa uračunatim popustom zbog prosjeka jer sam poslao zahtjev za smanjenje duga), vratio sve u ratama i tražio im posle potvrdu da sam izmirio te svoje obaveze, i istu dobio. Ne sjećam se jesam li mogao u ministarstvu prosvjete da provjerim trenutno stanje duga tokom tog procesa, ali se za ostalo sjećam da su bili ok.
Last edited by SpellStealer; 07-11-24 at 10:36.
I respect your wrong opinion.
Lukaj
Jedno pitanje laicko posto evo dug nasledjuju djeca, Ne znam zasto ali tako je robovlasnicko ponasanje ... da li ce i sledece generacije Sveta Marovica naslijediti djedove rate i dug???
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks