Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 26 to 40 of 40

Thread: kavkaski cigani ->vizantijski konjusari ->(kvazi)iliri

 1. #26
  Join Date
  Jun 2010
  Posts
  54
  Rep Power
  10

  Default

  Quote Originally Posted by Ćipur View Post
  Ma puštite Deretića, nego što kažete na pisanje Kaplana Burovića?
  On je isto jedan od daljih Slavena sta je bio osudjen 40 godina zatvora u Albaniju , prema tome pokusavao samo , ali mu nije otislo ..

  Uzimaju se kao ozbiljni istrazivaci , Istoricari od najvece svijetske institucije , a ne bivsi UDB-asi , molim .

 2. #27
  Join Date
  Nov 2006
  Location
  MNE PG
  Posts
  1,974
  Rep Power
  191

  Default

  Na žalost Deretić nije pjan ali što veli Ćipur pogledaj osam postova gore pa o tome da razgovaramao. Ja bih rekao da je korektno napisano i prvi put razumljivo i jasno

 3. #28
  Join Date
  Jun 2010
  Posts
  54
  Rep Power
  10

  Default

  Daj mi jedan dokaz da su Albanci od tamo dosli?

 4. #29
  Join Date
  Jun 2010
  Posts
  54
  Rep Power
  10

  Default

  Dokaza nemate zato sto ste vi Srbi dosli sa Kavkaza , sta je normalno i ne razumem zasto hocete nama da nametnute vase ognjiste , bar vi sami pisete o tome ??

  Seobe od Kavkaza do Karpata i Saksonije

  Autor: Miodrag Milanović
  SRPSKI STARI VEK - ETNOGENEZA SRBA
  Tokom vremena, potpavši pod brojnije Germane, Srbi sa sjevera, su se stopili sa njima. Srbi, došavši na jug, donijeli, su, pored običaja i religije, toponime iz ranije postojbine, poput naziva: Dobri Lug, Kamenica, Ribnica...
  Bojkovinu, oblast u današnjoj Ukrajini, nazivali su Srbijom, srpskom zemljom, ili zemljom Bojki, te da se ona nalazi "s one strane Turske i Mađarske, u susjedstvu Franačke, kao stara srpska domovina" http://www.glassrpske.com/vijest/14/...Saksonije.html
  Snažno kraljevstvo Srba sa Kavkaza

  U VIII veku cela oblast, severno od Kavkaza, naziva se Alanijom. Ovo kraljevstvo je bilo na vrhuncu svoje moći od XII do XIII veka, kada se oduprlo mongolsko-tatarskoj najezdi

  Porfirogenit u svom letopisu piše, pripadala Belim Srbima. Od oko 300.000 Sarmata koji su, napuštajući ranije teritorije, oko Crnog mora, pred najezdom Gota, kretali na zapad, njih skoro trećina je ostala u nepristupačnim karpatskim planinama. Dakle, prisustvo sarmatskog elementa u oblasti Karpata je bilo izvesno i sva ta plemena, ma kako se nazivala (Sarmati, Alani, Beli Srbi...), pripadala su istom etnikumu.
  Što se tiče Slovena na ovom prostoru, antički i rimski izvori ih znaju kao susede Sarmata. Tacit Publije Kornelije (55-117), uz Cezara, Livija i Plinija, najznačajniji rimski istoričar, piše da su Venedi (Sloveni) pozajmili mnogo sauromatskih običaja. Kaže, na primer, da se zbog mešovitih brakova izgled Slovena kvari, tako što postaju nalik Sarmatima (Srbima).
  http://www.glas-javnosti.rs/clanak/f...rba-sa-kavkaza

  Prema tome , Adios

 5. #30
  Join Date
  Sep 2006
  Location
  Crna Gora
  Posts
  10,437
  Rep Power
  24968

  Default

  Quote Originally Posted by Arbėr View Post
  On je isto jedan od daljih Slavena sta je bio osudjen 40 godina zatvora u Albaniju , prema tome pokusavao samo , ali mu nije otislo ..

  Uzimaju se kao ozbiljni istrazivaci , Istoricari od najvece svijetske institucije , a ne bivsi UDB-asi , molim .
  Koliko shvatam Kaplana Burovića on kaže da ima mnogo sličnosti između Albanaca i Rumuna.

  Quote Originally Posted by Kaplan Burović:


  3.-
  Albanski jezik ima tako mnogo rumunskih reči i drugih rumunskih karakteristika, u gramatici i folkloru, da se zamalo rumunizirao. Pomenuti Akademik Čabej, izjavljuje i dokazuje da se albanski jezik formirao u VI veku nove ere upravo u Rumuniji, na padinama planina Karpati i Beskidi. Po njemu i ova dva toponima su albanske reči.
  Da ih mongolski Bugari khana Asparuha nisu prebacili 679. godine naše ere preko Dunava, u današnjoj Bugarskoj, u Trakiji, danas Albanci ne bi postojali.

  4.-
  Albanski jezik nema mnogo tračkih reči, ali ih ima. Povodeći se za njima, austrijski akademik, prof. dr Gustav Vajgand (Weigand, 1860-1930), poznat kao najveći albanolog svog vremena, pomislio je da su ovi Albanci tračkog porekla. Ja sam mu se suprotstavio i dokazao da tračke reči albanskog jezika ne dokazuju njihovo tračko poreklo, već njihov itinerar kuda su prošli na putu od Indije do današnje Albanije.
  Živeći sa svojim kozama po planinama Trakije preko jednog veka, oni ne samo što su se spasili asimilacije od slovenskih Bugara, već su i sami asimilirali porodice Tračana, koje su našli po tim vrletima, a koje su tim planinskim životom izbegli ne samo romaniziranje, već i prelaz sa Balkana u današnju Rumuniju, što se desilo sa pradedovima današnjih Rumuna i Vlaha u III veku naše ere. Preko ovih asimiliranih porodica Albanci su bezsumnje asimilirali, usvojili, i koju tračku reč, kao što su neke od onih, koje nam spominje pomenuti Akademik Vajgand.

  5.-
  Albanski jezik ima i bugarskih reči, pa i gramatičkih karakteristika, što nam dokazuje da su ovi Albanci dugo živeli pod bugarskom vlašću. Naime, oni su živeli pod bugarskom vlašću ne samo u Bugarskoj, već i u Albaniji.
  Kako se zna, bugarski Car Boris (852-889), na čelu svoje vojske krenuo je u pohod prema srednjem Balkanu, pa i prema obalama mora Jonskog i Jadranskog. Stigao je i do današnje Crne Gore. On je poveo sa sobom ove Albance kao komoru te vojske i smestio ih u Mat, pokrajina današnje srednje Albanije, iznad Tirane, odakle su ga snabdeli ne samo mesom, sirom i drugim mlečnim proizvodima, već i tadanjom strateškom sirovinom – kožom, jako potrebna za vojsku. To se desilo negde sredinom IX veka naše ere.
  Jezik ovih Albanaca nam svedoči ovaj itinerar. Da su došli morsim putem, sa Sicilije, kako nam to pretendira Doktor Deretić, sve što spomenusmo u tačkama 2, 3, 4, 5 ne bi postojalo u jeziku ovih Albanaca. Njihovo postojanje je značajna činjenica, koja se ne može poreći. Naprotiv, ona poriče da su ovi Albanci stigli u Albaniju bilo kojim drugim putem.

  Last edited by Ćipur; 24-09-10 at 20:29.

 6. #31
  Join Date
  Jun 2010
  Posts
  54
  Rep Power
  10

  Default

  Tacno , ali sa cistim Rumunima i ovo je jedan od daljih dokaza , jer se Rumuni/Vllasi se smatraju ''Dacani'' tako nesto ..
  Evo slicnosti jezika :

  abur avull
  alak a-lak-er
  Agal ngadal
  Amurg a-murg
  a-zuga zhuga
  baliga balga
  balta balta
  bara bar
  barza bardha
  basca bashk
  balan bala
  ose balo
  boare bora ere bore
  brad bredh
  briu brez
  broasca breshka
  buk byk
  bukura bukur

  bunget bunk
  burta barku
  buza buza
  bufnita buf
  bulz bulz
  kaciula kasula

  kapusa kepusha apo kėrpusha
  kaputa kapuca pra kėpuca
  karaban karabishte
  katun katund
  koc kok
  kodru kodra

  kopac kopaē
  kursa kurtha
  das dash
  deh deh
  don don
  droaie droje
  farima therima
  gard gardh
  gata gati
  galbeaza gelbaza
  gjimpe gjemb
  gjionte gjuante
  gjiuj gjysh
  grapa grep
  gresie gėrresė

  groapa gropa
  grumaz grumaz
  grunz grundė
  gudura gudulis
  gusa gusha
  iazma fantazma

  leagan legan
  mal mal,
  maces mace
  magar gomar
  mamaliga mamaliga

  markat markat
  matura i matur i pjekur
  mieru mjer
  mire mire
  mistret mistrec
  miska mika
  mot moti
  mos mosh
  mugure mu-gure
  murg murg
  napirca neperca
  olog ulok

  pastra paster
  pastai pishtai bishtai

  pinza pinca
  rata rasa, rosa
  rinza renza
  skapara shkarpa
  skrum shkrum
  skula shkula
  spin shpin
  sterp shterp
  stina stina
  strunga shtrungoj

  sumbull sumbull
  tap cjap
  vapaie vapa
  vatra vatra
  vatui vata e vete
  zara zara
  zar zar
  zgarda zagar
  zgiria zhgara-vis
  zgura zgjyra
  Last edited by Arbėr; 24-09-10 at 21:05.

 7. #32
  Join Date
  Sep 2006
  Location
  Crna Gora
  Posts
  10,437
  Rep Power
  24968

  Default

  Pa kad je to tako, jesu li Albanci došli sa teritorije Rumunije?

 8. #33
  Join Date
  Mar 2010
  Location
  Deēiq
  Posts
  917
  Rep Power
  0

  Default

  Jesu Cipure. Tamo je koliko ja znam Ilirima bila prva stanica na Balkanu, zar ti ime Bukuresht ne govori nista? na albanskom bukur-esht sto znaci "lijepo je". Takodje sam nedavno slusao jednog tamosnjeg albanca (istoricara) na jednom kosovskom kanalu kako kaze da albanci nidje na svijet ne bivaju ljepse docekani nego u Rumuniju, vjerovatno nije slucajnost.

 9. #34
  Join Date
  Nov 2006
  Location
  MNE PG
  Posts
  1,974
  Rep Power
  191

  Default

  Pa eto vidiš i Albanci i Srbi i Hrvati su sa Karpata ili iza njih. Samo su Iliri domoroci na Balkanu a Crnogorci su sa śevera iz današnjih Danske i Njemačke.

 10. #35
  Join Date
  Sep 2006
  Location
  Crna Gora
  Posts
  10,437
  Rep Power
  24968

  Default

  Quote Originally Posted by Dude View Post
  Jesu Cipure. Tamo je koliko ja znam Ilirima bila prva stanica na Balkanu, zar ti ime Bukuresht ne govori nista? na albanskom bukur-esht sto znaci "lijepo je".
  Stvarno to znači?

 11. #36
  Join Date
  Jun 2008
  Posts
  260
  Rep Power
  21

  Default

  Quote Originally Posted by FORMICA View Post
  Pa eto vidiš i Albanci i Srbi i Hrvati su sa Karpata ili iza njih. Samo su Iliri domoroci na Balkanu a Crnogorci su sa śevera iz današnjih Danske i Njemačke.
  Citajuci Marka Miljanova "otkrivamo" da su Albancima najblizi u genetskom,kulturnom i svakom drugom smislu upravo Crnogorci,tako da ako uzmemo da su Albanci dosli sa Karpata(u sto ne verujem,uveren sam da su starosedeoci) Crnogorci ne mogu biti ni na filmu iz danasnje Danske i Nemacke!
  Uopstalom,svi tvrde da su ridji Sloveni ziveli u tim sojenicama pored vode u ravnici,a znamo kakvi su Albanski krsevi odakle su sisli,a ni ostatak Balkana nije mnogo ravniji..
  Prema Rotkovicu i ostalima preci Crnogoraca su kojekakvi Sloveni iz tog podneblja,samo su to izgleda neki novu cudni,crni i garavi Sloveni,kakve ih Holcek opisuje,a ko je u pravu najlaske cemo otkriti - ogledalom.
  "..Boja tena i kose je potpuno tamna.."
  Dosta sa tim famoznim dolascima iz nedodjija,saka tih jadnih Slovena koja je dosla nije mogla genetski dominirati nad daleko brojnijim starosedelackim stanovnistvom i kraj.

  Nego Cipure jel si nasao knjigu,nije me bilo dugo zaboravih da te pitam?

 12. #37
  Join Date
  Nov 2006
  Location
  MNE PG
  Posts
  1,974
  Rep Power
  191

  Default

  Pa Caki načelno se slažem. Dinarska rasa ima upravo takve osobine kakve navodiš. Dinarci su Iliri.Svi drugi su došljaci.Neđe ih je više neđe manje.

 13. #38
  Join Date
  Mar 2010
  Location
  Baš fino potkrovlje
  Posts
  5,340
  Rep Power
  42709

  Default

  Odje se prica prica koja nema dokaza uopste!
  Porijeklo bilo kojeg naroda se ne moze objasniti jednom knjigom, da je to tako jednostavno do sad bi svi znali okle smo ciji smo i kakvi smo.
  A te gluposti jesmo li iliri, okle albanci odje, zasto nismo isti kao srbi itd pocinju da nerviraju zestoko jer sluze za prepucavanje nacionalistickih budala koji misle da su popili svu pamet svijeta i da je njihov narod, pleme, nacija od boga izabran. Kamo srece da se vrati komunizam i da se ova prica zavrsi zauvijek jer se ne moze disat od VELIKIH srba crnogoraca albanaca i drugih komsija.
  Pozdravod covjeka koji se izjasnjava kao covjek.
  Ја чекам посао али волим ову земљу!  А што пијем кад ми шкоди
  ко ће кући да ме води?

 14. #39
  Join Date
  Jun 2010
  Posts
  54
  Rep Power
  10

  Default

  Ćipur
  Stvarno to znači?
  http://translate.google.com/#sq|hr|bukur%20esht

  FORMICA
  Pa eto vidiš i Albanci i Srbi i Hrvati su sa Karpata ili iza njih. Samo su Iliri domoroci na Balkanu a Crnogorci su sa śevera iz današnjih Danske i Njemačke.
  Ne , Albanci su ovde oduvek bili , dokazano :
  Stari natpisi od ovog regiona sta su pronadjene onda se mogu razumeti samo preko albanskog jezika i u nijedan drugi , zato se dzaba mucite jer sa svih krajeva svijeta potvrdjeno je da su Albanci starosedeoci , primjer :


  Nermin Vlora Falaski simply translated this written pelasgian with the Albanian language:
  This is a illiyric registration, dated between the III-II century a.C, than currently it is found in the archaeological museum of Durres, in Albania:
  But, observing with attention the registration, since the first words, we can see that it have been recorded in the pelasgo-illyrian language, like in the rest of the euro-Mediterranean territories, and are therefore obvious that comprises only through the Albanian language, this is the translation


  The word "ZI" (or "SI") appears also in this inscription, very short but remarkable for tenor, found at Feltre (Northern Italy).


  Imate ovde vise : http://www.thelosttruth.altervista.o...n_english.html

  Ovde Italianski : http://www.thelosttruth.altervista.o...Pelasgico.html


  I sami od sebe pogledajte koju nosnju nose Albanci :

  Prvi slici je Odiseu , drugi Herodhot i treci Albanac danashnjih dana
  Muzicki instrumeni takodje :  Razlika ?
  Evo nekada i od Samih Srba :

  “Balkansko pitanje i istorisko -politie beleske od Balkanski poluostrov” (1886 -1905)
  PYRRHIC DANCE
  Ancient


  Albanci dan-danas igraju istu takozvanu "Pirova Igra"  Ancient


  Albanci :

  Niko nije uzalud potvrdio da smo starosedeoci kako vecina misle ovde ili zele da misle , ovo su samo 1% od ostalih primjera ..

  Epirotski jezik , knjiga je pisana u
  [SIZE=5]1635 g.

  Koji i danas razumje svaki Albanac jezik Epira :

  [/SIZE]Franciscus Blanchus in jahr [SIZE=5]1635

  [/SIZE]


  Link : http://www.mdevaan.nl/research/Blanchus.pdf
  Imate i link gore .
  Last edited by Arbėr; 27-09-10 at 13:31.

 15. #40
  Join Date
  Nov 2006
  Location
  MNE PG
  Posts
  1,974
  Rep Power
  191

  Default

  Arbėr lijepo si naveo ove primjere i sve je to u redu. Nego ti i dalje kažem da postoje neumoljivi istorijski dokazi koji govore o doseljavanju Albanaca sa Karpata i dalje. Jedini starośedioci na Balkanu su Iliri. Niko ne spori da u današnjem stanovništvu širom balkana ima ogroman udio ilirskog genetskog naslijeđa i po tome smo svi isti.

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •