Fino objasnjeno....sve vezano za iPhone uređaje na tom kanalu,ne samo za zdravlje baterije...
Sent from my Redmi Note 10 Pro using Tapatalk
Malo edukacije https://www.apple.com/hr/batteries/why-lithium-ion/
To je potrosni dio i normalno je da vremenom pada kapacitet. Garantuju do 80%. Zamjena je oko 100 eur. Naravno samo u ovlascenom
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Fino objasnjeno....sve vezano za iPhone uređaje na tom kanalu,ne samo za zdravlje baterije...
Last edited by Tvholic; 20-11-23 at 10:10.
Ja imam slican slucaj, npr imao sam 11 Pro skoro 2 godine, za to vrijeme mi je baterija pala sa 100% na 95%.
Sad imam 14 Pro, evo nekih 10 mjeseci, baterija je sa 100% pala na 90%, a iste su mi navike, isti punjac itd...
Jedno od objasnjenja je i da kvalitet baterija varira jer Apple koristi razlicite dobavljace, pa nekad zavisi kako ti se koja zalomi...
Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)
Mogu li se ikako vratiti podaci na iphone 12pro nakon factory reset-a? Da napomenem da nemam backup na icloud.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Jedino ako je uradjen restore preko iTunes-a moguce da je sam odradio backup, ako si preko telefona onda mrka kapa...
Nema nikakve sanse. iCloud je 1 ili 3 eur… ne razumijem ljude da to ne koriste
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Jedno (vjerov) glupo pitanje. Ima sam davno davno neke iphone telefone koji su redovno azuzirani na cloud. Promijenio sam telefone, nalog je ostao i sad mi kad ocu da mu pristupim sa kompa ili android telefona kaze da mu jedino mogu pristupit sa iOS uredjaja. Mogu li kako uc da vidim sve te slike a da nemam iphone?
Sent from my AC2003 using Tapatalk
"Ako roboti ikad budu igrali kosarku, igrace je kao Tim Duncan".
Ne zato sto je zasticen enkripcijom vjerovatno...
Ja sam imao slično iskustvo, i na kraju je ispalo da je krivac KABLO (ne punjač). 5% battery healtha mi je spucao taj kabl za nenormalno kratko vrijeme (originalan je bio), a sve je normalno punilo i radilo, niti se grijao tel niti išta...
Promijenio kablo - 7 mjeseci intenzivnog korišćenja i možda 2% mi je pao battery health.
Jesam, uzeo isto originalni i sve bez greške od tada...
Ma nema veze, ja sam svakako koristio samo original i opet je padala baterija, n 12pro max je bas bila losa, padali su procenti kao ludi
Pa i ja mislim da dosta ima veze sa kvalitetom same baterije, odnosno baterije im prave razni dobavljaci, tj nisu sve baterije na istom modelu identicne...
Pa se vjerovatno desi i kako te zapadne.. Probacu svakako da koristim novi kabal i mozda onaj spori punjac tokom noci umjesto brzog... Ali kao sto rekoh, isti punjac i kabal na starim 11 Pro mi nisu pravili "problem"...
Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)
Koliko ja primjecujem za bateriju na iPhone je bitno da se puni jednom dnevno i da se ne dopunjava..npr. kad je baterija na npr 40% ne stavljati na punjač dok ne bude blizu 20% i ne puniti preko 85% .
Kupio sam polovni iPhone 11 pro u martu ove godine..BH mu je bio 79% i dalje je toliko uz redovno azuriranje softvera..17.1.1 trenutno...
Dok drugi telefon koji imam redmi note 10 pro punim ponekad i tri put dnevno..
Last edited by Tvholic; 22-11-23 at 15:38.
Ja sam 11Pro punio onim starim punjacem originalnim sto je ostao od 7 i originalni kabal, iskljucovo u toku noci jer je koroscenje bilo takvo da je baterija trajala cijeli dan za dnevne potrebe, pozivi, mail, poruke, viber i Wapp i sl. Baterija je skoro 3 godine bila na 100%, mislio sam da je nesto zabagovalo ali je onda dosta znacajno pocela da opada i za nekih pola godine dosla na nesto preko 80%.
Kolega svoj ne puni pa puni, pa malo puni, pa dopunjava sve po 10 min pa cacka po cijeli dan i njemu je posla za 1,5 godinu na toliko.
Koliko toliko punjenje u toku noci bez dopunjavanja, originalna oprema i nekoliko godina ne bi trebalo biti problema, nakon toga u ovlasceni zamjena i opet isto dere nekoliko godina. Kineske baterije traju kvalitetom taman koliko im je i razlika u cijeni
To i ja pricambez dopunjavanja nego punis kad ode ispod 20 posto i da dodje makar do 80 i ne bi smjelo biti problema s bh
Satelitski resiveri/Oprema
[email protected]
E kolega jedinstven si u svijetu onda
Prvi put cujem, a pratim i neke apple forume…
Inače….
Stvarno robovati telefonom i baterijom (punjenja od 20 do 80 %) da bh bude 94% a ne 89% (posle dvije godine) je GLUPOST
Kad dodje na 80% platiš 100€ u ovlašćeni il ga prodaš 50€ manje i ćao![]()
A dje je to 100€ zamjena....
Meni je u icentar u PG tražio 240€ za zamjenu baterije (kontaktirao ih putem maila) a ovde u Budvi kao original baterija sa garancijom 1g i konfiguracijom 125€ ...
Za 11 pro
Slazem se sa @stefke, kupili ste vi telefon a ne on vas, robovati koliki je BH (sto je pritom trik apple-a da vas nacera na sto prije zamjene baterije) je apsurd.
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
240????
Znam da je u Srb 2020 bila akcija 30€ u ovlascene servise, a full cijena nekih 70€
“Zamena baterije se kod nas može obaviti u ovlašćenim servisima, i u zavisnosti od modela telefona, cena zamene se kreće od 7.000 za iPhone 6-8, preko 11.500 za iPhone X-12, do 14.700 dinara za iPhone 13 i 14 generaciju.”
Last edited by stefke; 23-11-23 at 00:23.
Za 11pro max su meni 80e u PG trazili, direktno u icentar...
E sad to je bilo prosle god cini mi se...
Pardon 204€ ,bilo je još u martu pa sam permutovao brojke...
Eto screenshot maila..
Ne radi se o tome da se robuje ali prije nego uzmem tel gledam da to sto uzimam mi odgovara a battery life je medju najbitnijim stavkama... Meni baterija na 14 pm traje dan ipo mog koristenja i jednostavno kad znam da cu da idem negdje na par sati a tel mi je na 20 posto stavim ga na punjac pola sata prije umjesto 5 min prije i lagan sam
Satelitski resiveri/Oprema
[email protected]
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks