Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 25 of 65

Thread: Statička IP adresa

  1. #1
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Brskut
    Posts
    936
    Rep Power
    79

    Default Statička IP adresa

    Pročitah na t-com/ov sajt da ovđe mogu da postavim pitanje za podršku.

    Imam iznajmljenu liniju koja košta toliko da to nije normalno. Neophodna mi je statička IP adresa i prije godinu dana sam ih zvao i rekli su mi da to nije moguće uz adsl bez iznajmljene linije koja košta toliko da mi se ne isplati. Ali sam je ipak uzeo jer mi je za rad neophodna. Iako znam da statička adresa je tehnički svuđe na svijet izvodljiva, prećutao sam njihovu priču da je to nemoguće izvesti jer ih ja sigurno neću učiti njihovom poslu. Elem, juče sam slučajno pričao sa kolegom iz BG-a pa mi reče da to kod njih košta oko 500 din mjesečno (2-3€). Aj, reko da nazovem da pitam da nema što novo. Javlja mi se tip i kaže kako da ne, možemo odmah to da uradimo i besplatno je. Meni nije odgovaralo odmah jer sam morao neke pripremne radnje da odradim i kažem mu da ga zovem danas i pitam ga za ime da bih znao koga da tražim a on mi kaže nije potrebno jer to svi u call centru znaju. Zovem danas i prvo mi kaže neki ženski glas da me uz adsl sleduje jedna beslatna adresa. Dobro, reko, a je li moguće da zadržim trenutnu adresu (mada pretpostavljam da ne može), a ona mi ladno kaže da nema potrebe i da mogu da biram npr. moje ime @ t-com-cg.com. Reko, ALOOOOO, o čemu pričam ja tebi 10 minuta? O statičkoj IP adresi! Veli ona: aaaaaaa to. E ne znam ti ja to. I dade mi kolegu. Veli kolega da to nije moguće i daje mi broj da naručim opet iznajmljenu liniju. Zalud sam mu ja objašnjavao da mi je to njegov kolega, koji se juče javio na isti broj telefona, objasnio da može.
    Evo me sad ovđe da mi neko objasni, ako može i umije, kako i kome da se obratim da bih dobio uz poslovni adsl i jednu statičku IP adresu, jer je to preko njihovog call centra nemoguća misija
    Šlagom ja bih tebe nasapuno
    Onda bih nosom napisao Bruno

  2. #2
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Brskut
    Posts
    936
    Rep Power
    79

    Default

    Evo, ovoga trena mi Jovan sa 0800 80 000 veli da je to definitivno nemoguće
    Šlagom ja bih tebe nasapuno
    Onda bih nosom napisao Bruno

  3. #3
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    7,217
    Rep Power
    121612

    Default

    EVo resenja

    http://www.no-ip.com

  4. #4
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    .../localhost/
    Posts
    6,006
    Rep Power
    30

    Default

    Quote Originally Posted by GaD View Post
    hahahhah druze ne radi se o tome
    evo ovako samo da ti kazem ...
    necu ulaziti presiroko u to samo cu napomenuti da u bosni dodjeljivanje staticke ip adrese kod skoro svih postojecih provajdera kosta oko 50tak E tako i u srbiji cak i nesto jeftinije!
    sto se tice Crne Gore kod t-com-a moras da podneses neki zahtjev tamo i da ti dodijele staticki IP i da im placas neku simbolicnu sumu od samo 500e!!!
    to mi je i vise nego presmijesno!!!
    moj ti je sajvet.... ja sam na wimax evo 2 mjeseca mi je ista ip adresa (kod wimaxa se dodjeljuje ip preko mac-a antene) znaci promijenice ti se ako je ti promijenis ili ako promijenis anetenu sama nece nikako
    firma jedna iz pg necu pominjati koja jer nije toliko ni vazno, je placala adsl i staticku adresu jer su morali da je imaju zbog odnosa klijent-server (pretpostavljam da i tebi tako nesto treba) i presli su na wimax i rijesili problem za svega 35e mjesecno 2mbps i staticku ip dzabe
    nije da ti prodajme wimax samo ti dajem odgovor na pitanje ono sto bih ja uradio da sam na tvome mjestu...
    uglavnom 500e ti je iznajmljivanje posebne linije kod t-com-a i dobijanje staticke ip adrese..
    the World's leading dance event
    Sensation


  5. #5
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Podgorica
    Posts
    262
    Rep Power
    14

    Default

    Mozda da vidis za neko rjesenje lan over internet (postoje free rjesenja, ili jeftinija dosta od iznajmljene linije), to bi ti odradjivalo posao za klijent-server varijantu, ako ti je to potrebno.


    Kod wimax-a IP adresa se mijenja "preko" mac-a mrezne kartice.
    signachur

  6. #6
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    7,217
    Rep Power
    121612

    Default

    Quote Originally Posted by NikolaPGcity View Post
    hahahhah druze ne radi se o tome
    Preko ovoga moze da ostane na ADSL a da odradi posao

    znaci kacice se na [email protected] ili kako li vec....

    Imam Wimax i znam sto je staticka IP adresa, ne moras mi pricat...

  7. #7
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    10,545
    Rep Power
    20525

    Default

    Nije isto staticka adresa i ti besplani dyndns i osali servisi. Mozda mu fixna IP treba za site2site IPSec - VPN? Koliko ja znam da uz ADSL ne moze da se dobije fixna IP, ali kao sto vec znas uz izn. linije moze koliko god ti treba.

  8. #8
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    7,217
    Rep Power
    121612

    Default

    Pa ne znam zasta mu treba za neke stvari moze da posluzi.

  9. #9
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Brskut
    Posts
    936
    Rep Power
    79

    Default

    Treba mi i za VPN i za site2site i za još neke aplikacije koje koristim za posao. Mene zbunjuje to što samo u CG toga nema i još kažu da je nemoguće. I to što mi se javio jedan lik na 403434 i reka da nema problema a sad niko više o tome nema pojma
    Šlagom ja bih tebe nasapuno
    Onda bih nosom napisao Bruno

  10. #10
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Podgorica
    Posts
    3,957
    Rep Power
    9050

    Default

    Quote Originally Posted by BrunoX View Post
    Treba mi i za VPN i za site2site i za još neke aplikacije koje koristim za posao. Mene zbunjuje to što samo u CG toga nema i još kažu da je nemoguće. I to što mi se javio jedan lik na 403434 i reka da nema problema a sad niko više o tome nema pojma
    Mi koristimo VPN i josh poneke aplikacije od kuce preko ADLS-a.

    www.dyndns.com
    BEFORE SEX u help each other get naked. AFTER SEX u only dress yourself. Noone helps u once ur fcked

  11. #11
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    2,151
    Rep Power
    24

    Default

    Ne daju to uz ADSL, vjeruj mi...
    Ja sam se s njima 20-30 dana potezao oko toga, hvatao veze u T-com i na kraju mi je neki direktor rekao da to moze samo uz Iznajmljenu liniju. I meni su pricali kako je tehnicki neizvodljivo, itd. itd...
    Jednom rijecju to se zove: BEZOBRAZLUK!
    U svakoj normalnoj zemlji je to mala doplata i imas staticki IP...

  12. #12
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Podgorica
    Posts
    420
    Rep Power
    86

    Default

    Quote Originally Posted by BrunoX View Post
    Treba mi i za VPN i za site2site i za još neke aplikacije koje koristim za posao. Mene zbunjuje to što samo u CG toga nema i još kažu da je nemoguće. I to što mi se javio jedan lik na 403434 i reka da nema problema a sad niko više o tome nema pojma
    T-Com nema uslugu koja korisnicima ADSL-a (izmedju ostalog) omogucava dobijanje fiksne IP adrese. Tehnicki je naravno moguce - samo sto ta usluga ne postoji. Samim tim normalno je sto sluzbe koje korisnici pozivaju govore da to nije moguce (usluga ne postoji). Mozemo pricati, zeljeti, traziti, uslugu, razloge zbog cega ona ne postoji kao produkt! Zadatak za marketing, nadam se da je i prodaje svesna ogranicenosti asortimana, odnosno mogucnosti da se kese dodatno napune.Vazno je da ISP kompanija definise ovu uslugu, odnosno omoguci korisnicima da je uz adekvatnu novcanu nadoknadu koriste.

    Izmedju ostalog korisnici iznajmljenih linija dobijaju set-ove fix. IP adresa, zagarantovanu brzinu,... Korisnici LL prije svega dobijaju kvalitest servisa, zbog toga se i opredeljuju sa tu varijantu (nego to nije tema).

    Svima vama kojima treba fix. IP (a korisnici ste ADSL-a) moguce moze pomoci http://www.dyndns.com/services/dns/dyndns/.

    Provajderi u okruzenju NUDE (vecinom) uslugu dodjeljivanja fix. IP adrese prilikom autorizacije. ISP kompanije u okruzenju reloud-uju (sanmim tim mijenjaju) u 24h korisnicima ADSL-a dodijeljenu IP adresu da bi ih (moguce) natjerali da uzmu pomenutu uslugu (fix. IP).
    Last edited by Djetic; 26-05-08 at 19:08.

  13. #13
    Join Date
    Feb 2004
    Posts
    19,942
    Rep Power
    73429

    Default

    Quote Originally Posted by Djetic View Post
    T-Com nema uslugu koja korisnicima ADSL-a (izmedju ostalog) omogucava dobijanje fiksne IP adrese. Tehnicki je naravno moguce - samo sto ta usluga ne postoji. Samim tim normalno je sto sluzbe koje korisnici pozivaju govore da to nije moguce (usluga ne postoji). Mozemo pricati, zeljeti, traziti, uslugu, razloge zbog cega ona ne postoji kao produkt! Zadatak za marketing, nadam se da je i prodaje svesna ogranicenosti asortimana, odnosno mogucnosti da se kese dodatno napune.Vazno je da ISP kompanija definise ovu uslugu, odnosno omoguci korisnicima da je uz adekvatnu novcanu nadoknadu koriste.

    Izmedju ostalog korisnici iznajmljenih linija dobijaju set-ove fix. IP adresa, zagarantovanu brzinu,... Korisnici LL prije svega dobijaju kvalitest servisa, zbog toga se i opredeljuju sa tu varijantu (nego to nije tema).

    Svima vama kojima treba fix. IP (a korisnici ste ADSL-a) moguce moze pomoci http://www.dyndns.com/services/dns/dyndns/.

    Provajderi u okruzenju NUDE (vecinom) uslugu dodjeljivanja fix. IP adrese prilikom autorizacije. ISP kompanije u okruzenju reloud-uju (sanmim tim mijenjaju) u 24h korisnicima ADSL-a dodijeljenu IP adresu da bi ih (moguce) natjerali da uzmu pomenutu uslugu (fix. IP).
    LL ima zagarantovan kvalitet servisa? Nemoj se salit sa nama obraza ti
    Ajde sto je u krv skupa, nego sto je za 5 mjeseci koliko radim u firmu koja ima iznajmljenu liniju najmanje 3 put zastekala
    Toliko o tom kvalitetu servisa.
    Ako si mislio da je kvalitetnija od ADSL onda se slazemo sto jes jes.
    Last edited by hercules; 26-05-08 at 19:14.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

  14. #14
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Brskut
    Posts
    936
    Rep Power
    79

    Default

    Quote Originally Posted by Djetic View Post
    ISP kompanije u okruzenju reloud-uju (sanmim tim mijenjaju) u 24h korisnicima ADSL-a dodijeljenu IP adresu da bi ih (moguce) natjerali da uzmu pomenutu uslugu (fix. IP).
    Koliko je meni poznato to je problem tehniöke prirode kod ADSL-a da se konekcija mora restartovati nakon 24 sata neprekidnog korišćenja. Znači ne da bi im uvalili to jer to je sitna cifra čak i kod onih koji to naplaćuju. Čak je provajderima lakše da svi korisnici imaju statičku adresu zbog logovanja podataka koje svaki ISP mora da čuva za poslednjih 90 dana. Zašto bi onda meni pamtili moje kretanje po internetu sa 90 adresa kad mogu samo sa jedne? To bi ti bila kao adresa stana i mnogo je lakše doći do informacija koje su potrebne nekim organima i institucijama. Naravno polazim od toga da se to ne zloupotrebljava. Osim toga mijenjanje te adrese ima i zaštitni doprinos. Danas znam đe da te nađem a sjutra već ne. Ali i za to postoje diskutabilna rešenja.

    Meni i dalje nije jasno zašto mi je samo 1 od 7-8 ljudi sa kojima sam razgovarao rekao da je to moguće? Zato bih i zamolio nekoga iz T-Com-a da mi odgovori da li može ili ne može. A njihovu stručnost, barem ovih u call centru, ću drugi put komentarisat, kad bude više ljudi mog mišljenja
    Šlagom ja bih tebe nasapuno
    Onda bih nosom napisao Bruno

  15. #15
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Podgorica
    Posts
    3,957
    Rep Power
    9050

    Default

    Fiksna IP Adresa ima se NE ISPLATI. Izgubili bi skoro pola korisnika iznajmljene linije i MIPNET-a. Veliki broj preduzeca, necu sad imenovati djelatnosti jer ih vecinom znate, je PRIMORANO da koristi iznajmljenu liniju ili MIPNET samo iz razloga shto ne postoji mogucnost uvodjenja fixne IP adrese.

    Ko zna mjeri li im se prihod od LL i MIPNET-a u desetinama hiljada ili, pak, stotinama, na mjesechnom nivou... Fin je to kolach...

    edit: sad nabrzaka srachunah: ipak se mjeri stotinama hiljada
    BEFORE SEX u help each other get naked. AFTER SEX u only dress yourself. Noone helps u once ur fcked

  16. #16
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Brskut
    Posts
    936
    Rep Power
    79

    Default

    Hvala t-com-u na brzoj i stručnoj pomoći na ovom forumu za koji, na zvaničnom sajtu, piše:
    Pozivamo vas i da se uključite na naš Forum Cafe Montenegro, gdje takođe možete diskutovati, postavljati pitanja i dobiti odgovore na aktuelna pitanja iz oblasti interneta

    Potvrdiću samo ovo što su napisali da možemo da diskutujemo i postavljamo pitanja. Dodao bih samo da odgovore mogu učesnici samo da nagađaju
    Šlagom ja bih tebe nasapuno
    Onda bih nosom napisao Bruno

  17. #17
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Podgorica
    Posts
    420
    Rep Power
    86

    Default

    Quote Originally Posted by BrunoX View Post
    Hvala t-com-u na brzoj i stručnoj pomoći na ovom forumu za koji, na zvaničnom sajtu, piše:
    Pozivamo vas i da se uključite na naš Forum Cafe Montenegro, gdje takođe možete diskutovati, postavljati pitanja i dobiti odgovore na aktuelna pitanja iz oblasti interneta

    Potvrdiću samo ovo što su napisali da možemo da diskutujemo i postavljamo pitanja. Dodao bih samo da odgovore mogu učesnici samo da nagađaju
    - CDM nije vlasnisto T-Coma,
    - CDM se ne hostuje na serverima T-Coma,
    - CDM nikada nije bio vlasnistvo T-Coma, Interneta CG,...

    Povodom pomenutog pitanja na ovom dijelu portala postoje precizni odgovori, sugestije. Fix. IP adrese za korisnike ADSL nema u ponudi. Pretpostavljam da ce biti, zelim da bude,... Hmm, mogao bih biti maliciozan, u upitati sebe, a da li pomenuta usluga postoji kod:

    - MontSky, Promonte-a, BBM-a (najavljen nastup ohooo davno, pitam se sta bi), MTel-a ? Mogu zakljuciti da pomenute kompanije igraju zajedno .

    CDM portal posjecuju korisnici T-Coma, MTel-a, Promonte, BBM-a,.... i na njemu se da primjetiti ucestvovanje usera koji hvale, kude, zamjeraju, predlazu,.... Dakle, ne primjecujem obavezujuce usere iz pomenutih kompanija (bili bi moderatori, ili vec sta,...).

  18. #18
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    28,327
    Rep Power
    237954

    Default

    BrunoX mi smo imali isti takav problem evo dvoje godine. Moram ti re'i da cijena iznajmljene linije nije 500e nego se na to doda i PDV pa ispadne 585e.


    Sada smo uzeli CISCO ruter od 500e i običan ADSL i sve šljaka bez problema, tako da preporučujem svim korisnicima MIPNET -a dok ne dođe Wimex da koriste ovo prelazno rješenje.

    Od Mtel -a smo dobili 8 statičkih IP Adresa za Podgoricu, za desetinu cijene iznajmljene linije...
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

    Bugi Vugi tapši Raduj se!

  19. #19
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    7,217
    Rep Power
    121612

    Default

    Bugi jeste li kad probali preko no-ip.com ?

    Evo ja sam sinoc testirao i postavio [email protected] u konekcionom stringu aplikacije i radi bez problema. Kacio sam se na SQL server koji se nalazio na drugoj lokciji koji ima ADSL.

    Naravno sve ostalo mora da podesi na routeru od ADSL-a....i Firewall-u, ali to bi trebao podesiti i kod fixne ip adrese


    P.S.

    Provjereno je i za VPN.

  20. #20
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    28,327
    Rep Power
    237954

    Default

    jesmo, mislim da je bilo bugi.no-ip.com...


    Nije nam odgovaralo jer Bugari nijesu bili voljni da to uvrste u podešavanja na svojem serveru. Kao problemi zbog sigurnosti, bla bla bla bla
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

    Bugi Vugi tapši Raduj se!

  21. #21
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    7,217
    Rep Power
    121612

    Default

    DA naravno da treba da stoji mojeime.no-ip.org , moja greska

  22. #22
    Join Date
    Jul 2004
    Location
    Earth
    Posts
    18,848
    Rep Power
    1124159

    Default

    Evo jedno NOOB pitanje da opustim atmosferu...

    Jeli staticka IP adresa vezana za komp ili za net konekciju?
    Tako mi Posejdonovog trozupca!

  23. #23
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    7,217
    Rep Power
    121612

    Default

    do Net konekcije

  24. #24
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    310
    Rep Power
    12

    Default

    Moguce reshenje. Ako hocesh statichku adresu jedina opcija ti je za sad m-tel. Govorim iz iskustva jer meni se IP nije promijenio od kako ga uzeh a to je januar. Ako ti je komp izgashen za vrijeme dodjeljivanja novog lease vremena onda ce ti se tek promijeniti. Drugim rijechima ako ti je DHCP dao adresu (koja se dodjeljuje na osnovu MAC adrese NIC kartice (mrezna kartica na TVOM kompjuteru (ne MAC na anteni !!!)) i lease vrijeme je (za mene) 2 sata i ako se ne dese sledece stvari u ta 2 sata IP se NECE promijeniti:
    - Promjena MAC adrese kartice
    - Restart ili neka pogibija rachunara (stim shto moze bit izgashen 1 sat i 59 min)
    - Disconnect sa mreze zbog nekog razloga (stim shto moze bit disconnect 1 sat i 59 min)
    Ti IMASH statichku adresu !!!
    Josh da napomenem; Ovo je na primjeru kad si direktno povezan na antenu znachi dobijash direktnu adresu prema internetu.
    U sluchaju da imash router morao bi odradit` port forward na svoj kompjuter u lokalnoj a na svom kompjuteru bi morao staviti statichku adresu koja se stavlja sa par klikova.
    Ne znam jesam li dovoljno bio jasan ..
    Last edited by exafloops; 03-06-08 at 18:17.

  25. #25
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    28,327
    Rep Power
    237954

    Default

    Ma nema frke, MTel nam je dao sada 8 statičkih IP adresa, i neće biti problema sa promjenom jer su samo naše , odnosno za firme se daju malo drugačiji uslovi.

    MTel brine o svojim korisnicima (makar novim) dok kod T-Com naša prijava za statičku adresu stoju od oktobra 2007 godine i niko se nije udostojip da nas nazove i kaže da ne može (ili može )

    No ovaj pakao je završen.
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

    Bugi Vugi tapši Raduj se!

Page 1 of 3 123 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Sveveliko Srpstvo se zasniva na golim interesima
    By Petar Mrvaljevic in forum Budućnost Crne Gore
    Replies: 88
    Last Post: 20-02-05, 17:52

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •