Page 761 of 762 FirstFirst ... 261661711751757758759760761762 LastLast
Results 19,001 to 19,025 of 19033

Thread: Extra TV

  1. #19001
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    818
    Rep Power
    596

    Default

    Ima li još neko problema ovih dana sa Extra TV-om? Već treći dan teško ulazim u snimljene emisije, rijetko kad uđem iz prvog pokušaja, treba probati po par puta. A ni zakazivanje ne funkcioniše kako treba, blokira na na par desetina sekundi pa onda treba probati ponovo.
    Ponekad, citajuci forum, pomislim kako ce mi mozak progristi put kroz
    lobanju i otrcati vristeci...

  2. #19002
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Podgorica
    Posts
    9,612
    Rep Power
    125564

    Default

    Vidi popunjenost diska na risiveru. Na to mi lici

    Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
    doslo vrjeme da se promijeni potpis :)

  3. #19003
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    818
    Rep Power
    596

    Default

    Quote Originally Posted by bojankov View Post
    Vidi popunjenost diska na risiveru. Na to mi lici

    Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
    Slobodonog prostora je manje od 20 posto. Kad stignem ima da pobrišem pola bratovih filmova koje je nagomilao .
    Ponekad, citajuci forum, pomislim kako ce mi mozak progristi put kroz
    lobanju i otrcati vristeci...

  4. #19004
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Podgorica
    Posts
    9,612
    Rep Power
    125564

    Default

    Probaj pa javi

    Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
    doslo vrjeme da se promijeni potpis :)

  5. #19005
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Podgorica
    Posts
    2,109
    Rep Power
    47702

    Default

    Zna li ko šta može biti sledeći bizaran problem sa daljinskim od ExtraTV STB-a? U pitanju je ovaj (noviji) model:

    Click image for larger version. 

Name:	20190814_132434_008_saved.jpg 
Views:	65 
Size:	9.1 KB 
ID:	163773

    Npr, kad pritisnem "5" pa "3" da idem na kanal 53, on prihvati samo "5", ode na kanal 5, dok i za "3" primi signal sa daljinskog, tj zatreperi "power" dugme na STB i za "3" ali ga ne "obradi". Isto se odnosi za bilo koju bržu sukcesiju pritiskanja dugmića (ne može brzo pojačavanje / smanjivanje tona, ne može P+/P- brzo). Za svaki pritisak trepne "power" dugme na STB, ali komanda ne bude "prihvaćena".

    Pri tome na svaki pritisak tastera na daljinskom tri puta zatreperi crveni led na "TV" dugmetu - ne sjećam se da se to ranije dešavalo.

    Stari daljinski radi bez problema (sem što je na njemu fizički pokvareno par bitnih tastera, zato sam i dobio ovaj, kao zamjenski).

    Ako neko zna šta može biti, da ne idem da mijenjam daljinski ako može nekako drugačije da se riješi. Napominjem da sam već probao reset STB, vađenje i vraćanje baterija u daljinski.

  6. #19006
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    818
    Rep Power
    596

    Default

    Quote Originally Posted by bojankov View Post
    Probaj pa javi

    Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
    Isključio sam risiver, zatim i ruter, uključio ruter i kad se upalila dsl lampica ponovo uključio risiver. Sve je poslije toga bilo u redu. Za svaki slučaj sam oslobodio dobar dio diska, tako da je sa 15 posto slobodan prostor sad porastao na 58 posto.
    Ponekad, citajuci forum, pomislim kako ce mi mozak progristi put kroz
    lobanju i otrcati vristeci...

  7. #19007
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    818
    Rep Power
    596

    Default

    Quote Originally Posted by Nije bitno... View Post
    Zna li ko šta može biti sledeći bizaran problem sa daljinskim od ExtraTV STB-a? U pitanju je ovaj (noviji) model:

    Click image for larger version. 

Name:	20190814_132434_008_saved.jpg 
Views:	65 
Size:	9.1 KB 
ID:	163773

    Npr, kad pritisnem "5" pa "3" da idem na kanal 53, on prihvati samo "5", ode na kanal 5, dok i za "3" primi signal sa daljinskog, tj zatreperi "power" dugme na STB i za "3" ali ga ne "obradi". Isto se odnosi za bilo koju bržu sukcesiju pritiskanja dugmića (ne može brzo pojačavanje / smanjivanje tona, ne može P+/P- brzo). Za svaki pritisak trepne "power" dugme na STB, ali komanda ne bude "prihvaćena".

    Pri tome na svaki pritisak tastera na daljinskom tri puta zatreperi crveni led na "TV" dugmetu - ne sjećam se da se to ranije dešavalo.

    Stari daljinski radi bez problema (sem što je na njemu fizički pokvareno par bitnih tastera, zato sam i dobio ovaj, kao zamjenski).

    Ako neko zna šta može biti, da ne idem da mijenjam daljinski ako može nekako drugačije da se riješi. Napominjem da sam već probao reset STB, vađenje i vraćanje baterija u daljinski.
    Ponekad mi se dese neke čudne reakcije, koje ne bih sad znao sasvim jasno ni interpretirati. Ali ono što sam primjetio jeste da do njih dolazi uglavnom onda kad brzinski pritiskam tastere.
    Ponekad, citajuci forum, pomislim kako ce mi mozak progristi put kroz
    lobanju i otrcati vristeci...

  8. #19008
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Podgorica
    Posts
    9,612
    Rep Power
    125564

    Default

    Quote Originally Posted by luka hn View Post
    Isključio sam risiver, zatim i ruter, uključio ruter i kad se upalila dsl lampica ponovo uključio risiver. Sve je poslije toga bilo u redu. Za svaki slučaj sam oslobodio dobar dio diska, tako da je sa 15 posto slobodan prostor sad porastao na 58 posto.
    Ako je bio na 15% onda je 99% do toga bio problem

    Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
    doslo vrjeme da se promijeni potpis :)

  9. #19009
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Podgorica
    Posts
    2,109
    Rep Power
    47702

    Default

    Quote Originally Posted by Nije bitno... View Post
    ...
    Update: Zamijenih baterije na daljinskom... Prestao crveni led da se javlja na daljinskom, radi normalno. Do kad - viđećemo.

    EDIT: Da citiram Đura Radonjića Grofa "Ja u to vreme nisam znao taj nemački"...

    https://www.telekom.de/hilfe/downloa...3plus_typb.pdf





    Ili ti u bukvalnom prevodu "lampica trepće tri puta crveno kad je baterija istrošena, pri svakom pritisku tastera"

    Al nije što ja nisam znao, nego me je gospodin u call centru slušao kao da sam s marsa pao, i uputio u poslovnicu da zamijenim daljinski. Elem, jes da su ovi Telekom STB-i imali 48 verzija daljinskog upravljača, ali kad već ne prevode uputstva - morali bi da edukuju osoblje.


    df
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	Capture.jpg 
Views:	43 
Size:	2.8 KB 
ID:	163775  
    Last edited by Nije bitno...; 14-08-19 at 18:39.

  10. #19010
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Montenegro
    Posts
    853
    Rep Power
    151666

    Default

    Kad se već pomenu ovaj "novi" daljinski, zna li neko može li se i on programirati da kontroliše TV, kao što je "stari" daljinski mogao?
    Negdje ranije na ovom topiku je bilo uputstvo za programiranje "starog" daljinskog, ali mislim da nije primjenjivo na "novi".

    Sent from my Samsung Galaxy Note 9 using Tapatalk

  11. #19011
    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    818
    Rep Power
    596

    Default

    Quote Originally Posted by Dasho View Post
    Kad se već pomenu ovaj "novi" daljinski, zna li neko može li se i on programirati da kontroliše TV, kao što je "stari" daljinski mogao?
    Negdje ranije na ovom topiku je bilo uputstvo za programiranje "starog" daljinskog, ali mislim da nije primjenjivo na "novi".

    Sent from my Samsung Galaxy Note 9 using Tapatalk
    Moguće je, ja sam ga odavno programirao ali sam zaboravio kako tačno ide. Bilo je uputstvo negdje na topiku.
    Ponekad, citajuci forum, pomislim kako ce mi mozak progristi put kroz
    lobanju i otrcati vristeci...

  12. #19012
    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    2,339
    Rep Power
    267870

    Default

    https://forum.cdm.me/showthread.php?...vanja-i-kodovi

    Sent from my HTC U12+ using Tapatalk

  13. #19013
    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Montenegro
    Posts
    853
    Rep Power
    151666

    Default

    Ovo je uputstvo za programiranje starog daljinskog (lijevi na fotografiji).
    Pitanje je da li se (i kako) može programirati novi daljinski (desni na fotografiji).

    Sent from my Samsung Galaxy Note 9 using Tapatalk

  14. #19014
    Join Date
    Sep 2015
    Posts
    144
    Rep Power
    13062

    Default

    Nasao sam ovo na sajtu Telekoma MK, pa probaj malo proucit

    https://moj.telekom.mk/Upload/ProductDocument/Aris%20VIP2262.pdf


    A evo kodovi i za ovaj najnoviji daljinski, on se programira kad se mode zadrzi:

    https://moj.telekom.mk/Upload/Produc...ng%20MR303.pdf

    E sad koji su kodovi za ovu trecu vrstu kao sto ima Nije bitno... to nzm

    Last edited by vaxi; 16-08-19 at 02:04.

  15. #19015
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    687
    Rep Power
    43905

    Default

    Konacno su sjetili da se uvedu optiku u Masline pa mi zanima kada ce to pustati? Ovi momci sto razvode rekose za min 20 dana.

  16. #19016
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    97
    Rep Power
    102

    Default

    Dobro su ovu optiku prosirili.
    https://telekom.me/optika-mapa.nspx

    Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

  17. #19017
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    Plužine
    Posts
    2,546
    Rep Power
    190792

    Default

    E jeste da ih ne volim, ali moram ih danas pohvaliti, da nije samo kukanje ođe
    Kod mojih servis prestao da radi, ja prijavio juče problem oko 17:00h, već u 17:30h zove njihov radnik, pita za adresu da dođe i otkloni kvar, kako je i bilo, sve završi za 5min...

    Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

  18. #19018
    Join Date
    May 2011
    Location
    Niksic
    Posts
    1,861
    Rep Power
    6274

    Default

    Ugaseni svi kanali iz dodatnih paketa iako su rekli da ce biti do kraja avgusta.

    Poslato sa HUAWEI VNS-L21 pomoću Tapatoka
    Montenegro!!!

  19. #19019
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Podgorica
    Posts
    359
    Rep Power
    25381

    Default

    Eo vec nekoliko dana nece da vrce stare emisije, zatamni se ekran, blokira, ni naprijed ni nazad, gasi, pali, restartujem ga, krene emisija pa se ugasi, ne reaguje na daljinski, ne mogu ni snimljene emisije da se puste, zvao 2 puta, ka po obicaju javi se neka curka koja ti dahce u slusalicu i erotsko-prigusenim glasom ti govori kako eto, ne bi bilo lose da se produzi ugovor sa njima A KVAR SAMO STO NIJE RIJESEN, samo jos malo strpljenja ahhh mmmmm. I to evo vec traje nekoliko dana, naravno sve je isto sto me ne cudi uopste od njih...
    Last edited by Platinum; 26-08-19 at 06:31.
    Interesna dobrovoljnost deviznog uhljebljenja radi kupovine odlicnosti.

  20. #19020
    Join Date
    May 2009
    Posts
    863
    Rep Power
    11582

    Default

    Imam extra tv u dnevnu i spavacu sobu, ruter mi je u dnevnu i odatle preko uticnice imam signal u spavacu sobu. Kupio sam komp za igrice i trwba mi mrezna konekcija , kako to da ostvarim da gledam tv i da imam internet na komp preko kabla.
    Kad mrezni zakacim preko kabka u komp nemam internet.
    Ima li pomoci

    Послато са SM-A530F помоћу Тапатока

  21. #19021
    Join Date
    Sep 2015
    Posts
    144
    Rep Power
    13062

    Default

    Obicno su portovi 1 i 2 na ruteru za extra tv, ubodi kabal u 3 ili 4 pa probaj

    Послато са TA-1033 помоћу Тапатока

  22. #19022
    Join Date
    May 2009
    Posts
    863
    Rep Power
    11582

    Default

    Da to znam tako funkcionise ali stan je novi , nikakvi novinkablovi ne dolaze u obzir, zelim da preko switcha dobijem ako moze i internet na komp i sliku na resiver

    Послато са SM-A530F помоћу Тапатока

  23. #19023
    Join Date
    Aug 2016
    Posts
    409
    Rep Power
    41294

    Default

    Quote Originally Posted by kauboj24 View Post
    Da to znam tako funkcionise ali stan je novi , nikakvi novinkablovi ne dolaze u obzir, zelim da preko switcha dobijem ako moze i internet na komp i sliku na resiver

    Послато са SM-A530F помоћу Тапатока
    Zdravo,

    To se moze postici na sljedeci nacin:

    1. U prostoriji gdje je ruter, postavis switch koji ima VLAN podrsku.
    2. Podesis da jedan port na switch-u nosi jedan VLAN ID, a drugi port, drugi VLAN ID. To su tzv. Access portovi.
    3. U jedan port na switch-u ubacis kabal koji vodi sa rutera, sa porta za Extra TV - port 1/2.
    4. U drugi port na switch-u ubacis kabal koji vodi sa rutera, sa porta za Internet - port 3/4.
    5. Postavis jos jedan switch sa VLAN podrskom u drugu prostoriju.
    6. Povezes oba switch-a kablom koji vodi iz jedne u drugu prostoriju (kabal ide u portove koje ces da oznacis kao Trunk-ove na datim switch-evima).
    7. Podesis VLAN Trunk na oba switch-a, da prenosi oba VLAN ID-a.
    8. Na drugom switch-u (u drugoj prostoriji) podesis iste VLAN ID-eve i samo zakacis kabal na Extra TV uredjaj sa jednog porta, i kabal sa drugog porta za Internet.

    Pozdrav
    Last edited by techlinkit; 02-09-19 at 17:18.

  24. #19024
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Podgorica
    Posts
    9,612
    Rep Power
    125564

    Default

    Quote Originally Posted by kauboj24 View Post
    Imam extra tv u dnevnu i spavacu sobu, ruter mi je u dnevnu i odatle preko uticnice imam signal u spavacu sobu. Kupio sam komp za igrice i trwba mi mrezna konekcija , kako to da ostvarim da gledam tv i da imam internet na komp preko kabla.
    Kad mrezni zakacim preko kabka u komp nemam internet.
    Ima li pomoci

    Послато са SM-A530F помоћу Тапатока
    Ako imas LAN kabal razdvoji ga fizicki na krajevima(stavi po dva RJ45 konektora) jer ti ne trebaju sve zice za signal pa napravi 2 kabla kroz jedan. I kad se naprave takvi kablovi jedan odvojis za etv a drugi za internet. Da ne kupujes svitcheve i bakces se svim tim

    Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
    doslo vrjeme da se promijeni potpis :)

  25. #19025
    Join Date
    Aug 2016
    Posts
    409
    Rep Power
    41294

    Default

    Quote Originally Posted by bojankov View Post
    Ako imas LAN kabal razdvoji ga fizicki na krajevima(stavi po dva RJ45 konektora) jer ti ne trebaju sve zice za signal pa napravi 2 kabla kroz jedan. I kad se naprave takvi kablovi jedan odvojis za etv a drugi za internet. Da ne kupujes svitcheve i bakces se svim tim

    Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
    Da, i to je moguce, naravno sa odredjenim nedostacima tipa ako ima 200 Mbps Internet, u drugoj prostoriji ne bi mogao da ima vise od 100 Mbps

Page 761 of 762 FirstFirst ... 261661711751757758759760761762 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Korisni savjeti (za pocetnike i one koje to interesuje)
    By Ravell in forum Računarski virusi
    Replies: 13
    Last Post: 05-10-10, 08:29
  2. Extra Tv
    By DonChicio in forum Internet
    Replies: 1
    Last Post: 14-11-07, 09:09
  3. Prodaje se Samsung D600 extra ocuvan
    By Dejan in forum Računarska oprema i tehnika
    Replies: 1
    Last Post: 14-04-07, 23:03
  4. imam problem mozda neko ima resenje?
    By Ahil in forum Računarski virusi
    Replies: 17
    Last Post: 20-02-07, 16:26

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •