Page 1 of 10 12345 ... LastLast
Results 1 to 25 of 228

Thread: Ljubav izmedju razlicitih VJERA

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Default Ljubav izmedju razlicitih VJERA

Vase misljunje ako se zaljubi cura u momka druge veroispovesti,treba li podrzati takvu vezu,ili biti protiv.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Treba podrzati svaku ljubav, a narocoto ako spaja "nespojivo" , jer razlike treba premoscivati a ne jos glupo i na nesrecu produbljivati.
    Conditioning is what makes us feel ignorant, and our apathy feeds our hate.

Thanks Thanks Given 
    2,886
    Thanks Thanks Received 
    2,904
    Thanked in
    1,401 Posts

Ja ne bih moga s njom ako navija za partizana
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by boki2007 View Post
    Vase misljunje ako se zaljubi cura u momka druge veroispovesti,treba li podrzati takvu vezu,ili biti protiv.
    Moje lichno mishljunje je da nema to nikakve veze
    Volite se ljudi
    ali nemojte bash precerivat :mrgreen:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Ne treba ni da podrzavas ni da budes protiv vec da gledas svoja posla...
    Ako pri svakoj prijateljskoj usluzi odmah misliš na zahvalnost, onda nisi darovao, već prodao.

Philadelphia, Pennsylvania, United States
    Thanks Thanks Given 
    5
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Moja mozda najkvalitetnija, definitivno sa najmanje trzavica, i najduzha veza do sad (iako mozda ne najvece zaljubljivanje i vezivanje... ma, i glupo je sve to porediti) je bila sa curom druge vjeroispovjesti. Oboje smo bili i jesmo "vjernici" (uh, kako neshto ne volim ovaj izraz), znaci oboje svjesni onoga sto jeste i neka filosofska sustina i slicnosti i razlike nasih vjera. Ona je postila svoj post koji se eto bas nocas zavrsava (taman me ovaj topic fino podsjeti da ne zaboravim da chestitam Bajram sjutra:mrgreen - i tokom dana za vrijeme Ramazana se ne bi gledali, tek uvece kad bi se post prekidao, "posle Iftara a prije Sufura", i to je sve bilo i meni i njoj simpaticno; vodio je pod Ostrog i na Cetinje, ja nosio njenu a ona moju brojanicu... I sve nas to na neki nachin vezalo. Naravno, ne moram da pricam da je ona kod svojih kuci imala zesce probleme zbog veze; moji su opet potpuno liberalni po tom pitanju...

Dakle, neko moje misljenje - apsolutno i 1000% podrska za jednu ovakvu vezu. Curama je uvijek teze, takva smo neka sredina, i momak uvijek mora da pokaze razumijevanje i da bude podrska...

A sad, postoji neke stvari na koje se ja malo mrshtim kad chujem: "Slusham Stinga i Led Zeppelin", ili "kako Paolo Coelho fino i osjecajno pishe", ili ne daj Bozhe "Navijam za Partizan, Sasha Curcic je kralj, dacu ti CD pjesama sa Juga":mrgreen:

Ma sve bi se to nekako prezivjelo, ali da navija za Liverpool, i drzi sliku Stevena Gerrarda iznad kreveta... Uh, preko nekih stvari i principa se stvarno ne moze preci:mrgreen:
    Just to slip the skin...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ja mislim da odgovor na ovo pitanje ima mnogo šire razmjere od ovih na koje vi mislite i po nekim nepisanim normama zastupate.
    Teorija nije praksa :P.
    Ja jesam za ljubav, ali kad bih sebe stavila u navedenu poziciju... morala bih dobro da razmislim... Pošto nijeste pristupili temi na odgovarajući način, ja ne želim dalje da filozofiram :-).
    Ma, samo se vi volite.
    Always smiling :-)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

imam predlog kako da se rijesi problem ''druga vjera'' jednostavno je...budite ATEISTI

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by getaway blues View Post
    A sad, postoji neke stvari na koje se ja malo mrshtim kad chujem: "Slusham Stinga i Led Zeppelin", ili "kako Paolo Coelho fino i osjecajno pishe", ili ne daj Bozhe "Navijam za Partizan, Sasha Curcic je kralj, dacu ti CD pjesama sa Juga":mrgreen:

Ma sve bi se to nekako prezivjelo, ali da navija za Liverpool, i drzi sliku Stevena Gerrarda iznad kreveta... Uh, preko nekih stvari i principa se stvarno ne moze preci:mrgreen:
    Ali: Kad je u pitanju "ta neka" , koja nas cini zivima, onda moze i preko ovakvih 'principa' da se predje, zar ne?
    Last edited by odli; 11-10-07 at 23:53.
    Conditioning is what makes us feel ignorant, and our apathy feeds our hate.

Thanks Thanks Given 
    5,875
    Thanks Thanks Received 
    2,837
    Thanked in
    1,558 Posts

E dobra tema,da,ali muka mi je sad da pishem o tome puno,ali ipak moram reci da sam ne jednom,nego masu puta proklinjao nechije ocheve i bratove tj. psovao, zbog takvih za moj pojam ,debilno bolesnih stavova!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by AL no1 View Post
    E dobra tema,da,ali muka mi je sad da pishem o tome puno,ali ipak moram reci da sam ne jednom,nego masu puta proklinjao nechije ocheve i bratove tj. psovao, zbog takvih za moj pojam ,debilno bolesnih stavova!
    SICK FU.KS!
    Uvijek ih je bilo.Respect ALNO1
    Poceli su prohtjevi da progresivno rastu,navikoh se ja na sapun i na zubnu pastu.

Thanks Thanks Given 
    5,875
    Thanks Thanks Received 
    2,837
    Thanked in
    1,558 Posts

Quote Originally Posted by ssrdan View Post
    SICK FU.KS!
    Uvijek ih je bilo.Respect ALNO1
    A shto je najgore,bice ih izgleda uvijek,a zar nismo svi isti?!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    9 Posts

Zamislite situaciju da se zajedno i istovremeno molite istom Bogu? A sad zamislite suprotno ... :blah:

Lijepo je meni moja majka uvijek govorila "sine, cuvaj se opasnog snijeznog covjeka". I tako sam postao ateista
    - Ladan ko taština duša -

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Zar je etnicka i religijska pripadnost bitna ako se dvoje stvarno i iskreno vole?
    Ne bi bilo fer razdvajati ih.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by getaway blues View Post
    Moja mozda najkvalitetnija, definitivno sa najmanje trzavica, i najduzha veza do sad (iako mozda ne najvece zaljubljivanje i vezivanje... ma, i glupo je sve to porediti) je bila sa curom druge vjeroispovjesti. Oboje smo bili i jesmo "vjernici" (uh, kako neshto ne volim ovaj izraz), znaci oboje svjesni onoga sto jeste i neka filosofska sustina i slicnosti i razlike nasih vjera. Ona je postila svoj post koji se eto bas nocas zavrsava (taman me ovaj topic fino podsjeti da ne zaboravim da chestitam Bajram sjutra:mrgreen - i tokom dana za vrijeme Ramazana se ne bi gledali, tek uvece kad bi se post prekidao, "posle Iftara a prije Sufura", i to je sve bilo i meni i njoj simpaticno; vodio je pod Ostrog i na Cetinje, ja nosio njenu a ona moju brojanicu... I sve nas to na neki nachin vezalo. Naravno, ne moram da pricam da je ona kod svojih kuci imala zesce probleme zbog veze; moji su opet potpuno liberalni po tom pitanju...

Dakle, neko moje misljenje - apsolutno i 1000% podrska za jednu ovakvu vezu. Curama je uvijek teze, takva smo neka sredina, i momak uvijek mora da pokaze razumijevanje i da bude podrska...

Sve je ovo lijepo i krasno i ti si stvarno rasterecen covjek, nema price Ipak, cak i ta tvoja veza se razbucala, uprkos svoj i tvojoj i njenoj toleranciji i ljubavi Naravoucenije: SVAKA PTICA SVOME JATU LETI.
    Najteza stvar na svijetu je otarasiti se onoga ko nece da ode i zadrzati onoga ko nece da ostane

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ortodoksni vjernici nece nikada ni pokusati da uspostave vezu sa pripadnikom druge vjere jer je njima vjera najvaznija u zivotu. Onima koji ljubav imaju na prvom mjestu moguce je prevazici svaku razliku i u stvarnosti napraviti prakticne kompromise o dogovore. No, da ne bi bilo zabune, ne govorim samo o ljubavi kao emocijama, vec i kao iskrenom i otvorenom odnosu.
    *O svemu je govorio, bio je u stanju da kaze sve, pa i najmucnije, sve se moglo reci, sve pokazati, o svemu pricati.*
    (H. Hese, Sidarta)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Mozemo svi pricati o podrzavanju onako bez ucesca, i otvorenog uma. Ali Balkan je 'bure baruta' i jako nezgodno podrucje za opstanak ovakvih ljubavi. Samo oni koji prodju kroz to, a nemaju podrsku najblizih, znaju kako je tesko. Za djevojke posebno.
    Znam za mnogo primjera skrivanja od nacionalisticki nastrojenog brata, njegovog drustva, oca... izlazaka u velikom drustvu, laganja, osvrtanja do besvjesti... Ljubav tu dolazi u paru sa strahom i konstantnim samoispitivanjem - ''da li grijesim ili ne''.
    E sad, mozda oni koji su nezavisni od svoje porodice i spremni da ih ''razocaraju'', nekako i uspiju odrzati takvu vezu, pod uslovom da se radi o pravoj ljubavi. Jer obicno se ispostavi da su razlike ipak nepremostive (posebno na duze staze, kada bi doslo do braka i djece).
    Na pdf ''Religija'' odgovorise mi da je za brak potrebno da oboje budu vjernici, tako da religija - bilo koja - to ne podrzava.
    https://forum.cdm.me/showthread.php?t=27949&page=17
    Last edited by SnowQueen; 12-10-07 at 12:54.
    Patis dok shvatis da patis,a kad shvatis da patis patis jer si shvatio da si uzalud patio

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Druge nit podrzavan, nit ne podrzavam.

Za sebe znam da mi se to ne moze desit Ja se posvadjam oko politike je li Srbin ili Crnogorac a kamoli jos da je druge vjere:lolblue: Mada, Katolici imaju neki poseban seksipil, pa dolaze u obzir

Thanks Thanks Given 
    6,321
    Thanks Thanks Received 
    5,861
    Thanked in
    2,454 Posts

Osoba se svidi izgledom i/ili ponasanjem a ne vjerom u Boga.

Glupo je razmisljati na taj nacin. Jedino sto se situacije mogu zakomplikovati kada je u pitnju prelazak na fizicki akt ljubavi - sex. Ali to je vec druga prica.
    Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Default ................!

Quote Originally Posted by odli View Post
    Ali: Kad je u pitanju "ta neka" , koja nas cini zivima, onda moze i preko ovakvih 'principa' da se predje, zar ne?
    Zamisli da oce da me iznenadi i saceka me u sobi, a na sebi ima samo dres INTERA!

Kad malo bolje razmislim.... u pravu si.... ne bi bilo vecega meraka no razbucat taj dres.... .... onaj crveno-crni bi pazio i da ne zguzvam hahahahahaha

Caesar`s wife must be above suspicion

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Default Dragi moji

Hvala vam sto ste uzeli ucesce u ovoj temi,sve u zivotu imam nadjo i zenu koju zavole i ona mene,ali njeni roditelji unistise sve to.Nisam ja birao u koju cu se veru rodit,za mene postoji samo covek i necovek,22 godine sam vani i nikada nisam razlikovao vere zar nismo svi od iste crvene krvi,90% ratova se vodi zbog vere a zasto zbog nekih fanatika,za mene je najveca VERA LJUBAV.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ratove pokrece nekolicina zbog novca, a narod ratuje zbog razlicitosti - najcesce vjerskih (da ih nema, onda bi ratovali zbog boje ociju ili kose).
    E zbog posljedica tih ratova, jedina istinska religija - LJUBAV na tim mjestima biva zakopana.
    A, malo je onih koji imaju snage, vjere i volje da je ponovo ozive.
    Ljubav tesko opstaje i kad nema prepreka, a jos teze kada je kao kod nas ''zabranjena''.
    Ali, srcu niko ne moze zabraniti nista, pa tu moze da traje duuuuuggoooooo.....

''Ako me ikada sretnes u ovom ukletom gradu
    ostani mirno na istoj strani plocnika
    Ne stavljaj ruke na lice, nemas sto od mene kriti
    glavu gore - nama je ljubav lozinka

Ne pitaj je li pravedno sto nas je prekrio mrak
    ni to sto nismo zajedno - pusti suzu, daj mi znak:
    Da jos nije prestalo, da nikad nece prestati
    mogu proci stoljeca, mogu ti i umrijeti
    A ti me nisi prestala i nikad neces prestati
    ljeta, zime, proljeca - za tebe cu zivjeti i pjevati

Ljubav je slijepa i luda - ne zna za Boga ni suda
    al' lijepo pjeva i lijepo dusu odjeva''
    Last edited by SnowQueen; 12-10-07 at 14:33.
    Patis dok shvatis da patis,a kad shvatis da patis patis jer si shvatio da si uzalud patio

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

promijeni svoju vjeru u njenu i imas zadovoljne njene roditelje, tebi sve isto i njoj sve isto,...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by bono View Post
    promijeni svoju vjeru u njenu i imas zadovoljne njene roditelje, tebi sve isto i njoj sve isto,...
    Bravo, ako ti je vjera ljubav i ako ne znas za te razlike, a oni prave problem ti ga rijesi tako sto ces prec u njihovu vjeru i nema problema. Srecno.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

naravno da je treba podrzati!
    i ne treba dozvoliti ni roditeljima ni nikome da ti to uniste...bori se for your love.
    meni se nikad nije desilo tako nesto tako da bas ne mogu da tvrdim sto bi bilo i slicno ali i da se desilo mislim da ne bih dozvolila nikad da mi neko to unisti pa ne znam koliko blizak da mi je.
    Closer,
    No hesitation,
    Give me,
    All that you have

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)