Evo nesto vrlo jednostavno za pocetak.
Dodajte par skinova (za forum) da ljudi mogu da biraju. Ovaj Default mi nikako ne lezi.
Molimo sve posjetioce da na ovom topicu napishu svoje prijedloge vezane za buduci rad Cafe-a i foruma, nove stvari koje bi zheljeli da vide kao i moguce sugestije za poboljshanje vec postojecih sadrzhaja.
Bez chata i suvishnih pitanja.
Evo nesto vrlo jednostavno za pocetak.
Dodajte par skinova (za forum) da ljudi mogu da biraju. Ovaj Default mi nikako ne lezi.
Pdf Ekonomija...
Maknite ban Nikollakiju greotice
She is only here to annoy herself!
Jedan od glavnih problema foruma - lako vidljiv na susjednom topicu
https://forum.cdm.me/showthread.php?...d=1#post689863
Mijenjajte moderatore i nacin moderiranja.
Vecina ljudi je zla
Zar ova tema nije bila? I zar nije u prazno prosla? Jos jednom da vidimo sto nam treba, utvrdimo i izduvamo...
Mnogi ce pomisliti kako imam vidan nedostatak elementarnog optimizma, ali drugari dozvolite, ovaj forum je bas ono sto nam treba - ovakav, sklempav i rahitican, olicenje drustva niskog vidika sa sujetom i tvrdoglavoscu kao najmarkantnijim osobinama kojima po kljucu ne treba promjena. O drugom smjeru je tesko odluciti van tih, (valjda) stetnih drustvenih okvira, idejom ili necim slicnim sto uspije da nahrani doktrinu elite.
Nista licno, razmisljajuci o problemu CdM-a uvidjam samo on ne postoji. Postoji manjak adekvatne konkurencije i nevolja promjene navika.
Outlook, samim tim shto pitamo za sugestije znachi da nam je jasno da neshto ne vrijedi, samim tim zhelimo neshto i da promijenimo. Sushtinski.
Jasno mi je odakle tvoj nedostatak optimizma dolazi, i necu se truditi da te unaprijed ohrabrim; samo nam daj malo vremena - jer reorganizacija portala nije mali posao - pa kada uradimo shta smo namjerili, pucaj iz svog oruzhja.
A do tada nam barem pomogni, jer ovakav forum nece ostati.
Ako ne mozhemo promijeniti neke (blago recheno) loshe navike ljudi koji ga posjecuju, barem ih mozhemo smjestiti u pravi okvir.
Pozdrav.
Last edited by Administrator; 15-07-07 at 22:47.
Admine, takvim (tolerantnim i razumnim) odgovorom si mi najefektivnije pokazao da je bolja buducnost za CdM ipak moguca. Svaka cast, zelim vam sve najbolje! Prije svega da istrajes(te) u slicnom entuzijazmu. Sugestije, sumirane od proslog puta, cu iznijeti malo kasnije.
Pozdrav!
Razdvojiti forum religija i filozofija na dva posebna, jer trenutno stanje tamo onemogucava bilo kakav ozbiljan razgovor i u jednoj i u drugoj oblasti.
Treba detaljno pročistiti podforum "istorija" jer tamo ima mnogo politike,čak i više nego na pdf politika.
Eventualno uvesti podforum "deponija" i "istorija za decu","politika za decu" što već postoji na nekim forumima.
Otvoriti poseban podforum pod naslovom "Srbi,izmišljena nacija ,politički narod,i njihova zlodela kroz vekove" i u gde bi samo Ćipur mogao da postuje.Ako ne poseban podforum,onda jedan specijalni topic gde bi se objedinile svi postovi čija je pozadina "sociološka","politikološka","geopolitička" i "antropološka" analiza svekolikog Srpstva od strane svestranih stručnjaka kao što je Ćipur i njemu slični.
Jedna od kljucnih stvari od koje zavisi rad foruma jeste ponasanje moderatora i administratora. Oni bi trebali da budu i stalno prisutni i "nevidljivi", a to znaci da intervenisu po pravilima bez suvisne rasprave sa clanovima foruma. Za sva pitanja administratorima i moderatorima trebalo bi otvoriti poseban podforum, a ne im slati pitanja na PM jer tako ostali ne vide odgovore koji mogu interesovati mnoge. Takodje, ne bi bilo lose da se upozorenja za banovanje daju i javno i na PM, jer se time doprinosi korektnijem radu forum, odnosno komunikaciji na njemu. Uglavnom, komunikacija sa korisnicima treba znacajno da se poboljsa. Jedan javni servis za korisnike u vidu podforuma, slican servisu za potrosace doprinio bi boljem radu foruma.
*O svemu je govorio, bio je u stanju da kaze sve, pa i najmucnije, sve se moglo reci, sve pokazati, o svemu pricati.*
(H. Hese, Sidarta)
Nadam se da ovo znaci manje banovanja jakih likova koji posljedicno znaju da imaju i jak jezik .
To jest, da se omoguci banovanje po pojedinim podforumima; znaci, kad nekoga "treba" banovati zbog politike, da dobije ban samo za taj forum, ne i za ostale gde fino pise.. jer su nazalost mnogi forumi mnogo osiromasili zbog banovanja predivnih pisaca koji su otkaceni samo zbog glupe politike..
pozz
Last edited by odli; 18-07-07 at 11:44.
Conditioning is what makes us feel ignorant, and our apathy feeds our hate.
dok sam ja odje ovoga filma neces gledat, jer da dozvolim nekome ko na jednom pdf-u vrijedja pljuje i psuje druge usere jer imaju drugo misljenje, a sdruge strane moze da pise lijepo, kako da ne, pa ako moze neki user da pise na jednom pdf-u lijepo moze i na drugima!
i to nisi predivni pisci koji mogu vrijedjaju druge ljude zbog razlicitih stavova, jer predivan covjek to nece dozvoliti!
/me stetan
Amor dolor est!
Amor vincit omnia!
obavezno, ali obavezno pogledati ---> http://www.svjetlopisi.com/cg/cg.html
/me stetan
Amor dolor est!
Amor vincit omnia!
obavezno, ali obavezno pogledati ---> http://www.svjetlopisi.com/cg/cg.html
Sve se može lijepo reć.
Možda bi malo trebali promijenit ponašanje admina. Recimo, jedino na ovom forumu viđeh da se nekom može "editovat mišljenje". Dakle, ono što je korisnik napisao .. izbrisat i na to mjesto stavit opomenu crvenim slovima! o_O Mislim da bi to admini definitivno trebali da izbace iz upotrebe.
Može li se jednostavno dodat opomena odmah ispod posta .. edited by .. i to je to. Vulgarnosti jednostavno treba brisat, tu se slažem. Al ako već ostavljaš post .. ne edituj mišljenje, ako čovjek nije napisao ništa vulgarno .. njemu na obraz, što god da je.
Ovo spomenuh iz razloga što, eto kažem .. samo na ovom forumu to viđeh, a imam ih dostinu ... prepun bookmark, i daleko od toga da mi se ovo desilo.
Eto, to sam htio reć.
Nije tacno: mene si vec tri puta banovao bez bilo kakve najave ili opomene. Svaki put je bilo u pitanju samo tvoje nerazumjevanje onoga sto sam 'uvredljivo' napisao ili si potpuno zanemarivao kontekst u kome je to receno. Mislim da je, pored evidentne tvoje zle namjere kada sam ja u pitanju, po strijedi i tvoj prilicno plitki um da shvati 'sto se htjelo reci'.... Svaki si me put banovao odmah nakon necije 'dojave', uklizao si na prvu loptu ni ne pomisljajuci da ljude (mene, recimo, mnogo starijeg od tebe) vrijedja i ponizava tjeranje, da ne moze svako da pljuje i lize, da ima i karakternih...ili ti je to strano, nepoznato...?!
Mislim da ti Didi nisi sposoban i dorastao da budes i jedan sasvim prosjecni ucesnik u raspravama, a ne da ih, kao, uredjujes i kanalises. Ti si sigurno dobar momak i sve te stvari, ali je ovaj forum 'govedja glava' za obicnog tebe 'macka'...
Administrator je zatrazio da predlozimo promjene na forumu i ja predlazem da pod hitno promjeni tebe.
99.5% ja mislim da bi bilo za promjenu administratora.......al ko smo mi ?????
niko i nista....
:lolblue::lolblue::lolblue:
ps. pa da ih ne banuje ...
Pa jes stvarno su pretjerali a meni banovase nick onaj bez ikakvoga razloga
ahahahahh
shta naprichaste odje
ahahhahahhah
kao da je stvar u tome je li didi dobar momak ili ne
aoooo
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks