Ima jedan momak iz tuza na cosku tezgu, top mu je bila krtola
nothing comes from violence and nothing ever could
Zbilja ako imate broj nekoga ko ima dobru krtolu i da je konstantan sa kvalitetom, pustite broj.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ko ide kolima ka Mojkovcu iz pravca Kolašina, na onoj pravini dje uvijek imaju sa obje strane tezge, e sa lijeve strane ima kao jedna kućica i bukvalno je to prvo mjesto na kojem se krtola prodaje (kad ides iz pravca Kolasina, a iz pravca Mojkovca je sa desne i poslednje mjesto i jedino on ima kao trafikicu drvenu) tu čiča prodaje svoj krompir kad god prodjem kupim po 20 ili 30 kg ....ima crveni, zuti i imao je bijeli do skoro znaci ne znam koji je bolji! Bijeli je bio za raštan ubijanje!!! I za przenje san! Pojeli su ga začas! Crveni przim mada je odlican za sve kao i zuti.
Na velikooj pijaci iliti Gintaš ima jedan momak tačno preko puta cvijeća mu je tezga, onako poveliko mjesto....ima i kisjelog kupusa i salate sve mu zena pravi i ima odlican krompir sa sjevera gore....ja odinama kod njega kupujem pasulj, krompir, luk, šargarepu s sjevera, cveklu (tako nsocnu nigdje niejsam kupila) i kupus za kisjeljenje (često i kisjeli kupus kupim, dok moj ne stigne, odlican je, preporucujem!)
Last edited by zvoncica; 29-11-22 at 01:13.
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
E trenutno na pijaci na Starom- Forum ona mladja žena koja ima sjajnu robu i najvise tezgi, znači kad se udje na ulaz prvi do France samo pravo, njena je i prva tezga sa vocem i naredna dje se povrce i ona naredna sa paprikama i svime...e ona trenutno ima fenomenalan krompir.
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
Ko ide piutem Nišić-Lipci, obavezna krtola na Grahovo, nema preko![]()
Jede mi se nešto rolat od svinjetine, koje je meso najsočnije za tu rabotu, vidim da se koristi i but i las kare i vrat ?
I wouldn’t trust a man who wouldn’t try to steal a little.
Bili su Planu, svinjski i teleci, da ne razmisljas, samo stavis da se pece. Bili su bas dobri prije, ne znam sad, nisam odavno uzima.
Pa e i meni se čini da je laskare presuv za tu rabotu, taman ću but zapećŠto preporučujete da se uvalja unutra, nešto ne bih slanine i sira stavljao, čini mi se prejako to no sam mislio samo sa bijelim lukom, eventualno šampinjonina.
I wouldn’t trust a man who wouldn’t try to steal a little.
The more things change, the more they stay the same.
Vegi subota, fettuccine u chili umaku
![]()
The more things change, the more they stay the same.
Jutros dobih na poklon domaće 2kg masti, 20jaja i četiri štapa kobacise.
Pravac kući nema nikog do 4 sata.
Doručak domaća jaja pržena na mast, kobasica pravo suva da se jede bez grijanja + sir, ne znam za sebe.
Za ručak ću opet da se umetrim, pripremio dva bataka, jednu muškantnu tikvu i malo krtole, malo sve to umastio i sad ubačio u šporet.
Ako žena bude pitala osjeća li se ovo mast ne bih joj prizna da me kolje![]()
Last edited by METZ; 24-12-22 at 13:14.
Danas samo posno
Sent from my SM-S908B using Tapatalk
To learn how to use your head, you have to go out of your MIND.
tacno vidim da ste jedna fina i postena kuca.
dje zivite?
nothing comes from violence and nothing ever could
Danas na jednu riblju pjacu u Veneciji uzeh pjat spremljenog bakalara. Nemadoh kad slikat. Uh.
[translated from english]
Ovo je napravio moj drug, najveci poznavalac i fanatik kojeg poznajem, sto se burgera tice.
Momak ne samo da uziva da ih jede, nego uziva i dok ih pravi.
Vi ne biste vjerovali koja je to strast dok ih pravi...
Troslojni. Sam je napravio ljudi sos, od 10 sastojaka, izmedju ostalog, neki cili sa tartufatom.
Lepinja po porudzbi, ne moze se kupiti.
Pasenog mu drzi jedan novootvoreni restoran u pg i od njega je uzeo neke profi lepinje.
Meso je cista junetina, ne znam koji dio, iskljucivo jednom samljevena, da bi bila rastresita, kako on kaze....
Ljudi, ovo je savrsenstvo!
Sent from my Lenovo L38041 using Tapatalk
Jednoslojni:
Sent from my Lenovo L38041 using Tapatalk
Đe kupiti provjereno dobar kisjeli i masni kupus?
Od mene malo ovih "seljačkih" radinosti
Domaći kisjeli kupus, urnebes, sir, plećka sa krompirom i povrćem.
Malo vina i rakije.![]()
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
E kako mi se jede podvarak.Nego mi ga nema ko spremit'.
Sent from my iPhone using Tapatalk
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks