Page 30 of 30 FirstFirst ... 202627282930
Results 726 to 745 of 745

Thread: Bolesti pasa.

Thanks Thanks Given 
    1,774
    Thanks Thanks Received 
    4,683
    Thanked in
    2,014 Posts

Quote Originally Posted by E_K_V View Post
    moze li mi ko pomoci oko zastite bisona od krpelja...
    ove godine problema vise nego inace... nocas sam mu skinuo 3komada, a prije 15 dana sam mu dao nexgard spectra tabletu,,istina trecinu jedne jer je citava za pse od 15-30kg...
    rekose mi nema nsita preko toga ali evo drugi put ove godine imam problem...
    Samo Foresto ogrlica i miran si.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    800
    Thanks Thanks Received 
    2,434
    Thanked in
    1,177 Posts

Quote Originally Posted by zvoncica View Post
    Moja kujica zivi u prirodi i nema joj vece rdosti nego da spava u dubokoj travi, ne vidi se od nje, i od next garda spektra nema nijednoga krpelja vec godinama....mislim da imas i tabletu za male pse, definitivno niejsi pogodio dozu....inače, i moja bezobraznica ispljune kad je ne gledam, presmijesna je....sad joj je zamotam u prsutu ili slaninu ali onako baš dobro zamotam jer ona osjeti miris i stisne zube, moram da joj je gurnem u usta
    ovaj moj ka smo ispred kuce najvise voli da legne u to malo travnjaka sto imamo... mada je pokosen uvijek ali to nema neke uloge prevelike
    i macke su non stop oko njega... ne moze da ima mira 2 min od njih

nista, dacu mu popodne novu trecinu pa taman tako sa malo hrane da mu lakse prodje

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    175
    Thanked in
    111 Posts

Advantix ampule
    S ekranima na telefonima je kao i sa zenskim si*ama.
    Nema prevelikih,samo ima malih ruku

Thanks Thanks Given 
    9
    Thanks Thanks Received 
    229
    Thanked in
    86 Posts

Nemoj advantix ampule ako imas macke, njima je otrovan

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    800
    Thanks Thanks Received 
    2,434
    Thanked in
    1,177 Posts

macke... cek da se prebrojim... 11 trenutno...

da me nece ko nauciti dje da se sterilisu ali da nema uslova moras ovo da platis pa ti je dzabe sterilizacija... jer za 6-7 macki to bas nije malo para

Thanks Thanks Given 
    1,270
    Thanks Thanks Received 
    1,012
    Thanked in
    704 Posts

Quote Originally Posted by E_K_V View Post
    moze li mi ko pomoci oko zastite bisona od krpelja...
    ove godine problema vise nego inace... nocas sam mu skinuo 3komada, a prije 15 dana sam mu dao nexgard spectra tabletu,,istina trecinu jedne jer je citava za pse od 15-30kg...
    rekose mi nema nsita preko toga ali evo drugi put ove godine imam problem...
    Quote Originally Posted by zvoncica View Post
    Moja kujica zivi u prirodi i nema joj vece rdosti nego da spava u dubokoj travi, ne vidi se od nje, i od next garda spektra nema nijednoga krpelja vec godinama....mislim da imas i tabletu za male pse, definitivno niejsi pogodio dozu....inače, i moja bezobraznica ispljune kad je ne gledam, presmijesna je....sad joj je zamotam u prsutu ili slaninu ali onako baš dobro zamotam jer ona osjeti miris i stisne zube, moram da joj je gurnem u usta
    psima se stvari kriju u pastetu :P date im po mrvicu na prst dok krenu posle 2-3 grumuljivce da "gutaju" direkt i onda ide tableta zamazana pastetom i caoo

Quote Originally Posted by Pasha View Post
    Samo Foresto ogrlica i miran si.

Quote Originally Posted by Wolverine View Post
    Nemoj advantix ampule ako imas macke, njima je otrovan

a ne vjerujem da se lizu vala

nasa ima advantix ampule - jedino one stite i od komaraca (od ampula)... ima macaka oko kuce koliko hoces, nijesam primijetio problem (niti su mi pomenuli da moze biti)

mozes i foresto ogrlicu

samo trazi i jedno i drugo sprem starosti/mase psa
    I was born to be the best, number one and nothing less.

Studio INtarsia

Thanks Thanks Given 
    9
    Thanks Thanks Received 
    229
    Thanked in
    86 Posts

I mi advantix dajemo, ali nas prvi put pitase dal imamo macaka, jer je otrovan. Vjerovatno ako se ne primicu previse tih prvih par dana dok ne upije sve, nije problematicno, ali svakako.

"Advantix is CONTRAINDICATED for use in cats. Cats are highly sensitive to permethrin due to their unique physiology and inability to metabolise certain chemicals. Use of Advantix on cats may have serious harmful effects, including death. Keep cats separated from recently treated dogs."

Thanks Thanks Given 
    1,270
    Thanks Thanks Received 
    1,012
    Thanked in
    704 Posts

Ne sjecam se da su me pitali to mada, nama je pas u kucu, a macke napolje i ne druze se vala previse - narocito ne u mjeri da bi bilo transfera (pas em duge dlake, em 3-4x visociji )

dobro je znati za ubuduce ako kad imadnemo macku u kucu

Studio INtarsia

Thanks Thanks Given 
    121
    Thanks Thanks Received 
    951
    Thanked in
    561 Posts

sve sam to prošao,sve moguće oglice šampone ampule,čak i par zamjenskih tableta tobož 'zdravijih' jer sam kao i većina bježao od toga da joj dajem težu hemiju,samo i isključivo nextguard je riješio problem,a kontraefekata nema evo 4ta godina/sezona.

Thanks Thanks Given 
    101
    Thanks Thanks Received 
    1,077
    Thanked in
    674 Posts

Friend ogrlice od par eura, nasao u Bingo. Ni krpelja ni buva. Limun trava,lavanda itd. Isto mi posao radi kao Ksalibor ogrlice prije toga. Par mjeseci traje.

Thanks Thanks Given 
    240
    Thanks Thanks Received 
    42
    Thanked in
    37 Posts

Koji je najbolji vet za pse po vama? Da je korektan i strucan?

Thanks Thanks Given 
    1,270
    Thanks Thanks Received 
    1,012
    Thanked in
    704 Posts

Pisao sam na drugu temu...

Ranije smo imali 3 psa (mjesance) i veci dio njihova zivota smo bili u Mont Vet... ali se iz godine u godinu mogao pratiti trend opadanja kvaliteta usluge - samo da se zbrza, sto manje da se objasni i nevoljno odgovori na pitanje itd... strucni jesu, usluzni - ne bas
    Napominjem - imali smo 3 mjesanca plus macke, to je bas dosta vakcina, kontrola, sterilizacija, vanrednih intervencija (lijecenja, operacija itd) - bas bas dosta para im je ostavljeno i red bi bilo da se malo potrude, jer ja da sam veterinar ne bi ni dolazio niti bih imao pitanja

Par puta smo bili kod onih u zgradu ABEXa sa psima i nesto vise sa mackama... strucni su i ljubazni bili, samo mi je ordinacija vazda ko da sam dosao nedje dje se nesto krijumcari, a i pristup je nekako previse opusteno zbunjen - ne umijem opisati osjecaj - djeluju neprofesionalno i nestrucno, a nijesu rekao bih... ali vazda ko da su zbunjeni - ko prima pacijenta, ko pregleda, ko naplacauje itd. vrte se ko muve bez glave i unose neki nemir/nered u cijelo iskustvo. stvarno nijesu nikad promasili dijagnozu ili naplacivali neke gluposti kao sto je znao MontVet

Sadasnjeg psa vodimo u Royal Vet - imaju profesionalan pristup 2 doktorice koje smo do sad sreli, ljubazne, detaljne i voljne da ispricaju i objasne... i moran priznati da me iznenadilo da kad smo radili neko ponovno snimanje nijesu naplatili rtg vec samo pregled (2 mjeseca nakon prvog, neka upala zglobova zbog nagloga rasta se ponovila)... za hiljade eura i vjerovatno stotine posjeta veterinaru to mi je bilo prvi put da je neko nesto castio (ne racunajuci saku granula za svrhe pregleda)

Studio INtarsia

13. The Following User Says Thank You to LuTheDuck For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    22
    Thanked in
    14 Posts

Ja svog vodim u medicus vet...

15. The Following User Says Thank You to tonisoprano For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    29
    Thanked in
    13 Posts

Pozdrav,

Potreban mi je broj nekog dobrog veterinara sa kojim mogu da se posavjetujem i da pregleda psa kako treba. Naime imam problem sa psom, u pitanju je rotvajler star 8 godina, zadnjih 2 mjeseca je pas poceo cudno da se ponasa, da se zamara, pojavile su se tvrdokorne krmelje oko ociju, na ivicama usiju kao da je pocela dlaka da opada, i na njusci iznad nosa isto tako...

Vodio sam ga kod 2 veterinara, primao je terapiju za neki virus 5 dana (vitamini i neki antibiotik, nisam siguran kako se zove...), poslije toga je ociscen od parazita drontal tabletama(to sam praktikovao redovno na svakih 5-6 mjeseci).
    Par dana poslije toga je psu vidno bilo bolje, poceo je da bude energican i da se normalno krece, ali je sve to kratko trajalo i sad je jos gore.. Ponovo ista stvar - krmelje, dlake na ivicama usiju, pojacano balavi, nekontrolisano mokrenje dok seta i izgubio je snagu u zadnje noge i izgubio na kilazi, skoro prepolovio da tako kazem, s tim sto jede i pije sve normalno.
    Kad je u kucici ne gleda prema otvoru za napolje, nego se okrene prema zadnjoj strani i ne reaguje na zvanje sto je cudno jer je uvjek gledao prema vani i uvijek bi odreagovao kad bih ga pozvao..
    Jos sam primijetio da kad seta ne otvara uopste usta kao sto je prije radio dok njuska itd.. i vidim da mu zadnje noge drhte.

Kupio sam mast za oci tobradex i vitamine koje mu dajem na svoju ruku, oci mu ispiram kamilicom i namazem posle toga mast i vidim da tu ima pomaka.. setnju sam smanjio zbog zamaranja koliko da izvrsi nuzdu jer u boxu to rijetko obavlja, a i navika je da izlazi u setnju pa da mu to ne uskracujem ..
    Sinoc u toku setnje mi se desilo da je pas popio par gutljaja vode i samo se prevrnuo bukvalno kao mrtav, u trenutku nisam znao sta da radim pa sam poceo da ga masiram i otvorio mu vilicu da izvadim jezik, nakon 2-3 minuta je poceo ono da grce i povratio se ali i dalje nije mrdao, sinoc sam ga pratio cijelo vrijeme, poslije nekih sat vremena sam mu dao da jede, jeo je, popio jos vode i legao.
    Jutros je vec bio bolje, ustaje i seta, ali ne znam sta da radim i dje da ga povedem, znam da stara ali ovakav problem do sad nisam imao sa njima..

Thanks Thanks Given 
    2,315
    Thanks Thanks Received 
    1,049
    Thanked in
    473 Posts

Nisam veterinar, ali detaljne analize krvi, mokraće trebalo bi malo više da pokažu, fakat da je neki veći problem..

Ovo mi djeluje kao ozbiljna priča, vidim tu i ozbiljne veterinare da preuzimaju.

https://maps.app.goo.gl/31Yt7U4m1ggdTaes8

Konačno i skener imamo u CG

https://hasvetpganimalhospital.me/cg/tomography/

18. The Following User Says Thank You to METZ For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    514
    Thanks Thanks Received 
    423
    Thanked in
    125 Posts

Mislim da je Dr. Popović u Bar najbolji, oboje mojih pasa sam kod njega vodio, strasan veterinar a i covjek

Sent from my 2306EPN60G using Tapatalk

20. The Following 2 Users Say Thank You to djuka26 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    19
    Thanks Thanks Received 
    8
    Thanked in
    7 Posts

Quote Originally Posted by simkee View Post
    Pozdrav,

Potreban mi je broj nekog dobrog veterinara sa kojim mogu da se posavjetujem i da pregleda psa kako treba. Naime imam problem sa psom, u pitanju je rotvajler star 8 godina, zadnjih 2 mjeseca je pas poceo cudno da se ponasa, da se zamara, pojavile su se tvrdokorne krmelje oko ociju, na ivicama usiju kao da je pocela dlaka da opada, i na njusci iznad nosa isto tako...

Vodio sam ga kod 2 veterinara, primao je terapiju za neki virus 5 dana (vitamini i neki antibiotik, nisam siguran kako se zove...), poslije toga je ociscen od parazita drontal tabletama(to sam praktikovao redovno na svakih 5-6 mjeseci).
    Par dana poslije toga je psu vidno bilo bolje, poceo je da bude energican i da se normalno krece, ali je sve to kratko trajalo i sad je jos gore.. Ponovo ista stvar - krmelje, dlake na ivicama usiju, pojacano balavi, nekontrolisano mokrenje dok seta i izgubio je snagu u zadnje noge i izgubio na kilazi, skoro prepolovio da tako kazem, s tim sto jede i pije sve normalno.
    Kad je u kucici ne gleda prema otvoru za napolje, nego se okrene prema zadnjoj strani i ne reaguje na zvanje sto je cudno jer je uvjek gledao prema vani i uvijek bi odreagovao kad bih ga pozvao..
    Jos sam primijetio da kad seta ne otvara uopste usta kao sto je prije radio dok njuska itd.. i vidim da mu zadnje noge drhte.

Kupio sam mast za oci tobradex i vitamine koje mu dajem na svoju ruku, oci mu ispiram kamilicom i namazem posle toga mast i vidim da tu ima pomaka.. setnju sam smanjio zbog zamaranja koliko da izvrsi nuzdu jer u boxu to rijetko obavlja, a i navika je da izlazi u setnju pa da mu to ne uskracujem ..
    Sinoc u toku setnje mi se desilo da je pas popio par gutljaja vode i samo se prevrnuo bukvalno kao mrtav, u trenutku nisam znao sta da radim pa sam poceo da ga masiram i otvorio mu vilicu da izvadim jezik, nakon 2-3 minuta je poceo ono da grce i povratio se ali i dalje nije mrdao, sinoc sam ga pratio cijelo vrijeme, poslije nekih sat vremena sam mu dao da jede, jeo je, popio jos vode i legao.
    Jutros je vec bio bolje, ustaje i seta, ali ne znam sta da radim i dje da ga povedem, znam da stara ali ovakav problem do sad nisam imao sa njima..
    Slicne simptome je imao i moj pas koji je bio u godinama,skoro 15 god. takodje je padao u 2 navrata i balavio, nije moga nikako da ustane......
    Obavezno mu uradi test na sve 4 bolesti, kompletnu analizu krvi i biohemiju obavezno, po potrebi ultrazvuk, mora pokazati sto ne valja. Jeste da ce te to kostati ali ako mozes da izfinansiras obavezno to ucini.
    ako hoces javi mi se na PM pa da se cujemo ako ti sto znaci.
    P.S. Ja sam mog psa vodio kod Relje u KO.
    Zelim ti sve najbolje, tj tvom psu pa da se sto prije oporavi!
    Pozdrav

22. The Following 2 Users Say Thank You to dzonka_bd For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,244
    Thanks Thanks Received 
    582
    Thanked in
    312 Posts

Ja zbog nasih smotanih veterinara nemam volje da imam vise psa, u montvet su mi ubili njemackog ovcara, prije montveta sam isao u RoyalVet, naplatili 150 eura usluge da na kraj nisu znali sta je psu i poslali me u MontVet.

Sent from my iPhone 16 pro using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    19
    Thanks Thanks Received 
    8
    Thanked in
    7 Posts

Quote Originally Posted by HaRRyy View Post
    Ja zbog nasih smotanih veterinara nemam volje da imam vise psa, u montvet su mi ubili njemackog ovcara, prije montveta sam isao u RoyalVet, naplatili 150 eura usluge da na kraj nisu znali sta je psu i poslali me u MontVet.

Sent from my iPhone 16 pro using Tapatalk
    Razumijem te u potpunosti, i ja sam imao slicno iskustvo, lako je davati redovne vakcine i slicno kad je sve ok, ali kad je frka i treba hitno da se pomogne onda se i oni (veterinari) pocnu gubiti a klepaju te onda po dzepu! Jos kad vide da ti je stalo do ljubimca - onda si ga ugasio (finansijski).

Thanks Thanks Given 
    653
    Thanks Thanks Received 
    920
    Thanked in
    418 Posts

Quote Originally Posted by djuka26 View Post
    Mislim da je Dr. Popović u Bar najbolji, oboje mojih pasa sam kod njega vodio, strasan veterinar a i covjek

Sent from my 2306EPN60G using Tapatalk
    Mislim da preko dr. Popovica nema kod nas u CG. Kada je moja labradorka dobila secer ovaj covjek me je sigurno mjesec dana zvao svaki dan da pita kako je , dao mi savjeta i savjeta oko ishrane i terapije , uputio me tada kako za normalne novce da hranim i lijecim psa jer hrana za pse dijabeticare kod nas je bila slabo dostupna i samo se prodavao royal canin a 1kg je kostao 15-20e.

" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."

Page 30 of 30 FirstFirst ... 202627282930

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)