Originally Posted by
simkee
Pozdrav,
Potreban mi je broj nekog dobrog veterinara sa kojim mogu da se posavjetujem i da pregleda psa kako treba. Naime imam problem sa psom, u pitanju je rotvajler star 8 godina, zadnjih 2 mjeseca je pas poceo cudno da se ponasa, da se zamara, pojavile su se tvrdokorne krmelje oko ociju, na ivicama usiju kao da je pocela dlaka da opada, i na njusci iznad nosa isto tako...
Vodio sam ga kod 2 veterinara, primao je terapiju za neki virus 5 dana (vitamini i neki antibiotik, nisam siguran kako se zove...), poslije toga je ociscen od parazita drontal tabletama(to sam praktikovao redovno na svakih 5-6 mjeseci).
Par dana poslije toga je psu vidno bilo bolje, poceo je da bude energican i da se normalno krece, ali je sve to kratko trajalo i sad je jos gore.. Ponovo ista stvar - krmelje, dlake na ivicama usiju, pojacano balavi, nekontrolisano mokrenje dok seta i izgubio je snagu u zadnje noge i izgubio na kilazi, skoro prepolovio da tako kazem, s tim sto jede i pije sve normalno.
Kad je u kucici ne gleda prema otvoru za napolje, nego se okrene prema zadnjoj strani i ne reaguje na zvanje sto je cudno jer je uvjek gledao prema vani i uvijek bi odreagovao kad bih ga pozvao..
Jos sam primijetio da kad seta ne otvara uopste usta kao sto je prije radio dok njuska itd.. i vidim da mu zadnje noge drhte.
Kupio sam mast za oci tobradex i vitamine koje mu dajem na svoju ruku, oci mu ispiram kamilicom i namazem posle toga mast i vidim da tu ima pomaka.. setnju sam smanjio zbog zamaranja koliko da izvrsi nuzdu jer u boxu to rijetko obavlja, a i navika je da izlazi u setnju pa da mu to ne uskracujem ..
Sinoc u toku setnje mi se desilo da je pas popio par gutljaja vode i samo se prevrnuo bukvalno kao mrtav, u trenutku nisam znao sta da radim pa sam poceo da ga masiram i otvorio mu vilicu da izvadim jezik, nakon 2-3 minuta je poceo ono da grce i povratio se ali i dalje nije mrdao, sinoc sam ga pratio cijelo vrijeme, poslije nekih sat vremena sam mu dao da jede, jeo je, popio jos vode i legao.
Jutros je vec bio bolje, ustaje i seta, ali ne znam sta da radim i dje da ga povedem, znam da stara ali ovakav problem do sad nisam imao sa njima..
Bookmarks