Najbolje početi od njega.
transkript:
https://zizek.uk/2016/12/24/the-perv...riptsubtitles/
Primjer:
No pasaran!
No pasaran!
Ne bih gubio vrijeme na ovakve neozbiljnosti u 40-im godinama.
Svaki dan je dobar za upiranje.
Pa dobro neko na Žižeka neko na igrice.![]()
Nego,sad ozbiljno jedan od mojih omiljenih filosofa na našem prostoru preporuka koga tema zanima za cio dokumentarac.Ima free na netu.
https://www.imdb.com/title/tt2152198/
No pasaran!
Žižek se čitao u 20-im, pratili tvitovi u 30-im, i onda sam shvatio da nisam normalan.
Normalno.Šta je normalno?Jel normalno normirano?Ako je tako onda Žižek odista nije "normalan".
E sad meni se sviđa (kakva rečenica) demokratija kao prikrivena diktatura.Nema ništa gore od prikrivene diktature.
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
No pasaran!
Imam temu za tebe...
https://forum.cdm.me/showthread.php?...arna-diktatura
..de se upiši, ako te ne mrzi ;D
Čovjek i dalje izgleda očajno, a priča kao da ga neko juri punih usta. Pun demona.
Radije bih poslušao neko predavanje ili ozbiljnu zafrkanciju Miroljuba Petrovića.
@Mylene Hmmm ne bih baš.Trenutno me ova tema zanimala zbog ekspanzije upotrebe kinematografije u oblikovanju homo sapiensa a za to mi je idealan kutak filosofije.
No pasaran!
Žižek je istaknuo poentu u vezi s načinom na koji percipiramo stvarnost.On tvrdi da niko zapravo ne želi znati koja je stvarnost uistinu iza svih ovih svjetovnih iluzija, jer su stvarnost samo te iluzije i ništa više. Žali zbog nedostatka treće pilule u Matrixu , pilule koja bi omogućila da se stvarnost percipira onakva kakva jest, a da se i dalje postoji unutar iluzije.
Last edited by Bluemoon; 18-06-25 at 20:37.
No pasaran!
Život je jednostavan. Filozofi ga komplikuju.
Da filosofi ga komplikuju.Može biti da su filosofi vojskovođe/predsjednici država/velikih korporacija i da upravljaju čovječanstvom.Uništavaju prirodu i pobiše pola planete.
No pasaran!
"Svi su odavno na svojim pozicijama."
Jean Clode Van Damme..in the same crap you've seen over, and over, and over again...but he's back
No pasaran!
Odličan je Žižek al ne zato što je odličan filozof. Naprotiv ništa posebno. Ali način prezentacije i ta površnost odlikuje ovaj svijet i on se uklopio načinom. Zašto je on ipak odličan? Zato što “podmeće” kroz takav način komunikqcije neke jako dobre i ozbiljne stvari. Nije ovo vrijeme mudrosti i razboritosti al to ne znači da se to ne može servirati ovoj nesretnoj tik-tok-chatgpt omlatini na malo podmukao način. Manipulacija al sa dobrim motivom. Da li ovo radi namjerno ili nenamjerno? Vjerujem da je namjerno.
γνῶθι σαὐτόν
E da je samo omladina Cezare no i oni prije svog tog buma stariji koji pamte drugačije.Evo ja prva kad se sjetim u kakve kanalizacione kanale twitera upadoh sva sreća pa osjetih koliko mi truje dušu i koliko me uvlači u najgoru najpodmukliju manipalaciju da je onaj mit o pećini u stvari univerzalan i provlači se kroz onaj gore film.Film nije nešto u kinematografiji sad umjetnočko djelo no upravo ovo što govoriš i za Žižeka u svijetu filosofije.I u tom mitu onaj što vidi manipulatore baš kao u ovom filmu samo što ga ne ubiju.
E problem kod mlađih je što se ne prisjećaju slobode od svega toga,a problem kod starijih (znam ih u okruženju i dvije denecije starijih još su mi bliski) što se vade na godine.Ali,zajedničko je što misle da im pametuješ i da sebe nešto kao uzdižeš a ne vide da ti je stalo da im želiš isto što i sebi.I na ovu temu najprostije da prostije ne može biti sjetim se djetinjstva kad smo išli na selo koliko je sve to referenca za ono što je danas posve suvišno i narušava čovjekov mir.
No pasaran!
Da li je savremeni ateista bliži filosofiji hrišćanstva ili je bliži savremeni hrišćanin?
Oče oprosti im ne znaju što čine može da se odnosi na sopstveni razum.Da ne znaju što čine jer da znaju.
Last edited by Bluemoon; 19-06-25 at 15:55.
No pasaran!
No pasaran!
Indoktri-nacija.
No pasaran!
Kakav film.Govori podosta o ljudskoj prirodi uz napomenu njemačka verzija je rula.
No pasaran!
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks