Odakle Lukoilu stiže gorivo?
Nista nisi uradio ni sa 100 ni sa 98.
Ja sipam 98 isključivo, mada ću da pozdravim EKO i da pređem na drugu pumpu, niko drugi nema 98, moraću stotku ?
Sent from my Magic 7 Pro using Tapatalk
Ja sipam 95, tako mi rekose kad sam uzimao auto. Posto ne znam mnogo o tome, moze li ukratko razlika
Sto veci RON to manja mogucnost samozapaljenja smjese, tj. zapaljenje smjese bez varnice. Druge razlike nema.
95 se preporucuje za normalne atmo motore. Za turbake 98 ili 100.
Kažu i manja potrošnja, mada mogu da zamislim koliko bi meni trošilo auto kroz grad da sipam 95 kad ovoliko troši na 98...Na otvoreno je pjesma, nisam mogao da vjerujem da sam skoro 800km prešao sa punim rezeorvarom, a vozim žustrije...
Nema nikakve veze sa potrosnjom, ali bas nikakve. To sto cujes su samo lovacke price i nista drugo.
Pri laganoj voznji neces ni osjetiti razliku, zato sto sva novija auta imaju senzor detonacija koji ako detektuke detonacinu (zbog niskog RON-a) mijenja tajming ubrizgavanja/varnice i sve OK, samo sto nemas punu snagu.
Last edited by TAKUMI; 27-05-25 at 19:21.
Vecinom na HIFA jer mi je najbliza. Pa onda na INA pumpe. Nikakvu razliku nisam primijetio.
Dizel sa aditivima sipam vazda. Na HIFA daju neke cente nazad po litru. Skupim godisnje 20tak eura a trosim rezervoar do rezervoaripo mjesecno.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Vozim turbo benzinca i 100 oktana sipam bas iz razloga sto si gore napisao. Ima li kakve razlike u potrosnji? Pojma nemam i ne zanima me jer nisam uzeo auto da gledam koliko trosi, a volim da ga stisnem po nedje. Auto volim da odrzavam i da je sve 1/1, da uvijek uzmem nesto kvalitetnije od djelova, itd, itd, tako da kad vec imam mogucnost za 100 okt (makar se nadam da jeste) onda to i sipam. Jesam li osjetio razliku u radu motora i performansi sa razlicitim gorivima - jesam i to debelo. Jedne prilike sam usuo benzin u BiH na neku pumpu pored puta, e to je haos bio od rada i missfirea posle malo voznje, bukvalno stisnem puni gas i auto trokira i dosta, bas dosta slabije ubrzava. To je jedan jedini put bio da nisam usuo gorivo kao i vazda i auto je znatno losije radio. Trokiranje nije moglo bit od bobina i svecica jer su nove stavljene i jedina razlika je bila u gorivu... Generalno kad covjek pogleda 100 okt bude par centi skuplje od 98 okt i na pun rezervoar razlika bude mizerna u cijeni, a kad se vec ima ta mogucnost sto da ne
Sent from my RMX2202 using Tapatalk
Last edited by LUKA!; 28-05-25 at 10:56.
But if you never try, you'll never know..
Ina ili Petrol je svejedno što se tiče goriva, konkretno 100 oktana? Ima li kakvih povoljnosti sa onim karticama da bi se čoek odlučio za jedne ili druge? Pretpostavljam da se svodi na lokacije, đe kome više odgovara...
Koliko ja znam Ina (tu sam ranije sipao dizel Stari A.) nema 100, ima 98 "obicni" i 98 "premium" koliko me sjecanje sluzi, zato sam se i prebacio na Petrol. Koliko sam uspio vidjet nemaju bas sve pumpe 100 oktana (Petrol) vec samo na odredjenim lokacijama - ja sipam kod autobuske jer mi je blizu i kod njih imas zlatnu karticu za povrat na svako tankanje i jos neke sitnice. Isto tako 100 okt mi se cini da je samo jos jedna pumpa imala u ponudi pored Petrola kad sam gledao tako da se automatski suzava izbor
Sent from my RMX2202 using Tapatalk
Last edited by LUKA!; 28-05-25 at 12:37.
But if you never try, you'll never know..
Petrol ima zlatnu karticu, od 01.01. do 31.12. akumulira ti se 3c/lit i onda imas pravo da iskoristis taj novac izmedju 01.01. do 31.01.
Skroz beslatna.
Placa se 1e ne dajte covjeku dezinformacije
Sent from my iPhone using Tapatalk
Satelitski resiveri/oprema
Plaća se 1e, ali onda kada platiš dobiješ kafu gratis koja košta 1e.
Tako da ne košta ništa.
Poslato sa pisaće mašine S24 x2
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Ima li taj petrol benzin 98?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Samo Jugopetrol, ostali stotku
Last edited by joni; 09-06-25 at 22:22.
Ako ćemo semantički, dobiješ u stvari jedan nalog koja ima dvije identične kartice
Nećemo tugaljive priče na forumu...
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks