Kako bi osvježivači reagovali da je neko iz DPS pošao u Spuž da ubjeđuje Bozovića za koaliciju sa DPS, ka što je Pipun poša.
Kako bi galamili po forumu do neba.
A sad se živi ne čuju.
Ne daje partijska centrala da se glasnu.
Da nešto lanu, ne bi ih Bogdanović puštio ni da se namažu.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Last edited by Gagarin; 18-01-25 at 11:29.
Smeta vam otmena Srpkinja, je li Srbofobi?
Nije ni moje, ni tvoje, ni bilo čije, da komentarišemo i da se izjašnjavamo. To pripada isključivo Ministru, Ministarstvu, Upravi policije, i tako...
Naše je da pitamo, ako nam nije jasno, ili mislimo da je pogrešno. A njihovo je da odgovore i daju objašnjenja i razloge.
Ako to ne urade, onda ne mogu valjat pa da su ne znam što. Jer je to ono što im je posao.
I to je sva suština ovđe.
Kad prevedeš na konkretan jezik recimo, za ovo na Cetinju niti možeš sudit ministra i ostale, niti im možeš što spočitat. Jer ne znaš, nema detalja, nema pojašnjenja. Nema ISTRAGE.
Ali ih baš zbog toga što nema istrage i valjane REAKCIJE moraš sudit. Ako misliš dobro svojoj i svačijoj đeci.
Eto toliko je prosto.
Last edited by Buva+gacce; 18-01-25 at 11:50.
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
Kad smo kod curenja.
Kako procure onaj snimak sa telefona žene što se ubila do Qrira?
Kako Qrir znavaše prije koliko je pobijenih na Cetinje no što je retardirani minustar izjavljiva?
Osvježena policija vidim odlično čuva informacije?
Ka u knopr.
Smeta vam otmena Srpkinja, je li Srbofobi?
CDT
Izvještavanje medija o Cetinju: Guranje nacionalističko-političkih agenda preko stradalih građana
Novo masovno ubistvo na Cetinju pored rupa u sistemu, ogolilo je i namjere i spremnost tabloida, propagandnih glasila vlasti u Crnoj Gori i Srbiji, “divljih” portala i partijsko/nacionalnih botova na društvenim mrežama da čak i najveće tragedije iskoriste za nacionalistička prepucavanja i ispunjavanje političkih ciljeva.
Crnogorsko društvo, Cetinje kao mali grad, nijesu se još oporavili od šoka koji ih je zadesio zbog masovnog ubistva prije više od dvije godine kada su medijski “lešinari” za klik više lupetali, nagađali, reciklirali stare vijesti o ubici, utrkivali se da pokažu u koju je partiju bio učlanjen, a zadesila nas je ista tragedija.
Više je nego bitno napomenuti da su crnogorski uticajni i mejnstrim mediji izvještavali u skladu sa izuzetnom ozbiljnošću situacije.
Ipak, kada je sve utihnulo, glasni su bili jedino oni koji su pokušali da bezumni čin stave u nacionalni, vjerski i politički kontekst.
Iako su predstavnici vlasti javno kazali da smrt 13 nedužnih osoba nema veze sa politikom i nacionalizmom, krenulo se u dehumanizaciju Cetinja.
Nacionalistički portal IN4S, regionalno poznat po širenju dezinformacija, pokušao je “objasniti” kako su dvije, ničim povezane tragedije na Cetinju, zapravo posljedica nacionalne netrpeljivosti.
U zaključku svog uradka gdje se targetira jedna nacija IN4S ide i u domen nadrealnog pitajući “jesu li nam potrebne kletve još od sv. Petra za „umir krvi“ ili smo civilizovano društvo”.
Narativ o kletvama ili prokletstvu Cetinja uzeo je maha objavom, i to na naslovnoj strani, beogradskog tabolida Republika.
Priča ovog tabloida o “Njegoševom prokletstvu” iz prošlosti, u momentu kada je ubijeno 10 odraslih i dvoje djece, trebalo je da rezultira ubjeđivanjem da se na vrh Lovćena mora vratiti kapela umjesto mauzoleja.
Suluda pisanja sa društvenih mreža dobijala su prostor u regionalnim medijima.
Tako je bosanskohercegovački portal Stav našao za shodno da objavi tekst sa apsolutnim nagađanjima i teorijama zavjere o kolektivnoj bolesti na Cetinju – šizofreniji, kao navodnom razlogu za masovna ubistva.
Taj portal prenosi teorije na granici razuma – da su Cetinjani odbijani za službu u JNA jer su masovno bolovali “hebefrene šizofrenije”, sve to pokušavajući da upakuju u prenošenje burne rasprave na društvenim mrežama.
Kao dalji “dokaz” da Cetinjanima nešto fali, a da je sve motivisano njihovom nacionalnom pripadnošću, na društvenim mrežama i u tabloidima iz Beograda, poput Aloa,
objavljen je snimak na kojem se vidi više osoba koje pjevaju ustaške pjesme, uz tvrdnje da je na snimku ubica Aco Martinović, iako je golim okom bilo vidjljvo da na snimku nije on, a što je kasnije Raskrinkavanju potvrđeno i iz policije.
Isti tabloid, uz podršku Informera, bez ikakvog pojašnjenja u naslovu, našao je za shodno da objavi ispovijest supruge jednog od ubijenih u ranijem masovnom ubistvu 2022. na Cetinju.
Naslov teksta koji je objavio Alo je glasio – “UBIO SAM TI MITRA, NEĆE ON OD TEBE PRAVITI SRPKINJU Ispovest žene kojoj je u masakru na Cetinju ubijen muž”, a sve to kako bi se i posljednje masovno ubistvo dovelo u nacionalni kontekst.
Ovaj tabloid prenio je i kafanska nagađanja da je Martinović “pobesneo zbog svađe oko badnjaka”, što takođe pokušava da zločinu da nacionalni predznak.
Brojni mediji iz Srbije, uključujući Blic, Večenje novosti, Srbija danas objavili su snimak na kojem se vidi muškarac koji govori da će poginuti za Crnu Goru ali da će i druge voditi u smrt,
predstavljajući ga kao da je nastao dan poslije tragedije iako je riječ o snimku starom nekoliko godina a koji apsolutno nije povezan sa dva masovna ubistva.
Vidjeli smo dosad i neviđeno, da se jedan medij drugome spočitava “da kasni sa informacijama o masakru”.
Na taj način Večernje novosti su se hvalile kako do informacija, na onakav dan, stižu brže od Vijesti.
Sa druge strane, brojni korisnici društvenih mreža pisali su da je masovni ubica vjernik Srpske pravoslavne crkve (SPC) ali je ljestvicu na samo dno spustio portal Aktuelno koji je objavio saopštenje izvjesne “Udružene crnogorske dijaspore iz Sjedinjenih Američkih Država”,
a u kojem se događaj na Cetinju naziva “svetosavskim ritualnim masakrom”.
Isti portal objavio je kolumnu naslovljenu “Da je 1. januara ubijeno 12 ********, nijedan Crnogorac – ni onaj kojemu je kuća u daleku goru neku – na Badnje veče ne bi opalio ni najtišu petardicu”.
Nacionalističko divljanje na društvenim mrežama se pokušavalo objasniti pseudo intelektualnim glupostima da je razlog za masovno ubistvo “identitet opsade” Cetinja a išlo se i do granica zdravog razuma i pominjanjem incesta kao faktora.
Uprava policije čvrsto je obećala da postupa za svaki neprimjereni komentar, Savjet za građansku kontrolu rada policije kao iz topa objavio da policija postupa profesionalno.
Tužilaštvo kaže da je formiralo čitava dva predmeta.
O odgovornosti za iznošenje dezinformacija u medijima teško je uopšte i govoriti, institucijama je to, za sada, nepoznata kategorija.
Darvin Murić, glavni i odgovorni urednik portala Raskrinkavanje.me
Last edited by ASC; 18-01-25 at 12:53.
https://rtcg.me/vijesti/drustvo/6552...icni-stav.html
ovako to izgleda kada je moguće ambasadorsko mjesto bitnije od seksualnog uznemiravanja. razna dna probijaju ljudi iz CG.“Dva protesta i Biljana Vučurović smijenjena.. kako se lako dokaže kad je zena "prekrsila" neko pravilo! Ja, kao građanka Crne Gore, želim da izrazim svoju podršku Biljani Vučurović”, kazala je Hajdarpašić na Fejsbuku.
Poručila je da je svjesna ozbiljnosti situacije i izazova sa kojima se suočavamo.
“I da se i ovaj status možda može upotrebiti protiv mene, ali želim da istaknem da je važno podržati žene na rukovodećim pozicijama, posebno u trenucima kada se suočavaju sa optužbama i pitanjima koja zahtijevaju temeljnu istragu”, navela je otpravnica.
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Moram priznati da mi je teško palo pročitati ovo stanje nacije mislim na sve narode bivše YU u ovom izvještaju.
Imam osjećaj da smo mi ovdje svi skupa na ovim prostorima izgubili nešto što se zove empatija a bez empatije ljudsko biće je pa..nek svako zaključi za sebe.
I postoji nešto što ostavlja daleko veće posljedice od metka,a to je ovo gomila i gomila teških riječi punih zlobe.
Bijah nakon ovog događaja na Cetinju zbog predstave Stub Soli.Neko mi reče kako možeš otići tamo,zar nemaš strah?Reko fuckoff man.
I da se nadovežem na jučerašnju paniku oko naoružavanja,i kako jaki momci nose oružje ma jebite se s tim bulšitima.Jaki momci se naoružavaju,humanizmom,empatijom,i osjećajem za drugoga.A ako ve je strah neđe da se krećete a vi kako ide ona parola oko kovida sjedite doma.Naoružani do zuba.Jer baš ste ka vi plijen vajnih obijača i što li svega mora da ležite na grumen zlata pa se pročulo po selu.Malo i karikiranja nije na odmet.
I obavezno pratite tabloide nedobog da izgube tiraž.
No pasaran!
I sva bi mu prica imala smisla i bila super, samo da je skupio kohonese da pomene jos jednog "srecnika"
Dje hvali te medije koje ovaj proziva, a ujedno iznosi iste te lazne vijesti....Dok su čelnici MUP-a i UP držali nemušte presove, ubica je praktično iza njihovih leđa nastavljao svoj krvavi pir, a mi iz regionalnih medija saznavali šta se zbilo i šta se događa na Cetinju. Nesnađeni, nisu satima bili u stanju ni mrtve da prebroje, dok su saopštavali da se i Vojska podiže na jednog pomahnitalog ubicu. Odgovornost je višestruka, i mora u najkraćem roku biti utvrđena i personalizovana
Ali dobro. Nekima je i dalje ostao tik da se ne zamjere "najvisocijem".
Sta znas sta sjutra moze da bude
https://amu.me/obavjestenja/saopsten...nalnih-medija/
Zbog zloupotrebe tragedije na Cetinju i izvještavanja kojim su podgrijavane nacionalne, vjerske i međuetničke tenzije, Savjet Agencije za audiovizuelne medijske usluge Crne Gore (SAMU) donio je odluku da pokrene postupke protiv emitera koji su u nadležnosti Regulatornog tijela za elektronske medije Srbije (REM). Postupci se pokreću zbog kršenja člana 7 stav 1 Konvencije o prekograničnoj televiziji, emitovanjem sadržaja koji ugrožavaju dostojanstvo i podstiču mržnju, netrpeljivost i diskriminaciju po osnovu nacionalne pripadnosti.
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Pa eto su zamračili jednom Happy zbog odlaganja otpada ođe ali su se bunili korisnici sekundarnih sirovina pardon dijela stanovništva koji isti prati više no ijedna država u regionu.
Znači,nije do Pinka no do nas.
No pasaran!
Potreban broj policajaca na Cetinju zavisi od različitih faktora, uključujući broj stanovnika, specifične potrebe za održavanjem reda i mira, događaje visokog rizika i druge bezbednosne izazove. Prema standardima međunarodnih policijskih organizacija, optimalan broj policajaca često se izračunava prema preporuci od 2-3 policajca na 1.000 stanovnika.
Cetinje ima oko 15.000 stanovnika, što bi značilo da je optimalan broj policajaca između 30 i 45, uzimajući u obzir osnovne standarde. Međutim, zbog specifičnosti poput istorijskih i političkih događaja u ovom gradu, kao i povremenih kriznih situacija, potreban broj policajaca može biti i veći.
Nedavno je navedeno da je trenutno angažovano preko 60 policajaca u ovom području, ali je moguće da još uvek postoji manjak, naročito u kritičnim trenucima.
Ovaj chapt gpt treba zabraniti
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Pa što si to ***** instalira.
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
No pasaran!
Blagos majci
Po hotelima rasturao i kilo kokaina mjesečno: Kako je Miloš Medenica dogovorio novi "posao"
“Kad završimo sve hotele i ubačimo obezbjeđenje, e onda možemo na k****ve da stavimo leptir mašne i da šetamo goli.
https://www.vijesti.me/vijesti/crna-...rio-novi-posao
pametno, nece mu ovi dilercici rasturat po ulici, samo elitno
nothing comes from violence and nothing ever could
I onda posle kazu da nije radio na promociji sjevera...
E moj brate. Primorije ima 3 meseca plafon, ovamo 6. Tako, tako i tako se radi, i nema odstupanja milimetra od toga...
I pogledaj sta mu rade, sad bi imali najjaci zimski turizam
nothing comes from violence and nothing ever could
Vuković: U Nikšiću će ovo biti godina gradnje i razvoja, fokus će biti na podršci porodicama, obrazovanju...
https://www.vijesti.me/vijesti/polit...ma-obrazovanju
“Želimo da Nikšić bude mjesto u kom mladi osjećaju pripadnost, sigurnost i inspiraciju za stvaranje boljeg sjutra, ne samo za sebe, već i za cijelu zajednicu”, rekao je Vuković.
Okle mu kokain đe su carinici.
A ne zajebajte ovi vi nisu ništa bolji samo se tješite da jesu.
I ja nekad ozbiljno mislim jel oni što vele nešto na popa Backovića su ogorčeni ili mu u stvari zavide jer eto postavljaju na temi crkve slike Soraje.
Znaju boktemazo i koliko mu bembara košta.
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
Last edited by Bluemoon; 18-01-25 at 16:37.
No pasaran!
Nego mu zbog mame ne dadose. Kakva je to dama bila, kako se samo oblacila. Smecari ljubomorni.
Ja bi nekako digla hajku na narkokartele i ove i one prošle no čini mi se ođe nema ujedinjenih snaga oko toga pitanja.
Čini mi se da narkokarteli drže Crnu Goru,JBG.
A da ođe dodam da ta vajna EU u sve to nije umiješana nakon onih skandala 2019. kad su ka zaplijenili tolike i tolike tone u Holandiju a rasturaju kokain diljem svojih klubova pa se čoek pita đe ta roba završila.
I kako su sve te tone i tone za vrijeme pandemije tako tolerisali da se ka kreću po nimalo malim rutama.
Last edited by Bluemoon; 18-01-25 at 16:55. Reason: E
No pasaran!
There are currently 60 users browsing this thread. (2 members and 58 guests)
Bookmarks