Page 46 of 101 FirstFirst ... 364243444546474849505696 ... LastLast
Results 1,126 to 1,150 of 2525

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2025]

Thanks Thanks Given 
    2,883
    Thanks Thanks Received 
    4,050
    Thanked in
    1,773 Posts

Quote Originally Posted by Crni Zuti View Post
    Jes ako ih ne osude onda cemo reci za njih dobri su to momci, iako i ptice na grani znaju da je sve ono istina.

Radijator je prozivao i bio je u pravu, tuze za 20e pa dijele troskove postupka sa advokatima.
    Jesu ranije dobijali sporove pa i posle suspenzije, tu je i partija bila da pripomogne, a sad ko zna...
    Ma ne moguce da je neko iz dps u pravu..jesi i li ti siguran u to sto pricas? A zamisli...ims 5000 radnika koji su zakinuti za 20 eura..pa za stotine eura prekovremeih...a jos nesto, ako je neko posteno zaradio tih 20 eura, zasto mislis d atreba neko da mu ih uzme. I pazi, taj radijator sto je u pravu, a sud dokazao koliko je u pravu, nikad se nije sjetio da prozove ove sto su doveli do sudova..kao sto prozivaju braticku...e sad ja ne znam jesi li ti za mila ili za momira?
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

Thanks Thanks Given 
    2,886
    Thanks Thanks Received 
    2,904
    Thanked in
    1,401 Posts

Quote Originally Posted by green box View Post
    Ima zdravih u pjacu. Mislim na ove iz UM-a.
    mogli su i da umjesto protiv gradonačlenika CT protestuju protiv gradonačelnika Mojkovca, pošto obojica imaju potpuno ista ovlašćenja kad je bezbjednost na CT u pitanju

pitam se koji je veliki UM iz demokrata ovo smislio
    She is only here to annoy herself!

3. The Following 2 Users Say Thank You to NSX For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    63
    Thanks Thanks Received 
    133
    Thanked in
    97 Posts

Jasno se u tekstu navodi da bi trazili svih ostavku.

Ali da su u komunikaciji sa zvanicnim studentskim organima odustali od svega, zbog politizacije.

Ne znam zasto bi lose bilo da su protestovali.

Nije valjda troje ljudi sa nezakljucenim indeksom vaznije od ostalih studenata?

Protesti su inace splasnuli.
    Od studenata nista.
    To je realnost.
    Sledece okupljanje 300 ljudi, nakon toga fajront.

Thanks Thanks Given 
    65
    Thanks Thanks Received 
    576
    Thanked in
    442 Posts

Ako se ko sjeća, i prošli studentski ustanak, u vrijeme g. Lukšića, je bio označen kao onaj koji je organizovao SDP.

Nisu za studente protesti po ulicE.
    It's a funeral we're going to
    Death, death of darkness.

6. The Following 2 Users Say Thank You to Mylene For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,803
    Thanks Thanks Received 
    2,643
    Thanked in
    1,124 Posts

Quote Originally Posted by Mylene View Post
    Ako se ko sjeća, i prošli studentski ustanak, u vrijeme g. Lukšića, je bio označen kao onaj koji je organizovao SDP.

Nisu za studente protesti po ulicE.
    Predobro zvuči
    Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.

Thanks Thanks Given 
    2,886
    Thanks Thanks Received 
    2,904
    Thanked in
    1,401 Posts

ne znam zašto je uopšte bilo potrebno pominjati studente niti bi ih realno iko i pominjao da nije ovoga u Srbiji, građanski protest protiv apsolutne neodgovornosti u bezbjednosnom sektoru i to je to
    She is only here to annoy herself!

9. The Following 4 Users Say Thank You to NSX For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,803
    Thanks Thanks Received 
    2,643
    Thanked in
    1,124 Posts

Ne znam čita li ko uopšte detaljno imena na ove potpise podrške, više mi liči da svi vide samo što im se sviđa, ali viđeh tamo Borisa Liješevića među one umjetnike... Ima ovđe ljudi iz Budve pa znaju, čekam samo kad će i njega oglasit za podržavaoca bivšeg režima i svih vrsta ozbiljnog kriminala

No, da se čoek uozbilji, ovo ovako kad oglase nekog za podržavaoce svakog i svakojeg zla, javno, po imenu i prezimenu, i lijepo ga namjeste za odstrel među rulju... O kome se god radi, i ko god tu bio sa koje god strane, nebitno, preružna je, preopasna stvar. I realno preozbiljna.
    A društvo koje to ne umije shvatit, jer mu se crvena mrena na oči namakla, je za ozbiljno odseljavanje od.

Thanks Thanks Given 
    1,803
    Thanks Thanks Received 
    2,643
    Thanked in
    1,124 Posts

Quote Originally Posted by green box View Post
    Ima zdravih u pjacu. Mislim na ove iz UM-a.
    Svega mi i izistinski, jedina faktička razlika koju sam uspio provalit između ''Kamo shjutra?'' i ''UM'', je što su ovi prvi izašli, predstavili se i pokazali lica, a ovi drugi mogu taman bit i nepostojeći identiteti iz svemira kolko mi je išta jasno o njima.

No sam ja zbunjive prirode i nije me pametno slušat.

Thanks Thanks Given 
    5,631
    Thanks Thanks Received 
    3,895
    Thanked in
    1,975 Posts

Quote Originally Posted by Buva+gacce View Post
    Svega mi i izistinski, jedina faktička razlika koju sam uspio provalit između ''Kamo shjutra?'' i ''UM'', je što su ovi prvi izašli, predstavili se i pokazali lica, a ovi drugi mogu taman bit i nepostojeći identiteti iz svemira kolko mi je išta jasno o njima.

No sam ja zbunjive prirode i nije me pametno slušat.
    Ovi drugi su neki studenti-ljaljaši. Pa nemaju lice, a ni obraz. Ljaljaš, to je karakterna osobina.
    Smeta vam otmena Srpkinja, je li Srbofobi?

Thanks Thanks Given 
    4,120
    Thanks Thanks Received 
    3,966
    Thanked in
    2,231 Posts

Cekam samo neka organizacija neformalno drustvo iz kafane sa vrlo kreativnim imenom da se pojavi....

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    5,631
    Thanks Thanks Received 
    3,895
    Thanked in
    1,975 Posts

Predvidiva taktika ljaljaša. Prepisuju od gazde Vučića. Kad nije upalilo blaćenje ljudi, pravi lažna udruženja i lažne studente. Umjesto da nas časte nekim klipićem.

https://x.com/ftn_se_budi/status/1877390160079237537
    Smeta vam otmena Srpkinja, je li Srbofobi?

Thanks Thanks Given 
    4,120
    Thanks Thanks Received 
    3,966
    Thanked in
    2,231 Posts

Koliko je građana, nakon tragedije na Cetinju, odlučilo da vrati svoje oružje i time doprinese većoj bezbjednosti zajednice? Kako možemo ohrabriti ljude da se odreknu vatrenog oružja i stvore sigurnije okruženje za sebe i svoje porodice? Šta možemo učiniti da motivišemo građane da prijave ilegalno oružje i prepoznaju opasnosti devijantnog ponašanja

Tema boje jutra....

Predade momak rastavljen djedov pistolj sa papirima u cb , o jadu ga zabavise inspektori dva sata... ispitivanja cimanja.. i neka potvrda al ne o trajnom oduzimanju .. u apoteke ne daju tablete za smiranje pa je pozajmio
    E show no vjerovatno carsijske price....

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    5,507
    Thanks Thanks Received 
    11,613
    Thanked in
    4,369 Posts

Otkazan podgorički pazar, trebalo je da se nastavi danas do 24. januara, ispravna odluka. Meni je odmah bilo nevjerovatno da su organizovali knjigu žalosti i paljenje svijeća na okićenom trgu, đe će se nastavit fešta samo par dana posle. Trebali su organizovati na drugoj lokaciji tipa Sv. Petra Cetinjskog no razumijem i njih, u onom haosu/šoku se nije mnogo ni mislilo o veselju posle... U svakom slučaju ispravna odluka Mujovića

17. The Following 3 Users Say Thank You to BiTrAtE For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,425
    Thanks Thanks Received 
    313
    Thanked in
    191 Posts

Vidio sam, i živo me interesovalo oće li se ovđe ko toga dotać, imaju li ljudi uopšte volje da razumiju ove stvari, ili samo da guslaju po svome.

Svega mi, ja ovome čoeku posao pomalo znam, i neđe sam mišljenja da uopšte nije nekvalitetan policajac, već čak i suprotno sasvim. I iskreno naginjem da vjerujem da je totalno u nebrano grožđe, da mu je pripalo da jede što je neko drugi skuvao, i da je totalno neartikulisan, prije nego što drugo.
    Broj gafova koje ispali u svako javno pojavljivanje je postao simptomatičan, i grđi mu neprijatelj od njega ne treba.
    Logika ovoga što govori je otprilike da građani, nakon što policiji dostave bezbjedonosnu analizu i procjene koje im je tražila, iduće treba da se prikupe u samoorganizovane milicije, i da polising svojih ulica odrade sami.
    I ja sam dugo bio u zabludi da je to posao ministarstva unutrašnjih poslova i organa bezbjednosti, ali ko što vidiš, nije, to su dužni da urade građani.
    Nisu bili ludi DFovci sa onom paramilicijom što su organizovali, one redare.
    Prizivala ih je Božovićka ona skoro, nešto je prijetila prije godinu možda.

Thanks Thanks Given 
    1,803
    Thanks Thanks Received 
    2,643
    Thanked in
    1,124 Posts

https://www.portalanalitika.me/clana...cu-martinovicu
    https://rtnk.me/crna-hronika/martino...00-policajaca/
    https://borba.me/video-uprava-polici...-sebi-u-glavu/
    https://www.republika.rs/svet/region...raga-automobil
    https://www.dan.co.me/vijesti/hronik...cajaca-5277764
    https://www.blic.rs/vesti/hronika/ov...snimak/yd16fzf
    https://rtcg.me/hronika/649560/uprav...aliciozne.html
    https://libertaspress.me/single-news/3210
    https://www.vijesti.me/vijesti/crna-...ruzan-i-opasan
    https://standard.co.me/drustvo/uzalu...e-bio-u-obrucu

''uprava policije aco martinovic istraga saopstenje'', pretraga koju sam ukucao, prvih 10 rezultata. Prosječna starost informacija je veća od 5 dana, i skoro sve se odnosi na to kako je pronađen, kako je završio, koliko je policajaca bilo, kad su stigli, i ko je đe trčao.

Dopuniću vam ovo i navodom iz kratkog saopštenja Višeg suda, koji prenosim, ali u crtu:
    ''... 29.11.2022.g. izvršen je pretres, kojom prilikom je kod ovog lica nađeno 2 vazdušne puške, 43 komada razne municije, improvizovana eksplozivna naprava velike razorne moći, i set za čišćenje oružja...''

Evo 7 dana. Pitanja, razmislite, znate li odgovore. I razmislite treba li da ih imate.

Đe je istraga? Ko je vodi, ide li u redovnom postupku? Je li traženo priširenje, pomoć, logistička, finansijska, kadrovska, svake moguće vrste, bilo koje, bilo kakva? Znate li?

Đe je Vlada? Je li oformila neku komisiju možda, radno-operativnu grupu da sprovodi, koordiniše, kontroliše istragu, možda? Je li trebalo, je li ovaj događaj dovoljne težine za to? Znate li?

Đe je Skupština? Đe je Odbor za bezbijednost? Jesu li tražili da im se dostavljaju rezultati istrage, detaljno, strogo, na dnevnoj bazi, da prate, da znaju, da učestvuju, da pomognu što im je u moći? Znate li?

Đe je forenzika, vještači li se ovđe što, ili samo toksikološki nalaz krvi? Đe je istorija slučaja, đe je revizija, gleda li se ovđe kako je ovo nastalo? Ili nema potrebe? Znate li?

Đe je demant da ga je sestra prijavila par dana prije toga?

Đe je Ministarstvo unutrašnjih poslova, đe je Kolegijum bezbijednosti, postoji li, ono, većina država ga ima, možda kao ovaj Biro za operativnu koordinaciju organa obavještajno bezbjedonosnog sektora ( ovako nešto možda https://www.gov.me/clanak/saopstenje...i-aleksa-becic )? Znate već, ono radno tijelo što maltene na dnevnoj bazi prati situacije, razmatra, analizira, reaguje, radi, osnovni, proširen, imaju ga skoro svi poslovni sistemi, a ne država? Je li što činio taj organ ove prošle godine, primjetio bukvalno ( opštu... )eksploziju nasilja ( u školama, porodicama.... ) na Cetinju? Je li kakve mjere predvidio, reagovao, uradio nešto, ciljano angažovao veći broj osoblja i kapaciteta, pojačane posjete registrovanim evidentiranim i problematičnim licima, kontrole, pretresi, provjere, posjete, razgovori, prikupljanje informacija, itd.itd...? Znate li?

I, za kraj, opet.

Pošto nam je nadležni organ saopštio da ''lice nije bilo operativno interesantno'', zašto nije? Znate li, je li ko to gledao, i je li vam ko reko?

Je li, možda, 30.11.2022. neko u neke knjige zapisao ''... izvršen pretres, našli što smo imali, više nam nije interesantno.'' Ili je možda zapisao ''... izvršen pretres, nađena veća količina municije, improvizovana eksplozivna naprava velike razorne moći, set za čišćenje oružja, što osnovano upućuje da je lice naoružano, potreban dalji nadzor i operativna obrada...'' Znate li?
    Znate li da su i jedan i drugi scenario direktni materijalni propusti? A sad vidite i koliko tragične prirode.
    Znate li, da osim ova dva, postoji još samo jedan mogući scenario? A to je, da je ovo policija prethodno odradila kako treba i stavila ga u nadzor i obradu, a da je neko intervenisao, založio se za njega, i skinuo ga sa tog statusa. Ali je to nešto o čemu nećemo čak ni razmišljat, toliko bi užasno bilo, osim ako se ovđe stvarno nekad ne odradi neka kompletna istraga pa rezultati navedu na to.

Uglavnom. Nije lice bilo operativno interesantno.
    Velika količina municije, ekpslozivna naprava velike razorne moći, set za čišćenje oružja ( koje nije nađeno, jer, kako nam ono reče nadležni organ, imao je ''nešto pokvarenog oružja )?
    Ko, kako, kada, po kom osnovu?

Da, da, retardirani papagaj sa vječitim ponavljanjem istog pitanja, uz to preopširan i dosadan.

Nego, što bi kome smetala ova pitanja, znate li? Nešto kontam da pitanja generalno nikad ne bi trebala nikome smetat, to valjda mogu samo odgovori.

I znate li da vam je svima, skupa sa mnom, šansa da nas ovakav užas u direktno i lično u životu zakači, oko 2000 puta veća nego recimo u EU?

Zašto ne znate?
    Pošto ću vas zbog obaveza ostavit dan, dva da počinete bez mene, da ponovim ova pitanja, i dalje su sva živa i svaki dan sve življa.

Da dodam samo da je, maltene jedina informacija koju smo u međuvremenu dobili, da su građani opet drastično izgriješili i policiji nisu javili da je potrebno da podigne nivo preventivnosti.
    I da se ipak pojavio i prvi formalno oficijalni zahtjev u konkretizovanom pravcu ovđe:
    https://www.cdm.me/hronika/sjednica-...je-na-cetinju/

... Skupština Prijestonice Cetinje traži od Ministarstva pravde, Ministartva unutrašnjih poslova i drugih državnih institucija jasno utvrđivanje, taksativno navođenje i dostavljanje izvještaja o (ne)preduzetim radnjama, (ne)podnešenim prijedlozima zakonskih rješenja, podzakonskih akata, odluka i mjera iz oblasti za koju je nadležan bezbjedonosni sektor države u periodu od 12.08.2022 godine do 01.01.2025 godine....
    Valjalo bi da se svi napokon ovako fokusiramo i preciziramo, bez toga nećemo dalje.

Uz, za kraj, nevezanu a možda i vezanu opasku, da primjetih da nam je Premijer već duže vrijeme izgleda bolestan, i da po svijetu postoje neke dobre prakse da se, u takvim slučajevima, ili obavijesti javnost da aktivno radi iz kuće, kreveta, bolnice, ili da mu se postavi aktivni privremeni zamjenik.
    Što nisu neozbiljne stvari, nikako.

Pozdrav zakratko, drugari

20. The Following User Says Thank You to Buva+gacce For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,203
    Thanks Thanks Received 
    4,680
    Thanked in
    2,234 Posts

Quote Originally Posted by Samo Niksic View Post
    Evo novi intervju Šćepanovića.
    https://www.dan.co.me/vijesti/hronik...etinju-5278377

Dio o građanima (ponovo).
    Šef crnogorske policije ponovio je da motiv zločina nije utvrđen, kao i da slučaj nema kriminalnu pozadinu i da je bio u potpunosti nepredvidljiv.
    Takođe, niko od građana policiji nije ukazao da nivo preventivnosti treba podići, kazao je Šćepanović za "Dan".
    Promaklo mi je ovo. Je li stvarno ovo čovjek izjavio? Da građani treba da ukazuju policiji, da ne kažem naređuju, da se podigne nivo preventivnosti?
    Što je sa mozgom ljudi?

Bio sam mišljenja da njegova ostavka nema smisla jer na dužnosti bio par dana. Posle ove izjave, zahtjev može da bude sasvim legitiman. Niko od građana nije učio policiju što da radi. E đe mi živimo kukali.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

22. The Following User Says Thank You to hercules For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,466
    Thanks Thanks Received 
    10,918
    Thanked in
    5,887 Posts

eo i mans radi za povratak dpsa, izgleda.

https://x.com/nvomans/status/1877658566519095476

Sent from my iPhone using Tapatalk
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    63
    Thanks Thanks Received 
    133
    Thanked in
    97 Posts

Nije isto pozivati na reakciju i rjesenja, a pozivati Da se smijene tri covjeka.
    A onda kad je pustena buva da bi BB bio novi ministar, onda pomama u fazonu treba sprijeciti t podvalu.
    Pa zasto fino botovi i neformalni posteno ne recu da bi nove izbore?
    A evo da svima priblizim kako izgleda prosjecni 'slobodni gradjanin'...
    Vjeruje li iko da DIDI napada sadasnju vlast bez ikakve koristi ili buduceg ocekivanja?
    Evo ako jedan covjek misli da se radi o bezinteresnoj borbi za bolje sjutra, idem na sledece proteste i 10-oro dovodim.
    ...
    Te potvrde o trenutnom oduzimanju oruzja taman ko trajne.
    Imam iskustva s tim, moze ga covjek slobodno zaboravit.

Thanks Thanks Given 
    1,348
    Thanks Thanks Received 
    1,905
    Thanked in
    838 Posts

Majmuni hoce da park i zemljiste oko titove vile koje se prostire na 75.000m2 pretvore u gradievinsko zemljiste kako bi se tu gradile zgrade. Pa majku vam vasu nesposobnu i pokvarenu.

Vlada odustala od prodaje prve faze i kompleksa kod Titove vile, ostao sporan način dokapitalizacije

https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...kapitalizacije

Sent from my iPhone using Tapatalk

26. The Following User Says Thank You to retype_htc For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    106
    Thanks Thanks Received 
    445
    Thanked in
    233 Posts

Quote Originally Posted by mexiko View Post
    Ma ne moguce da je neko iz dps u pravu..jesi i li ti siguran u to sto pricas? A zamisli...ims 5000 radnika koji su zakinuti za 20 eura..pa za stotine eura prekovremeih...a jos nesto, ako je neko posteno zaradio tih 20 eura, zasto mislis d atreba neko da mu ih uzme. I pazi, taj radijator sto je u pravu, a sud dokazao koliko je u pravu, nikad se nije sjetio da prozove ove sto su doveli do sudova..kao sto prozivaju braticku...e sad ja ne znam jesi li ti za mila ili za momira?
    Sto se ovoga tice za mila sam
    Ne tuze oni zbog 20e koje ih istina sleduje, nego prave nezakonite dilove sa namjerom da pribave sebi protivpravnu korist, i svjesno ne obuhvate sve jednim tuzbenim zahtjevom. Makar od ps se ocekuje da ne rade takve stvari. Kako rece Valtazar ni svojim se pravom sluzit nemos tek drugome na stetu ili dosadu
    Umoran sam od svega sto znam

Thanks Thanks Given 
    102
    Thanks Thanks Received 
    594
    Thanked in
    368 Posts

Quote Originally Posted by Crni Zuti View Post
    Sto se ovoga tice za mila sam
    Ne tuze oni zbog 20e koje ih istina sleduje, nego prave nezakonite dilove sa namjerom da pribave sebi protivpravnu korist, i svjesno ne obuhvate sve jednim tuzbenim zahtjevom. Makar od ps se ocekuje da ne rade takve stvari. Kako rece Valtazar ni svojim se pravom sluzit nemos tek drugome na stetu ili dosadu
    Nisi u pravu.
    Ne postoji u crnogorskom zakonodavnom okviru jasno definisan institut kolektivne tužbe.
    Stoga ljudi koriste pravna sredstva koja su im na raspolaganju, a to je još uvijek pojednačna tužba. Nema tu ništa protivzakonito. Ko izgubi, snosi troškove postupka.
    Naravno, tu se najviše advokati omrse.

Thanks Thanks Given 
    3,203
    Thanks Thanks Received 
    4,680
    Thanked in
    2,234 Posts

Quote Originally Posted by Massaro View Post
    Nisi u pravu.
    Ne postoji u crnogorskom zakonodavnom okviru jasno definisan institut kolektivne tužbe.
    Stoga ljudi koriste pravna sredstva koja su im na raspolaganju, a to je još uvijek pojednačna tužba. Nema tu ništa protivzakonito. Ko izgubi, snosi troškove postupka.
    Naravno, tu se najviše advokati omrse.
    Nisi ni ti u pravu. Postoji institut kolektivne tužbe odavno.
    Imaš na desetine kolektivnih tužbi protiv Telekoma, EPCG, Banaka, bivših zaposlenih ugašenih preduzeća protiv države, kao i zaposlenih u državnoj upravi protiv same države. Neke takve sporove sami sud spoji u kolektivnu tužbu. Policajci su bili jedan takav primjer.

Inače zakon o zaštiti potrošača precizira:

ZAŠTITA KOLEKTIVNIH INTERESA POTROŠAČA

Tužba za zaštitu kolektivnih interesa potrošača

Član 118

(1) Protiv trgovca koji upotrebom nepoštenih ugovornih odredbi, poslovne prakse ili na bilo koji drugi način krši prava potrošača utvrđena ovim ili drugim zakonom, čime narušava kolektivne interese potrošača, može se podnijeti tužba za prestanak tih radnji (u daljem tekstu: kolektivna tužba).

(2) Kolektivna tužba može se podnijeti protiv pojedinog trgovca ili grupe trgovaca iz istog privrednog sektora koji svojim postupanjem krši prava potrošača utvrđena ovim ili drugim zakonom, čime narušavaju kolektivne interese potrošača, protiv komorskih i interesnih udruženja trgovaca koji podstiču takvo postupanje ili protiv nosioca kodeksa kojim se podstiče korišćenje nepoštene poslovne prakse.

(3) Odredbe st. 1 i 2 ovog člana i čl. 119 do 130 ovog zakona ne utiču na primjenu opštih pravila za određivanje mjerodavnog prava u sporovima sa međunarodnim elementom.

Thanks Thanks Given 
    102
    Thanks Thanks Received 
    594
    Thanked in
    368 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Nisi ni ti u pravu. Postoji institut kolektivne tužbe odavno.
    Imaš na desetine kolektivnih tužbi protiv Telekoma, EPCG, Banaka, bivših zaposlenih ugašenih preduzeća protiv države, kao i zaposlenih u državnoj upravi protiv same države. Neke takve sporove sami sud spoji u kolektivnu tužbu. Policajci su bili jedan takav primjer.

Inače zakon o zaštiti potrošača precizira:
    Napisao sam da ne postoji JASAN zakonodavni okvir koji reguliše kolektivnu tužbu kao institut.

Ne može to da se definiše samo Zakonom o zaštiti potrošača.

Šta kaže Zakon o parničnom postupku? Ko snosi troškove postupka i kako su oni odredjeni?
    To i jeste najveći problem.

Thanks Thanks Given 
    3,203
    Thanks Thanks Received 
    4,680
    Thanked in
    2,234 Posts

Da je to tako kako tvrdiš, onda advokati nemaju pravo na uvećane troškove. A mnim da imaju, i to tarifnikom definisano:

4. ZAJEDNIČKE ODREDBE Odbrana i zastupanje više lica
    Tarifni broj 11.
    Kada pokreće postupak, zastupa ili brani dva ili više lica, odnosno ako su protivne stranke više lica, bez obzira da li se u procesnom smislu radi o jednoj ili više stranaka, advokatu pripada nagrada predviđena ovom tarifom, uz uvećanje od 50% za svako drugo i naredno lice, ali ne veća od petostrukog iznosa određenog tarifnim brojevima za svaku odnosnu radnju.
    A kao dijete jednog zaposlenog koji je tužio bivšu firmu sa 1000 svojih kolega, mogu ti reći da je kolektivna tužba postojala u ranim 2000tim.

Thanks Thanks Given 
    102
    Thanks Thanks Received 
    594
    Thanked in
    368 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    Da je to tako kako tvrdiš, onda advokati nemaju pravo na uvećane troškove. A mnim da imaju, i to tarifnikom definisano:

A kao dijete jednog zaposlenog koji je tužio bivšu firmu sa 1000 svojih kolega, mogu ti reći da je kolektivna tužba postojala u ranim 2000tim.
    A ja ti kažem kao neko ko ima iskustva u tim tužbama, da to skoro sigurno nije bila kolektivna tužba.
    Nije kolektivna tužba u pravom smislu riječi kad nas 500 ili 1000 uzme jednog advokata, pa on podnese tužbu...
    On u suštini sastavlja i podnosi pojedinačne tužbe.

Ovaj advokatski tarifnik koji si citirao, stvarno nema veze sa time.
    Tu je riječ o nagradi za advokata, koju može naplatiti klijentima koje zastupa

Page 46 of 101 FirstFirst ... 364243444546474849505696 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)