kako Mudreša drži čas kvazi novinarima širom CG
https://x.com/KonteZanovic/status/1879246224731283619
Sent from my iPhone using Tapatalk
kako Mudreša drži čas kvazi novinarima širom CG
https://x.com/KonteZanovic/status/1879246224731283619
Sent from my iPhone using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Sjajna impresija
Dps politika se vratila na velika vrata, taman smo se vratili u ‘90.
https://www.vijesti.me/v/740742?utm_..._share_counter
Još jedno priznanje za taj avatar koji lajkujem do neba, postavio si temeljno pitanje na kojem je Engels ( iako često pogrešno pripisano Marksu ) izgradio čitavu jednu eru čovječanstva, pitanje raspodjele VRIJEDNOSTI.
Da ga ne tupim previše i probam da svedem na neki jezik razumljive jednostavnosti: nije toliko jednostavno
Prvenstveno jer preraspodjela nije izvršena tako ''čisto''- koliko uzeli od poreza i doprinosa, toliko dali zaposlenima. No su, recimo, od programa ES1, nakon 2 godine funkcionisanja istog, imali nešto malo manje od 300mil dodatnog opterećenja, koje je u osnovnom pokriveno iz zaduženja. Podatak je iz analize CBCG.
U suštini, obzirom da su otišla kod zaposlenih- u finalnu potrošnju, ta sredstva predstavljaju čisto uvećanje novčane mase, koje ni na koji način nije praćeno ni uvećanjem proizvodnje, niti investicijama u neka buduća uvećanja. Kad se to dalje nastavi u privredu, multiplikuje i akcelerira ( ovđe bi došli ti krediti stanovništvu )... Eto ti je papazjanija. I to ne valjana.
Drugi remetilački faktor ove jednačine kako si je izveo, jeste strahovit obim zaposlenih u državnim/javnim/vanprivrednim subjektima, koji je uz to i rastao sve to vrijeme. Tek s tim dolazi rašomon- ogroman dio novopridošlih sredstava u finalnu potrošnju završio je na adresama koje ne stvaraju novu vrijednost, niti uvećavaju postojeću.
I to drastično remeti balans u toj preraspodjeli sa koje smo počeli.
Treći, naravno ne konačni, jer ih ima milion miliona, ali vrlo bitni faktor procesa je upravo bankarski sektor, i upravo ti krediti koji se pominju. Da bi njega bolje sagledali, valjalo bi da obratite pažnju na vrlo bitnu stvar koju je herki pomenuo- šta banke u konačnom ishodu rade sa novopridošlim parama.
A one rade najgore što za sve nas, na makro nivou, može da bude:
Djelimično iz toga kreditiraju, i to na vrlo naopak način: stanovništvo za dalju potrošnju, dok su za privredu čak i restriktivnije nego što su bile, a ostatak sredstava sklanjaju daleko od tokova vrijednosti ove države, prvenstveno u hartije od vrijednosti nekih drugih adresa.
Ovo je strahovito nezgodna, i potencijalno vrlo loša stvar.
Zato nekako nije ni slučajno što se u onom navedenom tekstu pojavljuje Erste, koja je tradicionalno vjerovatno najefikasnija banka što se tiče stanovništva, a vazda poslednja adresa za privredu.
Uglavnom, kad ga pogledaš, i banke su stimulisane da stimulišu stanovništvo, a ne privredu.
Kad se sve to sabere, i pojednostavi, dobiješ ogromnu količinu novca u rukama stanovništva koji ide u finalnu potrošnju, i proizvodnju koja to ne opravdava, niti može pratit. Zato govorim o nezarađenim parama, i zato kažem da je pogrešno reć da su se zarade uvećale, jer nisu.
A što se onog Engelsa tiče, prosto se radi o tome da se, u našem ES1 slučaju, ne radi o preraspodjeli VRIJEDNOSTI, no o preraspodjeli NEZARAĐENIH PARA, koje su pri tome većinski pozajmljene.
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
Ovo je samo 8 generacija sa policijske akademije....
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Da je dps na vlsti, bilo bi partijsko zaposljavanje...ovako nije....Zna se kako to ide, sistematizacija, pa javni oglas...
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
Sve nešto smeta.
Ko je rekao da ne treba zaposljavat? Treba ali se zna kako, a e da uzmem malog od strika, Mica iz kladionice, Zdravka jer dobro bije, Miska zvanog Palica.
Ovako je DPS zaposljava pa evo dje zavrsismo, a bilo je i tada kao ti “ne valja ti zaposlit nekog”
Sustina je koga, testovi licnosti, znanja, sta god treba za tu struku. Sad ce neki kurs u Tutin 6 dana, moze online?
Last edited by GaD; 14-01-25 at 22:13.
A da evo nacitasmo se skaj prepiski ka Tihi Don.
Sad hoce da vrate nove turu policajaca da rade isto.
Samo da ne budu svih 800 u saobracajne patrole...
))
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Znaci isto kao Dps. Odlicno, za koju godinu opet citamo Sky new generation.
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
Onome hemoroidu Daniloviću je izgleda jedino đe je izabran po zakonu bilo kad je kratko u Milovu vladu bio ministar unutrašnjih poslova. Ostalo sve neka petljavina i na guzove. Šteta, baš dobar čovjek. I promućran. Državni ispit ne može položit. Čudi me da se nije integrisa u ljaljaše![]()
Last edited by Gagarin; 14-01-25 at 23:07.
Smeta vam otmena Srpkinja, je li Srbofobi?
I vi raspravljate sa likom koji je odsustvo člana NHM-a podrugljivo nazva da je otiša u Vodovod.
Za mene su takvi likovi zavazda prekrižena crta.Kakav gadluk ono to samo izgleda na ovi forum ima da neko takav gadluk jebeni prosipa i da svima za to baš ono puca Q.
No pasaran!
Pa naravno da je lakse da se organizuju partijski sastanci da se prijave zainteresovani. Ko ce sad raspisivat konkurs, i o jadu radit...jes da je po zakonu tako, ali ubacis jedan clan zakona d azaobidjes drugi zakon, i na partijskim sastanicam pozoves one koje prepoznaje teren...
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
ja mislim da im se sad neće javit 800 ljudi na konkurs pa sve da je minimum osnovna škola, da neko za 700e džedži po ulici i da se aka s narodom a to može za 15 dana uzet neđe ka pomoćni radnik na dnevnice
She is only here to annoy herself!
Kao po obicaju spinujes...ne, ne zelim da se VRATI DPS pogotovo ne zelim da DPS ikad više ijedan trenutak vlada sam, nego želim da prihvatisl a veliš da si demokrata (ne partijski nego po uvjerenju), da u ovoj zemlji od 600 hiljada ljudi zivi preko 100 hiljada onih koji glasaju DPS i tih 100 hiljada zasluzuje da su u većini, jer jesu u većini...koliki procenat? Pa ne mora bas preveliki, jer su doktori ove igrice - za 30 godina su naucili, ne valja ih pustit
A to što ti je "najjace" je na tvoju zalost sustina demokratije...znaš, za razliku od tebe, ja ZNAM da u ovoj državi zivi većinski NESRPSKO stanovništvo, pa se evo povinujem da manjina srpskoga naroda vlada većinom nesrpskoga naroda, poštujem odluku partija (ne i izbora, jer dps je najjaca pojedinacna partija), prihvatam mirno neprirodne koalicije koje ovoj državi nanose ogromnu štetu pa ćemo glasati i kom opanci, kom obojci...znaaaaam, daaa, a šteta koju je DPS nanEo???
E za razliku od tebe, koji bi sa crnim djavolom koaliciju napravio da zadržiš na vlasti svoje politicke pulene, ja ne bih, kad su krivi neka svi pozavrsvaju u zatvore slobodno, na celu sa predsjednikom bivsim nam, a ti bi branio i neodbranjivo, e ja necu, ja cu demokratski da prihvatim odluke čak i da vam Andrija postane šef drzave sa sve Vučićem (pu, pu, pu u san mi se ne snilo) i da odlučite da nam se drzavica zove crna srbija, nije problem...mada znam da neće da može ipak smo većina...ne "mi dps" no mi ostali narodi i tako je, nema demokratije bez DPS-a...ako ih ima, a ima, demokratski je...tu su...ili mozda postoje načini eliminisati nas koji smetamo...neće da može, mislim, kako da ti kazem, tu smo, ima nas dosta, neki od nas se i stidimo cinjenja nasih "pulena" za razliku od vas rodoljuba kojima svoje g***o miriše ... nije to demokratija ovo je partitokratija u svom izvornom obliku...mozda lose glasamo, mozda su ovi tvoji bolji, posteniji, Ne znam, demokratski je priznati ako ima nesto dobro i kritikovati ako ne valja i u svojoj partiji, e to je demokratija!
A ovo pljuvanje nasih starih sugradjana, poštenih ljudi koji su prezivjeli od Kraljevine SHS, ili od komunizma i socijalizma do danasnje suverene Crne Gore, samo zato sto su glasali i glasaju DPS mi je degutantno...rekla sam već više puta da je moj otac od kako je umro komunizam glasac DPS i hvala nebesima što je ziv i zdrav, i nije nikada prisvojio krusku ili jabuku ili sljivu ako nije njegova, no bi bio u stanju i danas da zbog jednoga eura glavu na panj stavi....takvih je mnogo i ne mogu da slusam da ga neko zove lopovom jer glasa za dps...ja ne vrijedjam nikoga jer mu se dopada Mandic ili prikaza od Pipuna! Narativ koji se koristi na racun glasaca dps-a je neprihvatljiv...pri tome, znam da ima svakakvoga svijeta medju svim glasacima, nijesmo reprezentativni, nazalost, kao nacija, medju svima "nama i vama" ima postenoga svijeta...
Evo ovdje na ovom sajtu koji zajedno posjecujemo, preko ove pisanije vas procjenjujem i vjerujem da si jedan dobar i normalan momak iako te ne poznajem, koji se bori da njegovoj porodici bude bolje, onako kako on misli da je ispravno i da je bolje! E pa dopusti da se ja borim onako kako ja mislim a ne kako ti mislis i nemojte nam kačiti na grbaču grijehe dps-a, neka svako za sebe odgovara za ono što je ucinio, uostalom, ako smo i mislili da je dps imao pravo prvenstva u nepočinstvima, evo ovi novi su nam pokazali da nijesu daleko i da postoje neki preči interesi od države i blentavoga naroda, vlast moć i fotelje, pametnome dosta!
Zdravo bio
P.S. nijesam dps glasala nekoliko ciklusa, odmarala sam, bilo me sram da ih javno podrzim zbog onoga sto su radili...e sad nije, opet se vraćem na izbore punoga srca glasam DPS i to zahvalite ovim osloboditeljima i braniocima koji su mi nametnuli krivicu, stid, a grdji su od mene jer se ne stide ničega...samo sto to sad znam...ipak se okreće![]()
Last edited by zvoncica; 15-01-25 at 01:50.
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
There are currently 7 users browsing this thread. (1 members and 6 guests)
Bookmarks