Page 57 of 112 FirstFirst ... 74753545556575859606167107 ... LastLast
Results 1,401 to 1,425 of 2794

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2025]

Thanks Thanks Given 
    4,477
    Thanks Thanks Received 
    10,973
    Thanked in
    5,920 Posts

Quote Originally Posted by AdO_pG View Post
    Evo ga smijenise nocas.

In4s piše da je nastavljeno povladjivanje ekstremistima

https://www.in4s.net/nastavlja-se-po...la-danilovica/

A evo i nešto objektivnijih Vijesti

https://www.vijesti.me/vijesti/drust...ana-danilovica
    ne znam dokle više da se otmeni srbi miču radi ovih dukljana koji misle da su i dalje glavni. srbofobija kakve nije bilo ni za vrijeme dpsa!

Sent from my iPhone using Tapatalk
    „Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov

Thanks Thanks Given 
    4,477
    Thanks Thanks Received 
    10,973
    Thanked in
    5,920 Posts

kako Mudreša drži čas kvazi novinarima širom CG

https://x.com/KonteZanovic/status/1879246224731283619

3. The Following 9 Users Say Thank You to outline For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,511
    Thanks Thanks Received 
    11,644
    Thanked in
    4,381 Posts

Sjajna impresija

Thanks Thanks Given 
    1,027
    Thanks Thanks Received 
    1,698
    Thanked in
    927 Posts

Dps politika se vratila na velika vrata, taman smo se vratili u ‘90.

https://www.vijesti.me/v/740742?utm_..._share_counter

Thanks Thanks Given 
    1,811
    Thanks Thanks Received 
    2,685
    Thanked in
    1,138 Posts

Quote Originally Posted by MeDo_JE View Post
    Pošto se ovaj dio sa "viškom" i dodatnom zaradom privrede često provlači prilikom kritike programa ES i ES2, ne ulazeći u diskusiju oko dobrih i loših strana samih programa, volio bih pojašnjenje.

Privreda stvori 100€, od tih 100€ njoj ostaje 60€, a Državi na osnovu poreza i ostalih dažbina uplati 40€.

Dođu ES i ES2, promijene stopu poreza i dažbina, pa privreda sad od 100€ koje je svakako zaradila u oba slučaja, sebi ostavi 80€, a Državi da 20€.

Šta je ođe višak, i kakve su to "nezarađene" pare?

Jedine NEZARAĐENE pare u ovom pokušaju od Države su pare političara i partijskih uhljeba, koje im DAJE ta zla privreda tj privatnici.

Nije problem povećanje zarada, tj preraspodjela zarađenog novca, problem je što su povećanje pored onih što zarađuju, dobili i oni što primaju plate.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Još jedno priznanje za taj avatar koji lajkujem do neba, postavio si temeljno pitanje na kojem je Engels ( iako često pogrešno pripisano Marksu ) izgradio čitavu jednu eru čovječanstva, pitanje raspodjele VRIJEDNOSTI.

Da ga ne tupim previše i probam da svedem na neki jezik razumljive jednostavnosti: nije toliko jednostavno

Prvenstveno jer preraspodjela nije izvršena tako ''čisto''- koliko uzeli od poreza i doprinosa, toliko dali zaposlenima. No su, recimo, od programa ES1, nakon 2 godine funkcionisanja istog, imali nešto malo manje od 300mil dodatnog opterećenja, koje je u osnovnom pokriveno iz zaduženja. Podatak je iz analize CBCG.

U suštini, obzirom da su otišla kod zaposlenih- u finalnu potrošnju, ta sredstva predstavljaju čisto uvećanje novčane mase, koje ni na koji način nije praćeno ni uvećanjem proizvodnje, niti investicijama u neka buduća uvećanja. Kad se to dalje nastavi u privredu, multiplikuje i akcelerira ( ovđe bi došli ti krediti stanovništvu )... Eto ti je papazjanija. I to ne valjana.

Drugi remetilački faktor ove jednačine kako si je izveo, jeste strahovit obim zaposlenih u državnim/javnim/vanprivrednim subjektima, koji je uz to i rastao sve to vrijeme. Tek s tim dolazi rašomon- ogroman dio novopridošlih sredstava u finalnu potrošnju završio je na adresama koje ne stvaraju novu vrijednost, niti uvećavaju postojeću.
    I to drastično remeti balans u toj preraspodjeli sa koje smo počeli.

Treći, naravno ne konačni, jer ih ima milion miliona, ali vrlo bitni faktor procesa je upravo bankarski sektor, i upravo ti krediti koji se pominju. Da bi njega bolje sagledali, valjalo bi da obratite pažnju na vrlo bitnu stvar koju je herki pomenuo- šta banke u konačnom ishodu rade sa novopridošlim parama.
    A one rade najgore što za sve nas, na makro nivou, može da bude:
    Djelimično iz toga kreditiraju, i to na vrlo naopak način: stanovništvo za dalju potrošnju, dok su za privredu čak i restriktivnije nego što su bile, a ostatak sredstava sklanjaju daleko od tokova vrijednosti ove države, prvenstveno u hartije od vrijednosti nekih drugih adresa.
    Ovo je strahovito nezgodna, i potencijalno vrlo loša stvar.
    Zato nekako nije ni slučajno što se u onom navedenom tekstu pojavljuje Erste, koja je tradicionalno vjerovatno najefikasnija banka što se tiče stanovništva, a vazda poslednja adresa za privredu.
    Uglavnom, kad ga pogledaš, i banke su stimulisane da stimulišu stanovništvo, a ne privredu.

Kad se sve to sabere, i pojednostavi, dobiješ ogromnu količinu novca u rukama stanovništva koji ide u finalnu potrošnju, i proizvodnju koja to ne opravdava, niti može pratit. Zato govorim o nezarađenim parama, i zato kažem da je pogrešno reć da su se zarade uvećale, jer nisu.

A što se onog Engelsa tiče, prosto se radi o tome da se, u našem ES1 slučaju, ne radi o preraspodjeli VRIJEDNOSTI, no o preraspodjeli NEZARAĐENIH PARA, koje su pri tome većinski pozajmljene.
    Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.

7. The Following 3 Users Say Thank You to Buva+gacce For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,148
    Thanks Thanks Received 
    3,992
    Thanked in
    2,249 Posts

Ovo je samo 8 generacija sa policijske akademije....

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

9. The Following User Says Thank You to NetworkMaster For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    19,187
    Thanks Thanks Received 
    5,685
    Thanked in
    2,792 Posts

Quote Originally Posted by GaD View Post
    Dps politika se vratila na velika vrata, taman smo se vratili u ‘90.

https://www.vijesti.me/v/740742?utm_..._share_counter
    Ček sad ovo ne valja, a kuka se kako nema dovoljno policije? A ko je kriv zašto nema dovoljno policije?
    Ajde ga ugodi

Thanks Thanks Given 
    2,903
    Thanks Thanks Received 
    4,069
    Thanked in
    1,782 Posts

Da je dps na vlsti, bilo bi partijsko zaposljavanje...ovako nije....Zna se kako to ide, sistematizacija, pa javni oglas...
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

12. The Following 3 Users Say Thank You to mexiko For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    113
    Thanked in
    72 Posts

Sve nešto smeta.

Thanks Thanks Given 
    1,027
    Thanks Thanks Received 
    1,698
    Thanked in
    927 Posts

Default Iz raznih medija [Edicija 2025]

Quote Originally Posted by extravaganca View Post
    Ček sad ovo ne valja, a kuka se kako nema dovoljno policije? A ko je kriv zašto nema dovoljno policije?
    Ajde ga ugodi

Ko je rekao da ne treba zaposljavat? Treba ali se zna kako, a e da uzmem malog od strika, Mica iz kladionice, Zdravka jer dobro bije, Miska zvanog Palica.

Ovako je DPS zaposljava pa evo dje zavrsismo, a bilo je i tada kao ti “ne valja ti zaposlit nekog”

Sustina je koga, testovi licnosti, znanja, sta god treba za tu struku. Sad ce neki kurs u Tutin 6 dana, moze online?
    Last edited by GaD; 14-01-25 at 22:13.

15. The Following 4 Users Say Thank You to GaD For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,903
    Thanks Thanks Received 
    4,069
    Thanked in
    1,782 Posts

Quote Originally Posted by GaD View Post
    Ko je rekao da ne treba zaposljavat? Treba ali se zna kako, a e da uzmem malog od strika, Mica iz kladionice, Zdravka jer dobro bije, Miska zvanog Palica.

Ovako je DPS zaposljava pa evo dje zavrsismo, a bilo je i tada kao ti “ne valja ti zaposlit nekog”

Sustina je koga, testovi licnosti, znanja, sta god treba za tu struku. Sad ce neki kurs u Tutin 6 dana, moze online?
    Svakakvih mamlaza je primljeno...i sad treba da se ponovi..ali nije to isto izgleda...
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

17. The Following User Says Thank You to mexiko For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,027
    Thanks Thanks Received 
    1,698
    Thanked in
    927 Posts

A da evo nacitasmo se skaj prepiski ka Tihi Don.

Sad hoce da vrate nove turu policajaca da rade isto.

19. The Following 2 Users Say Thank You to GaD For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,148
    Thanks Thanks Received 
    3,992
    Thanked in
    2,249 Posts

Samo da ne budu svih 800 u saobracajne patrole...
    ))

Thanks Thanks Given 
    107
    Thanks Thanks Received 
    447
    Thanked in
    235 Posts

Quote Originally Posted by mexiko View Post
    Svakakvih mamlaza je primljeno...i sad treba da se ponovi..ali nije to isto izgleda...
    Javni poziv je za visokoskolce a dps je primao s ovaca.
    Bice provjere, 4 komisije mup-a, ne ide preko uprave za ljudske resurse. Sve je kako treba.
    Last edited by Crni Zuti; 14-01-25 at 22:29.
    Umoran sam od svega sto znam

Thanks Thanks Given 
    1,027
    Thanks Thanks Received 
    1,698
    Thanked in
    927 Posts

Znaci isto kao Dps. Odlicno, za koju godinu opet citamo Sky new generation.

23. The Following 5 Users Say Thank You to GaD For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,477
    Thanks Thanks Received 
    10,973
    Thanked in
    5,920 Posts

Quote Originally Posted by Crni Zuti View Post
    Bice provjere, 4 komisije mup-a, ne ide preko uprave za ljudske resurse. Sve je kako treba.
    koje visokoškolce? svih 800 policajaca će biti visoko školovani kadar? naučiće da budu policajci posle tri mjeseca obuke? dobar dio starijih policajaca i dalje čas mogu da drže svima koji budu primljeni.

Thanks Thanks Given 
    2,903
    Thanks Thanks Received 
    4,069
    Thanked in
    1,782 Posts

Zakon o unutrasnjim poslovima, clan 133a...napravljen za zaposljavanje podobnih..samo me zanima sto ce biti sa tim, ako se nekad, kojim slucajme vrati dps na vlast..ili neka politicka koalicija koja je sad u opoziciji...predpostavljam da to onda nece valjati...
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

26. The Following 2 Users Say Thank You to mexiko For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    107
    Thanks Thanks Received 
    447
    Thanked in
    235 Posts

Quote Originally Posted by mexiko View Post
    Zakon o unutrasnjim poslovima, clan 133a...napravljen za zaposljavanje podobnih..samo me zanima sto ce biti sa tim, ako se nekad, kojim slucajme vrati dps na vlast..ili neka politicka koalicija koja je sad u opoziciji...predpostavljam da to onda nece valjati...
    Zasto odma napravljen za podobne... Kako ces drugacije da popunis, svakako ne putem javnih oglasa jedan po jedan.
    Pa evo nekada su samo podobni mogli na akademiju a sada moze svako, ja mislim da nece biti zloupotreba.
    Umoran sam od svega sto znam

Thanks Thanks Given 
    5,677
    Thanks Thanks Received 
    3,907
    Thanked in
    1,983 Posts

Quote Originally Posted by outline View Post
    ne znam dokle više da se otmeni srbi miču radi ovih dukljana koji misle da su i dalje glavni. srbofobija kakve nije bilo ni za vrijeme dpsa!

Onome hemoroidu Daniloviću je izgleda jedino đe je izabran po zakonu bilo kad je kratko u Milovu vladu bio ministar unutrašnjih poslova. Ostalo sve neka petljavina i na guzove. Šteta, baš dobar čovjek. I promućran. Državni ispit ne može položit. Čudi me da se nije integrisa u ljaljaše
    Last edited by Gagarin; 14-01-25 at 23:07.
    Smeta vam otmena Srpkinja, je li Srbofobi?

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    2,844
    Thanked in
    1,564 Posts

Zasto odma napravljen za podobne... Kako ces drugacije da popunis, svakako ne putem javnih oglasa jedan po jedan.
    Pa evo nekada su samo podobni mogli na akademiju a sada moze svako, ja mislim da nece biti zloupotreba.
    Ajmo ovako,mene recimo briga nije za koga ce taj buduci policajac da glasa,ali apsolutno...

E shto me je briga,shto od tih 800,750 ne bi proshli psiho test,u zivot sam spreman da se kladim!
    ...

Thanks Thanks Given 
    73
    Thanks Thanks Received 
    874
    Thanked in
    503 Posts

A ja sam baš siguran da će biti.
    Jer retardi su na vlasti.

Thanks Thanks Given 
    18,980
    Thanks Thanks Received 
    5,398
    Thanked in
    3,965 Posts

I vi raspravljate sa likom koji je odsustvo člana NHM-a podrugljivo nazva da je otiša u Vodovod.

Za mene su takvi likovi zavazda prekrižena crta.Kakav gadluk ono to samo izgleda na ovi forum ima da neko takav gadluk jebeni prosipa i da svima za to baš ono puca Q.
    No pasaran!

Thanks Thanks Given 
    2,903
    Thanks Thanks Received 
    4,069
    Thanked in
    1,782 Posts

Pa naravno da je lakse da se organizuju partijski sastanci da se prijave zainteresovani. Ko ce sad raspisivat konkurs, i o jadu radit...jes da je po zakonu tako, ali ubacis jedan clan zakona d azaobidjes drugi zakon, i na partijskim sastanicam pozoves one koje prepoznaje teren...
    - Smrt fasizmu baba
    - I tebi sinko, i tebi

Thanks Thanks Given 
    2,887
    Thanks Thanks Received 
    2,906
    Thanked in
    1,402 Posts

ja mislim da im se sad neće javit 800 ljudi na konkurs pa sve da je minimum osnovna škola, da neko za 700e džedži po ulici i da se aka s narodom a to može za 15 dana uzet neđe ka pomoćni radnik na dnevnice
    She is only here to annoy herself!

34. The Following User Says Thank You to NSX For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    12,005
    Thanks Thanks Received 
    2,245
    Thanked in
    1,157 Posts

Quote Originally Posted by extravaganca View Post
    Za nepovjerovat je da ti želiš da se vrati DPS. Ali najjače je ovo poslednje, da nema demokratije bez DPS-a.

Kao po obicaju spinujes...ne, ne zelim da se VRATI DPS pogotovo ne zelim da DPS ikad više ijedan trenutak vlada sam, nego želim da prihvatisl a veliš da si demokrata (ne partijski nego po uvjerenju), da u ovoj zemlji od 600 hiljada ljudi zivi preko 100 hiljada onih koji glasaju DPS i tih 100 hiljada zasluzuje da su u većini, jer jesu u većini...koliki procenat? Pa ne mora bas preveliki, jer su doktori ove igrice - za 30 godina su naucili, ne valja ih pustit

A to što ti je "najjace" je na tvoju zalost sustina demokratije...znaš, za razliku od tebe, ja ZNAM da u ovoj državi zivi većinski NESRPSKO stanovništvo, pa se evo povinujem da manjina srpskoga naroda vlada većinom nesrpskoga naroda, poštujem odluku partija (ne i izbora, jer dps je najjaca pojedinacna partija), prihvatam mirno neprirodne koalicije koje ovoj državi nanose ogromnu štetu pa ćemo glasati i kom opanci, kom obojci...znaaaaam, daaa, a šteta koju je DPS nanEo???

E za razliku od tebe, koji bi sa crnim djavolom koaliciju napravio da zadržiš na vlasti svoje politicke pulene, ja ne bih, kad su krivi neka svi pozavrsvaju u zatvore slobodno, na celu sa predsjednikom bivsim nam, a ti bi branio i neodbranjivo, e ja necu, ja cu demokratski da prihvatim odluke čak i da vam Andrija postane šef drzave sa sve Vučićem (pu, pu, pu u san mi se ne snilo) i da odlučite da nam se drzavica zove crna srbija, nije problem...mada znam da neće da može ipak smo većina...ne "mi dps" no mi ostali narodi i tako je, nema demokratije bez DPS-a...ako ih ima, a ima, demokratski je...tu su...ili mozda postoje načini eliminisati nas koji smetamo...neće da može, mislim, kako da ti kazem, tu smo, ima nas dosta, neki od nas se i stidimo cinjenja nasih "pulena" za razliku od vas rodoljuba kojima svoje g***o miriše ... nije to demokratija ovo je partitokratija u svom izvornom obliku...mozda lose glasamo, mozda su ovi tvoji bolji, posteniji, Ne znam, demokratski je priznati ako ima nesto dobro i kritikovati ako ne valja i u svojoj partiji, e to je demokratija!

A ovo pljuvanje nasih starih sugradjana, poštenih ljudi koji su prezivjeli od Kraljevine SHS, ili od komunizma i socijalizma do danasnje suverene Crne Gore, samo zato sto su glasali i glasaju DPS mi je degutantno...rekla sam već više puta da je moj otac od kako je umro komunizam glasac DPS i hvala nebesima što je ziv i zdrav, i nije nikada prisvojio krusku ili jabuku ili sljivu ako nije njegova, no bi bio u stanju i danas da zbog jednoga eura glavu na panj stavi....takvih je mnogo i ne mogu da slusam da ga neko zove lopovom jer glasa za dps...ja ne vrijedjam nikoga jer mu se dopada Mandic ili prikaza od Pipuna! Narativ koji se koristi na racun glasaca dps-a je neprihvatljiv...pri tome, znam da ima svakakvoga svijeta medju svim glasacima, nijesmo reprezentativni, nazalost, kao nacija, medju svima "nama i vama" ima postenoga svijeta...

Evo ovdje na ovom sajtu koji zajedno posjecujemo, preko ove pisanije vas procjenjujem i vjerujem da si jedan dobar i normalan momak iako te ne poznajem, koji se bori da njegovoj porodici bude bolje, onako kako on misli da je ispravno i da je bolje! E pa dopusti da se ja borim onako kako ja mislim a ne kako ti mislis i nemojte nam kačiti na grbaču grijehe dps-a, neka svako za sebe odgovara za ono što je ucinio, uostalom, ako smo i mislili da je dps imao pravo prvenstva u nepočinstvima, evo ovi novi su nam pokazali da nijesu daleko i da postoje neki preči interesi od države i blentavoga naroda, vlast moć i fotelje, pametnome dosta!
    Zdravo bio
    P.S. nijesam dps glasala nekoliko ciklusa, odmarala sam, bilo me sram da ih javno podrzim zbog onoga sto su radili...e sad nije, opet se vraćem na izbore punoga srca glasam DPS i to zahvalite ovim osloboditeljima i braniocima koji su mi nametnuli krivicu, stid, a grdji su od mene jer se ne stide ničega...samo sto to sad znam...ipak se okreće
    Last edited by zvoncica; 15-01-25 at 01:50.
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

36. The Following 2 Users Say Thank You to zvoncica For This Useful Post:

Page 57 of 112 FirstFirst ... 74753545556575859606167107 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)