Ma ne moguce da je neko iz dps u pravu..jesi i li ti siguran u to sto pricas? A zamisli...ims 5000 radnika koji su zakinuti za 20 eura..pa za stotine eura prekovremeih...a jos nesto, ako je neko posteno zaradio tih 20 eura, zasto mislis d atreba neko da mu ih uzme. I pazi, taj radijator sto je u pravu, a sud dokazao koliko je u pravu, nikad se nije sjetio da prozove ove sto su doveli do sudova..kao sto prozivaju braticku...e sad ja ne znam jesi li ti za mila ili za momira?![]()
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
Jasno se u tekstu navodi da bi trazili svih ostavku.
Ali da su u komunikaciji sa zvanicnim studentskim organima odustali od svega, zbog politizacije.
Ne znam zasto bi lose bilo da su protestovali.
Nije valjda troje ljudi sa nezakljucenim indeksom vaznije od ostalih studenata?
Protesti su inace splasnuli.
Od studenata nista.
To je realnost.
Sledece okupljanje 300 ljudi, nakon toga fajront.
Ako se ko sjeća, i prošli studentski ustanak, u vrijeme g. Lukšića, je bio označen kao onaj koji je organizovao SDP.
Nisu za studente protesti po ulicE.
It's a funeral we're going to
Death, death of darkness.
ne znam zašto je uopšte bilo potrebno pominjati studente niti bi ih realno iko i pominjao da nije ovoga u Srbiji, građanski protest protiv apsolutne neodgovornosti u bezbjednosnom sektoru i to je to
She is only here to annoy herself!
Ne znam čita li ko uopšte detaljno imena na ove potpise podrške, više mi liči da svi vide samo što im se sviđa, ali viđeh tamo Borisa Liješevića među one umjetnike... Ima ovđe ljudi iz Budve pa znaju, čekam samo kad će i njega oglasit za podržavaoca bivšeg režima i svih vrsta ozbiljnog kriminala
No, da se čoek uozbilji, ovo ovako kad oglase nekog za podržavaoce svakog i svakojeg zla, javno, po imenu i prezimenu, i lijepo ga namjeste za odstrel među rulju... O kome se god radi, i ko god tu bio sa koje god strane, nebitno, preružna je, preopasna stvar. I realno preozbiljna.
A društvo koje to ne umije shvatit, jer mu se crvena mrena na oči namakla, je za ozbiljno odseljavanje od.
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
Svega mi i izistinski, jedina faktička razlika koju sam uspio provalit između ''Kamo shjutra?'' i ''UM'', je što su ovi prvi izašli, predstavili se i pokazali lica, a ovi drugi mogu taman bit i nepostojeći identiteti iz svemira kolko mi je išta jasno o njima.
No sam ja zbunjive prirode i nije me pametno slušat.
Cekam samo neka organizacija neformalno drustvo iz kafane sa vrlo kreativnim imenom da se pojavi....
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Predvidiva taktika ljaljaša. Prepisuju od gazde Vučića. Kad nije upalilo blaćenje ljudi, pravi lažna udruženja i lažne studente. Umjesto da nas časte nekim klipićem.
https://x.com/ftn_se_budi/status/1877390160079237537
Smeta vam otmena Srpkinja, je li Srbofobi?
Koliko je građana, nakon tragedije na Cetinju, odlučilo da vrati svoje oružje i time doprinese većoj bezbjednosti zajednice? Kako možemo ohrabriti ljude da se odreknu vatrenog oružja i stvore sigurnije okruženje za sebe i svoje porodice? Šta možemo učiniti da motivišemo građane da prijave ilegalno oružje i prepoznaju opasnosti devijantnog ponašanja
Tema boje jutra....
Predade momak rastavljen djedov pistolj sa papirima u cb , o jadu ga zabavise inspektori dva sata... ispitivanja cimanja.. i neka potvrda al ne o trajnom oduzimanju .. u apoteke ne daju tablete za smiranje pa je pozajmio
E show no vjerovatno carsijske price....
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Otkazan podgorički pazar, trebalo je da se nastavi danas do 24. januara, ispravna odluka. Meni je odmah bilo nevjerovatno da su organizovali knjigu žalosti i paljenje svijeća na okićenom trgu, đe će se nastavit fešta samo par dana posle. Trebali su organizovati na drugoj lokaciji tipa Sv. Petra Cetinjskog no razumijem i njih, u onom haosu/šoku se nije mnogo ni mislilo o veselju posle... U svakom slučaju ispravna odluka Mujovića
Pošto ću vas zbog obaveza ostavit dan, dva da počinete bez mene, da ponovim ova pitanja, i dalje su sva živa i svaki dan sve življa.
Da dodam samo da je, maltene jedina informacija koju smo u međuvremenu dobili, da su građani opet drastično izgriješili i policiji nisu javili da je potrebno da podigne nivo preventivnosti.
I da se ipak pojavio i prvi formalno oficijalni zahtjev u konkretizovanom pravcu ovđe:
https://www.cdm.me/hronika/sjednica-...je-na-cetinju/
Valjalo bi da se svi napokon ovako fokusiramo i preciziramo, bez toga nećemo dalje.... Skupština Prijestonice Cetinje traži od Ministarstva pravde, Ministartva unutrašnjih poslova i drugih državnih institucija jasno utvrđivanje, taksativno navođenje i dostavljanje izvještaja o (ne)preduzetim radnjama, (ne)podnešenim prijedlozima zakonskih rješenja, podzakonskih akata, odluka i mjera iz oblasti za koju je nadležan bezbjedonosni sektor države u periodu od 12.08.2022 godine do 01.01.2025 godine....
Uz, za kraj, nevezanu a možda i vezanu opasku, da primjetih da nam je Premijer već duže vrijeme izgleda bolestan, i da po svijetu postoje neke dobre prakse da se, u takvim slučajevima, ili obavijesti javnost da aktivno radi iz kuće, kreveta, bolnice, ili da mu se postavi aktivni privremeni zamjenik.
Što nisu neozbiljne stvari, nikako.
Pozdrav zakratko, drugari
Promaklo mi je ovo. Je li stvarno ovo čovjek izjavio? Da građani treba da ukazuju policiji, da ne kažem naređuju, da se podigne nivo preventivnosti?
Što je sa mozgom ljudi?
Bio sam mišljenja da njegova ostavka nema smisla jer na dužnosti bio par dana. Posle ove izjave, zahtjev može da bude sasvim legitiman. Niko od građana nije učio policiju što da radi. E đe mi živimo kukali.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
eo i mans radi za povratak dpsa, izgleda.
https://x.com/nvomans/status/1877658566519095476
Sent from my iPhone using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Nije isto pozivati na reakciju i rjesenja, a pozivati Da se smijene tri covjeka.
A onda kad je pustena buva da bi BB bio novi ministar, onda pomama u fazonu treba sprijeciti t podvalu.
Pa zasto fino botovi i neformalni posteno ne recu da bi nove izbore?
A evo da svima priblizim kako izgleda prosjecni 'slobodni gradjanin'...
Vjeruje li iko da DIDI napada sadasnju vlast bez ikakve koristi ili buduceg ocekivanja?
Evo ako jedan covjek misli da se radi o bezinteresnoj borbi za bolje sjutra, idem na sledece proteste i 10-oro dovodim.
...
Te potvrde o trenutnom oduzimanju oruzja taman ko trajne.
Imam iskustva s tim, moze ga covjek slobodno zaboravit.
Majmuni hoce da park i zemljiste oko titove vile koje se prostire na 75.000m2 pretvore u gradievinsko zemljiste kako bi se tu gradile zgrade. Pa majku vam vasu nesposobnu i pokvarenu.
Vlada odustala od prodaje prve faze i kompleksa kod Titove vile, ostao sporan način dokapitalizacije
https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...kapitalizacije
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sto se ovoga tice za mila sam
Ne tuze oni zbog 20e koje ih istina sleduje, nego prave nezakonite dilove sa namjerom da pribave sebi protivpravnu korist, i svjesno ne obuhvate sve jednim tuzbenim zahtjevom. Makar od ps se ocekuje da ne rade takve stvari. Kako rece Valtazar ni svojim se pravom sluzit nemos tek drugome na stetu ili dosadu
Umoran sam od svega sto znam
Nisi u pravu.
Ne postoji u crnogorskom zakonodavnom okviru jasno definisan institut kolektivne tužbe.
Stoga ljudi koriste pravna sredstva koja su im na raspolaganju, a to je još uvijek pojednačna tužba. Nema tu ništa protivzakonito. Ko izgubi, snosi troškove postupka.
Naravno, tu se najviše advokati omrse.
Nisi ni ti u pravu. Postoji institut kolektivne tužbe odavno.
Imaš na desetine kolektivnih tužbi protiv Telekoma, EPCG, Banaka, bivših zaposlenih ugašenih preduzeća protiv države, kao i zaposlenih u državnoj upravi protiv same države. Neke takve sporove sami sud spoji u kolektivnu tužbu. Policajci su bili jedan takav primjer.
Inače zakon o zaštiti potrošača precizira:
ZAŠTITA KOLEKTIVNIH INTERESA POTROŠAČA
Tužba za zaštitu kolektivnih interesa potrošača
Član 118
(1) Protiv trgovca koji upotrebom nepoštenih ugovornih odredbi, poslovne prakse ili na bilo koji drugi način krši prava potrošača utvrđena ovim ili drugim zakonom, čime narušava kolektivne interese potrošača, može se podnijeti tužba za prestanak tih radnji (u daljem tekstu: kolektivna tužba).
(2) Kolektivna tužba može se podnijeti protiv pojedinog trgovca ili grupe trgovaca iz istog privrednog sektora koji svojim postupanjem krši prava potrošača utvrđena ovim ili drugim zakonom, čime narušavaju kolektivne interese potrošača, protiv komorskih i interesnih udruženja trgovaca koji podstiču takvo postupanje ili protiv nosioca kodeksa kojim se podstiče korišćenje nepoštene poslovne prakse.
(3) Odredbe st. 1 i 2 ovog člana i čl. 119 do 130 ovog zakona ne utiču na primjenu opštih pravila za određivanje mjerodavnog prava u sporovima sa međunarodnim elementom.
Napisao sam da ne postoji JASAN zakonodavni okvir koji reguliše kolektivnu tužbu kao institut.
Ne može to da se definiše samo Zakonom o zaštiti potrošača.
Šta kaže Zakon o parničnom postupku? Ko snosi troškove postupka i kako su oni odredjeni?
To i jeste najveći problem.
Da je to tako kako tvrdiš, onda advokati nemaju pravo na uvećane troškove. A mnim da imaju, i to tarifnikom definisano:
A kao dijete jednog zaposlenog koji je tužio bivšu firmu sa 1000 svojih kolega, mogu ti reći da je kolektivna tužba postojala u ranim 2000tim.4. ZAJEDNIČKE ODREDBE Odbrana i zastupanje više lica
Tarifni broj 11.
Kada pokreće postupak, zastupa ili brani dva ili više lica, odnosno ako su protivne stranke više lica, bez obzira da li se u procesnom smislu radi o jednoj ili više stranaka, advokatu pripada nagrada predviđena ovom tarifom, uz uvećanje od 50% za svako drugo i naredno lice, ali ne veća od petostrukog iznosa određenog tarifnim brojevima za svaku odnosnu radnju.
A ja ti kažem kao neko ko ima iskustva u tim tužbama, da to skoro sigurno nije bila kolektivna tužba.
Nije kolektivna tužba u pravom smislu riječi kad nas 500 ili 1000 uzme jednog advokata, pa on podnese tužbu...
On u suštini sastavlja i podnosi pojedinačne tužbe.
Ovaj advokatski tarifnik koji si citirao, stvarno nema veze sa time.
Tu je riječ o nagradi za advokata, koju može naplatiti klijentima koje zastupa
There are currently 9 users browsing this thread. (1 members and 8 guests)
Bookmarks