Malo po malo,od multietnicke dodjosmo do multičetničke države.
Ne cudi mene HerCulese uopšte sto ovi ćute,lijepo im je u fotelje,pa neće da talasaju,Bošnaci su se javili da ne bi izgubili glasove,čega se ovi(pes i demokrate) boje ako kažu nešto sto ne bi odgovaralo “oslobodiocima”.
Mozda mi je promaklo,ali ne vidjeh da se Ura oglasila,mada vjerovatno nemaju ni obraza više nakon sto su potpisali temeljni ugovor sa ovima sto veličaju ratne zločince.
Dobri & pošteni Jonuz....
https://www.dan.co.me/vijesti/drustv...straha-5295995
Sent from my RMX3311 using Tapatalk
Изгледа да ипак није толико храбар потез јер већ стиже подршка Баровића.
Nešto oko identiteta
Изгледа да она мисао Немање Батрићевића о црвеним и зеленим Batrićević: Najbolji crnogorski odgovor na agresiju srpskog sveta je objedinjavanje suverenista - crvenih i zelenih - CdM није баш најбоље остарала, јер ова група око ФЦЈК и са њима повезани људи ипак више воле зелену него црвену боју.
Интересује ме да ли ће се црвени дио аналитичара (Николаидис, Пајовић) јавити око овога, посебно након оне свађе прије неколико мјесеци.
Цетиње једноставно нема географске/људске потенцијале да буде главни град Црне Горе, то је просто усуд његов. Знамо и сами да је то "случајан" град, настао из нужде, и комунистима се не може замјерити да је исти заборављен или занемарен, једноставно није било могућности да Цетиње избјегне судбину коју му је географија одредила.
УРА је прва осудила говор Јоаникија, тојест њено реаговање је међу првим (мислим и прво од политичких партија) објављено на порталима
Ја чекам посао али волим ову земљу!
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
A što čovječe odmah ne reče što ti je usud postujući Antenu M a ne da bude drugi korak.Meni je nekako bilo predvidivo s tvoje strane no ajd reko pravimo se vječito neznaveni ođe.
Nego ne mjenjaj teze mene iskreno ne zanima koji će se ujediniti i to tačno se zna na što se onaj članak odnosio pa se drži toga.Populistički potez je i bio kad je URA nedavno tražila spomenik pred izbore u Nikšić tako da bi tu mogao vući paralelu ovo su već neke desete stvari.
No pasaran!
Нису десете ствари, УРА предлаже споменик Јоки Балетић, што потпуно осликава њихову политику - антифашизам, феминизам и између зеленог и црвеног - црвено.
СДП уз подршку Демократа, УРА-е и Либерала (како год се звали) на Цетињу изгласава да се Титу подигне споменик, опет потврда њихове политике или политикантсва, мање више дође на исто?
Покренула се расправа, изгледа да никшићки Филозофски и ФЦЈК ни у чему не могу наћ заједнички језик :
Stav: Zašto Cetinju treba Tito(v) spomenik - Cetinjski List
Zašto je besmislen spomenik Titu na Cetinju
Не може ни ово без Дајковића проћи :
Dajković: Predložiću gradonačelniku Mujoviću da Titov spomenik doniramo Cetinju
Last edited by Mstislav; 06-05-25 at 10:54.
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
Političare čija je podrška tolika da postoje samo na društvenim mrežama ne treba ni komentarisat. Nego, kad će da ostane bez posla kad ga tamo ne zalazi i zašto nikad?
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Komplikuješ.
Jeste baš zato što furaju antifašizam najizlizanija riječ postala upravo zbog ovih stvari.Jes fotka se neko kod spomenika Ljube Čupića,govori ovi drugi su četnici i to mislim se više postalo providno na čemu se temelji ideologija svih partija.
Znači sad je Tito () trebao biti đe će naći zajednički jezik?Koga briga.Jasno je što odavno ne oni nego svi đuture ne mogu naći zajednički jezik.Radi se na tome sa svih bandi.Toliko se radi na razlikama da zajednički jezik bojim se zadugo se neće naći što je u interesu ove nesretne države i mira među ljudima.Pođi od sebe konstantno postavljaš članke Antene M izdvajaš nešto samo tebi i nekolicini bitno a stiže i stasava generacija Z koju zabolje i za Tita,i nacionalizam,i sve to ukupno čemu političari guraju spiku sa izazovima savremene tehnološki eruptivne civilizacije dok smo mi zaglavljeni u istoriji pa će biti naglo odseljenje odavle ka što se dešava svim zemljama te fele.
Last edited by Bluemoon; 06-05-25 at 11:50.
No pasaran!
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
Riječima besmrtnih Dajkovića i Aljekse - tvrd je orah voćka čudnovata, polomi ga al zube ne slomi.
Znači sad se tako vodi statistika?Preko FB profila.Okle ti znaš da tu nije masu botina?
No pasaran!
Last edited by NHM; 06-05-25 at 12:22.
Али зато ће (нормални дио) те политике спроводити они који Дајковићу дају мјеста на изборним листама.
Што се тиче броја пратилаца, могуће је да их је више из СРБ но из ЦГ, али и да је 10% од тог броја заиста из ЦГ, то је опет 25.000 људи, што је мени доста жалостан податак, макар био произвољан.
Да не буде забуне, нисам само противник његове политике, противник сам начина на који представља ту политику, колико толико треба држати ниво чак и у овим временима.
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
Не дијелите исте друштвене кругове вјероватно. Знаш и сам које су културно/географске/демографске разлике покажу кад видимо гдје је ко добио гласове.
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
alo je li mitar
f6
Ja ne znam ko su ti ljudi ozbiljno znam okorelih DF-ovaca ali da baš neko gotivi Dajkovića i ovi okorjeli DF-ovci ne mislim da išta o njemu i misle a ne da imaju afinitet.
Ili čak animozitet.Toliko je bitan.
No pasaran!
Varaš se, nismo mi zaglavljeni u istoriji. Mi smo zaglavljeni u sadašnjosti koju već dugo, sve više, a sada i dominantno sa pozicija vlasti, opredjeljuje jedan pokret koji svoje današnje pravo i osnov i legitimnost pokušava da utemelji na konstantnom prekrajanju istorijiskih fakata da mu budu po mjeri. Od Duklje i Zete, preko Njegoša, Mirka Petrovića, pa sve do Tita i Pavla Đurišića.
I tu je tragična, sistemska greška mišljenja koje zastupaš. Jer to današnje prekrajanje sigurno neće uticat ni na Vojislavljeviće, ni na Balšiće. Neće ni na Njegoša, ni Nikolu I, ni Tita ni Pavla. Neće ni na nas, matore ali zato dovoljno znavene, koji znamo što znamo.
Nego baš upravo na generaciju Z. Jer se ona pravi na tom vrijednosnom temelju, bilo je za to briga ili ne. Kao i one poslije nje što će.
A puštit da im se to učini, gledat i ne činjet ništa, je vrijednosni, i svaki drugi, zločin.
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
https://www.vijesti.me/vijesti/drust...tave-po-strani
Ima li ko da kaze ovom liku da mu pored maste nedostaje i mozak.
Da ja znam rat je zavrsen u PG prije 80 godina. Izgleda da je Mugi bio mastaona za ove danas.
Greote.
Sent from my SM-S908B using Tapatalk
To learn how to use your head, you have to go out of your MIND.
Crna Gora bi zvanično Dan Pobjede trebalo da slavi 8. a ne 9. maja
....Zato predlažem da se donese konsezus među antifaštima i da se ubuduće Dan pobjede u Evropi slavi 8. maja u Crnoj Gori, pa 9. maj neka ostane Putinu, Lukašenku, Orbanu, Ficu i Aleksandru Vučiću.
Takođe, bitno je nanovo pomenuti da komunistički folklor i zastava EU ne idu zajedno. Ako žele biti konkurentne revizionizmu, militantnim udruženjima kodnog imena "pravoslavna bratstva" i cijeloj psihološko-propagandnoj mašineriji kojom diriguje Crkva Srbije u svom procesu rehabilitacije ratnih zločinaca, antifaštičke organizacije u Crnoj Gori moraju proći kroz fazu rebrendiranja i ponovnog promišljanja antifaštičke borbe.
Samo će tako biti moguće razdvojiti vrijednosti antifašizma od njegovih ideologiziranih instrumentalizacija, a nove generacije nadići naslijeđenu stereotipiju i same kreirati crnogorski prilaz antifašizmu bez njegove nacionalističke aproprijacije, već u cijelom njegovom regionalnom (jugoslovenskom) i evropskom kontekstu.
Crna Gora bi zvanično Dan Pobjede trebalo da slavi 8. a ne 9. maja
Да ли ће СУБНОР и СОБНОР позитивно реаговати на ову замисао Батрићевића (колико му је помогло противљење споменику Титу сад?), и да ли се антифашизам у ЦГ може/треба одрећи комунистичког фолклора?
Last edited by Mstislav; 06-05-25 at 13:25.
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
Ja gledam i više ne činim ništa jer je dovoljno da ne širim zlu ideologiju i fašizam pa da činim dosta,ali isto tako ako sam ja prolazila indoktrinaciju okolo partizanskog pokreta a jesam i već sam napisala o tome šta mislim nedavno na temi u postu koji sam ti detaljno obrazlozila zašto.Ostavimo se prošlosti.Ne znam ja jel nekome meni tu do mene đed bio četnik a i da znam da jes ja sam tu pored njega i ja njega ne osuđujem niti ću da dozvolim sebi da se ponosim na mog đeda jer je u partizane bio ikad više iako mi to jes bio ponos ali nema potrebe to da činim jer mogao je bit isto tako i četnik,ko to bira,i jel moga zasluga da li jedno,da li drugo?Bitno je ne širiti fašizam.
______
A ko je dozvolio?Jel ovi što zloupotrebljavaju antifašistički pokret treba zbog toga da su mi favoriti?Kako se odjednom sjetiše antifašizma?I da ti rečem Buva meni je to daleko gore kad neko to koristi u političke svrhe.Ovi su desničari,pa su desničari.Ali ne vodi se s njima bilo kakva diskusija na tu temu.Ne vodi se u Njemačkoj ta diskusija a ođe se vodi.I to od strane političara koji oće nove spomenike kao da dižu.
______
Mtslave crni Batrićević što ti učinje momak te danas nema članka đe njega ima ne postavi.
Last edited by Bluemoon; 06-05-25 at 13:32.
No pasaran!
Врло ми је инспиративан ових дана, интересантне теме покреће.
А што пијем кад ми шкоди
ко ће кући да ме води?
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks