Ja sam mislio da je taj zakon donesen jos 1.1.2023. tj stupio na snagu al izgleda nije tako. Uglavnom, po mom misljenju je 90% slucajeva bolje biti DOO u takvoj situaciji, otvara vise mogucnosti za prosirenje posla lokalno, sigurnije je u smislu da garantujes samo stvarima koje firma posjeduje i na kraju krajeva porez moras platit svakako. Ja sam zbog toga zakona otvorio svoju firmu u martu 2023. god kao DOO i sebi isplacujem platu mjesecno, ostale potrebstine (stan koji je kancelarija, racune, oprema, gorivo, auto itd.) placam kao firma. Sto se tice PDV sistema (ovo do 30k sto nisi obavezan) mislim da je svakako bolje biti u PDV sistemu nego ne biti, prije svega dosta firmi odbija da radi sa tobom ukoliko nisi u PDV sistemu (ako ti je cilj da radis sa drugim firmama u buducnosti naravno) a ti PDV svakako placas bio ili ne bio u sistemu. Tacno je, 9% poreza na dobit i dodatno 15% na dividendu ako se odlucis da je podizes.
Ja bi takodje rekao da je jedan od skrivenih benefita DOO to sto ukoliko poslujes dobro kroz koju godinu neces imati problema sa podizanjem kredita za sta god, bilo svoj stan kao radnik ili nesto za firmu. Sto se tice racunovodje, ja preporucujem Fahrudina, maksimalno korektan momak - 068 793 858
Bookmarks