Page 27 of 32 FirstFirst ... 17232425262728293031 ... LastLast
Results 651 to 675 of 782

Thread: TEMU - kupovina i savjeti

Thanks Thanks Given 
    330
    Thanks Thanks Received 
    493
    Thanked in
    300 Posts

Meni prekjuče dostavljena, ali bila je na carini prije NG. Bez obračuna dažbina

Thanks Thanks Given 
    63
    Thanks Thanks Received 
    134
    Thanked in
    98 Posts

Quote Originally Posted by Dzi View Post
    Podižem i ja danas pa javljam za PDV. Naručeno takođe 26.12., preključe pušteno sa carine, juče me obavijestio M_One da je stiglo.
    Moe mi se do sad pokazao najboljim.
    Stave status "in vehicle" kad preuzme dostavljac, i znas da ce te uskoro kontaktirati da donesu.
    Narucio 30.12, stiglo u CG prije7-8 dana.
    To sam kreditima uzeo.
    Pise vrijednost kolika je, a otkupnina pise 0.
    I naravno, PDV, carina i spedicija sve uredno nisam platio, jer nista mi nisu trazili.

Thanks Thanks Given 
    1,072
    Thanks Thanks Received 
    1,411
    Thanked in
    759 Posts

Update: podigoh pošiljku, nije naplaćen pdv

Thanks Thanks Given 
    3,461
    Thanks Thanks Received 
    6,439
    Thanked in
    3,346 Posts

Quote Originally Posted by Dzi View Post
    Update: podigoh pošiljku, nije naplaćen pdv
    Ista stvar.
    --------------------------
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    1,068
    Thanks Thanks Received 
    346
    Thanked in
    257 Posts

Ako moze sljedeci post da bude kada i ako nekom naplate. Ko i koliko.

Sent from my iPhone using Tapatalk

6. The Following 3 Users Say Thank You to Sale For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    330
    Thanks Thanks Received 
    493
    Thanked in
    300 Posts

Kako su lagani sa dostavama

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    81
    Thanked in
    40 Posts

3. Januara naručeno, juče stiglo, bez PDV

9. The Following 2 Users Say Thank You to markoni_91 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    47
    Thanks Thanks Received 
    48
    Thanked in
    24 Posts

Znaci ljudi moji raspada od ovog NTC-a, kad covjek pomisli da ne moze gore...

Pazite ovu hronologiju
    Sredina decembra je paket bio u CG
    Nisam ih mogao dobiti na telefon
    Poceo sa radom njihov call centar pa posle nove godine ih dobih i kazu da mi je taj paket kod kurira
    oko 10og januara ja zovem pitam gdje je, kazu ovo je na carinu mora da se plati PDV, poslat ce koleginica
    Ja napomenem na viber da mi posalju to, vec je kraj smjene, i posalju mi da treba da im posaljem sve ordere, SMS potvrde o transakcijama kako bi dali to na obracun PDV-a
    11og im posaljem sve sto traze
    Do dana danas ni traga ni glasa, 11 dana je proslo
    Zovem ih na call centar, posle 10 minuta se javljaju ni broj nisam izdiktirao ni nista ona mi kaze ceka se carina, na moje ali ne znate ni koja je posiljka ona kaze cim je taj problem sto ste rekli znam ja da je do carine jer niste jedini.

Znaci paket porucen 1. decembra je stigao sredinom decembra, i do dana danas moje ruke vidio nije i nece ni vidjet da ne zovem svako malo i pisem, ali zalud, tj jedino sto ih poguram da urade makar neki korak, ali jos paket ne dobijam.
    Last edited by Gorostas; 22-01-25 at 13:24.
    Njak Njak Njak

11. The Following User Says Thank You to Gorostas For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    58
    Thanks Thanks Received 
    72
    Thanked in
    38 Posts

Quote Originally Posted by markoni_91 View Post
    3. Januara naručeno, juče stiglo, bez PDV

Isto, narucio 4 i 5 januara dvije odvojene porudzbe, juce stiglo

Thanks Thanks Given 
    108
    Thanks Thanks Received 
    1,146
    Thanked in
    711 Posts

Quote Originally Posted by Gorostas View Post

Pazite ovu hronologiju
    Poceo sa radom njihov call centar pa posle nove godine ih dobih i kazu da mi je taj paket kod kurira
    oko 10og januara ja zovem pitam gdje je, kazu ovo je na carinu mora da se plati PDV, poslat ce koleginica
    Ja napomenem na viber da mi posalju to, vec je kraj smjene, i posalju mi da treba da im posaljem sve ordere, SMS potvrde o transakcijama kako bi dali to na obracun PDV-a
    Zovem ih na call centar, posle 10 minuta se javljaju ni broj nisam izdiktirao ni nista ona mi kaze ceka se carina, na moje ali ne znate ni koja je posiljka ona kaze cim je taj problem sto ste rekli znam ja da je do carine jer niste jedini.

Znaci paket porucen 1. decembra je stigao sredinom decembra, i do dana danas moje ruke vidio nije i nece ni vidjet da ne zovem svako malo i pisem, ali zalud, tj jedino sto ih poguram da urade makar neki korak, ali jos paket ne dobijam.
    Davno je to carinu proslo.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    81
    Thanked in
    40 Posts

Quote Originally Posted by Pterodaktil View Post
    Isto, narucio 4 i 5 januara dvije odvojene porudzbe, juce stiglo
    M one, iliti milšped kod nas.. Dosta su ozbiljniji od ntc

15. The Following User Says Thank You to markoni_91 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    58
    Thanks Thanks Received 
    72
    Thanked in
    38 Posts

Quote Originally Posted by markoni_91 View Post
    M one, iliti milšped kod nas.. Dosta su ozbiljniji od ntc

M one

Thanks Thanks Given 
    330
    Thanks Thanks Received 
    493
    Thanked in
    300 Posts

Poručena 30.12. danas dostavljena. Ne naplatiše ništa. M one
    Više me čudi što nije naplaćen PDV, nego što kasne sa carinjenjem i dostavom

Thanks Thanks Given 
    9
    Thanks Thanks Received 
    91
    Thanked in
    45 Posts

Quote Originally Posted by Gorostas View Post

Pazite ovu hronologiju

Slicna stvar je i samnom...
    Stiglo pocetkom Decembra,stigla poruka da je kod kurira (bilo 5 odvojenih paketa,vrijednost oko 100 i nesto eura),jedan paket mi stigao nakon nekoliko dana,a ostale ce isto ubrzo dostaviti... Da bih posle mjesec cekanja i nemogucnosti dobijanja informacije dje su mi paketi oni rekli da su mi 4 paketa spojili i da platim PDV... Platio sam PDV i poslao brojeve ordera prije 5-6 dana,pa evo da vidim ocu li pakete dobiti.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    47
    Thanks Thanks Received 
    48
    Thanked in
    24 Posts

Quote Originally Posted by chochek View Post
    Slicna stvar je i samnom...
    Stiglo pocetkom Decembra,stigla poruka da je kod kurira (bilo 5 odvojenih paketa,vrijednost oko 100 i nesto eura),jedan paket mi stigao nakon nekoliko dana,a ostale ce isto ubrzo dostaviti... Da bih posle mjesec cekanja i nemogucnosti dobijanja informacije dje su mi paketi oni rekli da su mi 4 paketa spojili i da platim PDV... Platio sam PDV i poslao brojeve ordera prije 5-6 dana,pa evo da vidim ocu li pakete dobiti.

Sent from my SM-S928B using Tapatalk
    Ranije iskustvo je bilo da od kad im ja platim, 2 nedelje prodje dok dostave, a najvise me boli sto dvije nedelje cekam sad da mi samo kazu koliko da uplatim, ja molim da uplatim al mi se ne da.
    Njak Njak Njak

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    277
    Thanked in
    140 Posts

Jedina dobra stvar od uvođenja ovog pdv-a je što više neću kupovati gluposti koje mi realno ne trebaju 😂. Sa Temu se definitvno pozdravljam, pokušao sam da otkažem jednu narudžbu 10 min. nakon plaćanja i nisu mi odobrili iako sam dokazao kao što su tražili da isti proizvod postoji na temu duplo jeftinije. Na Aliju otkaz je stvar rutine, možeš da otkažeš sve dok je dugme "cancel order" aktivno t.j. do slanja. Izgleda sve prevarante koje su udaljilji sa Alija završili na Temu. Free ship zvuči primamljivo ali z Aliexpress je i dalje institucija za TEMU, jedino što su aliexpress standard šipping zakačili na ECSC, koji je ozbiljan partner dok ne preda njihovom partneru NTC-u. TRenutno je Cainiao for spec. goods koji posluje sa Slovacima najbrža dostava ali do kada vidjet ćemo. Sve u svemu, pašće promet sa Kinom drastično ako ne digitalizuju i pojednostave ovaj pdv. Ja neću visiti po šalterima da platim pdv pa da mi sve šalju džaba iz Kine.

21. The Following 2 Users Say Thank You to Tivatech For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    164
    Thanked in
    112 Posts

Temu je za neke stvari puno lakši za pretragu, ako ti treba konkretna stvar na Aliju... uf. Lažne cijene, niska cijena a visok shipping, u pretrazi jedno a kad klikneš potpuno drugo... Na Temu možeš da se zezneš i preplatiš jer ima milion opcija za istu stvar i jako je bitno znati koliko nešto vrijedi prije nego klikneš Buy... Sinoć sam obavio jednu porudžbinu, trebao mi je konverter sa optike na činčeve za zvuk sa TV boxa na zvučnike. Ovdje u Srbiji isti identičan proizvod 15tak evra kako god okreneš, a na Temu uz neku od forica sa popustima uzmem za 3.50. Dodao sam neke stvari koje sam imao na wishlisti da dopunim do minimalne porudžbine i to je to. Sad skoro su bile mehaničke tastature promo cijena na Temu, jako traženi povoljni modeli koji su na najvećim akcijama na Aliju 50-60 dolara minimum na Temu su bili 20-24 eura. Uzeo sam dva komada, stiglo, sve regularno, jedna meni jedna supruzi, plus sam dobio kredita dovoljno za čitavu jednu novu porudžbinu za nula eura, koja je isto stigla i sve ok.
    ...dip your hands in the water,
    the same deep water as me...

23. The Following User Says Thank You to Roy Fokker For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,508
    Thanks Thanks Received 
    11,616
    Thanked in
    4,371 Posts

Da, uzeo sam i ja Ajazz AK 820 Pro za 19 EUR, toliko je dobra da sam spakovao Razer Deathstalker V2 Pro koja je 10-12 puta skuplja... Ja mislim da sam ja jedini lik koji centa uzeo od njih nije, tipa oni bonusi, povrati, nivelacija cijene i slično, 4-5 porudzbina sam imao, ukupno nekih 200 EUR, vazda zaboravih da pogledam ima li kakav kupon ili nešto...
    Last edited by BiTrAtE; 23-01-25 at 14:45.

25. The Following User Says Thank You to BiTrAtE For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,068
    Thanks Thanks Received 
    346
    Thanked in
    257 Posts

https://www.vijesti.me/v/742024?utm_..._share_counter

Strpite se

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    164
    Thanked in
    112 Posts

Quote Originally Posted by BiTrAtE View Post
    zaboravih da pogledam ima li kakav kupon ili nešto...
    Popusti, krediti i akcije su kad se prijaviš, treba iskoristiti taj prvi period, jer kako prolazi vrijeme to se sve smanjuje i smanjuje, a ukinuće i taj free shipping u nekom momentu.
    ...dip your hands in the water,
    the same deep water as me...

Thanks Thanks Given 
    3,461
    Thanks Thanks Received 
    6,439
    Thanked in
    3,346 Posts

Quote Originally Posted by Sale View Post
    https://www.vijesti.me/v/742024?utm_..._share_counter

Strpite se

Najveci je problem sto sa TEMU nemas pojma da li ce ici preko M-One, Poste CG ili neceg treceg... cak i kad narucis ne znas nego tek kad se posalje.
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    1,068
    Thanks Thanks Received 
    346
    Thanked in
    257 Posts

Ranije je bilo (u Srb) da biras. Ali poslije su to ukinuli. Nego oni ili lokalni zastupnik nekako odluce

Thanks Thanks Given 
    47
    Thanks Thanks Received 
    48
    Thanked in
    24 Posts

Posiljka porucena 9og januara, dostavljena danas preko Milsped-a, nisu trazili PDV
    Njak Njak Njak

31. The Following 4 Users Say Thank You to Gorostas For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    277
    Thanked in
    140 Posts

Quote Originally Posted by Roy Fokker View Post
    Temu je za neke stvari puno lakši za pretragu, ako ti treba konkretna stvar na Aliju... uf. Lažne cijene, niska cijena a visok shipping, u pretrazi jedno a kad klikneš potpuno drugo... Na Temu možeš da se zezneš i preplatiš jer ima milion opcija za istu stvar i jako je bitno znati koliko nešto vrijedi prije nego klikneš Buy... Sinoć sam obavio jednu porudžbinu, trebao mi je konverter sa optike na činčeve za zvuk sa TV boxa na zvučnike. Ovdje u Srbiji isti identičan proizvod 15tak evra kako god okreneš, a na Temu uz neku od forica sa popustima uzmem za 3.50. Dodao sam neke stvari koje sam imao na wishlisti da dopunim do minimalne porudžbine i to je to. Sad skoro su bile mehaničke tastature promo cijena na Temu, jako traženi povoljni modeli koji su na najvećim akcijama na Aliju 50-60 dolara minimum na Temu su bili 20-24 eura. Uzeo sam dva komada, stiglo, sve regularno, jedna meni jedna supruzi, plus sam dobio kredita dovoljno za čitavu jednu novu porudžbinu za nula eura, koja je isto stigla i sve ok.
    Pa nijesam toliko neiskusan da ne posložim fidbekove sa najlošijima na vrhu. , obično tu bude bezveznih ali i najkorisnijih za odluku. Činjenica je da šipping na Aliju problematična, nepopularna stavka ali u zadnje vrijeme vidim da i oni nude free aliexpress standard shiping, koji ide preko ecsc-a nažalost. Reklamacije i refundacije na Aliju su jednostavnije i idu brže, sa povratom kompletne sume. Na Temu nije baš jednostavno i najpovoljnija opcija je da ti daju kredite koje opet moraš da potrošiš kod njih. Roba sa Temu-a nije ni približno istog kvaliteta kad su u pitanju proizvodi iste namjene. Konkretno, uložak zamjenskog xiaomi mi filtera za vazduh sa Alija je težak 1,12 kg sa Temua 640 gr. ista je cijena na obije platforme s tim da je na aliju + 15 šiping što mu na kraju dođe kao da si ga kupio ovdje. Na Temuu kvalitetni proizvodi nisu opšte jeftini, sa free šippingom budu skuplji ili neznatno jeftiniji nego sa shippingom na Aliju.

Thanks Thanks Given 
    101
    Thanks Thanks Received 
    145
    Thanked in
    103 Posts

Naručujem online redovno sa jednog lokalnog sajta. Ako mi je prije roba stizala za 3 dana, sad čekam po 2 nedelje. Temu je malo bahat, a narod koristi sve što je džabe, čak i kad mu realno ne treba, pa smo u situaciji da se bespotrebno zatrpava i onako zatrpana infrastruktura.
    Dok svi ne izduše i naruče sve potrebne i nepotrebne sitnice, da se strpimo.

Sent from my SM-G985F using Tapatalk

Page 27 of 32 FirstFirst ... 17232425262728293031 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)