Ne rade za dzabe sigurno. Ali sigurno nisu spremni za toliki broj paketa.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Trebalo bi, njihovom metodom, izaci u javnost i uporediti oktobar/novembar sa januarom i februarom i kako su "ubili" trgovinu.
Ne rade za dzabe sigurno. Ali sigurno nisu spremni za toliki broj paketa.
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Iznenadilo ih kao snijeg u Kolasin
Kome god da je išta stiglo sa Temua, žali mi se... Od gedžeta, tehnike, robe, dakle sve, onaj najgori mogući kvalitet :/
Ide se vjerovatno na varijantu da ovim agresivnim marketingom poklope sve, ne vjerujem da sa ovim cijena za prvo vrijeme mogu imat profit... Samo je cilj uništit svu konkurenciju pa onda kako će guslat evo viđećemo...
"LIFE IS ABOUT PASSIONS. THANK YOU FOR SHARING MINE." - Michael Schumacher
srecom smo mi ovakvi kakvi jesmo, pa cemo batalit kad povecaju cijene i naplate dostavu i ode im trziste dodžavola
nothing comes from violence and nothing ever could
Otac navalio da naruci nesto sto sam ja narucio sa Alija, sto kazes identican proizvod. Ne vjerujem da ce biti gore kvaliteta, ne znam da li se isplati to radit, a ovo sa Alija ja baaas dobrog. Bas sam iznenadjen kako radi i kako je kvalitetnplastike dobar, ne smrdi itd.
Ma ista roba, samo se ljudi zalete kad vide snizenje itd. Uzeo za 13e eksterni dvd citac, radi, sto vise ocekivat? Kockice za poklon koje sam i na ali uzimao, skuplje 2eura i bez kutije, al to nijesam ja obratio paznju. Jos neke sitnice, al sve isto ka na ali je uglavnom, samo sto dodje u paket(7-8eura manje na taksu po 1e, plus postarine su na ali za nas skuplje zbog vec cega itd).
Kako pratite pošiljku na https://tracking.ecsc-logistics.com/en traži tracking number i zip code ? Šta unosite pod zip code ja sam probao br. moje pošte al kaže not found ?
Zip code kako pise u porudzbini na temu
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Ako je vjerovat trackingu porudzbina od 25. oktobra je jutros preuzeta od strane NTC sa carine, bas me zanima kad ce u moje ruke
Ja vec 20 dana cekam na posiljku... jos uvijek nista.
--------------------------
Do Not Disturb.
Yep, sve potpuno isto.
TEMU mi je poznat vec duzi period, vjerovatno i medju prvima u Evropi radi prirode posla kojim se bavim i muka koje smo imali sa odbijanjem da blokiramo njihove reklame (DE/NO/DK/SE).
Od prvog dana je bilo jasno o cemu se radi i koja im je taktika (kao i svim vecim China firmama koje brzo zele da dodju na non China trziste), identicnu stvar rade kao sto je radio Aliexpress (a i TikTok iako je totalno drugi tip biznisa ) na samom pocetku.
Ogromni marketing budzeti sa ogromnim minusima (popusti/free shipping) samo da se ubace u svijest potrosaca. Do kad? E to ostaje da vidimo.
Juce pristigao na aerodromu pa cemo vidjet kad ce bit isporuceno 18 artikala
Meni jutros rano poruka Under delivery (at the courier/postman). Znači li to da je očekujem tokom dana?
Meni je tako od petka
Ja kad sam imao tu poruku trajalo je 7 dana do dostave
Sad opet imam tu poruku, vidjecemo
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Meni su za jedan palet što je od 28m kod kurira, vratili pare, i rekli ako stigne, slobodno ga zadržite
Nece me gledat vise, jedino mozda za neke idiotluke koji su mi nebitni oce li stic za mjesec ili 5 mjeseci
Veceras urucena, taman poslije 20 dana od narucivanja.
Dostavio momak (NTC) u privatnom autu, kaze ne znaju dje su od posiljki. Svakako bez placanja eura neura.
Svih 18 artikala u jednoj kesi, prava vrijednost pise na kesi (36e). Ovo pominjem jer ne znam koliko ce ubuducnosti moci da se manevrise sa njima i nasom carinom koja planira da za 2 mjeseca pocne sa oporezivanjem svega a to ce prakticno biti izmedju 1/4 i 1/3 dodatnih troskova u odnosu na vrijednost onoga sto se narucuje/placa.
Nisam svakako imao vremena da sve testiram ali manje-vise je ono sto sam ocekivao, niti sam se sa necim odusevio niti me nesto u potpunosti razocaralo na prvi pogled.
Svakako ce neke stvari morat' da se testiraju da bi imao neko potpunije misljenje ali na prvi pogled je manje vise 'koliko para toliko muzike'.
Drugi paket narucen jos prije nedelju dana, jos ga ni njihova kurirska sluzba nije preuzela... Ako stigne do kraja novembra, da se lupam nogom u g00zicu.
Svakako su opet nebitne sitnice narucene tako da kad god i kako god, ne opterecujem se previse.
Do Not Disturb.
Inace mogu li ja zvat NTC i reci im da ja dodjem do njih da preuzmem taj paket? Sto bi cekao njih nedelju dana kad mi je to 15 min da podjem i uzmem
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks