M-one top.
Poručeno 9. januar. Poštar preuzeo danas, noćas uručeno. Nita pdv.
Vidis.. ja imam skoro pa suprotno misljenje/iskustvo vezano za TEMU/Aliexpress.
Ne kazem da je za sve artikle tako ali mnogi su IDENTICNI na obije platforme a na TEMU je za komad jeftinije i nerijetko stize brze. Nije to jedan artikal vec dostina njih koji su ama bas isti a na Ali-ju je po 20-30% skuplje a sa postarinom to bude jos vise.. kad se na to izracuna PDV onda ta razlika bude lagano i preko 50%.
Sto se tice povrata... opet potpuno suprotno misljenje. Na Ali-ju kao prvo obicno cekas po 2-3 mjeseca da bi uopste mogao da trazis povrat a tek onda krece procedura koja obicno traje najmanje par dana, nekad i znatno vise. Na TEMU novac vracas izmedju 30 i 45 dana od narudzbe sto je brze u svakom slucaju. Ne moras da biras kredite, izaberes da se vrati na karticu sa koje je placeno i obicno bude povrat u roku od dan/dva sto je opet dosta brzo i brze nego na AliExpress.
Podrska je isto znatno bolja na TEMU nego na AliExpress. Na AliExpress komuniciras sa prodavcem koji ne zna da bekne dok na TEMU pricas/pises sa ljudima koji pricaju iznenadjujuce dobro ENG i mnogo su korisniji. Na Ali-ju nekad uzalud pousavas da dodjes do prave osobe nego se pracakas sa robotom koji ti daje informacije do kojih si i sam mogao da dodjes. Na TEMU se prava osoba ceka relativno kratko.
Za sad vecina posiljki sa TEMU stize preko M-one i sl. koji jesu malo sporiji ali paketi idu... posiljke za Ali-ja uglavnom i dalje idu preko Poste CG koja je u totalnom rasulu i posiljke stoje u izmjenicnoj po 15-20 dana.
Od kad je TEMU "dosao", ja sa Ali-ja skoro nista narucio nisam a to sto sam narucio sam cekao duplo duze, uz 3 put vise peripetija a narudzbe paketa koji nisu ni stigli (niti ce) cekaju da uopste mogu da trazim povrat novca. Evo recimo samo jedan primjer posiljke koja je narucena jos 30. novembra a negdje se u potpunosti izgubila ali moram da cekam jos 20 dana da bi uopste mogao da trazim povrat. Znaci 3 mjeseca treba da cekam da bi onda "ubo" (a da ne zaboravim) da trazim povrat inace ce automatski da se oznaci kao (pri)sitglo i od povrata nista.
Sto se mene tice... TEMU daleko ispred Ali-ja, po skoro svemu. Samo treba gledat' sto se narucuje i uskladit' ocekivanja.
--------------------------
Do Not Disturb.
M-one top.
Poručeno 9. januar. Poštar preuzeo danas, noćas uručeno. Nita pdv.
Meni već 3 refundacije i nikad mi nisu ponudili povrat na paypal već samo krediti, vjerovatno zbog provizije paypalu. Ja i dalje nemam povjerenja da na Temu nešto platim mimo pypala, nema teorije da bi im platio karticom obzirom da su pod lupom i na meti mnogih agencija za cyber bezbjednost. Možda sam previše paranoičaniako generalno nisam uopšte takav.
Na Aliju pokrećem spor odmah nakon prijema neispravne robe, nije se desilo da nakon nekoliko odbijenca i glupih ponuda prodavaca tipa otkažite dispute poslaćemo vam novo ili vratiti novac ne dobijem spor. Presude su 100% u moju korist. Moguće zato što sam prije ukidanja member centra imao platinum status. Kad nešto crkne nakon 2 mjeseca a rok za povraćaj je 3 uopšte ne pokušavam da reklamiram, smatram da je to rizik koji sam prihvatio odmah kad sam kupovao jeftino. Neispravna roba sa Temu-a se vraća u Mađarsku a ne u Kinu što jeste jeftinije ali opet neisplativo za mnoge stvari. Novac od refunda sa Alija meni na HB liježe obično za 2, maks 3 dana. Prije sam dobijao sms o tome, sada tek kad nešto platim vidim da se povećao saldo za iznos koji mi je refundiran ali nebitno. Sve u svemu meni je Temu brzo postao nezanimljiv a vjerujem da će uskoro splasnuti temumanija i kod ostalih, ne zbog pdv-a.
Pod lupom su najvise zbog toga sto jedu konkurenciju svojom ponudom, cijenama i uslugom.
Slicno kao sto je TikTok pod lupom u US dok sve druge drustvene mreze (koje nisu nista bolje od njega) nemaju nikakvih problema.
Kompanije koje ubiraju milijarde sigurno nece nikome ukras' 100e sa kartice.
Do Not Disturb.
Porucio 14.01
Upakovana 22.01
Jos nidje mrdnula nije![]()
12.01 plaćeno, 25.01 stiglo, nema pdv
I meni stigao paket sa Temu-a, naručen posle NG.
Bez pdv-a
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
A ne brini, citaju sve ovo oni spijuni nasi iz poste i carine...sjecam se kad su odstampali postove s foruma i okacili na salter...
Meni je stigao paket Fedexom iz Litvanije, isto 0 eura sam platio.
Ali imam neki osjecaj sve ovo sto sad nismo platili da ce nas odrat za posiljke ubuduce
Temu,
Naručeno 07.01.
Stiglo 25.01.
8 artikala = 39e.
Ništa nije naplaćeno dodatno.
Poslato sa pisaće mašine S24 x2
............ ¯\_(ツ )_/¯............
Nije danas prvi put da dostavljaju neđeljom
Ako nekom trebaju kuponi
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
\\OFL•GIC
Sent from my Pixel 8 using Tapatalk
Do Not Disturb.
Pise "carinskih dazbina". Nikakve veze sa PDV-om.
Do Not Disturb.
Dobro su napisali.
Carinske dažbine je zbir ukupnog duga: carina, PDV, akciza, poljo. takse, druge takse sve zavisno od vrste i vrijednosti robe.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks