Ne možemo svi,, mislim da je to privremeno dok se ne sredi to softversko rješenje za uplatu pdv-a, a onda će početi naplata kod svih kurira, vjerovatno se sada vade na to da im se gomila roba, da plaćaju penale i sl. Ali neće to biti još dugo tako. Temu da plaća državi pdv? Ne vjerujem da su takvi filantropi
![]()
Temu i Amazon rade biznis2biznis są spediterskim firmama koje ovdje rade.
Dakle, Amazon posiljka stigne preko DHL-a sa kojim Amazon ima ugovor, DHL crnogorski radi spediciju i placa carinski dug drzavi, a onda se "poravnava" sa Amazonom i te troskove koje placa za njih... Drugo je da li Temu i Amazon uvecavaju nama cijene proizvoda ili ne, to je vec njihova poslovna odluka, ali tako proces funkcionise...
Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)
ECSC00AAME000Xxxx
a sto je ovo...
Ne znas je posta,ntc,m one..Uzas..
Sent from my Pixel 8 using Tapatalk
Jutros stigla dva paketa.
M-one.
0 eura.
Zivjeli!
--------------------------
Do Not Disturb.
Je li iskakalo kome ovaj credit back do 30e da je 30%, od 30-60e 70% i ako se potrosi preko 60e 150% credit back?
Je li legit ili fora ima?
Meni iskace to isto, ali kad udjem u korpu i vidim povrat, to nije ni 60 ni 150 posto.
Da je povrat 150 posto valjda bi znacilo da ti vrate sve pare, i jos te caste polovinu?*
Sent from my SM-A528B using Tapatalk
"LIFE IS ABOUT PASSIONS. THANK YOU FOR SHARING MINE." - Michael Schumacher
Taj povrat je tipa 15% ako uzmes za 60+eura, pa 30 ako je 100+ itd itd. I to u odredjenom roku akp trgujes. Nece se izgubit.
Jutros preuzeo jos jedan paket.
Naurceno 21. januara. Poslato 24. januara. U CG stiglo 30. januara. Carina preuzela 3. februara. Pustila sa carine 6. februara. Juce, 7. februara stiglo u "potkovicu". Jutros preuzeo.
Brze i efikasnije ne moze.
Nije mi jasno ko i dalje narucuje preko AliExpress-a gdje se ceka 3x duze i placa 2x vise.
![]()
Last edited by Fidel Castro; 08-02-25 at 12:15.
Do Not Disturb.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks