Sent from my SM-A546B using Tapatalk
..da ne budu zanemareni oni, kad već imamo temu o ženi Nisam je našla, pa ono..
Pa kaže..
"Nije stvar u tome biti sa ženama, nego sa ženom..
Nije snaga osvajati, nego - pripadati.
Biti - muškarac,
pravi muškarac,
nije davati se i predavati
kojoj stigneš i gde god stigneš..
Biti muškarac je posvetiti se,
poštovati i dati sigurnost..
Ne ženama..
Ženi.."
It's a funeral we're going to
Death, death of darkness.
Xaxa kako ko što dozvoli Networkmaster što u muškom što u ženskom rodu nema razlike.
Meni lično na Balkanu smeta što su muškarcima nabili neki kompleks mačo mena i sjebali ga u senzibilitet.Žao mi je muškarca na Balkanu.Muškarci su u suštini senzitivna bića isto kao i žene ono ljudi ali od muškarca se očekuje da bude ka nešto đe nema senzibilitet.U svakom muškarcu se neđe krije mali preplašeni dječak.Prestravljen od svijeta u kojem se nalazi đe se od njega previše očekuje.
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
Last edited by Bluemoon; 23-08-24 at 15:59.
No pasaran!
Tako je , gola emocija
Plaka sam veli,samo na sahrane.
No pasaran!
Vladeta Jerotić je istakao da postoje 4 aspekta na osnovu kojih se ljudi u braku nalaze: duhovni, intelektualni, emotivni i fizički. On je tada istakao: "Ne mogu sve 4 komponente da se uklope, jer nema idealnog braka. Važno je da se uklope bar dve, a koje će to dve biti, to par treba da se dogovori. Ipak, jedna od stavki direktno zavisi od muškog pola, i na njima ostaje da li će je ispuniti ili ne.
Najteža je emocionalna komponenta, jer emocije žena nisu iste kao kod muškaraca. Kada se poklope emotivno, taj brak može biti jako dobar, a uklopiće se kada muškarac otkrije ‘ženu u sebi’. Kada shvati i ne uplaši se što „ima ženu u sebi“, odnosno kada u sebi pronađe i otkrije nežnost, emotivniju stranu", naglasio je Vladeta.
"I shut my mouth and hold the light"
Super i onda Jerotić veli da muška priroda po prirodi nije emotivna/senzibilna,no mora da nađe ženu u sebi.
Nope.
maj opinion.
No pasaran!
@blue ti si veći muškarac odje no pojedini.
Nije sve crno bijelo, i iako nekad možemo tvrditi nešto, pa se daljim razvodnjavanjem "anulirati", smatram da mu ovo viđenje stoji.
Prosto čovjek traži ljubav na pogrešnim mjestima, da mu drugi/o nešto da, ispuni, zadovolji itd... a zapravo mu nedostaje samo ta ženska ljubav (energija), nježnost, koju treba da okrene ka sebi.
Važi i obrnuto za žene.
Izvini nemoj mi što zamjeriti jer si izuzetno draga članica foruma i cijenim toliko toga što si napisala pa ću biti prije svega dorečena glede Vladete Jerotića koji mi je bio intriga još u srednjoj školi.
Postoje dva momenta kod Jerotića (dakle,znam što je pisao,ispratila sam neke njegove intervjue u Agape) a to su.
Prilično je vezan za monoteističku religiju u ovom slučaju hrišćanstvo s druge strane vezan je i za Junga.
Monoteizam nameće muškarcu podmuklo i patrijarhat.
Moje mišljenje je da je patrijarhat koštao muškarca podosta u ovom smislu o kojem govorimo.Napravio je jaz između dva bića muškarca i žene.
I kao što muškarac ne bi trebalo da stavlja veto na junaštvo,zaštitu ITD tako ne bi ni žena trebalo da stavlja veto na emociju.
Postoje muškarci koji su daleko emotivniji od nekih žena jer su umjetnici,pjesnici,književnici ITD ali oni imaju jak senzibilitet nema to veze ni sa kakvim muško/ženskim energijama.
Last edited by Bluemoon; 23-08-24 at 21:24.
No pasaran!
Šta znam, ne mogu im uzeti za zlo lično opredjeljenje (ako i je tako, mada meni nije fokus na tome kada ih čitam), psihoterapeuti imaju to "nešto" (sposobnost šta li) što je u stanju da tuđe ludilo proživi jednako jako i intenzivno kao i osoba preko puta njih, međutim imaju nešto što im sagovorniku fali a to je kvalitetniji (plemenitiji) fokus. No da ne širimo temu, jer nas realnost uveliko negira da neko drugi uspijeva kod nekoga da "zametne" totalnu promjenu življenja ili samog poimanja života. Razumijevanje je lijepa sposobnost, no što veli jedan - što ćemo s njim/om?!
A što misliš o matrijarhatu?
Prvo ne mogu da generalizujem psihoterapeute kao ni bilo koga u njegovoj struci konkretno sam govorila o Vladeti Jerotiću.Nije on pri tom bio tipičan a kad pogledaš njegove emisije na Agape (ima arhiva) prilično smiran čovjek i privukao mi je pažnju upravo zbog te smirenosti i krajnje analitike opet velim đe vučem ove dve niti koje mi daju uvid da mislim lično da ima i uticaja na njegove stavove.To su momenti đe nešto uzimam sa rezervom.
O matrijarhatu mislim isto što i o patrijarhatu odnosno o dominaciji nad bilo kime na osnovu pola - mislim isto to uopšte ne podržavam.
Dominacija nad drugim ljudskim bićem je u suštini jeziva ali najjezivija je na osnovu pola.Zato ne podržavam ni jedno ni drugo.
Last edited by Bluemoon; 23-08-24 at 23:41.
No pasaran!
E ne znam, mada nekako ne volim izgovore a sad im daješ šlagvort s patrijarhatom
Mislim da je ipak prevazilaženje tog jaza moguće, samo ako se iskreno želi, a dostupno je svima, međutim češće se dešava da za tim ne traga jedna, pa čak ni druga strana. Nekad je to šteta, ali i neminovnost.
To što želi pojedinac je humano a to što nameće društvo je jebena činjenica.
No pasaran!
Koja je svrha muskarca po vama?
Da pije, šmrče i kocka izgleda, to je ambijent koji se kreira i u koji se pliva i iz kog isplivavaju mladunci...
Zbilju na stranu, a i šalu, materijalizaciji je svojstven. Sad to oko svrhe, svi pucamo, koliko ko pogodi u metu, zna svako kad je sam sa sobom ili nije.
Da stvori materijalno i izdrzava porodicu kao od iskona pa do sad njegova svrha se ne mijenja...zena je tu suprotnost stub kuce intelekt i emocija koja fali...
Treba veli sve da prodje, pa u trides i neku da se oženi i skrasi. Jer je veli to muško mora da se iživi na vrijeme da bi posle bio miran. Rodila majka tatinog debila koji je sve dobio i sve prosuo. Nezadovoljan je veli vuče neke grijehe iz prošlog života zato je i krenuo da se drogira. Kako me ovo podsjeća na ove mladunce Dps-a. A moram krvnike i odje pomenut
Da, nagon... instikt...
Pa đe griješimo, kad velika većina bježi od svog nagona, instikta?
Ne bjezi vecina nego nalijecu zene na manjinu...
Ti reče svakom je nagon, instikt, a sad pominješ manjinu, kako to?
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks