Dobro je ovo sa svrhom muškaraca. Ja nisam našao druge svrhe za muškarca osim oplodnje i teških fizičkih poslova. Ove ostale "svrhe" što se navode ne vidim da su više stvar muškaraca nego žena danas. U surovim uslovima ove "muške" svrhe znače i opstanak. Kad opstanak nije u pitanju svrhe polova se gube. Ostaje samo svrha života koja vidjećemo nije preživljavanje/opstanak već život sam po sebi. Dakle "to experience life".
Last edited by Caesar; 28-08-24 at 07:53.
"Vidiš li: svet pun sebe grca -
Očiju punih, prazna srca."
Muškarac je samo orudje u ženskim rukama. Rekose neki prijatelji, muškarac je uvijek bio žrtva svjetskih ratova i igre moći carstava. Mužijak u životinjskom svijetu je dobar momak koji sluša i ne aveta ka' muškarac covjek
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Ne mora biti tačno ali je ekstra zanimljivo.
No pasaran!
"I shut my mouth and hold the light"
Eminem dobar izbor za temu jer je predstavio alternativnu viziju moderne muškosti - jednu koji mijenja teme dominacije,samouzdizanja i seksualnog osvajanja za - autentičnost,ranjivost,i društvenu svijest.Bukvalno je promijenio putanju industriji i pomogao u promicanju blistavih,krutih i ograničavajućih ideala američke muškosti.
Ko bi rekao.
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
No pasaran!
Možda je samo otkrio ženu u sebi
"I shut my mouth and hold the light"
Ima nekoliko momenata u njegovom putovanju jedno je sigurno ogromna hrabrost da u žanru rap/hip/hopa tadašnje američke scene promjeni model tada uvriježen i popularan đe se pojavljuje sa drugim zahvatima recimo da je ranjivost okey.S druge strane bio je buntovnik sad je došao u potpuno drugom svijetlu kao neko ko raščišćava sa lošim stvarima iz prošlosti.Treba uzeti i u obzir da je odrastao bez figure oca i imao ne baš sjajno djetinjstvo.
8 Mile je odličan film za ovu temu.
Podatak da muškarci više izvršavaju samoubistvo od žena može da leži đe,možda neđe u svoj ovoj priči jer posmatram koliko čovječanstvo muškarcu nameće neke ne baš zdrave obrasce što kroz reklame,što kroz mačo kulturu,što kroz zajednicu.
Ali,nije to, u suštini:
https://youtube.com/shorts/uIwczyky9EA?feature=shared
Neki događaj iz prošlosti đe sam izgubila nekoga ko se nije znao boriti sa svim tim me potakao u neku ruku i da razmišljam na temu.
No pasaran!
Za muskarca je bolja zena sa kucnim vaspitanjem nego sa diplomom...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Jel važi obratno?
No pasaran!
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks