Ne poznajem lika ali ne itan je sad on nego brojke.
Mislim da sam vec pominjao ovdje Asima Bulica zvanog Asko koji je šuster iliti obućar u kvartu dje stanujem.
Za DPS zemana dobio je penziju minimalnu kako ne znam obzirom da dana staza nema ali nebitno i kaze on meni da su mu OVI digli sa 150 na 300 pa onda na 450 ali on ipak ce glasati DPS
Dakle brojke su uglavnom nevazne
Сваки Црногорац и Брђанин једнак је пред судом.
but if you wanna find hell with me, i can show you what it's like, till you're bleeding
Ako je u Nikšiću zaposleno 5000 od osvježenja, što misliš koliko je na nivou Crne Gore.
https://rtcg.me/vijesti/drustvo/5931...-gradjana.html
Samo su pametniji od Šubare koji se fali da je ubačio 5000 uhljeba.
Ili su se u Nikšić otvorile neke fabrike za koje niko ne zna.
Najvažnije je da su DPS i DF ispod 50% i da ta dva kancera nisu u vlast.
Znači imamo Šubarinu riječ i to u novinskom članku i to samo za Nikšić? I to naravno ekstrapoliramo na 30 hiljada, e pa dobro onda.
Zaista ne kažem da nije tačno, sad kapiram kako se čita ovo što sam napisao. Štaviše vjerujem da jeste, ali me zaista zanimalo postoje li to neki podaci koje ja ne uspijevam da nađem.
Last edited by LostInHollywood; Yesterday at 21:30.
Crvenko: Podaci pokazali opravdanost kupovine trajekata (vijesti.me)
On je novinarima prezentovao i brojke koje po njemu, pokazuju opravdanost nabavke i ulaganja u trajekte "Ruka pravde" i "30.avgust". U remont "Ruke pravde" prije sezone uloženo je 52.000 eura, a taj broj je od 1.juna do 1.septembra potom prevezao 170.739 vozila i napravio obrt od 939.000 era.
Niko ljepseg zaavicaja nemaaa
Ajmo ovako...
Budžetom za 2020 za BRUTO PLATE koje ES1 nije mijenjala, a neće i ES2 bilo je predviđeno 502 miliona.
Budžetom za 2024 za bruto plate bilo je predviđeno 678 miliona za bruto plate, odnosno 36% više.
Pošto se bruto plate nisu dirale broj zaposlenih u državnom aparatu povećan je za otprilike toliko.
Pri tome, ovdje nijesu uračunati razni ugovori o djelu raznim Jonicama (skočili sa 8 na 20 miliona samo u državnom budžetu, a đe su ostale institucije), zapošljavanja preko agencija, zapošljavanja u državnim preduzećima. Da zamalo opštine da zaboravim .
Što se tiče Nikšića, mislim da Šubara ne laže. Mada Nikšić je ekstreman slučaj, jer je tamo sjedište EPCG pa su tu domaćinski trpali. Inače, ako bi ekstrapolirao Nikšić, bilo bi ne 30K no 50K uhljeba.
Najvažnije je da su DPS i DF ispod 50% i da ta dva kancera nisu u vlast.
'ajmo tako...
Prosječna bruto plata u Crnoj Gori je u julu 2020-e bila 778 eura, a u julu 2024-e je na 1067 eura. Radi se o nacionalnom prosjeku, ali ako bismo gledali samo javni sektor, znamo da bi razlika bila još veća, pa hajde da budemo konzervativni.
Elem, to je skok od 37% za 4 godine. Dosta sličan procenat tom do kojeg ti dođe, ali možda je slučajnost. Jesu li bruto plate dirane samim programom ili njegovim efektima i pritiscima tržišta je vjerovatno za drugu analizu, ali neće biti da se bruto plate nisu mrdnule za 4 godine.
Ali hajde da pretpostavimo da sam ja potpuno lud i da bruto plata nije mrdnula - 50 000 + 36% je 68 000. Kamo se denu 12 000 sad? Svi su u EPCG?
Što se Šubare tiče, prema podacima sa Vladinog sajta, u Nikšiću u junu je u organima lokalne uprave i javnim ustanovama i organizacijama bilo 676 zaposlenih. Neka je tamo tri EPCG-a, u pitanju je šizofrena izjava i dalje.
U svakom slučaju, dva puta si ponovio da se ubacilo 30 000 uhljeba, te da je taj broj skočio sa 50 000 na 80 000. Zaista sam mislio da se radi o lako provjerljivim podacima, ali eto mi malo u maniru ostatka diskusije ipak...
Last edited by LostInHollywood; Yesterday at 23:16.
Зашто нијесу предизборну коалицију направили кад су већ постизборну очигледно договорили. Тихов одговор - глас за ПЕС је глас за ДФ.
https://x.com/iscucah/status/1832506...SGmvlRrFQ&s=19
Last edited by avet; Yesterday at 23:36.
"S tim nasim vojnicima, kazem vam, ne mozemo ni da idemo u lov na zeceve..."
Још бољи тхред.
ПЕС = ДФ.
https://x.com/TihomirDragas/status/1...Ko8gjj3tw&s=19
"S tim nasim vojnicima, kazem vam, ne mozemo ni da idemo u lov na zeceve..."
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks