Page 466 of 498 FirstFirst ... 366416456462463464465466467468469470476 ... LastLast
Results 11,626 to 11,650 of 12429

Thread: Iz raznih medija [Edicija 2024]

Thanks Thanks Given 
    8,303
    Thanks Thanks Received 
    5,219
    Thanked in
    1,992 Posts

Svi smo preživjeli taj uzrast, i ranije se o tučama govorilo godinama, ko se sa kim i kad pobio, ko je koga izbio i sl, ali su se te priče pričale u užem društvu, između sebe što se veli.

Sad je već drugo vrijeme, društvene mreže, telefoni, Viberi, Telegrami, sve se snima i dijeli, desi se tuča u Ulcinju, za pola sata za nju znaju svi vršnjaci u Pljevljima, što ima nesagledive posledice na dječiji mozak (posebno mozak žrtve ili slabijeg ukoliko je tuča bila "fer"). Svi poznajemo onaj osjećaj stida (ako se može uopšte tako nazvati, ali vjerujem da smo ga svi tako percipirali) kad mislite da ako se nešto desilo svi znaju za to, pa ako izvučete deblji kraj u tuči, mislite kako svi znaju, kako misle da ste slabić i sl, e u današnjem vremenu je to istina, jer informacije nenormalno brzo kruže.

Naš kompletan sistem obazovanja i kulture je truo (kultura praktično i ne postoji), kako očekivati od tog sistema, koji je na nižem nivou nego što je bio prije 50 godina, da se bori sa savremenim problemima? Mi kao nacija moramo da se resetujemo, bukvalno da se vratimo na fabrička podešavanja i da zajednički, smisleno, krenemo od temelja graditi neko normalnije društvo, normalniju sredinu.

P.S. Samo se nadam da neću nikad doći u situaciju kao roditelji ovog dječaka, jer se bojim šta bih uradio.
    #fakenews

2. The Following 15 Users Say Thank You to MeDo_JE For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    418
    Thanks Thanks Received 
    139
    Thanked in
    69 Posts

https://adria.tv/vijesti/zabava/knez...ktobra-u-zeti/
    Knežević najavio: Karleuša pjeva 27. oktobra u Zeti

Thanks Thanks Given 
    418
    Thanks Thanks Received 
    139
    Thanked in
    69 Posts

https://mportal.me/drustvo/hronika/a...fona-policajca

Ovo je drugi put da anonimne dojave stižu na privatne brojeve policajaca, oba puta su meta pretresa bili Ranko Ubović i Aleksandar Mijajlović

Thanks Thanks Given 
    17,436
    Thanks Thanks Received 
    4,741
    Thanked in
    3,460 Posts

Quote Originally Posted by MeDo_JE View Post
    Svi smo preživjeli taj uzrast, i ranije se o tučama govorilo godinama, ko se sa kim i kad pobio, ko je koga izbio i sl, ali su se te priče pričale u užem društvu, između sebe što se veli.

Sad je već drugo vrijeme, društvene mreže, telefoni, Viberi, Telegrami, sve se snima i dijeli, desi se tuča u Ulcinju, za pola sata za nju znaju svi vršnjaci u Pljevljima, što ima nesagledive posledice na dječiji mozak (posebno mozak žrtve ili slabijeg ukoliko je tuča bila "fer"). Svi poznajemo onaj osjećaj stida (ako se može uopšte tako nazvati, ali vjerujem da smo ga svi tako percipirali) kad mislite da ako se nešto desilo svi znaju za to, pa ako izvučete deblji kraj u tuči, mislite kako svi znaju, kako misle da ste slabić i sl, e u današnjem vremenu je to istina, jer informacije nenormalno brzo kruže.

Naš kompletan sistem obazovanja i kulture je truo (kultura praktično i ne postoji), kako očekivati od tog sistema, koji je na nižem nivou nego što je bio prije 50 godina, da se bori sa savremenim problemima? Mi kao nacija moramo da se resetujemo, bukvalno da se vratimo na fabrička podešavanja i da zajednički, smisleno, krenemo od temelja graditi neko normalnije društvo, normalniju sredinu.

P.S. Samo se nadam da neću nikad doći u situaciju kao roditelji ovog dječaka, jer se bojim šta bih uradio.
    Što ćeš generacije odrasle na film Rane đe su glavni junaci heroji umjesto da se film shvati kako treba.Ili što reče onaj što je napravio Vidimo se u čitulji ja sam drugu poruku htio poslati.

ToeTo.

P.S. i čopor je nebitan bravi ka bravi bitno je identifikovati vođu čopora.Svaki čopor ima vođu.Inicijatora.

Jer vođu čopora kad identifikuješ vas si posa završio dobro ne baš vas ali dobar dio.

Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
    Last edited by Bluemoon; 10-09-24 at 15:01.
    No pasaran!

Thanks Thanks Given 
    1,614
    Thanks Thanks Received 
    549
    Thanked in
    275 Posts

Prema predlogu Fiskalne strategije od 2027. godine u ovoj godini je planiran prihod države od doprinosa za penziono osiguranje od 570 miliona eura, a za isplatu svih penzija je predviđen iznos od 737 miliona eura, odnosno postoji deficit Fonda PIO od 167 miliona eura, koji država nadoknađuje od drugih prihoda budžeta.

Za narednu godinu se, usljed smanjenja doprinosa za penzije sa 20,5 na 10 odsto bruto zarade, očekuje niži prihod od doprinosa u iznosu od 394,3 miliona eura, odnosno 176 miliona manje nego u ovoj godini.

Za isplatu penzija u narednoj godini trebaće 777 miliona eura, odnosno deficit Fonda PIO se povećava sa sadašnjih 167 miliona na 383 miliona eura.

U 2026. godini od doprinosa za PIO se očekuje 426,4 miliona eura, a za isplatu penzija biće potrebno 817,2 miliona eura što znači da će deficit Fonda PIO u toj godini iznositi 391 milion eura.

U 2027. od doprinosa za PIO se planira prihod od 448,8 miliona, a rashod za penzije od 855,3 miliona, pa će deficit iznositi 406,5 miliona eura.

Tako da će deficit Fonda PIO u naredne tri godine iznositi milijardu i 180 miliona eura, što je za oko 300 miliona više od iznosa koliko je koštala izgradnja dionice auto-puta od Podgorice do Mateševa.

https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...milijardi-eura
    SMRT FAŠIZMU!

Thanks Thanks Given 
    3,590
    Thanks Thanks Received 
    6,120
    Thanked in
    2,522 Posts

Quote Originally Posted by Zedd View Post
    https://www.vijesti.me/vijesti/drust...h-stite-godine

U konkretnom slučaju zakon jeste nemoćan pred činjenicom da su ova đeca maloljetna ali ne znači da se me može napraviti izuzetak po njih ili po roditelje im..
    Bio je jedan slučaj u Velikoj Britaniji (izostaviću detalje jer je brutalan) pa su tu đecu poslali u dom dok nisu postali mlađi/stariji maloljetnik pa su im tada sudili i dobili su debelu kaznu..
    Djecu koja biju vec onesvijesceno dijete po kratkom postupku u neku ustanovu do punoljetstva, pa u zatvor... to su vec izopaceni mozgovi i nema im spasa.

Sent from my SM-A536B using Tapatalk

8. The Following 3 Users Say Thank You to Mojsije For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    17,547
    Thanks Thanks Received 
    5,229
    Thanked in
    2,578 Posts

Nismo čitao ovaj tekst do sad. Ne daj bože da mi se ovo desi. Ne daj bože. Ali sam ubijeđen da bi se isto ili gore desilo svim ovim klipanina koji bi mi takli dijete sa sve njihovim očevima. Po ne znam koju cijenu. Bukvalno. Sad bih se prijavio da pomognem ocu ovog dečaka da hospitalizujemo sve ove koji su ga takli. Sa sve očevima. Mater im *****

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

10. The Following 10 Users Say Thank You to extravaganca For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    17,436
    Thanks Thanks Received 
    4,741
    Thanked in
    3,460 Posts

Nasilje rađa nasilje.

JBG.

Ka što rekoh gore treba prepoznati vođu grupe,inicijatora,izdvojiti na vrijeme i regulisati to su stvari koje traju nije se to sigurno desilo odjednom ima to svoju storiju.Naravno,mediji se bave tragedijama kad se dese već - logično.

Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
    No pasaran!

Thanks Thanks Given 
    33
    Thanks Thanks Received 
    6,887
    Thanked in
    2,956 Posts

Obogaljit i maloljetne bitange i očeve im. Svaki ovakav kojeg sam znao iz osnovne škole postao je još gori kao odrastao. Nema previše nasilnika i kriminalaca koji su bogalji od tinejdžerskih dana.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

13. The Following 5 Users Say Thank You to NHM For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    331
    Thanks Thanks Received 
    523
    Thanked in
    370 Posts

Srce kaze extravagancin pristup, mozak kaze pristup od Bluemoon. Od malih nogu do srednje prodje dovoljno vremena i situacija da se pokaze svacija potencijalna devijacija. Ali iskreno nemamo mi kao drustvo tu snagu da uticemo i ispravljamo takvu djecu. Nazalost

Thanks Thanks Given 
    181
    Thanks Thanks Received 
    187
    Thanked in
    110 Posts

https://www.b92.net/zivot/aktuelno/5...tnih-rana/vest

Sent from my 2312DRA50G using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    1,614
    Thanks Thanks Received 
    549
    Thanked in
    275 Posts

Potpredsjednik Vlade u "međudržavnoj posjeti" bez državne zastave, kultura i stvaralaštvo samo na srpskom

https://www.vijesti.me/vijesti/politika/723457/potpredsjednik-vlade-u-medjudrzavnoj-posjeti-bez-drzavne-zastave-kultura-i-stvaralastvo-samo-na-srpskom
    SMRT FAŠIZMU!

Thanks Thanks Given 
    4,882
    Thanks Thanks Received 
    5,276
    Thanked in
    2,530 Posts

Да ли је ико изненађен?
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

18. The Following 2 Users Say Thank You to avet For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,824
    Thanks Thanks Received 
    3,114
    Thanked in
    1,335 Posts

Eto je nasa zastava iza. Trobojka.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    f6

20. The Following 7 Users Say Thank You to acs For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,257
    Thanks Thanks Received 
    1,631
    Thanked in
    884 Posts

Quote Originally Posted by isnogood View Post
    https://www.b92.net/zivot/aktuelno/5...tnih-rana/vest

Sent from my 2312DRA50G using Tapatalk
    Надам се да КИЦ ПОП хор неће испунит жељу бранитељима, ваљда су и оне клапе што су биле код "четника" у ХН исто искулирале националистичко мјаукање из ХР.
    Quote Originally Posted by Illuminated View Post
    Potpredsjednik Vlade u "međudržavnoj posjeti" bez državne zastave, kultura i stvaralaštvo samo na srpskom

https://www.vijesti.me/vijesti/politika/723457/potpredsjednik-vlade-u-medjudrzavnoj-posjeti-bez-drzavne-zastave-kultura-i-stvaralastvo-samo-na-srpskom
    Будимира може једино оправдати да Селаковићев кабинет није имао ЦГ заставу, што се ипак у озбиљној држави не може десити (поставили су заставице приликом посјете Вукићевић и Зоговића).

Провокација пур екселанс што се каже, још уз саопштење за медије, скоро да је за предизборнз употребу?
    Last edited by Mstislav; 10-09-24 at 20:32.
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

22. The Following User Says Thank You to Mstislav For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    802
    Thanks Thanks Received 
    3,452
    Thanked in
    2,012 Posts

Quote Originally Posted by Mstislav View Post
    Надам се да КИЦ ПОП хор неће испунит жељу бранитељима, ваљда су и оне клапе што су биле код "четника" у ХН исто искулирале националистичко мјаукање из ХР. Будимира може једино оправдати да Селаковићев кабинет није имао ЦГ заставу, што се ипак у озбиљној држави не може десити (поставили су заставице приликом посјете Вукићевић и Зоговића).

Провокација пур екселанс што се каже, још уз саопштење за медије, скоро да је за предизборнз употребу?

Да будем искрен примијетио сам да и кад су ово двоје поалгали вијенац на споменик Јанку Вукотићу да је вијенац био у боји државне заставе, са државним грбом, и да је на свим састанцима била наша застава.Али они су из ДНП-а а овај шунто из НСД, има неких козметичких разлика ту.
    Црногорце је одржало црногорско срце.

24. The Following User Says Thank You to BAR For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,029
    Thanks Thanks Received 
    5,405
    Thanked in
    1,873 Posts

Bar ga nisu u šorc dočekali ka Zdravka onomad.

Sent from my 23090RA98G using Tapatalk

26. The Following 7 Users Say Thank You to remark For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    182
    Thanks Thanks Received 
    1,437
    Thanked in
    725 Posts

Briga Budimira za opravdanje on je bacio foru kao i onaj gradonacelnik Nikisica da se da oduska frustracijama, a i nema cega da se boji Spajic nejaki ce kao i vazda u ovim situacijama obrne glavu od ostalih ne ocekujem nista jer njima su fotelje milije od tamo nek zastave i postovanja protokola, bice malo reda radi opravdanja malo napada i za par dana ce se sve zaboraviti a Budo ce cekati novu sansu da opet napravi foru
    I have a plan so cunning you could pin a tail on it and call it a weasel.

28. The Following User Says Thank You to goldfinger For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,262
    Thanks Thanks Received 
    1,114
    Thanked in
    542 Posts

Quote Originally Posted by Zedd View Post
    Ako pođemo od premise da su ovi novi to isto mislili pa kad su sa pričom “nećemo mi kao ovi stari” zasjeli u fotelje i nastavili po istom tragu - ne znam u koje bi to oblande čovjek stavio da bi ljudi ukopčali da su to ista g*vna u drugim dresovima..
    Krenuli bi oni drugim stopama, nego su tu kandze ovih starih, koje ne daju da se otrgnu.
    Sve po strani, Spajić i Milatović jesu nešto novo što se desilo Crnoj Gori. Nažalost i njih sigurno dijelom savjetuju ovi gore dinosaurusi al uprkos tome ide to u nekom ljepšem pravcu. Da mi je neko pričao da ce moji roditelji pričati o platama i EU prije par godina kad se samo o Milu i svercu pričalo...

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
    Sate sate sate

30. The Following 2 Users Say Thank You to nimfa For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    4,882
    Thanks Thanks Received 
    5,276
    Thanked in
    2,530 Posts

Чуш ДФ. Медо затечен.

https://x.com/NebojsaMedojevi/status...Q2K2VrXeQ&s=19
    Last edited by avet; 10-09-24 at 22:33.
    Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!

Thanks Thanks Given 
    3,257
    Thanks Thanks Received 
    1,631
    Thanked in
    884 Posts

Quote Originally Posted by BAR View Post
    Да будем искрен примијетио сам да и кад су ово двоје поалгали вијенац на споменик Јанку Вукотићу да је вијенац био у боји државне заставе, са државним грбом, и да је на свим састанцима била наша застава.Али они су из ДНП-а а овај шунто из НСД, има неких козметичких разлика ту.
    То су те ситнице које живот значе.

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    11,515
    Thanks Thanks Received 
    2,199
    Thanked in
    1,131 Posts

Kakva lakrdija od ovih naših političara...ovo je haos kako se sprdaju sa ovom nesrećnom državom

Quote Originally Posted by extravaganca View Post
    Nismo čitao ovaj tekst do sad. Ne daj bože da mi se ovo desi. Ne daj bože. Ali sam ubijeđen da bi se isto ili gore desilo svim ovim klipanina koji bi mi takli dijete sa sve njihovim očevima. Po ne znam koju cijenu. Bukvalno. Sad bih se prijavio da pomognem ocu ovog dečaka da hospitalizujemo sve ove koji su ga takli. Sa sve očevima. Mater im *****

Dok sam čitala ovaj tekst naviralo mi je sve to što osjećaš povodom ovoga...znači ne znam što bih preduzela ali sasvim sigurno ne bih ostavila ovoj posranoj pravnoj državi da moje dijete štiti od bolesnika!
    Davno je neko rekao da si u ovoj držvi zaštićen samo ako kradeš i lažeš i ponašaš se ka nasilnik
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

Thanks Thanks Given 
    4,882
    Thanks Thanks Received 
    5,276
    Thanked in
    2,530 Posts

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
    Nasilje rađa nasilje.
    Са силеџијама се не може на фине. Никако.

35. The Following 4 Users Say Thank You to avet For This Useful Post:

<3 JEDNA JE DOMOVINA, JEDNA JE CRNA GORA <3
    Thanks Thanks Given 
    1,451
    Thanks Thanks Received 
    381
    Thanked in
    208 Posts

Quote Originally Posted by avet View Post
    Са силеџијама се не може на фине. Никако.
    Saglasan. Stoka ne razumije drugi jezik osim batina.

So I will come back from the dead and lay claim to what I am owed. - captain Flint

37. The Following 2 Users Say Thank You to Shadow'91 For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,257
    Thanks Thanks Received 
    1,631
    Thanked in
    884 Posts

Quote Originally Posted by Mstislav View Post
    Надам се да КИЦ ПОП хор неће испунит жељу бранитељима, ваљда су и оне клапе што су биле код "четника" у ХН исто искулирале националистичко мјаукање из ХР. Будимира може једино оправдати да Селаковићев кабинет није имао ЦГ заставу, што се ипак у озбиљној држави не може десити (поставили су заставице приликом посјете Вукићевић и Зоговића).

Видио сам слике Будимира код Вучелића (премијера) била је застава, тако да је Будимир оправдан, а Селаковић сад првооптужени (имали заставице на састанку али не и велику заставу на сликању).
    Наук за следећи пут, не реаговати на прву лопту.
    Last edited by Mstislav; 11-09-24 at 00:43.

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Page 466 of 498 FirstFirst ... 366416456462463464465466467468469470476 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 5 users browsing this thread. (1 members and 4 guests)