Crna Gora je država koja nema putnički brod
Crna Gora je država koja nema upotrebljiv voz
Crna Gora je država koja ima jedan upotrebljiv avion
Crna Gora je država koja ima 4.800 službenih auta.
Za ovo smo se borili 30 godina!
Smeta vam otmena Srpkinja, je li Srbofobi?
Mozda u kraju gdje ti obitavas. U mojoj okolini definitivno nisu, barem ne kada je vecina u pitanju.
Al' nisam ni sumnjao da cu dobiti drugaciji odgovor/opasku kako od tebe tako i od jos po kojeg pojedinca sa foruma.
Glavni odgovori su vam "mi smo gori", prosto da se covjek zapita kakvim ste osobama okruzeni te vam prosto niko i nista ne odgovara. Ja stvarno ne znam sta radite, recimo ti i Outline uopste u CG kad nema apsolutno nista pozitivno oko vas.
Jedan sprat zgrade gdje radim zakupili su Rusi nekih 50-100 ih ima i živi se ne čuju.
U City kvart i okolne zgrade kuda sam osuđen da nekad prođem kolima, u saobraćajnom haosu koji je tamo, možda sam jednom vidio auto na 4 žmigavca sa ruskim&ukrainskim tablicama. A nije da ih nema.
U dijelu grada gdje radim, ako možda nisu većina, ali ih baš ima. Primjetim kad izađem sa posla.
Nisam primjetio da su napravili bilo kakav incident do sada ni Rusi, ni Ukrainci, ni Turci.
Došli su ovdje i od svoga su posla.
Primjetio sam da su se grupisali u City kvart i Central Point, oko Delte. Mada, tu je i najviše stanova za izdavanje. A i svako voli da je tamo đe u komšiluk ima još njegovih.
Zanimljivo, na 500 metara dalje, u blokovima i preko Morače, gotovo i da ih nema. Izuzev u školama i vrtićima. Jer su ove favele novogradnje napravljene bez škola i vrtića. Kad smo kod škola, ne primjećujem da nešto ima žalbi na stranjsku đecu i da nešto odskaču. Ni od roditelja, ni od đece. Isto tako ne prave probleme ni na treninzima.
Na kraju, zahvalite tim Rusima, Ukraincima i Turcima što država nije bankrotirala. Ali to je već druga priča.
Last edited by Gagarin; 05-12-24 at 07:50.
Možda je ovo lični utisak.
Uzmi i da ih svih zajedno ima 100k (zayebi popis). Sa raznim vrstama viza i dozvola boravaka.
Da li je svaki šesti incident koji se desi u CG njihov? Mislim da nije.
Ovdje su se prilično getoizirali.
Saznadoh tako da imaju svoj vrtić na ruskom.
Što se prodavnica tiče već imaju marketi sa ruskim & turskim artiklima.
Turski restorani, frizeri, kafe Izmir i sl…
Sent from my iPhone using Tapatalk
Last edited by Gagarin; 05-12-24 at 09:14.
Penzije i plate se ne ne bi primale.
Pa ti viđi što ćeš sa logikom.
Ekonomija je rasla 6%, a lična potrošnja 20% (kad se isključi inflacija).
To je kao da imaš sezonu 12 mjeseci.
Da je do naše privrede, liše struje, davno bi pocrkali.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Jednog dana ces shvatiti zasto je upravo ovo problem, isto kao sto EU upravo shvata samo im problem nisu RU/UKR vec neki drugi.
Al' ajd, moram biti iskren drago mi je da neko drugi ima totalno drugacija iskustva. Iskustva koja imam ja kao i mnogi ljudi oko mene (Herceg Novi) su upravo kontra ovoga sto ti opisujes. Opet ponavljam, naravno da ne svi ali velika vecina.
Prolazih pored gradilista Bemaxa papir ne vidjeh..... ako pogresno parkiras kamion a da nije u liniju 50 eura kazna
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
I onda ne valja Bemax. Treba im dat državu da vode, bili bi Švajcarska i ponašali bi se kao Švajcarci... Kakav Singapur raspali.
Love, peace and respect.
Love, peace and respect.
https://m.cdm.me/hronika/detalji-iz-...-iz-ljubomore/
Ipak nije kriminal u pitanju, nego ljubomora. Ne daj boze da je neki Turcin ubio, odje bi se stranice ispisale od strane klerofasista. A nekad i do toga mora doc, jer u svakom zitu ima kukolja. Odje ja osporavam jedino povod za napad na njih, zato i smaram ovoliko
Last edited by Tripleta; 05-12-24 at 11:29.
Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.
Nevjerovatan lik
Kad pomenu Herceg Novi a to važi i za sve gradove liše Podgorice treba imati u vidu da se sve što navodiš kad dođe neko sa strane daleko više osjeća i primjeti jer svaka mala sredina ima svoj tempo.I ne samo da je teže nekome da se prilagodi ali u to bolje kad postane dio neke zajednice i uloži više truda dobija daleko veće benefite nego što bi imao u većem gradu.Iz tvoje priče reklo bi se da niti imaju volje,niti se trude jer meni su vazda bili kul stranci koji sve čine da se približe zajednici u kojoj su a takvih primjera ima.
Eto ima i ovaj momenat.
No pasaran!
Ponekad se zapitam kako sam sebi vise nisi dosadio.
Upravo to.
Opet ponavljam, nisu svi ali vecina je takva, ima ih koji su se integrisali potpuno normalno i ne prave svoje "exclusive zajednice" al' su po meni velika manjina barem kada je Novi u pitanju. No ok, nekome je izgleda potpuno normalno da se "getoiziraju" svi koji dodju u tudju zemlju, meni nije.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks