Originally Posted by
wulfy
Nosio ja kao tinejdžer razne majce sa još raznojim natpisima, jedan dan na selo, stariji komšija (i daljni rod) me pita znam li šta piše na majci, reko znam, on odgovara da je uvijek dobro znati jer može biti zeznuto drugačije. Naime, njega su svojevremeno u Barseloni uhapsili zbog ,,propagiranja terorizma'' jer je dan ranije negdje u Baskiji kupio majcu kao suvenir, a koja mu se učinila lijepom, a u toj majci je šetao Barselonom ne znajući da je propagirao ETA (terorističku organizaciju iz tog vremena). Jugoslovenska ambasada je radila na njegovom oslobađanju, proveo je jedno vrijeme u pritvoru dok optužbe nisu odbačene... Poenta, pritvora ga nije spasilo neznanje da nosi majcu koja propagira teroristički pokret ETA, ali ga je neznanje spasilo da se podignu optužnice (uz pritisak tadašnje diplomatije SFRJ, naravno).
Ja taj slučaj sa ovim napomenicima na Kosovu posmatram upravo iz gore opisanog ugla, naivno pošli i završili ,,zbog širenja međunacionalne mržnje'', diplomatija (Crne Gore) treba da reaguje u stilu (kao za ovog mog seljanina) da su vlasti koje su ga uhapsile sasvim u pravu, te da su ovi naši državljani bili u neznanju... problem nastaje ako diplomatija počne da brani stavove uhapšenih (koliko onda tu ima diplomatije?) i onda te osobe (tvoji državljani) služe za nekakvo političko potkusuravanja. Zato i imamo ovu (tragi)komediju od slučaja, a vjerujem da toj trojici u pritvoru nije niti malo smješno.
Možda ti rođo nije znao što je ETA, ja sam znao 80-tih a nisam obrta put Španije. No ajde sad.
Ono đe mislm da griješiš jeste činjenica da su ove budale vrlo dobro znale šta rade i nikakvo ih neznanje ne pravda. Odlučili su da se qwrče, i samo su popili jednu posledicu, ne i najgoru jer su mogli dobiti recimo solidne batine od nekih previše nervoznih Albanaca.
Provocirali su junaci i sada samo snose posledice u vidu nepravedno utamničene nejači. I treba tako. Pa vam eto sad lajkova braće iz raznih bratstava.
Potpuno razumijem kosovske vlasti. Prvi put puštili onoga degena "ja sam operisan" sad fino poslali poruku kako će proći oni koji se qwrče. Pa momci, buyrum.
Država Crna Gora ne bi trebalo da mrdne prstom za ove kretene. A kad ih puste, pošto će im dotle isteći bolovanje fino otkaz zbog neopravdanog nedolaska na posao, uz, naravno, lažno bolovanje. Naravno, da od toga ništa nema, jer su oni za ovu vlast heroji.
Usput kako bi prošli, ako bi imali sreće da budu uhapšeni prije nego ih lokalci linčuju, maloumnjaci sa natpisima "Donbas je Ukraina" u Donjecku, "Keninsberg je Njemačka" u Kaljingradu, "Jerusalim je Palestina", "Gaza je Izrael" i sl... Ili "Dancing je Njemačka" da uključimo i EU.
Sjetim se ljeta i one budaletine sergeja Trifunovića koji je u Split htio silu na sramotu sa vučjakom na plažu gdje ne mogu psi. I o jadu se na kraju zabavio. I treba...
Ja sam za to da budalama moraš malo grublje objasnit. YBG, budala sporo kapira, pa malo da se pogura u glavu to poznanije prava.
Smeta vam otmena Srpkinja, je li Srbofobi?
Bookmarks