За кроз град је аутоматик још мало па потреба.
Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
Pošto se povela off-topic rasprava na mom oglasu, a zanima me i radi potencijalne nabavke auta za dalju prodaju, nek ide anketa:
koji mjenjač će imati vaš naredni auto? Manuelni, automatik ili bez mjenjača (dakle električni pogon)?
Uzgajivačnica miševa & Centar za uništavanje vozila Vesko Dakić https://youtu.be/W2Dxh_A9vyM
За кроз град је аутоматик још мало па потреба.
Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
Sate sate sate
automatik je lakse vozit,a za neki merak manuelni,kad bolje organizuju punjace po crnoj gori i balkanu onda je definitivno elektricno vozilo najbolje
Automat.
Sent from my SM-S901E using Tapatalk
![]()
Last edited by guvarana; 24-09-23 at 23:31.
Those about to rock, we salute you!
Manuelni dok ih bude na tržištu, pa nek mi slobodno govore 'ok boomer' ili tako nešto.
Trenutno vozim VW sa DSG mjenjačem i najbm mu se majke na svako uključenje i svaki kružni, toj mrcini što šalta u veću na 1200 obrtaja i treba mu par sekundi da se osvijesti kad dodam gas.
Krknem ga u S, ali tu šalta neđe blizu 3k, a to mi nešto mnogo. Plus što siluje i kočnice u neki sport mode, pa su mnogo živčanije nego u D. Morebit je stvar navike i godina, ali jbg![]()
Manual. No, želje su jedno a realnost je takva da su mi ovdje gdje živim veće šanse na lotu nego da izbjegnem atomatik![]()
The more things change, the more they stay the same.
Automatik normalno i što više brzina..
đe živiš? I misliš na službeni auto, ili privatni?
i ja sam pri stavu da ću iz manuelca preć u električni. Zlatila se Mazda koja i dalje radi manuelce za većinu modela, a još pride ne sakati modele sa manuelnim, pa ako hoćeš manuelni, ne uparuje ga sa najslabijim motorom, samo prednjom vučom i pištolj opremom
koliko vidim, ovo je Mini druge generacije, gospođa ima klimu na raspolaganju, vjerovatno automatsku, a ne bi me čudilo i prateći mjenjač :P
No, kad smo kod toga, da, imam automatsku klimu u Miniju, al na dužim putovanjima mi bolje da sam podesim jačinu izduvavanja, umjesto automatike![]()
Uzgajivačnica miševa & Centar za uništavanje vozila Vesko Dakić https://youtu.be/W2Dxh_A9vyM
Iskljucivo automatik.
Trenutno vozim automatik i sledece auto ce sigurno bit' automatik.
Ne vidim nikakvu potrebu za mucenjem i sebe i auta sa manuelnim, posebno kroz gradske guzve.
--------------------------
Do Not Disturb.
--------------------------
A to je to, je l' se furate da vozite one-off čudovišta i ostalu egzotiku?ako, ako...
Nemam nikakvo iskustvo sa automaticima,ali na neviđeno im dajem prednost,a ako bi mi moglo bit,sledeće bi mi bilo el.auto.
E sad,ako neko ima iskustva sa off-road ali ono hard verzija sa redukcijom i vozio je automatik u takvim situacijama nek kaže čemu daje prednost.
Za takve varijante bih ipak ostao na manuelcu.Opet,kažem nisam nikako vozio automatika ali imam baš dosta off road km i to dosta zahtjevnih i u svim vrem.uslovima.
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Manuelni mjenjač 6 brzina, panorama/šiber i 3 vrata kao obavezna oprema![]()
Lijepo je to ko voli. Danas sam "odradio" 250+km sa jednim stajanjem, ušaltao dva puta u D i dva puta u R.
evo ne znam...
cio vijek vise volim manuelne mjenjace, ali bome kako idu godine i sekam se sa rajom, cini mi se da bi mi lakse bilo da je automatik...
mada, i lijeva me nogica izdaje, mozda cu na automatika nekad preci prinudno ;/
realno, ono sto mene uvijek brine kod nabavke novog (polovnog) auta je prica da automatski mjenjaci imaju mnogo kraci zivotni vijek... e, ako ga ja kupujm sa vec 170-200k, ne bih bas suzu da pustam za njime posle 2 godine![]()
Na ovi Tapatalk ne mogu viđet anketu ni glasat ali moj izbor 100% automatik.
Sent from my Redmi 6 using Tapatalk
If there's two things that I hate-
It's havin' to cook, and tryin' to date...
Vozio sam od Cetinja put Ivanovih korita Pasata 1.9 tdi, čini mi se da sam 5, 6 stotina puta brzinu promijenio. Corsa 1.4 benzinac lagana vožnja. Nevezano za temu - put Bukumirskog jezera i nazad Corsa na pojedine uzbrdice može samo prvom (oko 120 Nm motor, pasat skoro 300) e sad možda jer je 1400+ m nadmorske visine a I. korita ~1200 i to sa CT koje je na oko 700m nm. Ne znam ima li to kakve veze. I još sam se Corsom spuštio niz one krše do samog jezera, znaće ko je bio. Pasatom ne bih ni u ludilu
Sent from my Redmi 6 using Tapatalk
If there's two things that I hate-
It's havin' to cook, and tryin' to date...
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks