Prijavis ti nju, imas zakonski osnov. Pas mora biti na povocu.
Ako gospodja iz Srbije, Luksemburga ili odakle god da je, iz Beograda je tako reče ali da ima prebivalište u BD zašto me savšeno zabolje šeta Staforda od nekih 30 kg PUŠTENOG pored plaže sa sve onom ogrlicom na baterije da ga pecka struja, i taj isti Staford mi se primakne na metar djetetu mi sjedimo na plaži dijete se igra na 10 metara od nas, a gospodja iz daljine pali struju na ogrilcu pas cvili uvija se na sve metar od malog djeteta, ufatim dijete pomerim ga i pet minuta joj najebam sve živo i mrtvo sem psa koji ništa nije kriv i koja mi prijeti da će da me prijavi za uznemiravanje !!!!!
Prijavis ti nju, imas zakonski osnov. Pas mora biti na povocu.
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
čisto ovako informativno,što pas mora biti na povodcu?ja sam npr u mog siguran i bez ogrlica i prezirem povodce,nije mi bilo lijeno da radim i to više godina na povjerenju i dresuri da sam 100001 posto siguran u nju da nikad ni najmanji problem neće napraviti,i sad moram da je šetam na povodcu jer?
Po slovu zakona moras. Kojeg psa imas?
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
Zato što mora.
Ja sam zaista ljubitelj pasa, imam matore pse koje držim koje i svako normalan uspavao odavno sa raznoraznim povezanim bolestima ali se borimo do zadnjeg, ne bojim se pasa ali se bojim za dijete koje je živi sa psima i koje će bez mrve straha da se primakne bilo kojem psu da ga mazi nešto mu brblja itd sa sve loptom ili nekim drugim rekvizitom.
Iskreno kada sam sa djetetom i vidim Labradora, Retivera ili šta god uopšte ne obraćam pažnju i to budu mnogo lijepi susreti ali kad vidim Staforda, Rota itd itekako sam oprezan.
što je bitno koji je pas?
Ništa bez veze.
evo hipotetička situacija,pas u pitanju je mužjak kavkasca od 90tak kila.ili pošto ti se paranoišeš od rotvajlera,onako utreniran pofino junoša od godinu i po,kao sajla.šta ćemo sad?
batalite vaše prozaično profilisanje,niko vam ne brani oprez i razum,budala naravno ima svuda i uvijek i naročito su vlasnici pasa šarenolika bulumenta,ali imajte osnovni obzir i takt.ja u 15 sekundi mogu da ocijenim ko je budala ko nije a pas nikad ničemu nije kriv nego čisto ogledalo 'vlasnika' (po meni pravilan izraz je staratelj ali o tom nekom drugom prilikom).
pas je kao karikatura boss-a iz demon soulsa,telegrafira sve na 10 kilometara,samo treba obratiti minimum pažnje i ne ići đonom i nikad nećete imati ni najmanji problem.čak ni sa utreniranim dobermanima.
Ok, puštiš junošu od 90kg utreniranog radi se sa njim sa loptom to nedje bude najlakše i ona pušteni junoša vidi loptu sličnu kao njegovu dijete se igra sa njom, on misli da je to ona njegova što trči za njom po pola dana jer kao sajla i onda junoša od 90kg zaskoči dijete samo da mu uzme loptu neće on djetetu ništa.
Ja ne umijem i ne želim da radim procjenu i profil vlasnika da znam kakav mu je pas.
i rješenje je šta,gasna komora,jer tebe mrzi 5 sekundi da upališ mozak?
Apsolutno svaki pas moze d abude agresivan, bez obzira na rasu. Ja sam licno imao prilike da vidim sto male pse, koje ga bi frnjokom u nsevijest bacio, ali agresivan do zla boga, isto tako i zlatnog retrivera. Sa druge strane, moj prijatelj je imao staforda kojega si moga uzet iz dvorista i povesti dje god oces koliko je to pitom pas bio. Kad ga vidis, nije si sve jedno, vec poslije deset sekundi mase repom i mozes ga u dzep stavit. Licno, mislim d auvjek treba biti na oprezu prilikom susreta male djece i psa, jer nikad ne znas kako ce dijete reagovati i kako ta njegova reakcija moze uticati na psa. Ber prvih par minuta dok se ne "upoznaju" . Imao sam jedno iskustvo, za mene stresno, no ovim stvarima mozemo na nekojoj drugoj temi, podjosmo podobro u off
![]()
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
Ne znam brate koja je muka na tebe nocas. Zakon je takav kakav je, mora se postovat. Vjeruj mi, da me neko prijavi da setam psa bez povodca, i da kaze da je prezivio stres, debelo bi me po dzepu odrali. A pas je pametniji i vaspitaniji od dostine podgoricana![]()
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
Džaba, kad se ode nedje sve se poštuje, ali odje nema potrebe za tim.![]()
Interesantno je da su odredjene rase pasa zabranjene u dobar dio evorpskih drzava, ali i juznoamerickih.
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
Prekjuce sam, nakon nekih 5-6 godina, ponovo vidio psa sa korpom i povocem.
A onda, kad malo dijete slucajno stane na rep psu, i pas krene zubima put noge ili ruke, nece se nista desiri jer je vlasnik siguran u psa.
Za takve vlasnike, poput i onih kojima psi seru po putu, igralistima i javnim povrsinama, treba jedna velika kazna dok se ne nauce pravilima ponasanja.
Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
Have a parachute.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks