Page 11 of 12 FirstFirst ... 789101112 LastLast
Results 251 to 275 of 280

Thread: Ai

Thanks Thanks Given 
    1,301
    Thanks Thanks Received 
    4,551
    Thanked in
    2,144 Posts

Novinarstvo postaje arhaičan i nepotreban zanat
    Umjetna inteligencija snažno je prodrla u informativni prostor: većina internetskog sadržaja bit će sintetički proizvedena do 2026. godine
    https://artkvart.hr/novinarstvo-post...otreban-zanat/
    The more things change, the more they stay the same.

2. The Following User Says Thank You to starwalker For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,324
    Thanks Thanks Received 
    6,168
    Thanked in
    3,200 Posts

--------------------------
    Do Not Disturb.
    --------------------------

4. The Following 2 Users Say Thank You to Fidel Castro For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    17,753
    Thanks Thanks Received 
    4,842
    Thanked in
    3,548 Posts

Odličan video.Inače je ovaj tjub kanal hajli rekomajndid.
    No pasaran!

6. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,301
    Thanks Thanks Received 
    4,551
    Thanked in
    2,144 Posts

Jutros poziv od mobilnog provajdera, sa druge strane žice - Bianca. Veli, vaš lični telekom savjetnik sa novom personalizovanom ponudom. Na prvi momenat ne provaljujem da se ne radi o ljudskom biću, ali kad je krenula da mi izgovora prezime i taj engleski joj zvuči tako holivudski, provaljujem o čemu se radi, zahvalim se i kažem da nemam trenutno vremena te da mi pošalju ponudu na mail (smijem se sam sebi za ovo). Tu nastade nekav glitch i zbrzani odgovor da nažalost nema tu mogućnost i da se ove ponude prezentuju telefonski i u istoj rečenici molba za novi raspoloživi termin za razgovor. Rekoh sl. nedjelje poslije podne i upadoh u zamku AI.

Pade mi na pamet ovo je 100x gore od onih jadnica iz Ipsos stratedžik agencija kod nas što su ranijih godina smarale sa raznim anketama. One su bar realne osobe

A sinoć mi iskače ovo kao nekavo predskazanje:

https://youtube.com/shorts/TwPFDbuBL...Z-J5kJRzMsvpJG
    Last edited by starwalker; 09-08-24 at 15:58.

Thanks Thanks Given 
    17,753
    Thanks Thanks Received 
    4,842
    Thanked in
    3,548 Posts

Ne znam što se sjetih ove scene sa robotom bartenderom.

Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
    No pasaran!

Thanks Thanks Given 
    17,753
    Thanks Thanks Received 
    4,842
    Thanked in
    3,548 Posts

Ova cura ima odlične tekstove sviđa mi se što je pomenula HAL-a.

https://naukagovori.ba/ai-umjetna-in...lmskom-platnu/

Inače,neko u AI postavi kako se Makron frenš kiss sa muškarcem naloži se masa aha gej. AI će definitivno biti najveća ložanija za široke narodne mase bez mozga.Definitivno.

Doduše nije to ni zabavno,naprotiv.
    Manipulacija haj level a u političke svrhe sve mi se čini neće biti pošteđen niko.

Last edited by Bluemoon; 10-08-24 at 14:45.
    No pasaran!

Thanks Thanks Given 
    1,749
    Thanks Thanks Received 
    2,186
    Thanked in
    905 Posts

Rekoh AI Jasper-u (free trial inače je 700e) da mi napravi kao blog na temu promjene pola i rodnih identiteta i ubacih teze. 5 min posla. Uz par naknadnih sugestija moram priynati da nije loše ispalo

Duša Nema Pol: Refleksije o Besmislenosti Rodnih Identiteta i Njihovom Prevazilaženju

U današnjem svijetu, tema rodnog identiteta i promjene pola postaje sve prisutnija i relevantnija. Međutim, jedna suštinska istina često se previđa: duša nema pol. Iako je ova spoznaja duboko ukorenjena u mnogim filozofskim i duhovnim tradicijama, društvo nastavlja da stvara i održava snažne, ali suštinski besmislene identitete muškog i ženskog.
    Rodni identiteti su konstrukti koji dotiču svaki aspekt našeg života - od načina na koji se oblačimo, ponašamo, pa sve do očekivanja koja imamo jedni od drugih. Ovi identiteti su toliko ukorenjeni da često osuđujemo one koji odluče da promene pol. Ironično, to činimo uprkos saznanju da je pol, u suštini, iluzija. Činjenica da se rod može menjati, preoblikovati i redefinisati ukazuje na njegovu fluidnost i subjektivnost, ali i na besmislenost samog koncepta. Ako je pol nešto što se može promeniti, onda je jasno da ni početno kreiranje identiteta na osnovu pola nema inherentnu vrednost.

Osuđivanje onih koji prelaze iz jednog roda u drugi često dolazi iz nerazumevanja i straha od nepoznatog. Promjena pola, iako izazovna, može se činiti kao osnažujuća za pojedinca koji traži autentičnost i unutrašnji mir. Međutim, ako prihvatimo da duša nema pol, postaje jasno da promjena pola može pozitivno uticati na osobu samo ako nije svesna te činjenice. Pravo osnaživanje ne dolazi iz promjene identiteta, već iz shvatanja da identiteti ne postoje i da smo svi Jedno.
    Filozofska refleksija o ovom fenomenu može nam pomoći da bolje razumemo suštinu ljudskog postojanja. Ako prihvatimo da duša nema pol, tada možemo početi da rušimo barijere koje smo sami sebi postavili. Muške i ženske uloge nisu ništa više nego društveni dogovori, ograničenja koja nas sprečavaju da izrazimo našu pravu prirodu. Stoga, kako je besmisleno stvarati ove identitete, tako je besmisleno i pokušavati ih menjati. Pravi cilj je osnažiti pojedinca kroz razumevanje da rodni identiteti ne postoje i da smo svi deo jedinstvenog celovitog bića.

Svako kreiranje identiteta, bilo rodnih, nacionalnih ili bilo kojih drugih, je vid nasilja jer nas odvaja od cjeline. Ove identitetske podele stvaraju sukobe i prepreke koje nas sprečavaju da doživimo našu pravu zajedničku prirodu. Kada se identifikujemo sa određenim identitetom, udaljavamo se od istinske povezanosti sa svim drugim bićima.

Društvene opservacije pokazuju da su ljudi skloni etiketiranju i klasifikaciji svega što dožive. Ova potreba za kategorizacijom često dolazi iz želje za redom i razumevanjem sveta oko nas. Međutim, kada te kategorije počnu da ograničavaju našu slobodu i autentičnost, postaje neophodno da ih preispitamo i, ako je potrebno, odbacimo.

Priča o rodnim identitetima i promjeni pola je priča o ljudskoj težnji za slobodom, samoizražavanjem i autentičnošću. Prihvatanjem da duša nema pol, otvaramo vrata ka dubljem razumevanju sebe i drugih, stvarajući društvo u kojem svako može slobodno da bude ono što jeste, bez straha od osude i predrasuda. Kada shvatimo besmislenost rodnih identiteta, otvaramo put ka istinskoj slobodi.

U konačnici, pitanje rodnog identiteta i promjene pola nas poziva na dublje promišljanje o našim vrednostima, predrasudama i sposobnosti za empatiju. Ako želimo svet u kojem svako može da cveta, moramo prihvatiti i poštovati različitosti koje nas čine jedinstvenim. Samo tada, možemo reći da smo zaista napredovali kao društvo. Prihvatanjem besmislenosti kreiranja i menjanja rodnih identiteta, kreiramo inkluzivnije društvo koje prepoznaje istinsku prirodu duše i našu međusobnu povezanost.
    Last edited by Caesar; 21-08-24 at 13:52.
    "Vidiš li: svet pun sebe grca -
    Očiju punih, prazna srca."

Thanks Thanks Given 
    17,753
    Thanks Thanks Received 
    4,842
    Thanked in
    3,548 Posts

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
    I da ostavim ovo ođe (ako ikad naleti neka avetinja ka ja da o ovome razmišlja) HAL.
    Kad ne mogu da spavam gledam par režisera iznova.Na ovu temu to je Odiseja 2001.Znam da je Saj Faj i knjiga i film ali mene tjera na razmišljanje.

U ovaj video postavlja se pitanje da li je HAL zapravo zao.Ima odličnih osvrta na to da on sam po sebi nije mogao biti zao.Nije čak ni programiran da bude zao.Ali,javila mu se "moralna dilema" đe nije mogao preko svojih matrica.Ali,ono što mene užasava je scena kad moli da ga ne ugase.Kao čovjek koji moli za život i dok se gasi na drugoj temi već o tome smorih,pjeva usporeno Daisy koju je prvi put pjevao IBM.

Meni je za scena užasno jeziva,ka ovome u komentar.A ima još dobrih komentara no ovaj mi je u metu.

JBT ne mogu da vjerujem.Ali ne mogu tačno ovaj Elon Mask "će mi doći glave".

https://youtube.com/shorts/0BEsyjpI4q8?feature=shared

No pasaran!

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    85
    Thanked in
    61 Posts

Duša nema pol A što je to duša?
    Dah životni(prva komponenta duše) i tijelo(druga komponenta) zajedno čine dušu živom. Ta duša smo mi ovako kompaktni.
    Bilo bi dobro da se donese zakon da ljudi koji odobravaju promjenu pola moraju da se žene i udaVaHu sa tim osobama.
    Da bi u krevetu uživanje bilo TOPPP!

Thanks Thanks Given 
    1,301
    Thanks Thanks Received 
    4,551
    Thanked in
    2,144 Posts

Quote Originally Posted by pecaros View Post
    Dah životni(prva komponenta duše) i tijelo(druga komponenta) zajedno čine dušu živom . Ta duša smo mi ovako kompaktni.
    Želiš reći da duša bez tijela nija živa?

Kako se to (ne)slaže sa konceptom vječnog života?

Thanks Thanks Given 
    1,749
    Thanks Thanks Received 
    2,186
    Thanked in
    905 Posts

Dah životni(prva komponenta duše) i tijelo(druga komponenta) zajedno čine dušu živom. Ta duša smo mi ovako kompaktni.
    Bilo bi dobro da se donese zakon da ljudi koji odobravaju promjenu pola moraju da se žene i udaVaHu sa tim osobama.
    Da bi u krevetu uživanje bilo TOPPP!
    Duša nije sklona propadanju, a tijelo jeste. Kako nešto što je propadljivo može da čini dio po definiciji nepropadljivog? Otkineš polni organ i otkineš dio duše? Ili ruku? Invalidi imaju i obogaljenu dušu? Nešto mi ne štima kod ove "mesarske reorije". I kad se vaskrsne onda vaskrsavaju i polni organ i otkinute noge i ruke? Neka hvala ja bik se držao ove moje egzotike i bajki.
    Last edited by Caesar; 21-08-24 at 15:38.

Thanks Thanks Given 
    1,301
    Thanks Thanks Received 
    4,551
    Thanked in
    2,144 Posts

Quote Originally Posted by Caesar View Post
    Duša nije sklona propadanju, a tijelo jeste.
    Vezane teme za razmišljanje

Download svijesti/duše na hard drive. Transplantacija iste u mašinu.

Thanks Thanks Given 
    17,753
    Thanks Thanks Received 
    4,842
    Thanked in
    3,548 Posts

Duša nije sklona propadanju, a tijelo jeste. Kako nešto što je propadljivo može da čini dio po definiciji nepropadljivog? Otkineš polni organ i otkineš dio duše? Ili ruku? Invalidi imaju i obogaljenu dušu? Nešto mi ne štima kod ove "mesarske reorije". I kad se vaskrsne onda vaskrsavaju i polni organ i otkinute noge i ruke? Neka hvala ja bik se držao ove moje egzotike i bajki.
    Aj okini majčin sine nekima nacionalni identitet radije bi Q sebi oTkinuli.

Sorry,morala sam.

A ovo što - gore se navodi ovaj pojam nacija i tako toga da se vidi da su gori od ovih čak i zagriženi nacionalisti to je pakao nad paklovima.Jer to ni biološki ne postoji njima su duše ogrezle u imaginarne pojmove nacija.
    U stanju su da ubiju drugog čovjeka u ime neke nacije.
    Last edited by Bluemoon; 21-08-24 at 16:33.
    No pasaran!

Thanks Thanks Given 
    17,753
    Thanks Thanks Received 
    4,842
    Thanked in
    3,548 Posts

Quote Originally Posted by starwalker View Post
    Vezane teme za razmišljanje

Download svijesti/duše na hard drive. Transplantacija iste u mašinu.
    Misliš ovako:

(koliko je ovo meni emotivan momenat u Odiseju 2001 razbija u fotone bukvalno.)

No pasaran!

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    85
    Thanked in
    61 Posts

Quote Originally Posted by starwalker View Post
    Želiš reći da duša bez tijela nija živa?

Kako se to (ne)slaže sa konceptom vječnog života?
    Naravno. Dah života mora imati tijelo. Što se tiče vječnosti.... dobićemo nova neraspadljiva i bespolna tijela. Dok će oni koji ne budu spašeni vaskrsnuti (da bi primili sud) u istim onakvim tijelima u(sa) kojim su umrli.
    Ta priča o besmrtnosti duše je totalna suprotnost onome koji je morao da žrtvuje Sina kako bi svaki ko ga povjeruje imao vječni život.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    85
    Thanked in
    61 Posts

Ne možeš u bilo kojoj varijanti(retoričkoj) da razdvajaš dušu od tijela jer je to =

Thanks Thanks Given 
    1,749
    Thanks Thanks Received 
    2,186
    Thanked in
    905 Posts

Ne možeš u bilo kojoj varijanti(retoričkoj) da razdvajaš dušu od tijela jer je to =
    pa dobro, sad kad si to ovako uvjerljivo objasnio počinje da mi djeluje logično.

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    85
    Thanked in
    61 Posts

pa dobro, sad kad si to ovako uvjerljivo objasnio počinje da mi djeluje logično.

Prah zemaljski(tijelo) + dah životni(dunut u nozdrve) = duša ŽIVA
    Ne možeš na bilo koji način razdvojiti(ni hipotetički) nijedno od navedenog!
    Problem je u tome što "FILOZOFI" daju pojmu duši mogućnost života nezavisno od tijela. To je nemoguće. U trenutku smrti dah života se vraća Bogu, i mi(kao duša) nestajemo. Ne postojimo više! Naš "karakter(svijest)" ostaje memorisan i prenosi se u novo tijelo prilikom vaskrsnuća mrtvih. Dok kod onih koji budu živi dočekali drugi Hristov dolazak ta promjena tijela će se desiti u treptaju oka i ti ljudi neće osjetiti "ukus" smrti.
    Tako da umjesto što tražiš neko prosvjetljenje(meditacijom) na pogrešnom mjestu, evo ti prilika da upoznaš i usavršiš to tvoje JA.......

Uporedi sebe i svoj život sa deset zapovijesti. Shvatićeš da si nedostojan i izgubljen. Jedini spas koji imaš je prihvatiti Hrista kao Boga koji je nesebično dao svoj život kako bi i ti imao priliku da vjerom u njega budeš spašen. Kao tvoj odgovor na nesebičnu i požrtvovanu Spasiteljevu ljubavljubav mora biti PROMJENA(drastiĆna baa ) karaktera i to tako što ćeš se odreći toga "svoga" sebičnog JA i potražiti ga u Hristovom nesebičnom. Ovo mora biti tvoj odgovor iz ljubavi a ne iz proračunatosti. Bog čita pobude(ne možemo ga izmanipulisat ) i najdublje pomisli "srca". Jedino što tebi treba je taj prvi korak a to je da ISKRENO želiš, a za sve ostalo će se Stvoritelj pobrinut(ustvari već je, prije nego si i iskoračio).
    Niko neće bit zaboravljen ko osjeća potrebu za Spasiteljem!

Thanks Thanks Given 
    17,753
    Thanks Thanks Received 
    4,842
    Thanked in
    3,548 Posts

Ajmo malo (ne)ozbiljno ono ka gugl map. Kakav Kralj.

Last edited by Bluemoon; 22-08-24 at 23:27.
    No pasaran!

Thanks Thanks Given 
    17,753
    Thanks Thanks Received 
    4,842
    Thanked in
    3,548 Posts

Kad ovo doživiš uživo (doživjeh danas prvi put)..možda je za Bugijevu temu no neću samo mali osvrt:

Znači ne da ne mogu trpjeti ni navigaciju nekad kad mi govori ovo bi me tek izluđelo.

No pasaran!

Thanks Thanks Given 
    17,753
    Thanks Thanks Received 
    4,842
    Thanked in
    3,548 Posts

Enivej.

Znači,proživljavaš djetinjstvo devedesetih,ratove i ostali bulšit,pojavi se napredna tehnologija ITD i opet proživljavaš bulšite sa ratovima,konzumerizmom ITD,i onda ti jedan AI veli ovo ima da krepaš kad hjumaniti bude perFket:

Oće reći sve će to riješiti AI.

Još jedan zanimljiv video ali samo zanimljiv nek se računa u Saj Faj bio mi je simpa.

Last edited by Bluemoon; 27-08-24 at 19:05.
    No pasaran!

Thanks Thanks Given 
    1,749
    Thanks Thanks Received 
    2,186
    Thanked in
    905 Posts

Nivi o1 Chargpt na nivou doktora nauka rjesava kompleksne probleme itd.
    https://mondo.me/MobIT/Vijesti/a1261...-LgosUrvM83AYQ

nista no da uzmem polako radnu knjizicu

Thanks Thanks Given 
    17,753
    Thanks Thanks Received 
    4,842
    Thanked in
    3,548 Posts

::::::::

https://youtube.com/shorts/5lsExRvJTAI?feature=shared

Last edited by Bluemoon; 15-09-24 at 20:42.
    No pasaran!

Thanks Thanks Given 
    373
    Thanks Thanks Received 
    585
    Thanked in
    413 Posts

Why predicting the next word leads to REAL understanding:

"Say you read a detective novel.

It's a complicated plot -- different characters, mysteries, clues...

Then, on the LAST page of the book, the detective has gathered all the clues, and says "I am going to reveal the identity of whoever committed the crime, and that person's name is..."

Predict that word."

Ilya Sutskever

28. The Following User Says Thank You to nicky For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    17,753
    Thanks Thanks Received 
    4,842
    Thanked in
    3,548 Posts

Evo jedno ostvarenje na platnu (na zadatu temu) rađeno po romanu iz 2016.Ekranizovano ove godine.

https://m.imdb.com/title/tt29623480/videogallery/

Emocionalni naboj - jak
    Emocionalni rolerkoster - konstantan
    Korištenje sličnosti sa nazivom kompanije Robot Dynamic kao i koncept Ai.
    Glavna tema - humanizacija robota
    Iako programiran da izvršava zadatke i čini samo dobro (nešto kao HAL 9000) poprima svoju prirodu odvojenu od tehnologije.
    Priča krajnje uprošćena (vrv za potrebe platna).
    Iako je dobio jaku ocjenu ne vidim mu naročitu vrijednost za razliku od Lapute đe htjedoh povući paralelu.

Paralela
    - humanizacija robota
    - robot kao čuvar prirode

I najjača paralela oba robota prepoznaju emocije u susretu sa nezaštićenim bićem kome prijeti opasnost.U jednom slučaju je to pače koje je ostalo bez majke,u drugom djevojčica.

Laputa:

https://www.youtube.com/shorts/7VE3F3jc_kE

Grafika: /prilično slična.

Last edited by Bluemoon; 17-10-24 at 21:21.
    No pasaran!

30. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Page 11 of 12 FirstFirst ... 789101112 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Bookmarks