Koliko sam ja cuo velika kolicina panela tj proizvodjaca cak i smeta mrezi, sto ima i logike. Naravno, to moze da radi kako treba ako napravis mrezu da valja.
U kućama koje nemaju panele.
Upustih se u priču sa majstorom za veš mašinu i kaže da gdje god ide prvo mjeri napon i da je uvijek manji na jednoj fazi pa aparati crkavaju i ne rade dobro. Znam da je problem naše domovine što nama u stvari fali napona. Sad, paneli su sve češći, pomaže li to da se ovaj sistemski problem sa naponom ublaži...
Koliko sam ja cuo velika kolicina panela tj proizvodjaca cak i smeta mrezi, sto ima i logike. Naravno, to moze da radi kako treba ako napravis mrezu da valja.
ranije sam kroz solarman smart imao i pregled potrošnje. reinstalirao sam app, ponovo kreirao plant i dodao logger (morao sam da šaljem mail da ga diskonektuju sa prethodne plant) i sad vidim proizvodnju ali ne i potrošnju.
zna li neko kako da to dodam kroz aplikaciju?
Društvo kako rade elektrane ovih dana? Meni danas 13,1kWh proizvodnja...
Sent from my 2312DRA50G using Tapatalk
Last edited by isnogood; 29-12-24 at 16:21.
Moja je od 7 kw
![]()
Bogme to je top. Ima li ko sa 5kWhda uporedimo? Mislio sam da će danas više izvuć, dan je bio idealan. Jel moguće da bude tolka razlika u proizvodnji 5 i 7kWh? Meni danas max bilo 2.9kWh trenutna proizvodnja
27.6kwh danas.
Podgorica 5kw
Sent from my iPhone using Tapatalk
f6
Gle ekipe sa elektranama, a ovamo prozivaju solar![]()
Umoran sam od svega sto znam
Mi placamo ovo i radimo, vi lezite kuci i dobijate plate. I dalje ne mozes da provalis razliku![]()
Bate Negro svoga se posla. Plaćeno je to sve za tvoju guzicu
Da je ostao dps mozda bi sad imali hidroelektrane, ovako morate na sunce jbg![]()
Umoran sam od svega sto znam
ajde ko ima solarman smart i pokazuje mu potrošnju, može li da provjeri u Plant Info koja vrsta sistema je odabrana: all on grid ili self consumption?
Self consumption
Meni na SUNGROW izabrano Self-Consumption
5 kwt : 10 panel*218€= 2180€+958 € inverter 5 kvt.+ 4 baterii 250a/h*460€=1840€
Neki rus sto mu radih salje mi
Nije lose a?
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Pa kad ti sve oduzmi sta imaju( predata, deponovana), ostatak placas.
Послато са 2201116TG помоћу Тапатока
Boga mi brzi ovi sa panelima.
Ugovor potpisan krajem Decembra, eo sutra donose opremu i montaza sledece sedmice.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
So I will come back from the dead and lay claim to what I am owed. - captain Flint
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks